Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Isto hteo da platim u posti ili karticom unapred kad me kontaktirali medjutim zvali me opet da mi kazu da vise nema na stanju digital. Imali su u tom trenutku disk verziju ali me ne interesuje disk, a nesto mi nelogicno da nisam medju prvima narucio jer me ovo opteretilo ceo dan sam refresovao stranu, ali ajde, Srbija je ovo ili su im zalihe bas male.

Poslednja izmena:
Moze se sakriti Iza TV ako kupis vertical stand, meni je tako ps4pro iza TV.

Ne vjerujem u te namjerne nedostatke.
Mislim da ni Ms ni Sony ne mogu trenutno napraviti dovoljno zbog novog proizvodnog procesa, jos je to frisko.

Zato cu ja jos sacekati sa kupovinom next gena, jer bi mogle crkavati ko onda u ps360 eri.
Pogotovo ps5, jer su nategli chip do kraja sa OC.

Tada su konzole crkavale jer su u poslednjem momentu radi ekologije presli na bezolovni kalaj, a pošto nisu baš bili vični u radu sa njim u uslovima masovne proizvodnje mnogima su pucali ti lemovi zbog temperatura. Neverovatno glup razlog ali pokazatelj da se sa globalnim hipster ludilom nije počelo 2010. godine već nešto ranije. Što reče Agent Smit u Matriksu, izabrali smo 1999. godinu jer predstavlja vrhunac vaše civilizacije.

Ne znam kakvu su glupost mogli sada napraviti pa da se ponovi to sa X360/PS3.

Od ranije je bilo jasno da s backward compatibility odnosi na PS4, a ne i na prethodne generacije.

Klasika...

Već kreće spin da je "backward compatibility" najava ustvari bila "fanboy source" najava, a u stvari onaj gmaz Mark Cerny, koji je gle lead System architect za Sony 5 (dakle ne neka babasera koja čisti wc po sedištu Sonya) to najavljuje na sva usta još od aprila 2019.

Nikad niko iz Sonija nije rekao da će na PS5 biti BC za PS3, PS2 i PS1 već samo PS4...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Čak mislim da su rekli da ps3-ps1 sigurno neće biti i d aih ne zanima .

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Kako bilo, cimnuli me iz gigatrona, rekli da su digitalne verzije rasprodate. Pristao sam na kraju na disk verziju, poslali mi predračun, ja ga u roku od par minuta i uplatio. Pa da vidimo i to čudo :)

Jel dobio neko info garantuju li neki datum?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Pa u GC garantuju za placeni preorder za 19., kao na reklami.

Kao da su pre džaba delili :) Realno, da nije bilo razmene ne bih se naigrao. Ako to ne bude moguće biće povuci potegni :)

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ja na kraju uzeo u Gigatronu disk verziju. [emoji23]

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Kako smo svi krenuli da putujemo u Madjarsku po konzole, a na kraju uzeli kod nas, i jos fali :D

Ja uplatio preorder za dig. verziju u GC i cekamo 19.11. Ne smem da kazem, ali mi je receno da cu biti 1 od 5 u Srbiji sa digitalnom verzijom, figurativno, ali verovatno i blizu istine.
Sa obzirom na "vezu" tamo, apsolutno ocekujem da budem ispostovan, izuzev ako njih Sony ne ispostuje...

I meme ipak zvali, ali ja sutra upalćujem. Nadam se da neče biti prekasno

Dosta ljudi uzima, čini mi se više nego prošli put na launchu...

Ja sam izgleda bio previše ležeran, valjda ću ugrabiti negde...

Ne bih ja ovim našima uplatio unapred ceo iznos, svaka čast na hrabrosti.
Planiram i ja da uzmem digital, nadam se biće na stanju do nove godine :)

Sent from OnePlus 7 Pro

Posle toliko godina filozofije da se nista ne preorderuje, da se cekaju recenzije i tudja iskustva ljudi ugrabise ove konzole a bogami ce uskoro i preskupe graficke kao da su dzabe i da ih vise nikada nece biti. :D

Ajde ako neko moze da mi pomogne da razresim nedoumicu....

20 ili koliko vec igara koje ce ici kao PS+ Collection ce dobiti svi koji po prvi put uplate PS+ i uloguju se na PS5 ili svi koji su uloguju na PS5 kada ga kupe sa aktivnim ili tek uplacenim PS+ ? Mozda sam lose formulisao misao, ajde da probamo ovako :

Scenario 1: Nisi imao PS4, kupis PS5 i kupis PS+, ulogujes se na konzolu i dobijes 20 (ili koliko vec) igara odmah dostupno za skidanje
Scenario 2: Imas aktivan PS+, koristis ga na PS4, kupis PS5 i ulogujes se sa aktivnim PS+ nalogom, takodje dobijes tih 20 igara dostupno za skidanje ili je neophodno da na PS5 kad se ulogujes bude aktiviran neki novi PS+ u smislu stari ti je istekao u nekom momentu pa prva aktivacija na novoj konzoli donosi igre

Da li aktuelni PS+ pokriva oba scenaria ? Kad kazem aktuelni mislim na servis koji trenutno Sony nudi, trenutnu 'verziju'

Jos jedna stvar koja me intrigira je sta ce biti sa 2 igre koje se dobijaju free mesecno, ako imas aktivan PS+ ?
Da li ce Sony davati to i za PS5 u buducnosti ili ne?
Ako budu davali da li ce stvarno korisnici kada se napuni library igara za PS5 imati mogucnost da 4 igre imaju free mesecno jer je konzola kompatibilna sa PS4 ili samo 2 koje ce biti dostupne kako za PS4 tako i za PS5 ?
Ako je PS+ univerzalan u smislu da vama niko ne brani da nalog koristite i na PS4 i na PS5, po toj logici imate 2 igre dostupno zbog PS+ pretplate kako za PS4 tako i za PS5....Nadam se da razumete pitanje....

Cena kod nas za preorder i vise nego korektna obzirom na papirnu garanciju po mom misljenju :) kolega je ugrabio 1 digital u G-tronu :) ja cu verovatno kada bude dostupan neki bundle sa 2 kontrolera, takodje digital jer sam poslednjih bar 5,6 kupovina igara zavrsio na US Store-u....

Takodje sam misljenja da retko koja igra 'mora' da se ima Day1 jer vrlo brzo neke mogu da sidju cak i do 50% sto je po meni vredno cekanja, primera radi prosle godine sam uzeo nba 2k20 za black friday sa 50% popusta, a igra je izasla samo koji mesec pre black friday-a, jos bolji primer je Mortal Kombat XL gde sam isto predobro prosao iako sam ga zeleo Day1....

Poslednja izmena:
Jel neko računao vrednost igara koje se dobijaju u ovoj ps+ priči sa peticom? Bas im je dobar potez još da ima po koja sportska igra i milina. I da li će da dopunjuju igrama tu priču? Čisto sumnjam ali mozda se zna...

Ja koliko sam razumeo dopunjavace, znace se do release-a, e sad....fali realno neki Gran Tourismo ;)

Au bre sta je ovo :) Ja rekoh aj da pogledam Singapur amazon, trt rasprodato auuuuu

PlayStation 5 pre-orders crash Singapore retailer websites; sells out almost immediately

https://www.asiaone.com/digital/pla...etailer-websites-sells-out-almost-immediately

Btw jedan sajt kaze: Qisahn did note, however, that new stocks could arrive in the middle of December. Ja bih rekao pazite kome dajete svu lovu unapred u Srbiji!

Poslednja izmena od urednika:
Na kraju sam preorderovao ovde preko retailera za mid december sledeca tura. Izadje u vasim parama 450eur digital sa 2 gamepada.

Ove ps4 igre što mogu na ps5, Što se tiče multiplayera, jel možemo da igramo zajedno sa igračima na ps4 ili ne?

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока

Ove ps4 igre što mogu na ps5, Što se tiče multiplayera, jel možemo da igramo zajedno sa igračima na ps4 ili ne?

Послато са SM-G985F помоћу Тапатока
Realno trebalo bi da da. Da ćemo moći.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

I šta sad, paper launch ili je stvarno ogromna potražnja?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pošto ispade da nema više. Izgleda da ću izvisiti dok se kod komšija isporuka ne stabilizuje. Vodjen ovim mislim da ni day1 ne a svrhe ići u madjarsku jer je vrv sve već unapred prodato i neće biti ničega da se uzme of the shelf. Ali probaću svakako

Vrh Dno