Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Данас кад сам звао рекли да нешто раде на платформи и да тренутно немају неких 50ак канала, те да очекују повратак.

Канала и даље нема, тврде да је ово тренутна ситуација.

Pogledao sam puno strana i nisam nacisto sto se interneta tice. Meni brzina nije bitna, presudno mi je da nema pucanja veze zbog posla i veze sa serverom. Dakle da li je internet veza stabilna ili ne? Prekid od 1 ili par sekundi za surf niko nece ni primetiti ali meni je to bitno.

Inace, televizijom i kanalima ste manje vise zadovoljni? Koliko vidim neograniceno televizora (verovatno pustaju digitalni signal preko koaksijalnog a svi noviji televizori imaju dvb tjuner ugradjen)?

Inace tacno je da preko promotera daju gratis godinu dana uz ugovor na 2 godine ako se predje sa sbb-a.

Ja i nisam bas zadovoljan tv-om. Cesto nestaju neki kanali i imam cestu pikselizaciju. Moj paket nema vracanje unazad ali mogu da zamislim kako izgleda UI koji su oni pravili. Evo konkretno sada nema History HD vec duze vreme, samo SD koji na 50" izgleda ocajno. Sta znam da mi je tv bas bitan zaobisao bi exe, to je moje iskustvo za sada. Da EPG kod mene bas lose radi, sporo ucitava, dosta kanala ga nema. Npr. kad hocu direktno sa kanala da vidim sta ide dalje mogu da vidim trenutno sta ide i sledece samo.

Kupiš bolji TV, ne razumem kako to samo tebi ne valja. Ja nikad nisam imao problem sa EPG. I samo ako je History kanal presudan pored najvise HD kanala od svih ostalih. Imas History 2 u HDu..

@aksa idi bolje u SBB!

Naravno da nema sta da ti puca a kablovska je odlicna.

Desio se neki kvar pre 2-3 dana pa nisu radila oko 30 kanala u Nišu. Sada rade. Ovo ja ne pamtim da se desilo otkad sam korisnik ali sada jeste. Eto ako su ti bitne takve stvari koje se mozda mogu desiti nemoj na EXE. Ovde uvek ima trolaca koji nemaju sta da rade pametno pa ... i ako budes pohvalio kada postanes korisnik njihovih usluga postaces naravno zaposleni.

Dakle, boljeg od Exe Neta nema tamo gde ima Exe Neta. To je da ti ustedim vreme.

Eto jedino nema aplikacije poput EONa na SBBu. Imaju drugaciju aplikaciju. Takodje internet je mnogo bolji. Cena znacajno niza.

Pogledao sam puno strana i nisam nacisto sto se interneta tice. Meni brzina nije bitna, presudno mi je da nema pucanja veze zbog posla i veze sa serverom. Dakle da li je internet veza stabilna ili ne? Prekid od 1 ili par sekundi za surf niko nece ni primetiti ali meni je to bitno.

Inace, televizijom i kanalima ste manje vise zadovoljni? Koliko vidim neograniceno televizora (verovatno pustaju digitalni signal preko koaksijalnog a svi noviji televizori imaju dvb tjuner ugradjen)?

Internet je odličan. I ja ga koristim za posao i bitna mi je stabilnost. Jako retko se desi da nestane. A i kad se to desi, brzo se vrati.

TV mi nije uopšte bitan. Ok je, ali ume da frustrira što malo, malo, pa premeštaju kanale. Ponuda kanala nije pouzdana (nestali su History HD i National Geographic HD). SBB je bolji po tom pitanju. Ali zato ne naplaćuju HD kanale dodatno, a oni su odličnog kvaliteta. Kod mene nema pikselizacije.

Sa druge strane, drastično su povoljniji od SBB i bolji im je internet.

Cek, pa zar neko rece da je History bio test kanal?

A ovaj Viasat History HD sto se pojavio?

Sta su premestali od kanala, ja to nisam primetio ?

Hvala puno za informacije.

@kursula
TV kanali mi nisu mnogo bitni kao ni pikselizacija (osim ako se ne desava preterano cesto i da traje po 10-20 sekundi) mada to nestajanje ili menjanje rasporeda kanala moze da iritira.

@gagi018
Bojim se da te nisam najbolje shvatio da li je to glas za ili protiv Exe Neta? Trenutno imam SBB i na internet stvarno nemam zamerki (brzina mi je nebitna to sam vec rekao). Sto se televizije tice imam vise TV prijemnika to naravno ide preko koaksijalnog, analogni signal, nije bas najbolja slika ali zavrsava mi posao, kad stignem pustim nesto i to je to.

@Corvus Corax
To je definitivno glas za Exe i puno mi znaci konkretna informacija da je veza stabilna. Hvala! Ni meni TV nije bitan, jedino to premestanje kanala je iritantno ali dobro. Za tu cenu je odlicna ponuda.

Recite mi samo u vezi neogranicenog broja TV uredjaja, o cemu se tu radi? Dobija se samo jedan TV Box uredjaj, sta je sa ostalima? Preko koaksijanog ide digitalni signal posto noviji televizori imaju ugradjen tjuner i tu je onda takodje odlicna slika?

Kupiš bolji TV, ne razumem kako to samo tebi ne valja. Ja nikad nisam imao problem sa EPG. I samo ako je History kanal presudan pored najvise HD kanala od svih ostalih. Imas History 2 u HDu..

@aksa idi bolje u SBB!

Naravno da nema sta da ti puca a kablovska je odlicna.

Desio se neki kvar pre 2-3 dana pa nisu radila oko 30 kanala u Nišu. Sada rade. Ovo ja ne pamtim da se desilo otkad sam korisnik ali sada jeste. Eto ako su ti bitne takve stvari koje se mozda mogu desiti nemoj na EXE. Ovde uvek ima trolaca koji nemaju sta da rade pametno pa ... i ako budes pohvalio kada postanes korisnik njihovih usluga postaces naravno zaposleni.

Dakle, boljeg od Exe Neta nema tamo gde ima Exe Neta. To je da ti ustedim vreme.

Eto jedino nema aplikacije poput EONa na SBBu. Imaju drugaciju aplikaciju. Takodje internet je mnogo bolji. Cena znacajno niza.

Da kupim nov tv??? Kako si to zakljucio da moj tv ne valja??? Aj nemoj ovakve savete vise da delis molim te. Nemas pojma koji tv imam al umes da napises da kupim jer ti znas da ovaj ne valja. Nigde veze!

Nema sta da razumes MENI ne valja i kraj, naviko sam na bolje i moze da mi ne valja!

To sto ti nemas problem sa EPG ne znaci da neko drugi nema.

Ma moze da ima milion glupih HD kanala, nema taj jedan koji gledam. Super sto ima H2 HD ocu i H1 HD, bio je do skoro.

@aksa
Nisu ni meni zato sam i preso na EXE ali nemam problem da napisem sta valja a sta ne. Pikselizacija ne traje dugo par sekundi, bar kod mene ali mene i to iritira kad gledam neki basket.

Poslednja izmena:

Zašto bi mene interesovalo da li se neki kanal vodio pod Test 4 ili Test 7 ili je imao naziv u listi? Duže vreme je bio prisutan, taman smo obrisali SD (koji užasno izgleda na bilo kom ekranu od 40"+), oni su uklonili History HD i National Geographic HD.

U poslednja dva meseca mislim da smo tri puta skenirali i podešavali kanale iznova jer su im promenili frekvenciju ili ih uklonili. Na pet televizora različitih proizvođača, neki su smart, neki klasični, da ne bude zabune.

Meni televizija nije toliko bitna. I ne stižem da je gledam. Starije osobe se ne bune jer imaju sve kanale koji njima trebaju, što meni jeste bitno zarad mira u kući.

SBB-u se takve stvari ne dešavaju, ali je zato skuplji, ograničava neke kanale da mogu da se gledaju samo preko D3 i dodatno naplaćuje HD kanale.

Recite mi samo u vezi neogranicenog broja TV uredjaja, o cemu se tu radi? Dobija se samo jedan TV Box uredjaj, sta je sa ostalima? Preko koaksijanog ide digitalni signal posto noviji televizori imaju ugradjen tjuner i tu je onda takodje odlicna slika?

Preko koaksijalnog kabla možeš da povežeš više televizora. Dovoljno je samo da imaju DVB-C tjuner i većina kanala će biti dostupna. Box tj. DVB-C tjuner koji dobijaš u okviru paketa je koristan samo za povezivanje na TV koji nema ugrađen DVB-C tjuner. To je prednost u odnosu na SBB.

Poslednja izmena:
A koji kanali konkretno su premesteni? Nisam primetio zato pitam. Vidim samo dodaju nove.

Ja koristim njihov raspored.

Ja ne koristim njihov raspored, a ne mogu da ti navedem koji su premešteni i gde jer lepša polovina vodi računa o tome i svaki čas skenira i sortira kanale kod nas.

