Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Skoro 450€, ja bih rekao i više nego korektno.
Upiši me tamo za jedan digital :)))

Dakle moje pare koji npr. već četiri-pet godina plaćam i produžavam mrtvi PS+, a multiplejer ni ne igram, manje cene od nekog ko će sutra prvi put platiti pretplatu kad uzme PS5?

Lepo...

A šta bi sa backward compatibility da li ćemo igre koje smo uredno kupili na PS4 ipak ponovo morati plaćati i na PS5?

Ako nikad ne pređeš na PS5 onda da, manje cene :D Ako ikad kupiš PS5, te igre čekaju uz plaćenu pretplatu. Nije ovo marketing da poboljšaju prodaju PS4 zaboga...

Kupio si igru na PS4, ako bude kompatibilna sa PS5 (a praktično sve će biti) moći ćeš je igrati bez dodatnog plaćanja...

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Ja iskreno nista dobro ne vidim u tome da igra kosta 9.5k dinara, bez obzira "gde smo". Niti ista dobro vidim u tim novim cenama generalno (amerika itd...) sa tom tendencijom rasta.

Share ako se ukine bice poprilicno veselo na velikim i razvijenim trzistima, a tek na trzistima poput Srbije i slicnih...

Sa druge strane, cena od 52k za digital verziju je ok. To mu dodje ukruglo 450 evra. Sumnjam da ce kod Madjara biti ista jeftinije na startu/

Ja iskreno nista dobro ne vidim u tome da igra kosta 9.5k dinara, bez obzira "gde smo". Niti ista dobro vidim u tim novim cenama generalno (amerika itd...) sa tom tendencijom rasta.

Share ako se ukine bice poprilicno veselo na velikim i razvijenim trzistima, a tek na trzistima poput Srbije i slicnih...

Sa druge strane, cena od 52k za digital verziju je ok. To mu dodje ukruglo 450 evra. Sumnjam da ce kod Madjara biti ista jeftinije na startu/

Share je statistička greška na bogatijim tržištima...

Igre sad u Games koštaju 8900, ko voli nek izvoli :)

Lose sam se izrazio jer sam dva puta brisao i sastavljao recenicu.
Htedoh reci da ce i razvijena trzista da osete udar sa ovim cenama, a da ce mala trzista bez sharea uginuti tako reci.

moze taj digital za 52k
jos ako bude radio i share - sve ukupno i vise nego korektno

410 je. I ne placaju porez tako da ih izadje 322.

Ako nikad ne pređeš na PS5 onda da, manje cene :D Ako ikad kupiš PS5, te igre čekaju uz plaćenu pretplatu. Nije ovo marketing da poboljšaju prodaju PS4 zaboga...

Kupio si igru na PS4, ako bude kompatibilna sa PS5 (a praktično sve će biti) moći ćeš je igrati bez dodatnog plaćanja...

Baš to što ne znamo da "kaznimo" korporacije za laž je problem nas potrošača...

Najavilu su na sva vratu full backward kompatibilnost, to je sad već MOŽDA, a sutra će reći KO JE REKAO DA ĆE TO MOĆI, MI NISMO?

Na kraju ništa od svega toga, zato su svima usta puna obećanja, sve igre na prezentaciji i u ranim fazama razvoja VAU, a konačne verzije WTF (čast izuzecima).

I tako će biti dok konzumenti imaju pamćenje zlatne ribice, a ovce su za šišanje, a kod njih su makaze...

Baš to što ne znamo da "kaznimo" korporacije za laž je problem nas potrošača...

Najavilu su na sva vratu full backward kompatibilnost, to je sad već MOŽDA, a sutra će reći KO JE REKAO DA ĆE TO MOĆI, MI NISMO?

Na kraju ništa od svega toga, zato su svima usta puna obećanja, sve igre na prezentaciji i u ranim fazama razvoja VAU, a konačne verzije WTF (čast izuzecima).

I tako će biti dok konzumenti imaju pamćenje zlatne ribice, a ovce su za šišanje, a kod njih su makaze...

Chill bro, chill. Nisam ja predstavnik Sonija, evo kažu mi sad... reci Kuretu biće sve

Po meni uopste se ne treba zuriti sa prelaskom sa Pro na peticu. Igre mahom jos ni nisu za tu masinu i ko zna sta ce jos biti tu u pocetku,,, Lagano ja cekam prolece da vidim kako to sve u praksi izgleda a znam licno neke koji ce odmah kupiti,,, Pa,nek vide prvo oni :d

Uff ovaj skok cene ce i za share biti mnogo, ako ga uopste i bude. Taman sam se navikao na ovih 4000din za nosioca i to mi je bilo max, sve iznad toga mi je vec previse

Ja sam nesto nacuo da ce digitala biti jedva u Evropi ove godine. Samo blu ray, a od sledece i digital. Ne znam dal je istina, videcemo

Tek sad pogledah 4k trejler Demon's Souls... neverovatno dobro izgleda igra

Kakva su vasa iskustva i ima li uopste, sa kupovinom psn naloga? Vidim po netu, ima stranica gde prodaju iste. I ponude su bas dobre, sto mi je cudno, a te stranice/fori bas aktivni.

Ja sam uzimao na disk za ps4, prosto saceka se malo igra brzo padne za 3-3.5k predjem, prodam za 500-1000 dinara manje i to mi je ok, ionako odigram jednu igru mesecno u proseku od ovih duzih i vecih aaa naslova, toliko se vremena ima.
Ali kad vidim najavljene cene novih igara, to mi definitivno neodgovara....

Što mora igra da se uzme odma po izlasku?
Posle 3 meseca uglavnom već budu 30-40$

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Ok, a sto se tice tog share-a, ako ga uopste bude na petici, iam li tu nekih oglasa gde uzimate ili kako vec?

Dilema je izmedju digital ili disk verzije, sta uzeti. Ako se lagano i jeftino moze doci do nekih naloga/share (ne moram cak ni da budem vlasnik, 90% igara predjem i to je to) onda nemam nameru da dodajem 100e za disk ps5.

Evo vam info iz prve ruke, cena ce biti 65.999 za disk verziju, 51.999 za Digital. Bice sve javno mozda vec sutra.
Igre - triple A naslovi, 9.499 dull retail cena (ps4 igre su 8.999, tako da nije strasno).

Edit: bas dosta gluposti citam ovde, clanovi bi trebali da vode racuna sta pisu i kakve "pretpostavke" daju, a admini bi mogli malo da ciste... [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo su skroz ok cene, pogotovu za digital. Plus 2 godine garancije u domacoj radnji.

Ok, a sto se tice tog share-a, ako ga uopste bude na petici, iam li tu nekih oglasa gde uzimate ili kako vec?

Dilema je izmedju digital ili disk verzije, sta uzeti. Ako se lagano i jeftino moze doci do nekih naloga/share (ne moram cak ni da budem vlasnik, 90% igara predjem i to je to) onda nemam nameru da dodajem 100e za disk ps5.

Zar nije bolje uzeti disk verziju pa da imas vise opcija? Niko vec ne koristi UHD diskove svako sam strimuje? To je i odlican player ;)

Pa to, gledam sta mi je najbolje. A najbolje mi jeftinije :d

Koliko sam uspeo da provalim, za share postoji host koji sharuje guestovima i to je to. Ima li tu ogranicenja koliko ljudi moze da bude guest sa svojim saveovima i achievementima?
Ako je sve to ok, gde mogu da nadjem neke oglase, to mu dodje pretpostavljam kao neki rent na medec dana.

Za 30 evra po filmu ne vidim cemu cudjenje zasto ljudi ne kupuju 4K filmove. Igra 80 evra, film 30 evra, fino su oni to smislili. E sad moze se naci ripovan BD pa rezati na disk ali zasto bi to neko radio? Netflix zakon, 500 dinara mesecno. Ko bi da se cima tu su Kodi i Plex.

Isto vazi za igre. Ovde se isplati uzeti konzolu i PS+ i odigrati to sto daju, ko nije igrao kao sto ja nisam. Neka tako uvedu za sve igre, nek smanje malo apetite. Ili neka uvedu kozmetiku i season passove ko Call of Duty a da igra bude jeftina ili za dz. 10000 dinara za video igru od mene nece dobiti nikad.

Ja rezervisao u G***C****u digitalnu + dodatni kontroler. Naravno, tek za par dana cemo znati vise ali mi je receno da je cena ta (51.999,00), sto je bas korektno.

Ja sam nesto nacuo da ce digitala biti jedva u Evropi ove godine. Samo blu ray, a od sledece i digital. Ne znam dal je istina, videcemo

iskreno mislio sam da je ovo BS, ali sada vidim na gamestop sajtu ovo, i ovo vrlo lako moze biti istina

"Not guaranteed to ship in 2020"

Screenshot 2020-09-17 at 22.53.32.png

Pa to, gledam sta mi je najbolje. A najbolje mi jeftinije :d

Koliko sam uspeo da provalim, za share postoji host koji sharuje guestovima i to je to. Ima li tu ogranicenja koliko ljudi moze da bude guest sa svojim saveovima i achievementima?
Ako je sve to ok, gde mogu da nadjem neke oglase, to mu dodje pretpostavljam kao neki rent na medec dana.

Domaći forum razmena-igara ima oglasa koliko želiš. Pisano više puta o tome. Za sada niko nije 100% siguran hoće li to funkcionisati i na PS5. Vežbaj se na PS4 uzmi koju igru da vidiš kako to ide

A sto su ove ispod sa punom cenom zatamnjene?

Necu sad ja mnogo da se pravim pametan, ali ako sam ja razumeo dobro, Sony ce imati vise porudzbina nego sto ce moci da ispostuje u prvom talasu, te ce zemlje treceg reda (kao mi) dobiti manje kolicine od realnih potrebe.

Sve ovo me podseca na situaciju sa Note 20 Ultra, koji smo mi iz preorder-a cekali 10 dana i to sam morao da idem i zapretim otkazom. Izgleda da nas ova korona pogadja vise nego sto smo mislili...

Što li davite oko igara kad će biti oglasa gde će likovi za 10-15e po igri da vam napune ssd.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Vrh Dno