A kako su naši vrli vlasnici radnji tehničke robe uspeli da privole AliExpress da ukine jeftine kanale slanja robe za Srbiju, BiH i Crnu Goru?
Misliš da je AliExpress, tj AliBaba postao velik tako što je klimao glavom na zahteve raznih bolesnika iz zemalja 3-eg sveta?
Mnogo brate pratite državne medije, pa ste počeli da verujete da su ovi naši šibicari neke značajne zverke u svetskim okvirima...
Pozdrav
Ma naravno, veze nema to.A kako su naši vrli vlasnici radnji tehničke robe uspeli da privole AliExpress da ukine jeftine kanale slanja robe za Srbiju, BiH i Crnu Goru?
Misliš da je AliExpress, tj AliBaba postao velik tako što je klimao glavom na zahteve raznih bolesnika iz zemalja 3-eg sveta?
Mnogo brate pratite državne medije, pa ste počeli da verujete da su ovi naši šibicari neke značajne zverke u svetskim okvirima...
Pozdrav
Ma znam, ali mogu da pojedinačno sankcionišu prodavce, to je klasična siva ekonomija [emoji848]^Jednostavno je: ne mogu da ga ukinu jer u tome učestvuje mnogo ljudi i svako ima svoj interes. Ako ukine KP ili zabrani oglašavanje preko njega, naći će se neki novi sajt ili društvena mreža kao zamena. Mogu da otežaju uvoz robe iz Madjarske, ali ne mogu da ga spreče 100%, jer će se uvek naći neki carinik da "zažmuri" na 2-3 TV-a u kolima, itd...
Pozdrav
Pa to i rade. Svako malo u novinama osvane neki "nesrećnik" uhapšen sa gomilom tehničke robe bez prateće dokumentacije. Naravno, i to rade kao i sve ostalo, bez prave želje da se uradi kako treba, već samo da se nabaci još koji jeftin poen. Da ne spominjem da je uzrok problema mnogo komplikovaniji od par švervcera iz HU/BG/...Ma znam, ali mogu da pojedinačno sankcionišu prodavce, to je klasična siva ekonomija [emoji848]
Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk
Imam i ja neke sitnice sa alija koje su poslali odmah sutradan i evo mesec ipo nije stiglo. Nije problem da narucim sa ebay-ja samo me brine da se ne oduzi par meseci.Ja sam porucio ekran za RN5, ali preko ebay. Postarina je bila par dolara. Poslato posle nekoliko dana, sad cekam da stigne.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari