Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

U susednim državama poput Mađarske se ništa nije promenilo. Za HU se može naručiti Aliexpress Standard Shippingom kao i pre, za sitne pare. A i oni su imaji i imaju pandemiju kao i mi.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Mozda su susedne drzave u stvari drzave a ne ko srbija-vuciceva prcija.

Koliko vidim mi smo sa BiH i Montenegro na blacklist, dok Mađarska, Croatia i Albanija imaju Free Shipping i dosta kratak rok isporuke

Probajte da ubacite u korpu pa menjate drzave za dostavu, sve je jasno

@rafiki

Ja bih voleo da je tako i nadam se da ce biti tako ali ipak..

Hipotetički gledano zatvaranjem mogućnosti poručivanja robe iz Kine (uzmimo primer za tehničku robu, sobzirom da svi koji smo ovde na forumu imamo veze sa tehnikom),
svi ćemo biti prinuđeni da istu tu tehničku robu trazimo po prodavnicama koje se bave prodajom tehničke robe (dobro poznate prodavnice sa dobro poznatim vlasnicima)
i te prodavnice će ostvarivati veći profit nego do sada...

Meni je ovo vrlo moguć scenario

A kako su naši vrli vlasnici radnji tehničke robe uspeli da privole AliExpress da ukine jeftine kanale slanja robe za Srbiju, BiH i Crnu Goru?
Misliš da je AliExpress, tj AliBaba postao velik tako što je klimao glavom na zahteve raznih bolesnika iz zemalja 3-eg sveta?
Mnogo brate pratite državne medije, pa ste počeli da verujete da su ovi naši šibicari neke značajne zverke u svetskim okvirima...
Pozdrav

Sam Aliexpress ima stotinu prodavnica koje imaju budžet veći od naših država. Gdje da neko tamo i razmišlja o ovoj vukoj... Nisam siguran da ne misle da smo neka Afrika ili Srednja Amerika

Stigla mi posiljka narucena 25.04. sa free shipingom, nazalost od 15.05. camila u nasoj zemlji. Tek danas postar zvonio. Tracking number je bio LV.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

A kako su naši vrli vlasnici radnji tehničke robe uspeli da privole AliExpress da ukine jeftine kanale slanja robe za Srbiju, BiH i Crnu Goru?
Misliš da je AliExpress, tj AliBaba postao velik tako što je klimao glavom na zahteve raznih bolesnika iz zemalja 3-eg sveta?
Mnogo brate pratite državne medije, pa ste počeli da verujete da su ovi naši šibicari neke značajne zverke u svetskim okvirima...
Pozdrav

Vrlo lako..Dovoljno je da Pošta stane kao što je i stala i da Ali odustane od slanja robe za banana države.. bez da iko ikom klima glavom

Pozdrav
Ma naravno, veze nema to.
Međutim, jedna stvar mi nije jasna kako vrli vlasnici prodavnica tehničke robe (i još koječega) tolerišu rad KP? Nikako to ne mogu da skopčam [emoji848][emoji849]

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

^Jednostavno je: ne mogu da ga ukinu jer u tome učestvuje mnogo ljudi i svako ima svoj interes. Ako ukine KP ili zabrani oglašavanje preko njega, naći će se neki novi sajt ili društvena mreža kao zamena. Mogu da otežaju uvoz robe iz Madjarske, ali ne mogu da ga spreče 100%, jer će se uvek naći neki carinik da "zažmuri" na 2-3 TV-a u kolima, itd...
Pozdrav

Poslao sam tri poruke u vezi predmeta koji je pre virusa imao free shiping a sad su mi svi odgovorili da ne salju za Srbiju kao nema transport,a zapravo lepo pise da salju preko nekog to Serbia via UPS Expedited i postarina 22 eura. Ili oni nas zezaju ili je nesta drugo.

^Jednostavno je: ne mogu da ga ukinu jer u tome učestvuje mnogo ljudi i svako ima svoj interes. Ako ukine KP ili zabrani oglašavanje preko njega, naći će se neki novi sajt ili društvena mreža kao zamena. Mogu da otežaju uvoz robe iz Madjarske, ali ne mogu da ga spreče 100%, jer će se uvek naći neki carinik da "zažmuri" na 2-3 TV-a u kolima, itd...
Pozdrav
Ma znam, ali mogu da pojedinačno sankcionišu prodavce, to je klasična siva ekonomija [emoji848]

Kada pogledam AliExpress podreddit vidim da i normalne drzave imaju problem ko i mi. Sta da kazu kanadjani koji su i pre korone na leto nabavljali poklone za bozic a sada nema ni njima free shiping. Mislim i ja da ce se sve vratiti kada krenu avioni punom parom.

