Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pise lepo "skoro niko ne javlja" a ne niko.. Tvoja jedna je upravo skoro niko jer je jedan paket na nas ovoliko zanemarljiva brojka..
Ako opet ne razumes, kazi samo.. Nacrtacu..

Poslednja izmena:
Moze neko objasni gde se trenutno nalazi paket?
Depart from transit country or district

Pise lepo "skoro niko ne javlja" a ne niko.. Tvoja jedna je upravo skoro niko jer je jedan paket na nas ovoliko zanemarljiva brojka..
Ako opet ne razumes, kazi samo.. Nacrtacu..

svi odma skacu na forum da pisu da im je stiglo, jeste. citaj temu i prati drugu, za carinu. stize sve ko sto je stizalo poslednjih par nedelja

Evo 2 registrovana TR mi pristigla na izmenicnu postu, oba otisla na carinjenje.. Vrednost 18,46 i 18,96 dolara, BG carina..

Jos jedno zapazanje... u zadnjih mesec dana stiglo mi je ukupno 6 paketa (ukljucujuci i ova dva od jutros).
Od toga, 5 su bili registrovani TR, jedan neregistrovan.
Svih 5 registrovanih su isli na otvaranje i carinjenje, ovaj neregistrovani nije. Da li je slucajnost ili ne da samo registrovane otvaru ne znam.
Ocekujem da su mi danas uz ova dva registrovana stigli i jos neki neregistrovani TR, pa cemo da vidimo da li je opet ista prica.

Molim za odgovor..

https://prnt.sc/szwvh8

Pošiljka kupljena preko Ebay 3. Juna stigla u GPC Beograd.

Da li će se videti na sajtu pošte ili ne? Kada bi trebao da odem da je pokupim?

Hvala

Evo par promena kod mene:

konacno zivnuli rusi, poslednja dva statusa:
2020-06-15 02:06 Russian Federation, MR LC Vnukovo 102975, Processing, Arrival at inward office of exchange
2020-04-08 22:13 Russian Federation, MR LC Vnukovo Cex-2 MMPO 102972, Customs clearance, Released by custom house

UH...TR, poslednja tri statusa:
2020-06-14 00:00 Destination Country, Processing by destination postal office
2020-05-01 12:25 Destination Country, Item arrived to destination country.
2020-05-01 09:55 Turkey, ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.

postNL UD...NL, poslednja dva statusa:
2020-06-10 12:14 The item has arrived in the transit airport
2020-05-24 11:50 The item has left the originating country

Kakva su iskustva sa paketima iz EU?
Cekam jedan iz Francuske i jedan iz Poljske, putuju vec vise od mesec dana, a izasli su iz maticne zemlje.

@ poolmaker

@ jovanda

cn-nl-at.jpg

Nema pravila.

Kaze mi covek iz komsiluka koji radi u Austriji , da i tamo imaju dosta zastoja
( i u lokalu i sa dostavom iz Nemacke i Francuske )

Evo ga stigao i treci TR od jutros..

Screenshot_20200615_134045.jpgScreenshot_20200615_134013.jpgScreenshot_20200615_133936.jpg

Imam i nekoliko neregistrovanih TR, nadam sa da je i neki od njih stigao :)

Poslednja izmena:
Ja sam baš iznad pitao za PostNL, paket od 1. juna još uvek je "pre-advised".

Evo full history od mog postnl

2020-06-10 12:14 The item has arrived in the transit airport
2020-05-24 11:50 The item has left the originating country
2020-05-20 05:32 The item is ready for shipment
2020-05-19 06:25 The item is pre-advised
2020-05-18 07:39 The Item is at the shippers warehouse

Ja sam baš iznad pitao za PostNL, paket od 1. juna još uvek je "pre-advised".

Moj je narucen 20.04. a zadnji status je 08.06. ''The item is processed at the Post NL sorting center SERBIA''

Cekam jedan iz Francuske i jedan iz Poljske, putuju vec vise od mesec dana, a izasli su iz maticne zemlje.

Ja sam dobio sledeci info vezano za EU.
''I know this much that now they ship on land via partnering companies. Such as GLS and different other service providers. Every parcel may be handled by different company. We even have a list of countries that are available to ship to and this list changes every day.''

Tako da neke zemlje i poste salju i drumskim saobracajem posto je avio zakzao pa se zato i ceka puno da stigne.

Pogledajte prilog 286480Pogledajte prilog 286481Pogledajte prilog 286482

Arrived TR-TRISTA, niti jedan jedini status nemas posle toga do ulaska kod nas ? Ja se cudim zasto se nista ne menja, trebalo bi da ima kada sleti u Istanbul itd ali ocito koliko vidim kod tebe to vise nema.

@Animal

Ne, TR-TRISTA je jedini status koji mi se pokazuje izmedju poslate i pristigle posiljke. Tako mi je bilo i sa prethodnom turom registrovanih TR koje su stigle.

Htedoh da pazarim nesto pre neki dan, bila je opcija free shipping-a preko NL poste (registrovana). Kupio i prodavac se vrlo brzo javio uz izvinjenje i zatrazio da otkazem porudzbinu jer ne moze da posalje Holandskom postom. Nakon toga izmenio i stavio DHL.
Inace porucio nekoliko stinica, sve je Cainiao, Yanwen ili Sunyou - nesto registrovano nesto ne i sve ide uglavnom Preko Turske ili Letonije. Statusi se bar za sad menjaju na dan dva - mislim da je sve sad da je neapustilo Kinu.

Neki ekran zamenski sam narucio preko ebay-a, malo skuplje ali salju besplatno ili uz minimalnu doplatu za registrovanu posiljku (prodavac je iz kine) ali sve ide preko speedpak-a koji radi za ebay. Rok za registrovanu oko 40 dana, za ne registovanu oko 60.

Trenutno mogu da kažem samo za jedan paket sa praćenjem naručen iz Austrije za BG, vrednosti 49€, CH pošta - putovala je do pre neki dan mesec i po dana.

Svih 5 registrovanih su isli na otvaranje i carinjenje, ovaj neregistrovani nije. Da li je slucajnost ili ne da samo registrovane otvaru ne znam.
Nije slučajnost. Neregistrovane pošiljke ređe idu na carinu jer je smatra da su manje vrednosti. (Posebno kada je carina zatrpana paketima.)

Narucivao sam veći broj pošiljki iz Holandije mase 2kg (max za pismonosnu pošiljku). Uvek neregistrovano.
1/3 ili 1/4 ode na carinu.
Ako je sa praćenjem i te mase onda svakako ide na carinu. Dakle, provereno ima veze, ali ima svoju cenu (nekada paket može da puno kasni, a ne znate gde je; ipak, ni jedan paket iz EU nije mi nestao).

Bitna je i deklaracija. CN22 (najčešća) je obična, neophodna deklaracija.
CN23 znači da je osigurana, što znači da je pošiljka vredna i svakako ide na carinu (raspitajte se koju deklaraciju ćete dobiti na paketu ako je iole veće vrednosti).

Obavezno trazite da vam stave fakturu u paket, kad to stoji, sa vrednošću koja može biti umanjena, ali ne i smešno mala - biće fakturisano po tome.
Ako je vrednost veća, tražite da na fakturi piše "big sale - promo pack" ili slično, da izgleda da ste kupili na jedinstvenom popustu. Naravno, ako pošiljalac to želi da uradi.

Nadam se da sam pomogao! ;)

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

Obavezno trazite da vam stave fakturu u paket, kad to stoji, sa vrednošću koja može biti umanjena, ali ne i smešno mala - biće fakturisano po tome.
Ako je vrednost veća, tražite da na fakturi piše "big sale - promo pack" ili slično, da izgleda da ste kupili na jedinstvenom popustu. Naravno, ako pošiljalac to želi da uradi.

Prodavac sa teritorije EU čini prekršaj ako umanjuje vrednost robe na fakturi tj. lažira fakturu i kazne su ogromne za to tako da većina neće ni da priča o tome, možeš da dobiješ tačnu fakturu ili da ih zamoliš da ne stavljaju fakturu i to je to.

^ Veće firme (Amazon i sl.) naravno da neće dati fakturu manje vrednosti.
Međutim, više puta su mi veći EU šopovi izdali fakturu za tekstom i iznosom koji sam tražio.

Samo prenosim svoje iskustvo. :)

Sent from my Z2 Plus using Tapatalk

@Animal

Ne, TR-TRISTA je jedini status koji mi se pokazuje izmedju poslate i pristigle posiljke. Tako mi je bilo i sa prethodnom turom registrovanih TR koje su stigle.

Evo upravo malopre stigao novi abdejt za track checker mobile i sada su mi se izlistali i ostali statusi koje nisam mogao ranije da vidim... A koliko ovde zapazam, turci su brzi kao spejs satl, vec je stiglo u istanbul i prosledjeno je za srbistan.

Prilozi

• IMG_20200616_020150.jpg
    IMG_20200616_020150.jpg
    275.1 KB · Pregleda: 106
@Animal
Meni i dalje nema tih statusa, sem TR-TRISTA, a koristimo istu aplikaciju...

Inace, juce porucih 10 paketa, sve Yanwen opcija, jutros mu se javio jedan prodavac sa porukom:
Screenshot_20200616_083149.jpg

Pogledajte prilog 286480Pogledajte prilog 286481Pogledajte prilog 286482

Doneo postar malo pre sva tri paketa.
Dva su imala status da su za carinu (na sajtu nase poste), jedan ne.
Medjutim nisam platio nista, nisu ni otvarani.

Od neregistrovanih TR nije stiglo nista uz ova 3 registrovana.
Svi neregistrovani TR imaju isti status, 28.05 Istanbul - Basaksehir - Forwarded to destination country.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno