Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je akcija do kraja avgusta za nove korisnike koji prebace fixni kod sbb za eon light 6+1 ili 6+2

Iz njihovog akcijskog cenovnika
Svi novi pretplatnici koji se opredele za EON pakete,
uz prenos fiksnog broja u SBB mrežu, dobijaju
promotivnu cenu prvih 7 meseci po 1 dinar uz
minimalno korišćenje usluga od 24 meseca.

Yup, radi HGTV na 226 normalno. Jel' nemaš sliku na 226 ili uopšte nemaš dostupan kanal 226? Da nisi uključio neku listu kanala koja nema HGTV?
Probaj restart EON aplikacije ili celog box-a.
Pozdrav

Napokon su optimizovali Moj SBB aplikaciju za EON pakete van mreže. Da ne moramo samo preko moj EON portala.
4342d202a3b35e43c3c11f1d68a50abf.jpg

Ja se "bojim" Windows aplikacije, i zato sam je deinstalirao; gasila mi par puta sama UniFi čim bi je pokrenuo (bez da ulazim u UniFi sekciju)!! :smash: :d

Код мене се чудне ствари дешавају, кад сам у стану понекад се мобилни пребаци са мреже на Унифи, и тада баш ништа од интернета. Баш чудно, да ли је модем/рутер почео да цркава или је то свуда? У питању је Убее.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Код мене се чудне ствари дешавају, кад сам у стану понекад се мобилни пребаци са мреже на Унифи, и тада баш ништа од интернета. Баш чудно, да ли је модем/рутер почео да цркава или је то свуда? У питању је Убее.

Nije čudno, ali ni malo.
Potrošio si UniFi i ne znajući pa si sada na min. brzini (proveri na Moj SBB), a na mobilnom stavi da se NIKAD automatski ne povezuje sam na UniFi, i gotovo! ;)

U pocetku kada je unifi prvi put aktiviran sve je sljakalo ok, na kucni unifi registrovani telefoni nisu mogli da se vezu, vec samo na moju wifi mrezu, sto je dobro. Posle godinu dana primetim da se telefon povezuje na unifi u kod kuce sto je lose jer ne primetis i potrosis onih valjda 5giga neta. Prijavljivao sam im tada vise puta taj problem ali kako se koji operater javi on restartuje ruter i to je to. Pisao mejlove ali nikada nisam dobio odgovor. Tako da sam digao ruke, raskacio sve uredjaje sa unifija i to je to.
Zvao sam ih i da mi ugase unifi jer bespotrebno trosi resurse mimo antena kao dodatni signal, ali kazu da to nesmeju da urade. Neznam da li je nekom poslo za rukom da ugasi unifi na svom ruteru.

U pocetku kada je unifi prvi put aktiviran sve je sljakalo ok, na kucni unifi registrovani telefoni nisu mogli da se vezu, vec samo na moju wifi mrezu, sto je dobro. Posle godinu dana primetim da se telefon povezuje na unifi u kod kuce sto je lose jer ne primetis i potrosis onih valjda 5giga neta. Prijavljivao sam im tada vise puta taj problem ali kako se koji operater javi on restartuje ruter i to je to. Pisao mejlove ali nikada nisam dobio odgovor. Tako da sam digao ruke, raskacio sve uredjaje sa unifija i to je to.
Zvao sam ih i da mi ugase unifi jer bespotrebno trosi resurse mimo antena kao dodatni signal, ali kazu da to nesmeju da urade. Neznam da li je nekom poslo za rukom da ugasi unifi na svom ruteru.

Da li si čitao post iznad tvog ali pažljivo?

Ovaj deo:
a na mobilnom stavi da se NIKAD automatski ne povezuje sam na UniFi, i gotovo!

Dakle to se setuje na SVAKOM mobilnom uređaju upravo da ne troši i da se ne kači sam kad ti ne treba; stoga nema nikakve veze sa ruterom!
(A inače UniFi gasiš kao uslugu, a time automatski nestaje i kao signal i na ruteru - na Moj SBB...)

Заборавио сам да наведем да никад нисам потрошио ни 1% на Унифи.
Има ли неко друго објашњење?

Imam stari "Duo TV Net Gold Extra" i još sada gase SuperSet.
Internet je mnogo bitniji. TV se retko gleda, isključivo on-demand/klub filmovi.

Opcije su mi (Bežanijska kosa):
- SBB EON Premium (500/50 Mbps?)
- mts Box 3 optika (400/160 Mbps?)

Neka preporuka i šta se trenutno može dobiti od ekstra pogodnosti?
Nemam UO.

Imam stari "Duo TV Net Gold Extra" i još sada gase SuperSet.
Internet je mnogo bitniji. TV se retko gleda, isključivo on-demand/klub filmovi.

Opcije su mi (Bežanijska kosa):
- SBB EON Premium (500/50 Mbps?)
- mts Box 3 optika (400/160 Mbps?)

Neka preporuka i šta se trenutno može dobiti od ekstra pogodnosti?
Nemam UO.
Verovatno u tvom slučaju optika sa 8 do 10 meseci po 1 din.
Kako ispregovaraš.
Ako ti je nebitno nešto od SBB kanala.

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Jedno pitanje,ako umesto ovog tehnicolor rutera samo na kabal ustekam ubee ruter ima ih jeftino po oglasima da li ce raditi ili mora neko spacijalno podesavanje od sbb-a?

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Decko molim te nemoras ti mene nista da edukujes, sve pazljivo citam. Sistem im je u pocetku bio setovan da registrovani uredjaji na unifi kod kuce nemogu da se povezu na unifi, mogu kod svih ostalih rutera u gradu. I oni sami u call centru kazu da tako i treba da radi, e sada citajuci po forumima kod nekih radi kako treba a kod drugih ne. Molim te nemoj da mi repliciras for dummies odgovorima.

Zar to njje standard za SatTV?

Ili si mislio konkretno za TotalTV

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Decko molim te nemoras ti mene nista da edukujes, sve pazljivo citam. Sistem im je u pocetku bio setovan da registrovani uredjaji na unifi kod kuce nemogu da se povezu na unifi, mogu kod svih ostalih rutera u gradu. I oni sami u call centru kazu da tako i treba da radi, e sada citajuci po forumima kod nekih radi kako treba a kod drugih ne. Molim te nemoj da mi repliciras for dummies odgovorima.

Da se kači na kućni ruter sam shvatio, i da to je tako, pa se tim delom nisam ni bavio (zašto kako zna samo SBB).
Ali moj odgovor na deo da si potrošio UniFi i koja je solucija da se to ne desi (i poželjan vid setovanja) i dalje stoji; te je moj post bio krajnje dobronameran, žao mi je ako te uvredio... ;)

@zokce Ako je tako i na portalu da nisi potrošio, onda je kod njih nešto otišlo po zlu (znam da može dešavalo mi se) i moraćeš ih zvati da ti resetuju UniFi.

Jedno pitanje,ako umesto ovog tehnicolor rutera samo na kabal ustekam ubee ruter ima ih jeftino po oglasima da li ce raditi ili mora neko spacijalno podesavanje od sbb-a?

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Mislim da ne, ruter kada ti donesu ukucaju tamo kod njih da moze da pristupi mrezi, tako da taj stariji koji je neko koristio verovatno ne bi mogao da dobije prolaz ka internetu.

Pored HEVC odlicno bi bilo da predju i na DVB-S2X

Zasto?

Taj standard koristi bukvalno samo jedna frekvencija na celom satelitskom nebu.

Ima ih skoro na svakom satelitu, koristim dvbs2x tjuner i toroidal t90 antenu tako da znam. dvbs2x je bas namenjen DTH platformama jer moze da isporuci vise kanala po frekvenciji tj moze da objedinjuje dve ili vise frekvencija a i za prijem samog signala potrebna je manja antena, sto samim tim znaci da je manje podlozan atmosferskim promenama.
A i ako menjaju neka menjaju na najbolje u datom trenutku.

Pomesao si ti nesto DVB S2x ide samo na 33E i to frekvencija 12620 sa tri kanala i taj standard ne postoji vise nigde na bilo kom od satelita.

Eutelsat 16 je jedan od starijih satelita nemaju oni ni mogucnost za takvo nesto a i da imaju TTV tj SBB nikad to ne bi platio.

Verovatno je mislio na multistream transpondere.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Tako je multistream. Italijani su otvoreni na 5w. Imas paket i na 4.8e i na 9e itd. Kada nadjem vremena pusticu ti spisak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno