Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne vredi, ograničenje mi je do opreme. EPC3928 ne podržava 40 Mhz nego samo mixed 20/40 Mhz, a to koliko sam pročitao nije preporučljivo zbog nestabilnosti mreže koju ispadanje sa 40 Mhz i vraćanje na 20 Mhz izaziva.
Pošto ću možda potpisivati novi ugovor i mogu da uzmem novi gateway, šta preporučujete?
Uzeo bih EON Light. Da li uz taj paket nude išta da valja i da mogu da postignem bolju wifi brzinu?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Mislim da će ti uz EON Lighto ostati taj isti ruter. A i ako ti ga budu menjali zameni će ga sa EPC3928s.

• Like
Reagovanja: M J
Ovako je kod mene:
Hardware Version 3.34.1
Firmware Version 2.4.1009-SIP

Ok razlicit hardware 3.24.3 , ali isti firmware 2.4.1009-SIP. Koja je Boot Verzija kod tebe?
Ranije pod gateway/LAN/Setup nisam imao opciju rucnog upisivanja DNS servera. Kao ni opciju gateway/LAN/ Static Lease.
Pod WLAN/Basic dodata je opcija power output i za 2.4Ghz i za 5Ghz.

Evo kako je izgledalo ranije:
2.05-1.jpg
big-90091067_5e31e7a1070938-55942523UbeeEVW3270Scre.jpg

A evo sad kako izgleda:
SAD1.jpg
SAD2.jpg

Da li ste vi primetili jos neku razliku?

D3 mini ponovo secka, javljaju se kockice. Jačina signala i kvalitet signala varira. Na starom D3 mini i na EON boksu nikakvih problema.

Opet sam ih zvao da prijavim kvar, kažu pa kolega je ovde napisao da TV nije kompatibilan sa D3 mini uređajem?

Rekoh joj da to nema veze s mozgom, zato što kad taj isti uređaj povežem na LG TV od 1000€ star dve godine, gle čuda isto secka?

Kad stari D3 mini skinem i povežem na ovaj "nekompatibilan" TV sve radi bez problema.

Ukoliko ne reše ovo u narednih nedelju dana pokrećem zahtev za raskid ugovora.

Mislim da će ti uz EON Lighto ostati taj isti ruter. A i ako ti ga budu menjali zameni će ga sa EPC3928s.

Zavisi sta trenutno imaju po magacinima, pred kraj leta su delili CGA2121 jer su samo taj imali u tom trenutku.

Trazio sam Ubee ali ga nisu imali pa sam dobio pomenuti, na kraju zadovoljan jer mi ne trokira, wifi ok, ne ispada, ne znam sta bih vise od toga.

Za laptop, device manager, nadji mreznu kartu, properties, advanced. Vidi da li ti je 20/40 ukljuceno uopste. 40 Mhz intolerance stavi na disabled. Sa ipconfig /all ces verovano videti da li mrezna podrzava mimo.
Naravno ukljuci 20/40 mod na ruteru. Kao ogradu, nikad nisam ni imao sbb ruter, ne znam kako radi realno, ima li mimo ...

Za mobile uredjaje, ako su rootovani, moraces da ukljucis channel bonding za 2.4 u odgovarajcuem ini fajlu za konkretan model. Po default su disabled na ogromnoj vecini, samo je 5MHz bonded po default.

Hvala. Isprobaću.

Mozda ce nekom znaciti, ovo su jedina bar kod mene podesavanja na Ubee-u koja rade, tj ne gubi se signal, vide ga svi telefoni konstantno, laptop, tablet itd.. U sobi gde se nalazi, izvlacim na mobu iz potpisa max, u sobi do 2/3 brzine, a na skroz drugom kraju kuce ide 1/3 ili ti 100mbit. I da, lg smart tv isto na drugom kraju kuce povezan na 5ghz i pusta 4k yt lagano. Sto se tice jacine signala, jedna crta manje nego na 2.4..
32245bf278c6be6e480eb11f74f11ae0.jpg

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ljudi od juče sam na sbb. Prvi dan pesma. 240/24mbps
Danas 150-180. Baguje control panel 192.168.0.1 ; čas hoće pa neće. Promenjeni su parametri u odnosu na juče. U telefonu link speed je 200mbps. Juče bio 430. U ruteru na slici juce bilo 1300mbps, sada 600. Zvao ih. Klinke nemaju pojma. Čačkala nešto i ništa Obrišite keš u browseru kaže. Zvaće kao sutra.
Kakav je taj ubee? Jel to bolji ruter?
Imam nekog u sbb pa da mi sredi.
6c962ef4e2d02abddc6af197fea67fa2.jpg
f815aeb368d08e8ae851e3c3826f607f.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ljudi od juče sam na sbb. Prvi dan pesma. 240/24mbps
Danas 150-180. Baguje control panel 192.168.0.1 ; čas hoće pa neće. Promenjeni su parametri u odnosu na juče. U telefonu link speed je 200mbps. Juče bio 430. U ruteru na slici juce bilo 1300mbps, sada 600. Zvao ih. Klinke nemaju pojma. Čačkala nešto i ništa Obrišite keš u browseru kaže. Zvaće kao sutra.
Kakav je taj ubee? Jel to bolji ruter?
Imam nekog u sbb pa da mi sredi.
6c962ef4e2d02abddc6af197fea67fa2.jpg
f815aeb368d08e8ae851e3c3826f607f.jpg

Diskonektuj sve ostale uredjaje sa rutera i zicne i bezicne. Restartuj ruter. Restartuj telefon. Povezi telefon na ruter. Pa proveri da li je kao prvog dana.

^ takodje iskljuci N standard, i ostavi samo A/AC

• Like
Može li neki savet, ističe mi ugovorna obaveza na Pošta netu i ne znam gde da pređem. U ulazu imam Telekom i Orion optiku a SBB koristi staru Ikomovu mrežu pa ne znam u kakvom je stanju. Privremeno koristim eon van mreže na tv aplikaciji ali nisam nešto zadovoljan kvalitetom slike, vidno je slabija nego na poštinom kablu. Ja sam na Nbg i verovatno ću se načekati SBB optike. Inače tv i ne gledam mnogo više visim na netfliksu i kodiju ali bih ipak hteo da imam i tv.

Može li neki savet, ističe mi ugovorna obaveza na Pošta netu i ne znam gde da pređem. U ulazu imam Telekom i Orion optiku a SBB koristi staru Ikomovu mrežu pa ne znam u kakvom je stanju. Privremeno koristim eon van mreže na tv aplikaciji ali nisam nešto zadovoljan kvalitetom slike, vidno je slabija nego na poštinom kablu. Ja sam na Nbg i verovatno ću se načekati SBB optike. Inače tv i ne gledam mnogo više visim na netfliksu i kodiju ali bih ipak hteo da imam i tv.

zavisi šta te interesuje glavna razlika između SBB-a i ostalih manje više je u sportskim kanalima što se TV-a tiče a što se tiče interneta ako iko imaš mts optiku ona je brža za manje novce...u principu mts je sada jeftiniji za sličnu uslugu...a razlika je u sportu i politici...pa ko voli ;)...ja lično čekam da mi istekne sbb ugovor da bih prešao na mts jer je za ono što ja koristim jefitiniji za oko 1.500,00 dinara...

• Like
I sta bi sa novim brzinama neta?
Evo ga 09.03. Doduse pomenut je (samo) ovde, na sbb sajtu ne nadjoh nikakav datum.
Da li je ovo ipak samo za EON pakate? Dobio li je neko ubrzanje a da nije na eon vec na starim duo?

Za sad povecanje samo u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Gornjem Milanovcu, Pančevu. Ostali da se strpe pa kad bude..,)
Link SBB

Mozda ce nekom znaciti, ovo su jedina bar kod mene podesavanja na Ubee-u koja rade, tj ne gubi se signal, vide ga svi telefoni konstantno, laptop, tablet itd.. U sobi gde se nalazi, izvlacim na mobu iz potpisa max, u sobi do 2/3 brzine, a na skroz drugom kraju kuce ide 1/3 ili ti 100mbit. I da, lg smart tv isto na drugom kraju kuce povezan na 5ghz i pusta 4k yt lagano. Sto se tice jacine signala, jedna crta manje nego na 2.4..

Hvala! Pre neki dan presao na Eon Full, dobio Ubee EVW32C modem. Radi sve ok, ali na 5ghz nisam mogao da prebacim 60-70mbit i to je variralo. Sad sam namestio kao kod tebe, izvlaci full brzinu :D:wave:

Jel to EON full duo sa 100/8 prebačen na 150/15? Vidim danas dosta jači upload ali ne nalazim na sajtu koliko je tačno.

I meni sada sa UBEE izvlaci max brzinu na svim uredjijim na 5ghz, inace mi je samo telefon izvlacio max brzinu, hvala koleZi cheers

Bili danas, zamenili D3 mini sa standardnim D3 uređajem i sve radi ok.

Nema na cemu [emoji846]

Meni na gorepomemuti Ubee na 20hz standardno ovih dana isao do 50-60 mbps. Po uputstvu odozgo, na 40mhz ide dl do 100, a na 80mhz izvlači 140mb. Up mi je konstantno 10mb. Paket Eon full.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Diskonektuj sve ostale uredjaje sa rutera i zicne i bezicne. Restartuj ruter. Restartuj telefon. Povezi telefon na ruter. Pa proveri da li je kao prvog dana.
Izgleda da ce menjati ruter. Posle samo par dana. Ne verujem

@nesa1999 Zato sto zavisi koje uredjaje koristis, nije unviverzalni recept ali pomaze, moraju se sve frekvencije i kanali isprobati... Meni npr svi primarni uredjaji izvlace preko 220mbps tek na 36/80 Ubee, TG Premium paket 300/15.

koliko 3208 max izvlači? da znam dal je do njega ili rutera...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Proradio juče UniFi, posle nedelju dana zezanja.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da li su ti ova ista podesavanja i na 2.4G?

Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока

Hvala na ovome, i meni je značilo!

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno