Ajde ako neko moze da mi pomogne da razresim nedoumicu....
20 ili koliko vec igara koje ce ici kao PS+ Collection ce dobiti svi koji po prvi put uplate PS+ i uloguju se na PS5 ili svi koji su uloguju na PS5 kada ga kupe sa aktivnim ili tek uplacenim PS+ ? Mozda sam lose formulisao misao, ajde da probamo ovako :
Scenario 1: Nisi imao PS4, kupis PS5 i kupis PS+, ulogujes se na konzolu i dobijes 20 (ili koliko vec) igara odmah dostupno za skidanje
Scenario 2: Imas aktivan PS+, koristis ga na PS4, kupis PS5 i ulogujes se sa aktivnim PS+ nalogom, takodje dobijes tih 20 igara dostupno za skidanje ili je neophodno da na PS5 kad se ulogujes bude aktiviran neki novi PS+ u smislu stari ti je istekao u nekom momentu pa prva aktivacija na novoj konzoli donosi igre
Da li aktuelni PS+ pokriva oba scenaria ? Kad kazem aktuelni mislim na servis koji trenutno Sony nudi, trenutnu 'verziju'
Jos jedna stvar koja me intrigira je sta ce biti sa 2 igre koje se dobijaju free mesecno, ako imas aktivan PS+ ?
Da li ce Sony davati to i za PS5 u buducnosti ili ne?
Ako budu davali da li ce stvarno korisnici kada se napuni library igara za PS5 imati mogucnost da 4 igre imaju free mesecno jer je konzola kompatibilna sa PS4 ili samo 2 koje ce biti dostupne kako za PS4 tako i za PS5 ?
Ako je PS+ univerzalan u smislu da vama niko ne brani da nalog koristite i na PS4 i na PS5, po toj logici imate 2 igre dostupno zbog PS+ pretplate kako za PS4 tako i za PS5....Nadam se da razumete pitanje....
Cena kod nas za preorder i vise nego korektna obzirom na papirnu garanciju po mom misljenju

kolega je ugrabio 1 digital u G-tronu

ja cu verovatno kada bude dostupan neki bundle sa 2 kontrolera, takodje digital jer sam poslednjih bar 5,6 kupovina igara zavrsio na US Store-u....
Takodje sam misljenja da retko koja igra 'mora' da se ima Day1 jer vrlo brzo neke mogu da sidju cak i do 50% sto je po meni vredno cekanja, primera radi prosle godine sam uzeo nba 2k20 za black friday sa 50% popusta, a igra je izasla samo koji mesec pre black friday-a, jos bolji primer je Mortal Kombat XL gde sam isto predobro prosao iako sam ga zeleo Day1....