Šta je novo?

Oneplus 8 / Pro

Je l ti imaš Oneplus 8 Pro ili Redmi Note 8 Pro?
S9+ pravi uglavnom oštrije slike, često sa više detalja i prirodnijim bojama (ko bi rekao). Blur je više izražen na 8 Pro, mada meni je i ovaj na S9+ totalno ok. Jedino ova poslednja je bolja na 8 pro. Lep pas. :)

Je l ti imaš Oneplus 8 Pro ili Redmi Note 8 Pro?
S9+ pravi uglavnom oštrije slike, često sa više detalja i prirodnijim bojama (ko bi rekao). Blur je više izražen na 8 Pro, mada meni je i ovaj na S9+ totalno ok. Jedino ova poslednja je bolja na 8 pro. Lep pas. :)

14e1d350-5b9b-4cb0-80b8-4722d0a16e87.jpg
OnePlus-a pravi bolje slike ako obratiš pažnju na detalje (ali ako uzmemo u obzir da svi gledaju slike na mobilnom telefonu, razika je minimalna), ali OnePlus 8 Pro pravi daleko bolje fotke napolju, na s9+ fali detalja a i svaka slika izgleda "isprano"/svetlije u odnosu na Oneplus (unutra nije velika razlika na prvi pogled, ali ako kreneš da gledaš detalje onda OnePlus dominira).
Pogledaj samo sliku gde se vidi parket, koliko je detalja izvukao Oneplus na parketu u odnosu na S9+

Poslednja izmena:
Upravo to, ne moze S9+ imati bolje fotke ni od op8 pogotovo od op8 pro ni u ludilu.

Ne znam od kad Samsung pravi ovako isprane slike. Obično su napucane. :d
Generalno ok su slike na 8 Pro, ali nisu mi toliko sjajne niti oštre za jedan flagship. Plus nekako u određenim situacijama po meni prenapuca boje iako nema potrebe za tim. Evo tipična situacija sa cvećem, gde je baš primetno napucao boje.
Kakve su slike u low light uslovima?

Ne znam od kad Samsung pravi ovako isprane slike. Obično su napucane. :d
Generalno ok su slike na 8 Pro, ali nisu mi toliko sjajne niti oštre za jedan flagship. Plus nekako u određenim situacijama po meni prenapuca boje iako nema potrebe za tim. Evo tipična situacija sa cvećem, gde je baš primetno napucao boje.
Kakve su slike u low light uslovima?

Nisam slikao u low light uslovima, probaću pa ću okačiti sliku.

Evo na primer ni ovde nisam zadovoljan kako je OnePlus odradio sliku, na auto modu suviše muti (sve je na auto, čak i fokus, sam muti sliku bez potrebe), Samsung je odradio bolje detalje na kapiji... a samo cveće... prosudi sam :D

OnePlus 8 Pro levo / S9+ Desno
6.jpg

Poslednja izmena:
Postavi slike u punoj rezoluciji, dzabe ovako gledamo [emoji16]

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Realno bar je dosad bilo oneplus se zbog kamere ne uzima nego zbog performansi oxygen-a.

Da, ali od 7 su poceli da unapredjuju i kameru, ali i dalje nije na nivou pixela i ip.
Instaliraj gcam, po xda dosta je velika razlika.

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Evo na primer ni ovde nisam zadovoljan kako je OnePlus odradio sliku, na auto modu suviše muti (sve je na auto, čak i fokus, sam muti sliku bez potrebe), Samsung je odradio bolje detalje na kapiji... a samo cveće... prosudi sam :D

OnePlus 8 Pro levo / S9+ Desno
Pogledajte prilog 286965
Samsung je poznat po zasicenim bojama, ali ovde je kod OP to izrazenije. Ocekivao sam da ce OP 8 pro obrisati patos starim S9+, ali nije bas tako. To mucenje slike bez potrebe se ni meni ne svidja. Posto je ovo Pro verzija, onda obican moze biti u rangu S9 u najboljem slucaju (u autofokusu 100% sporiji, kao i svaki imx586). Verujem da ce biti jos softverskih ispravki, imx689 ima potencijala vise nego ovaj stari 12MP 1.4um. Cekamo jos lowlight primere.
P.S. Odlican izbor rase psa. :)

Note 9
11723233179a7df449d31fda60af0758.jpg
a4cce2b6197b957711e616793a5fb315.jpg
9efca5e5b47e29e0503de8bccad6ae1e.jpg
c5dcbcbe36e5b65849673ce77a257a45.jpg

Sent from my IN2013 using Tapatalk

OnePlus 8
783321c6822dc277571b6c27ab280afd.jpg
331a09323ce395ec4ae6a3e44ff09f2a.jpg
ba33514ee0fbe4df7596c8ca02f47498.jpg
0a25e6c583757ee27fa179e4ea39c037.jpg

Poslednja izmena:
Ne vidim sebe da koristim ovo, prvo mu treba par sekundi da okine fotku, plus fotke su po meni useless.