Recimo, otac mi se žalio da od juče HD Arene nisu na istom mestu i da ne može da ih nađe. Ja proverio i video da jeste HD Arena 1 nestala na mom TV-u, dok su ostale tu. Nismo na istoj lokaciji (otac je u centru, ja na periferiji), što znači da dostupnost kanala može da zavisi i od grada/dela grada gde se nalaziš. To mi je potpuno neverovatno.

Poslednja izmena:
Zašto bi mene interesovalo da li se neki kanal vodio pod Test 4 ili Test 7 ili je imao naziv u listi?

SBB-u se takve stvari ne dešavaju, ali je zato skuplji, ograničava neke kanale da mogu da se gledaju samo preko D3 i dodatno naplaćuje HD kanale.

Па да те занимало знао би да су тест канали за тестирање! :)

Шалу на страну, СББ је скоро укидао канале. Ко има СББ зна добро и које канале.

Док Егзе само додаје. Будимо искрени и реални.

Ja ne koristim njihov raspored, a ne mogu da ti navedem koji su premešteni i gde jer lepša polovina vodi računa o tome i svaki čas skenira i sortira kanale kod nas.

Recimo, otac mi se žalio da od juče HD Arene nisu na istom mestu i da ne može da ih nađe. Ja proverio i video da jeste HD Arena 1 nestala na mom TV-u, dok su ostale tu. Nismo na istoj lokaciji (otac je u centru, ja na periferiji), što znači da dostupnost kanala može da zavisi i od grada/dela grada gde se nalaziš. To mi je potpuno neverovatno.

To nije tacno. Imali su kvar pre 2 dana pa nije radilo oko 30 kanala. Ukljucujuci i HD Arene. Sada su popravili i nalaze se na istim mestima, tj meni rade bez skeniranja a to znaci da se nista nije promenilo.

To nije tacno. Imali su kvar pre 2 dana pa nije radilo oko 30 kanala. Ukljucujuci i HD Arene. Sada su popravili i nalaze se na istim mestima, tj meni rade bez skeniranja a to znaci da se nista nije promenilo.
Kako nije tačno?! Pa upravo sam napisao da mi se to dogodilo, a ja nisam baš tehnički nepismen. Još ispade da pišem neistinu, stvarno preterujete. :D

Evo kod mene sada nema EPG za Discovery HD i Discovery Science HD a HD Arena 2 je krstena kao HD Arena 1 iako odma ispred nje stoji HD Arena 1.

Dobro, znaci signal je digitalan sto znaci da bi i slika trebala da bude prilicno bolja nego sada (analogni signal, SBB).

Hvala puno svima na korisnim savetima i informacijama. Zakljucak je da je Exe ok provajder, internet veza je stabilna, tv je ok. Odlicno!

Inace jedina stvar koja me mnogo nervira je sto umesto da se smanjuje broj bandera, sve ih vise ima. Ovih dana upravo telekom postavlja optiku, taman sam se ponadao podzemnu posto su kopali i izvlacili kablove, kad pre neki dan vidim buse rupe i postavljaju bandere... a onda opet jos nesto razvlacili po banderama. Jos malo pa ni vrapci nece moci da lete slobodno od kablova, kao da smo u zatvoru.

Exe nije ok za tv. Sem sto ne kompresuju kanale ostalo nije kao kod vecine. Premikum kanale imaju u ponudi zakljucane i ne objavljuju cene. Gde je tu logika? Svi ostali provajderi daju tri dekodera za cenu osnovne, samo oni daju uz skuplje pakete dodatne dekodere i premotavanje. EPG je retko kada tacan i desava se pikselizacija povremena. Mada je to sa pikselizacijom bilo dosta gore ranije.
SBB ima.svuda reklame, digitalizuje Nos, a to znavi 3 dekodera za istu cenu. Orion takodje daje 3 dekodera. A ovi zaposleni Exe sto se skrivaju, bolje uvedu ponidi kao vecina.
Evo i mts i sbb ce lustiti filmske kanale otkljucane zbog Korone virusa. Hoce li Exe to uradiyi, naravno da ne. Vec drze zalljucane kanale godinama. Nosu oni za tv nimalo ok, a za internet jesu odlicni.

Ja nikad nisam imao problem sa EPG. I samo ako je History kanal presudan pored najvise HD kanala od svih ostalih. Imas History 2 u HDu..

Јеси ти пијан? Хистори хд који је малтене стандардна кабловска понуда у Зимбабавеу овде се води као тест канал. НГЦ хд такође. Зашто? СББ не даје?
Имаш Х2? Ево убацили Виасат Хистори... то је по теби исто? Немој да пишеш овде свашта ако се не разумеш.
Мени су сви ти канали битни. Документарни и искључиво у хд. Да... епг нема на свим каналима а сада фали на Фокс хд групи.

Што се тиче нета, оптика и ако нема сметњи ради одлично. Избор канала код Ехе је велики и индивидуално је шта је коме занимљиво. Код мене би одређених 20 хд канала било довољно. Има неколико који недостају.

Poslednja izmena:

Nisi primetio jer ti je namestena opcija automatsko azuriranje kanala, drugo exe u svakom mestu ima zasebnu centralu, sve promene prvo urade u Nis-u a zatim po ostalim mestima. Kada se pojavi neki novi kanal prvo startuje u Nis-u a po ostalim mestima kad stignu ili kada im posaljemo poruku da tih kanala nema. Za EPG je tacno da u nekim mestima sljaka odlicno a da u drugim mestima se javljaju problemi, kada im se javi da EPG ne radi na odredjenim kanalima onda oni to srede odmah ili za par dana, ali mora u svakom slucaju taj problem da im se prijavi.

Inace tacno je da preko promotera daju gratis godinu dana uz ugovor na 2 godine ako se predje sa sbb-a.

Kao neko ko koristi vecinu provajdera koji posluju kod nas mogu da ti kazem da kvalitet usluga odredjenog provajdera zavisi od lokacije do lokacije bilo gde u Srbiji.
Proveren recept je da pitas svoju okolinu da li je zadovoljna uslugama odredjenog provajdera i dali ima pucanja. Kvarovi su neminovni kod svih, desi se da gradjevinske masine pokidaju kablove bez obzira da li je nadzemna ili podzemna instalacija. Te kratke prekide obican korisnik retko kad da primeti, ukoliko se bavis ozbiljnim poslovima onda ti mikro prekidi prave veliki problem. Ponavljam pitaj svoju okolinu to ti je najbolji savet koji mogu da ti dam i vazi apsolutno za sve provajdere bez obzira da li je optika ili koaksijalac. Druga bitna stvar meni je brzina kojom resavaju probleme, u mom mestu najekspeditivniji se pokazao sbb, resavali su mi probleme i u pola noci. Serviseri su im odgovorni i brzo reaguju barem kod mene. Koliko sam razumeo serviseri pucaju penale ako ne odrade posao na vreme. Po drugim mestima ima i kritika i zale se ljudi da imaju prekide itd, tako da sve zavisi od mesta do mesta. Ja licno sa svim drugim provajderima sam imao problem i desavalo se da cekam i po par dana da rese i neki manji problem. Exe u mom kraju radi ok, imaju manjak ljudi na terenu tako da se desi da nemogu da postignu da rese nekad neki problem bas brzo kao sto svi ocekujemo ali su zato jeftiniji od konkurencije.

Koliko god da su jeftiniji, treba da prate konkurenciju. Tv je dobra jedino sto ne kompresuju kanale. Ostalo nista. Retko kad tacan EPG. Premijum kanale drze zakljucane i ne objavljuju cene za njih. Svi ostali daju po 3 dekodera koji mogu da premotavaju u svim paketima, a oni samo jedan i to u skupljim...ne znam sta je toliko tv dobra kao sto se javljaju ovde zaposleni njihovi.

@davlab
Da, svestan sam toga, hvala u svakom slucaju na podsecanju. Medjutim, Exe net je tek prosao kroz naselje (nepunih mesec dana) tako da sam ogranicen po tom pitanju. Jednostavno niko nema previse iskustva u kraju a bas za mikro prekide tesko da cu i imati koga da pitam.

Inace i ja imam dobro iskustvo sa tehnicarima sbb-a i generalno tehnickom sluzbom (nekad je potrebno "natezati se" malo sa njima ali bude ok). Koristio sam sve moguce ADSL provajdere pre toga i mogu reci da je tehnicka sluzba jedna od boljih generalno. Razlika u ceni nije mala i to svakako sada ide u prilog exe netu medjutim ako ima problema onda mi razlika u ceni ne znaci apsolutno nista.

Ja sam u Knjazevcu, net radi super. Prekida je bilo samo kad neki idijot presece optiku. Desavalo se par puta. I to rese u razumnom roku.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Sto se tice tv a ima ogromne razlike. A tehnicka podrska nije jaca strana.

Почетком фебруара прешао на Ехе са СББ и могу похвалити техничку подршку за решавање ситних проблема. После прележаних дечјих болести новог корисника систем функционише како треба.
Тренутна једина замерка је на недостатку мени битних канала у хд.

Немој да слушаш ФУЛЛ ХД-а. Његови коментари немају везе са истином. Али да није њега на овој теми не би било тако занимљиво!!!

Meni je tehnicka uvek pomogla

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno