Pa da vidiš na malom ekranu kako je vau kvalitet noćne fotke na Ultri
Nikako da dođe telefon koji će me oduvati u odnosu na ono što mi već sada nudi S7 edge kamera. Šta meni (i većini) zapravo treba jeste da imam telefon koji hvata dovoljno svetla da mi shutter speed ne bude očajno dugačak, jer mi ćerkica nikako nije dete koje na sekund stoji mirno, što je sigurno slučaj i sa svom decom
Saberi, oduzmi, to je ono što većini ovde i zapravo treba, da uhvatimo porodični trenutak i da rezultujuća fotka nema motion blur I da bude fotografija bude oštra, detaljna i sa dovoljno svetla. Da, nekad je Pro mode i manual shutter speed rešenje, ali za unutra ISO mora u nebesa da ode (sa svim ovim malenim senzorima), tako da često odustanem od Pro moda i oslonim se milost/nemilost Auto-a. Ovo pravljenje dana od mraka na koji se mnogo ljudi loži me ič ne zanima.
Napolju na suncu naravno da nema problema sa shutter speedom, ali poenta je da svaki telefon unazad 5 godina ima dobre dnevne fotke bilo da su sa pokretom ili bez.
Tako da za neplanirane (indoor) trenutke još tražim telefon koji će mi doneti unapređenje, merkam S20+ koji će svakako biti bolji u indoor uslovima od ovoga što imam sad, jer eto, kad omatorimo, tražimo najbolje rešenje da fotkamo našu decu

Za ostale planirane momente tu je Canon 5D Mark III, tu nemam previše zamerki, mada i on postaje mator u DSLR svetu, i tu će morati da padne upgrade na nešto svezije, kao što je slučaj i kod telefona

eh kad bi imali rešenje koje traje 5,6 godina, umesto da jurimo bolje smartfon kamere svake godine, dve, tri, i na kraju dobijemo mali skok u kvalitetu - malecki senzori i nedostatak prave optike nažalost, ne može se ništa protiv toga, samo usavršavanje automatskog softverskog peglanja fotke.
Šta su nam smartfoni nego poketabilne kamere, a ove drame sa čipsetima, šta je brže i šta ima više poena, refresh rate ekrana, dizajn, kao neko ko se ložio ozbiljno na to pre par godina, sad su mi sporedne stvari. Sad mi treba što bolja kamera, dobra baterija da to isprati i da imam dovoljno skladišta. Dobro, ekran da ima normalan prikaz, što svaki Samoled godinama ima, i da stane u ruku lepo. Ultra mislim da malo tu preteruje za normalno držanje/korišćenje za moju manju šaku, to je nešto što me odbija, pored prežvakane teme - sulude cene. Videću, još me Samsung nije ubedio, gomila konkurencije vreba.