Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Ko nije probao ne zna kako je dobro. Mada ko sedi na 40 cm od ekrana ima problem. Pritom biti tako blizu ekranu nije preporučljivo. Ja sedim na nekih 70-80 cm od monitora, jer imam mali i plitak sto. Neko ko ima dobar sto taj verovatno sedi na oko metar. Sa metar je 43 inca neki maksimum cini se, 55 je previse za metar udaljenosti, sa metar i po je ok.

Ko god sedi na 40 cm nema dobar sto, nema dobru stolicu, nema dobru tastaturu, nema dobro drzanje. Ostecuje i oci i kicmu tako nabijen u ekran. Vidjao sam ljude koji se igraju i rade tako i to je sve samo ne zdrav polozaj.

Ja sam prvobitno mislio uzeti 32 incha monitor, pa 34 incha ultravajd pa sam uzeo 55 incha TV i sad moram praviti pokretni sto na tockice. Stavio bi i monitor ispod ali ne moze da stane a pored je nekako bezveze, veliki ekran pored malog smesno bi izgledalo.

Za ljude sa dobrim stolom i mocnom grafickom i viskom novca, LG CX 48 je idealan monitor, nema bolje.

^ :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Hahahahahah..

Nego, on the side note:

Los ti je osecaj.
Igrao na 46" CS 1.6 od 2008. godine i koristio ga kao monitor, sve super.
Pre 2 godine presao na 55" 4k koji je bas dosta veci i takodje sve super.
Bojim se da cu preci granicu komfora sa 65", ali cu probati da namestim idealnu daljinu sedenja od TV-a i nema problema.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

za par godina:

postao mi je mali ovaj 84" TV, planiram da predjem na stotku, mislim da ce biti dovoljno

:d

Kakva beda od Alphacool bloka za 3080/90. [emoji2962]
7d63e9d0fca8d6cd87a4c08b02795063.jpg

Lepo ja reko izreklamirace je kao 8K kartu :D...

I sta na kraju vredi uzeti? msi? Asus tuf? Strix? Ili je totalno svejedno.

Meni sve jedno, sta uzmes tebi uzmi i meni jednu :d:d ....

Hehehe deal. Gledam kako da navatam jednu u Madjarskoj :)

Poslednja izmena:
Kolika bi mogla biti cena 3060 Ti...znam da cu da je uzmem bez razmisljanja. :D

Posle izlaska 3090, samo ce jos vise da se kupuje 3080, odnosno koliko ih bude bilo u prodaji....

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-3080-sees-increasing-reports-of-crashes-in-games

Poslednja izmena:

Bilo je glasina i za 3060 Ti
MSRP za 3070 je $500, tako da očekujem da će 3060 biti maksimalno $400, tj. kao i 2060S. Mada pretpostavljam da će biti ~350$, pošto je manji čip u pitanju (GA106, ~300mm^2), pa mogu da se uglave u tu cenu.

Bilo je glasina i za 3060 Ti
MSRP za 3070 je $500, tako da očekujem da će 3060 biti maksimalno $400, tj. kao i 2060S. Mada pretpostavljam da će biti ~350$, pošto je manji čip u pitanju (GA106, ~300mm^2), pa mogu da se uglave u tu cenu.

Misliš da će GA104 da završi samo u 3070?
Ako bude dovoljno škarta, a biće, eto njega i u nekoj verziji 3060.
Druga stvar da bi 3060 bio na nivou 2080 kako onaj slajd pokazuje to neće ići sa baš malim čipom.

Edit: dok sam ja pisao čovek postavio link...

Poslednja izmena:
Po ovim slajdovima izgleda da će RTX 3070 biti bliže RTX2080 Super nego RTX 2080 Ti. Čudno je da će u raytracingu, koji je predstavljen kao sveti gral grafičkih čipova, novi napredniji GA104 nije napravio značajan skok u odnosu na predhodnika TU104 i da će 3070 tu zaostajati još više za 2080Ti.

https://videocardz.com/newz/geforce-rtx-3080-sees-increasing-reports-of-crashes-in-games

qT5j0Zf.png

komentar sa sajta, takodje igorsLAB imao slicnih problema sa SS 1200w napajanjem

1. No, it's not a PSU problem - people are reporting the same issue even with 1200W PSU
2. No, it's not just AIBs problem - on Nvidia forum people are reporting same issue with FE
There are some options:
1. drivers
2. not fully tested GDDR6x causing problems
3. people are overclocking too much
4. Samsung 8nm was pushed too hard by Nvidia
5. GDDR6x going too hot and causing issues

Poslednja izmena:
Celu 3000 seriju je Jensen požurio, ništa me ne čude ovakvi problemi...

Ako su drajveri problem to ce biti najmanji problem ispraviti. Ako je nesto od hardvera (iskljucujuci OC) onda je fijasko. Nista bolje od starog blizarda i "bice gotovo kad bude gotovo". Al dobro, ako izuzmemo 970 i kako su odradili ram na njoj, od serije 400 nije bilo nekih ozbiljnijih hardverskih problema. Drajvere ne racunam.

^ ti barem imas karticu[emoji3], ja sam prodao i cekam 3080. Ako je hardverski problem bice ludnica na trzistu.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Lol...razmišljao sam i ja da je prodam i sačekam 3070, pošto još uvek imam 1060 u rezervi. Ali rešio sam da to još ne radim i izgleda da nisam pogrešio...

Po ovim slajdovima izgleda da će RTX 3070 biti bliže RTX2080 Super nego RTX 2080 Ti. Čudno je da će u raytracingu, koji je predstavljen kao sveti gral grafičkih čipova, novi napredniji GA104 nije napravio značajan skok u odnosu na predhodnika TU104 i da će 3070 tu zaostajati još više za 2080Ti.

Novi slajdovi od Galax-a potvrđuju upravo to, performanse između 2080 Super i 2080Ti, ali ne preko.

https://videocardz.com/newz/galaxs-internal-roadmap-confirms-geforce-rtx-3080-20gb-geforce-rtx-3060

Lol...razmišljao sam i ja da je prodam i sačekam 3070, pošto još uvek imam 1060 u rezervi. Ali rešio sam da to još ne radim i izgleda da nisam pogrešio...
Nisi pogresio sigurno, ja da sam ostao na 2080 dobro bih pukao. Na vreme sam je prodao. Za ove crash mislim da ce biti ispeglani sa driverima. Guru3d kaze da nisu imali problema osim sa F1 2020 sto je odmah sledeci driver popravio, mada za koji dan cemo bolje znati.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Vrh Dno