Šta je novo?

AMD Ryzen™ 5000 (Zen 3)

Jel ovo tema o procesorima ili grafikama?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Uostalom, ako si pro Intel i Nvidia, a generalno najbolji price/performance te ne interesuje, sta trazis u AMD temi?

Pa ti ne prestajes sa kuknjavom i pljuvanjem u 3000 temi :D.
Mislim, meni ne smeta, ali nema smisla da teras druge.

Tacno fali u line up-u ryzen 5700x a fali i tih 100 dolara u cenovnom rangu mozda ce njega kasnije najaviti?

Vrlo verovatno, samo da prvo pokupe "kajmak" od nekih ;)

A tebe i sve nas je to dotaklo na koji tacno nacin? Protrcao Win 10 update i gotovo. Nesto ne vidim da 10900K "hramlje" u bilo cemu ;)

Osecam toplinu u srcu kad znam da su mi svi prozori i vrata u kuci zatvoreni. ;) Dok se ne pokaze da je i AMD bio nemaran u dizajniranju arhitekture koje iole dovodi u pitanje sigurnost (a donekle i performanse, mada to je manje bitno), Intel ima minus koji treba nadoknaditi.

Izaći će verovatno. Neka kupe, malo i oni. Zaslužili su.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Danas gledah cene na geizhalsu, neki prodavci povisili za ~10e cene za 3000 seriju, bas me interesuje hoce li da nastave da podizu ili ce ih zakucati.
Iskreno i ja merkam da uzmem sada 3700/3800x (posto je mala razlika), po ovim cenama mi se 5000 serija ne uzima, 8 core mi deluje sigurnije na duze staze... A nije mi ni do zezanja 3600 sada pa neki upgrade 8/12 core kasnije.

videh bas na njemu neka nemacka prodavnica danas 1200e i naravno i to prodato brzinski

Osecam toplinu u srcu kad znam da su mi svi prozori i vrata u kuci zatvoreni. ;) Dok se ne pokaze da je i AMD bio nemaran u dizajniranju arhitekture koje iole dovodi u pitanje sigurnost (a donekle i performanse, mada to je manje bitno), Intel ima minus koji treba nadoknaditi.

Od 2005 do dan danas Intel vodi u gaming performansama, meni je to dovoljno. Svaka cast AMD-u, lepo su napredovali, ali sve do danas Intel je bio i ostao prakticno jedini izbor kada je gaming u pitanju, a da se ne lazemo to je ono zbog cega 95% nas ovde manja CPU za brzi/bolji.

Neki ljudi su zaglavili u 2015 kad se AMD kupovao, ako nisi imao pare za Intela, pa očekuju da će AMD da bude jeftin. Već par godina, ko hoće najbolje multicore performanse, gleda samo AMD, a sad konačno imaju i najbolje single core performanse. Imaju i efikasnost, tako da se naveliko preporučuju i laptopovi sa AMD procesorima, pre nego modeli sa Intelom. Očekivati da AMD neće podići cenu nakon što je ostvario takvu dominaciju je totalna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ština. Nisu oni humanitarna organizacija.

Interesantno, ako me ne pojede fax ove godine, mozda upgrade sa Ryzen 1700 na 3. Zen generaciju ili 3700x :)

Poslednja izmena:
Мислим да је Амд фанбојизам делимично умро задњих сат времена, због цена наравно [emoji23]

ОТ

Скроз добри процесори, али ја бих ипак за 300е узео 10600к..

Нећу да залазим у скупље моделе, они су за content креаторе.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Neki ljudi su zaglavili u 2015 kad se AMD kupovao, ako nisi imao pare za Intela, pa očekuju da će AMD da bude jeftin. Već par godina, ko hoće najbolje multicore performanse, gleda samo AMD, a sad konačno imaju i najbolje single core performanse. Imaju i efikasnost, tako da se naveliko preporučuju i laptopovi sa AMD procesorima, pre nego modeli sa Intelom. Očekivati da AMD neće podići cenu nakon što je ostvario takvu dominaciju je totalna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ština. Nisu oni humanitarna organizacija.

Upravo tako, tacno je to poenta cele price, nije AMD dobrotvorna organizacija i uvek su cene svojih procesora formirali kao sto smo kroz istoriju i videli ISKLJUCIVO prema gaming performansama bez obzira sto su pricali za javnost da ih zanima Cinebench / productivity tasks. To su bile price za malu decu. Da su mogli prodavali bi svoje procesore skuplje. Od kad su isforsirali pricu sa 6c/12t za masu svi su poceli da Cinebenchuju, pre toga to nikoga nije zanimalo. Bas kao da terate 3dmark ceo dan i odusevljavate se sto imate veliki skor, samo je taj skor cesto u korelaciji sa fps u igrama, a Cinebench nije. Prvi put kada je AMD dostigao performanse u igrama podigao je i cenu na nivo iznad Intela :)
Nema besplatnog rucka.

Ocekivano je da cene budu vise, imaju guzvu trenutno na proizvodnom procesu (Zen 3, RDNA2, konzolni cipovi), plus treba rasprodati Zen 2 zalihe (koji su i dalje odlican izbor). Meni je pomalo iznenadjenje sto je 5600x "samo" 65w procesor, do sada su svi sa tim sufiksom bili 95w.

Btw, i dalje nista od 5GHz

Мислим да је Амд фанбојизам делимично умро задњих сат времена, због цена наравно [emoji23]

ОТ

Скроз добри процесори, али ја бих ипак за 300е узео 10600к..

Нећу да залазим у скупље моделе, они су за content креаторе.

Evo i da se ja uključim u diskusiju ;)

AMD da kažemo nešto i radi a Intel se samo trudi da prepakuje iste procesore iz generacije u generaciju, dobro ne baš bukvalno, ali 10600K je praktično 8700K od pre par godina tako da...

5600X navodno 300$??? Kod nas znači oko 400 evra na trgovinskim lancima, a to dati za 6-core procesor je po meni suludo...

Evo i da se ja uključim u diskusiju ;)

AMD da kažemo nešto i radi a Intel se samo trudi da prepakuje iste procesore iz generacije u generaciju, dobro ne baš bukvalno, ali 10600K je praktično 8700K od pre par godina tako da...

5600X navodno 300$??? Kod nas znači oko 400 evra na trgovinskim lancima, a to dati za 6-core procesor je po meni suludo...
36000 ће бити код нас у старту. А 3000 серија сигурно неће да пада јер су тренутно покрили све ценовне сегменте. Може само да поскупи, код нас наравно.

3700x je sad najnize skoro 36000rsd nema sanse da 5600x bude isto

Neka se javi ko kupuje 5600x za skoro 40.000 din...…:)

Čekajte, zar je moguće da neće postojati "obični" 5600? Čisto sumnjam... Ako ne sad onda za par meseci možda?
Kontra-argument mi je to što su 5600 "X" postavili na 65W, a znamo da su ranije X serije bile na 95W.

ja mislim da su cijene bas zestoko postavili, ovo je meni preskupo, ne znam dok ne vidim sve testove, ali mi se cini puno nijedan mi procesor nije prihvatljiv performance/price

300e za 6/12?

Ovi su skrenuli nacisto :)

6/12 njihov i to druge generacije se prodavao za 80-90e (1600AF). Nisu za dve generacije napredovali >200% sigurno :)

Cene katastrofa. Nista, vadicemo vile koje smo sklonili od ukidanja podrske za b450 cipset:)

Kao sto pomenu kolega, spustice oni cene, koliko god bili popularni trenutno, njihovi kupci nisu ovce.

vjerovatno je dobar proizvod cim su ga ovako zacijenili, ali sve na kraju dodje na ono staro koliko para toliko muzike.
Kad su im procesori bili krs bili su i jeftini sad vidili da imaju dobar proizvod i zestoko su ga zacijenili.

Pa ti ne prestajes sa kuknjavom i pljuvanjem u 3000 temi :D.
Mislim, meni ne smeta, ali nema smisla da teras druge.

Sta sam konkretno kukao i rekao sto nije istina i sto je tebe licno i personalno kolega pogodilo? :d
Koliko se secam, rekao sam, i dalje stojim iza toga, da mi je 3080 u planu ali ne dok su cene nenormalne zbog paper launcha, kao i problemi zbog gimpovanja dizajna AIB partnera...

videh bas na njemu neka nemacka prodavnica danas 1200e i naravno i to prodato brzinski

Pricam o Ryzen 3000 seriji (3600/3700x...) 10-20-30e skocile kod nekih prodavaca, kod kojih je bilo juce 280e sada je recimo i 315e... ;)

Poslednja izmena:
Ovo ipak ne bih platio.
Obzirom da mi pc treba za uobicajen rad net, film, igrice bice amd 3600 ili intel 10600 eventualno 3700x...

Od danas je intel postao cpu za "sirotinju" , za mene su ove cene visoke.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Hvatam zalet za jedan 5900X, ima Minecraft da leti. :smoke:

Pricam o Ryzen 3000 seriji (3600/3700x...) 10-20-30e skocile kod nekih prodavaca, kod kojih je bilo juce 280e sada je recimo i 315e... ;)
Aha, pomesao sam o kojoj se 3000 seriji radi [emoji1]

Inace, vidim ja da cu krenuti sa CP tamo za novogodisnje praznike (nadam se)...

I cekajte, kad ce onda testovi?

ko hoce najbolje ima da plati,tako je bilo sa intelom i tako ce bit sa amd-om.

Nazad
Vrh Dno