Ma znam, ali mogu da pojedinačno sankcionišu prodavce, to je klasična siva ekonomija [emoji848]

Pa to i rade. Svako malo u novinama osvane neki "nesrećnik" uhapšen sa gomilom tehničke robe bez prateće dokumentacije. Naravno, i to rade kao i sve ostalo, bez prave želje da se uradi kako treba, već samo da se nabaci još koji jeftin poen. Da ne spominjem da je uzrok problema mnogo komplikovaniji od par švervcera iz HU/BG/...
Pozdrav

Izgleda je stigla neka gomila robe sa alija, sigao paket jos iz februara za koji sam vec dobio novac nazad. na carini je pa cu kontaktirati prodavca da mu vratim pare kada postar konacno donese

Poslednja izmena:
Da li kupiti sad nesto ili cekati da prodje ova situacija sa virusom i dostavom?

@ Bobajakuda

Tesko da ces naci bilo sta vrednije a da nije sa premijum dostavom.

"gluposti" od 1-2-3$ mogu da se nadju sa besplatnom dostavom , ali je pitanje kada ce stici.

Cast izuzetcima , ali i trgovci su postali nemoguci :S: , kao roboti su - totalno nezainteresovani za komunikaciju.

U pitanju je ekran za Redmi Note 4.
Bzv mi da porucujem pa da cekam par meseci.
Vec sam kupio narukvicu za MiBand 2 i neke maske za covid-19 jos 21.04 i nema ih.

Ja sam porucio ekran za RN5, ali preko ebay. Postarina je bila par dolara. Poslato posle nekoliko dana, sad cekam da stigne.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Što se tiče neregistrovanih meni Litvanci najbrže stižu, u zadnjih mesec i po dana stiglo mi je oko 5-6 Litvanaca, dva su mi mislim stigla za oko 25 dana i dva Turčina njima je trebalo dosta duže. Od Letonaca ni traga ni glasa.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ja sam porucio ekran za RN5, ali preko ebay. Postarina je bila par dolara. Poslato posle nekoliko dana, sad cekam da stigne.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Imam i ja neke sitnice sa alija koje su poslali odmah sutradan i evo mesec ipo nije stiglo. Nije problem da narucim sa ebay-ja samo me brine da se ne oduzi par meseci.
Takodje posiljka sa myvitamins ne stize vec mesec i neki dan.

To je tacno da su kinezi potpuno nezainteresovani,gori su od robota,hteo sam da porucim slusalice pitao sam ih dali saljete za Srbiju kazu u fazonu zao nam je ali nazalost ne,poslao sam ovu poruku na vise adresa ali skoro su svi slicno odgovorili. A zapravo pise da salju to Serbia via UPS Expedited postarina duplo skuplja nego same slusalice. Sta npr ako se odlucim da kupim slusalice i platim 25 eura postarinu to znaci da nece poslati.
Zaista sam razocaran i nemam snage da ih molim da kupim nesta od njih.

Ima neki koji salju samo je pitanje transporta. Za koje vreme ce stici jer je ludo vreme zbog situacije u svetu.

Ne znam da li salju dosta ili prosto ljudi nisu uklonili da ne salju za Srbiju ali konkretno ima stvari koje sam planirao da kupim i pise i dalje free shiping,sad nebih zeleo da budem u nezgodnoj sitaciji pa da me ispale kao zao nam je ali nemozemo da ti posaljemo paket

Sve vise automatizuju sistem , a i ljudi se ponasaju kao roboti.

Srbija je veoma malo trziste i mi smo njima statisticka greska - nemaju oni vremena da se zamajavaju sa nama.

Da je ovde otvoreno bar jedno Alibaba skladiste , o cemu se prica vec godinama , situacija bi bila drugacija.

Idu na velika trzista i tamo ozbiljno prosiruju kapacitete.

Evo svez primer :

https://www.ecosum.ru/aliekspress-uvelichivaet-chastotu-vozdushnyx-gruzoperevozok-v-rossiyu/

Sa AliExpress-a vidim da za Srbiju ide samo AE Premium dostava , a to se ne isplati.

Ekran i tac za RN4 su od 2000 do 4000din ( zavisi koji je model tj. koji je procesor u telefonu ) kod nas u servisima.

Zamena je 1000-1500.

Jutros mi stigla nillkin maska za telefon naručena 25 januara,za koju sam dobio povraćaj novca pre 2 meseca.

Nazad
Vrh Dno