Oneplus 8 Pro NIGHTSCAPE
1.jpg

Kako izgleda na ekranu (screenshoot)
1s.jpg

Oneplus 8 Pro NIGHTSCAPE
2.jpg

Kako izgleda na ekranu (screenshoot)
2s.jpg

Evo još jedne fotke ako može da pomogne (kako radi noćni mod)

Oneplus 8 Pro NIGHTSCAPE
IMG_20200627_215525.jpg
Night.png

Oneplus 8 Pro Auto mode
IMG_20200627_215602.jpg
Night2.png

Poslednja izmena:
The OnePlus 8, OnePlus 8 Pro Pro Review: Becoming The Flagship

Starting with the OnePlus 8 Pro – I think the phone’s starting $/€899 price point the phone easily competes against its closest competitor, that being the S20+. It’s an extremely tough toss-up in almost all aspects of the two phones which is a testament to the fact that the OnePlus 8 Pro is a true flagship device.

If you’re in an Exynos market – the OnePlus 8 Pro’s Snapdragon 865 chipset is the obvious choice for better performance and battery life.

Overall, I can easily recommend both OnePlus 8 phones – and I don’t think anybody would be disappointed with their purchases. OnePlus was able to produce excellently balanced devices in terms of quality and features as well as their value propositions, and so far, have been a highlight of 2020’s smartphone line-up.

https://www.anandtech.com/show/15883/the-oneplus-8-oneplus-8-pro-pro-review-becoming-the-flagship

Poslednja izmena:
Pitanje:Netflix je preinstalirana apk., da li je ikako moguće deinstalirati ga kroz postavke ROM-a?
Model OP8 koji imam je: IN2013, a verzija OS bild-a: 10.57.IN21BA

Mislim da ne, ja sam ga bio disable na oneplus 7t pro.. Zaboravio sam bio da postoji dok nisam krenuo da ga koristim pa uzeo da instaliram

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Moze da se obrise Netflix i gomila fabrickih appsa preko adb komandi,potrebno je na kompu da instaliras javu,i da skines folder jedan koji se zove platform-tools (mogu ti ga poslati) i da ga stavis u root C diska da se ne zezas sa instalacijom android studija i glupostima,posle toga google driver za one plus, pa kacis mob na kabl pod usb debuging/dajes pravo veze izmedju moba i kompa (key) i posle samo cepas adb komande ,pozeljno je i da na mobu instaliras app inspector da bi znao puna imena aplikacija koje hoces permanetno da obrises sa moba,ja to radim na svakom mobu bukvalno mi ostanu samo appsi koje ja hocu da imam,ima i na you tube video kako se sve to radi nije komplikovano

Još jedna fotka od mene,
OnePlus 8 Pro,
Pro mode

IMG_20200630_210517.jpg

Screenshot_1.png

Poslednja izmena:
A sta fali kameri na op8,sve sam flagshipove imao ove godine i 11 pro max i s20 plus,nema bitne razlike u kvalitetu,a o ceni od 600eur u odnosu na iphone i samsung necu govoriti,retko kojim androidom sam bio ovako zadovoljan kao sa Op8 (non pro),steta sto ih ranije nisam dovatio..

A sta fali kameri na op8,sve sam flagshipove imao ove godine i 11 pro max i s20 plus,nema bitne razlike u kvalitetu,a o ceni od 600eur u odnosu na iphone i samsung necu govoriti,retko kojim androidom sam bio ovako zadovoljan kao sa Op8 (non pro),steta sto ih ranije nisam dovatio..
+1
To je i moje razmišljanje

Ima li gde legalno da se kupi kod nas?

Može. Hvala. Pogledaću tutorijal za korišćenje navedenog alata.

Novi update na OP8Pro Photochrom filter radi od sad samo napolju...
Ha ha ha

Sent from my IN2023 using Tapatalk

Stigao updejt i na OP8
fa05dcbb6caedb673725e91f1bf0f495.jpg
074c0eb51a136bb71f010e29171ddaaa.jpg

Nazad
Vrh Dno