Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozes samo na jednom TV-u kad registeujes kodom, ne moze na dva, sad iskreno ne znam na koliko vremenski moze da se obrise pa registruje neki drugi uredjaj.

Juče dobio povećanje brzine i adresu iz opsega 100.66... :( i sin mi se već žali da mu pojedine multiplayer igre ne rade kao što su radile. Jel moguće da je to posledica što sam sada natovan?

To je to.

Pokusaj nista te ne kosta, pa javi rezultate. Jer problem koji si opisao sam imao i ja dok nisam fixirao kanale i mod.

Zapravo je sad ok, stavio sam 20/40 Mhz i fiksirao na najnize kanale, izvlacim preko laptopa uvek 95/10 a na telefonu ne bas uvek, ali sam zadovoljan.

^bas kao sto rafiki kaze, jedan analogni kanal zauzima oko 6-7MHz, dok jedan digitalni HD kanal oko 1-1.5MHz,

Efektivno je slicno tome sto si rekao, ali realno ne moze jedan digitalni kanal da zauzme 1 Mhz. Digitalni multipleks zauzima slicno spektra kao i analogni (tako je napravljeno, da bi mogli da koegzistiraju) a onda jedan multipleks, koji obezbedjuje protok oko 50 Mb/s grubo zavisno od modulacije, moze da multipleksira prakticno neogranicen broj digitalnih kanala, zavisno od bitrate-a.

Ajd' od prvog da počnemo, @Falcon -

Je l ste vi Duo i Trio korisnici tako brzo zaboravili da su samo vama brzine uvećane u toku prošle, 2019e? Tačnije, 15-og maja 2019-e:
Tada EON brzine nisu dirane! -

Nisu povecane, samo su dovedene na isti nivo kao i ekvivalentni EON paketi, koji kostaju slicno i nude slican nivo usluga.

Uopste ne vidim problem u tome sto u razlicitim gradovima istoimeni paketi imaju razlicite brzine niti bih to nazvao diskriminacijom. Ne vidim da se iko buni sto placa mobilnim operaterima pakete isto svugde, bez obzira da li imaju LTE ili EDGE signal. Ne vidim da se iko buni sto mu na automobilu brzinomer ide do 200, a ispred kuce mu ogranicenje 50. Svaki grad je odvojeno trziste i imate slobodu da birate. Tj ako imate manju slobodu, logicno je da se cene vece/usluga slabija.

Licno, ostajem da Trio Gold do daljnjeg

Ти не би, али онај који за исте паре добије мање је и те како дискриминисан. Ако провајдер негде уложи у опрему и омогући бољу услугу наравно да има разлог да то и наплати. Да то чини а не мења цену услуге онима којима је то омогућио и на то има право. Али да за исте паре некима побољша услугу а некима не, то би у најмању руку могло да се сврста у непоштену пословну праксу. Неки кратак времески период би донекле и био разумљив.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pa koja je razlika u odnosu na to kad su Telenor, VIP i MTS uveli LTE? Zapravo, jos uvek uvode u pojedinim mestima, pa ti mestani isto placaju pakete.

Hm, kada se već priča o diskriminaciji korisnika u okviru istog provajdera, mislim da imamo pobednika: mreža SBB/Beogrid. EON paketi koštaju u dinar isto kao SBB paketi, a net je 50/50, 70/50 i 90/50 (ista priča nezavisno od toga da li su to EON ili EON Duo paketi). Ovih 50 UL je promotivno svima, zvanično je po paketima 15/30/50, iako znamo šta UL znači najvećem broju prosečnih i većinskih korisnika: apsolutno ništa.

Ja bih vise platio tvoj 50/50 link nego moj 150/10 link. Ne generalizujte prema sebi.

70/50 kod mene, da budemo precizniji... Dobro, kažem za većinu korisnika, ko radi preko neta ili igra igrice njemu znači. Moje poređenje se odnosilo više na nove brzine UL, čime su ovu ponudu DL ispod 100 mb/s obesmislili u Beogridu, a za iste pare.

Kažu da ne može da radi u bridge modu, a pošto ni ne koristim port forwarding nije mi bitno (za sada).

5 GHz "baca" slično kao kućni TP-Link, ali mi bilo sinoć kasno da testiram, samo izmerio sa WiFi Analyzerom. Probaću za vikend pa javljam. Može se desiti da je TP Link višak.

Nisi "popio" CG NAT ?

Smislicu za vikend kako da ih nagazim.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Vidim po Mirijevu IV razvlace kablove po banderama, zna li neko vise o tome? Kad ce biti prikljucenje korisnika?

Da li EPC3928 može da postigne brzinu preko 100 Mbps i koja mu je max wifi brzina?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Ne mogu da prebacim 54 Mbps ni na telefonu ni na laptopu, kao da je brzina zakucana. Šta bi mogao promeniti od podešavanja za ubrzanje?
Internet mi je 100Mbps, preko LAN kabla dobaci do 90.
Laptop mi ne podržava 5 MHz tako da to otpada.
Kanal koji koristim nije uopšte zagušen.
Svi uređaji koriste N standard i wifi mi je preko N a brzina kao da je na G.
Iz nekog razloga ne mogu da se preko 192.168.0.1 povežem sa epc3928. Ima li neka druga adresa?

Poslednja izmena:
Iz nekog razloga ne mogu da se preko 192.168.0.1 povežem sa epc3928. Ima li neka druga adresa?

Pa pogledaj lokalnu adresu laptopa koja ti je verovatno dodeljena dhcp-om, sem ako nisi dodeljivao sam ip adrese, pa kad ustanovis router ce biti neki u tom opsegu.

Obicno je 192.168.0.1 ili 192.168.1.1 ...

Ta je adresa, probao preko 2 browsera, nemam firewall. Možda mi uBlock origin blokira, mada nije ranije.

Uspeo sam da se ulogujem, nemam pojma u čemu je bio problem.
Probao sam razne stvari ali brzina ne ide preko 54 Mbps, upload je 10 kao što i treba...

Ljudi je l ima neko problem ma d3 miniju da mu kanali seckaju kao da kasni stream na losem netu? I ako je resio kako je resio?

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Ne mogu da prebacim 54 Mbps ni na telefonu ni na laptopu, kao da je brzina zakucana. Šta bi mogao promeniti od podešavanja za ubrzanje?
Internet mi je 100Mbps, preko LAN kabla dobaci do 90.
Laptop mi ne podržava 5 MHz tako da to otpada.
Kanal koji koristim nije uopšte zagušen.
Svi uređaji koriste N standard i wifi mi je preko N a brzina kao da je na G.

G jeste na 54Mbps medjutim polovinu koristi za down a pola za up. Realno na 20Mhz na G sa jednom antenom koja emituje na jednom kanalu mozes da izvuces oko 22-24Mbps. Na 40Mhz sa mimo antenama na N standardu koji istovremeno koristi dva ili vise kanala moze vise da progura. Posto je kod tebe 54Mbps znaci da ti je ruter verovatnije na 20Mhz i emitiuje sa dve mimo antene. Postavi ruter na 40Mhz N standard, instaliraj wifi analyzer na telefon i preskeniraj komsijske mreze, pogledaj na kom kanalu je najmanja guzva, i taj kanal fixiraj na ruteru a on ce sekundarni kanal sam da odabere. Sa tom konfiguracijom teoretski bi trebao da proguras kroz antene oko 80Mbps.

Da li moze neko ko koristi ubee evw327N da napise koja je kod njega verzija hardwera i firmwera. Cini mi se da neke opcije pod gateway sada izgledaju drugacije.

G jeste na 54Mbps medjutim polovinu koristi za down a pola za up. Realno na 20Mhz na G sa jednom antenom koja emituje na jednom kanalu mozes da izvuces oko 22-24Mbps. Na 40Mhz sa mimo antenama na N standardu koji istovremeno koristi dva ili vise kanala moze vise da progura. Posto je kod tebe 54Mbps znaci da ti je ruter verovatnije na 20Mhz i emitiuje sa dve mimo antene. Postavi ruter na 40Mhz N standard, instaliraj wifi analyzer na telefon i preskeniraj komsijske mreze, pogledaj na kom kanalu je najmanja guzva, i taj kanal fixiraj na ruteru a on ce sekundarni kanal sam da odabere. Sa tom konfiguracijom teoretski bi trebao da proguras kroz antene oko 80Mbps.

Ne vredi, ograničenje mi je do opreme. EPC3928 ne podržava 40 Mhz nego samo mixed 20/40 Mhz, a to koliko sam pročitao nije preporučljivo zbog nestabilnosti mreže koju ispadanje sa 40 Mhz i vraćanje na 20 Mhz izaziva.
Pošto ću možda potpisivati novi ugovor i mogu da uzmem novi gateway, šta preporučujete?
Uzeo bih EON Light. Da li uz taj paket nude išta da valja i da mogu da postignem bolju wifi brzinu?

Poslednja izmena:
Za laptop, device manager, nadji mreznu kartu, properties, advanced. Vidi da li ti je 20/40 ukljuceno uopste. 40 Mhz intolerance stavi na disabled. Sa ipconfig /all ces verovano videti da li mrezna podrzava mimo.
Naravno ukljuci 20/40 mod na ruteru. Kao ogradu, nikad nisam ni imao sbb ruter, ne znam kako radi realno, ima li mimo ...

Za mobile uredjaje, ako su rootovani, moraces da ukljucis channel bonding za 2.4 u odgovarajcuem ini fajlu za konkretan model. Po default su disabled na ogromnoj vecini, samo je 5MHz bonded po default.

Poslednja izmena:
@dacha123
Pre neki dan je neko napisao da "novi" mini boksevi imaju problem sa 1080. Prebaci ga na 720 da vidis kakva je situacija pa im se zali.
Eto nije me ni interesovalo, ali sam zapamtio kao jos jedan "gaf" sbb. Ne znam o kolikoj se se seriji radi, ali morace da zamene sve falicne. Insistiraj.

@dacha123
Pre neki dan je neko napisao da "novi" mini boksevi imaju problem sa 1080. Prebaci ga na 720 da vidis kakva je situacija pa im se zali.
Eto nije me ni interesovalo, ali sam zapamtio kao jos jedan "gaf" sbb. Ne znam o kolikoj se se seriji radi, ali morace da zamene sve falicne. Insistiraj.
I dalje isti problem, sto je najgore tv je nov i to 4k ali ne verujem ni da je do tva buduci da jedan deo kanala radi kako treba a drugi ne [emoji17]

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Pa nemaju oni nikaki uticaj na rad unifi mreže,unifi rad zavisi od nas samih korisnika,da li ga ja ili ti držimo uključeno na svom ruteru.Znači možeš da se nakačiš na unifi samo ako u blizini ima neki sbb korisnik i koji drži aktivan unifi na svom ruteru.

Ne razumes nema internet konekcije svi ruteri imaju ukljucen unifi i 8 dan danas ne radi nigde u bg unifi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno