Šta je novo?

Exe Net - iskustva

wetransfer - i exe i sbb idu isto .. oko 1.4MB

Probaj ubuntu Linux ili centos.. biraj vise mirrora.. kod mene je uglavnom full.. zavisi od mirrora..

naravno sve ovo pricamo o single konekciji.. kad pustim preko downloader app ide mi full za sve..

Nije mi namera da branim EXE, ali iste brzine ili jedva nesto bolje dobijam i ja iz SK... kuci je 150/15, a na poslu 70/70 i WT ide oko 2.1-2.5MB/s, a i single testovi do vodafon london servera su veoma slicne brzine kao i kod vas... Takodje optika.

wt-dl speed.png

Poslednja izmena:
Ajme dokle da se ponavljamo više... ja jedne te iste servere koristim godinama za jedne te iste stvari. 3 godine sam na Exeu i 3 godine je radilo lepo. Sada uveče zavisno od toga koji IP imam nekada radi lepo, nekada radi loše. Istovremeno u trenutku kada imam problem, preko TeamV se konektujem kod roditelja koji su na SBBu, probam i radi maks brzinom. Probam preko exe-a server u Srbiji, ide max brzinom... Nema neke nauke da se zaključi da imaju problem sa rutom i da nije i dalje rešen.

Poslednja izmena:
Ja bi zakljucio da neki provajder u nizu ima problem jer losije rezultate imam preko SBB-a.

Ali opet kad pustis sa vise konekcija sve ide full.

Ja bi zakljucio da neki provajder u nizu ima problem jer losije rezultate imam preko SBB-a.

Ali opet kad pustis sa vise konekcija sve ide full.

Kako to da problem ima provajder usput kada se situacija menja zavisno od IPa koji ti Exe da?

Internet ne koristim za download, pa mi multi conneciton apsolutno ništa ne znači.

Pa mozda nema veze sa ip adresom, kakav je traceroute do servera od kog skidas? Da li se menja sa u zavisnosti koji ip dobijes?

Za sta koristis internet pa je bitan single connection ?

Занимљиво да у вечерњим сатима (20-01) има сецкања и пикселизације на двб-ц каналима. Интернет је ок. Шта може бити узрок томе?

Nisam mislio na tebe ;), nego na gagija i poglavicu

Ne radim u exe niti sam ikada radio, ali poznajem situaciju u exe-u bolje od drugih ovde na forumu. Prvi sam često davao proverene i uvek tačne informacije. Jednostavno sam prilično upućen, sigurno više ranije nego posle prošlogodišnjih dešavanja.

Čisto tehinčki, UDP streaming baš neće imati padove brzine kao što ih ima TCP single connection, jer UDP nema congestion control kao što TCP ima. Kod UDP-a možete videti "kockanje" streama jer čak ni retransmisija izgubljenih paketa ne postoji. Podatak koji je izgubljen, izgubljen je.

Malu brzinu single TCP konekcije izaziva prvenstveno packet loss, jer je to način da se izbegne zagušenje na mreži. Vrlo bitna stvar je TCP window size, koji se smanji sa svakim izgubljenim paketom, odnosno server prestane da šalje podatke tom brzinom kojom je slao dok se packet loss nije dogodio. Server ovo zna zato što klijent uvek pošalje tzv Acknowledgement (ACK) paket da je primio podatak. Ako ACK paket ne stigne do servera za neki paket koji je on poslao, server zna da se nešto izgubilo i smanjuje TCP window size - šalje manje podataka.

Packet loss moze da se desi zbog loseg ili prezauzetog linka na bilo kojoj tački između vas i servera. Takođe, brzina prenosa kroz TCP se brže vraća na maksimalnu vrednost ako vam je server bliže.

Može da se desi da je provajderu prepunjen neki link, i da vaši paketi ne mogu da prođu, onda se oni izgube i desi se pad brzine - kao prevencija zagušenja. Može da se desi da ni jedan link provajdera nije zauzet već da je neki dalji link na putu ka serveru zagušen ili da radi loše, pa se neki paketi izgube. Što je server dalji, pad brzine je primetniji.

Da li je provajder u mogućnosti da popravi to, zavisi od toga da li je kod njega zagušenje linka ili na nekom mestu dalje na koje on nema uticaj. Jedino što može je da podesi da saobraćaj ide na neku drugu stranu, ali time se rizikuje da se drugi link zaguši.

Exe ima jedan link ka Telekomu Srbije i još jedan ka Serbia Open Exchange (SOX). Znam da su radili na proširenju kapaciteta da bi bili sigurni da problem nije kod njih.

Problem brzine u tom udarnom terminu je na oba protokola i TCP i UDP i to isključivo sa određenih Exe opsega.

У 19,32 био прекид који трајао 15ак секунди. Модем није изгубио везу али није било интернета.

19,36 још један прекид од пар секунди.

19.40 био још један пар секунди.

19,45 још један...

Poslednja izmena:
Prešao bih sa Kopernikus-a na Exe ali ne mogu da nađem nigde, pa ni na njihovom sajtu, spisak kanala. Da li imaju u ponudi HBO filmski paket?

Nema zvanicnog spiska. Par puta su korisnici delili ovde. HBO kanali se tedtiraju ali ih za sada nema.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

У 19,32 био прекид који трајао 15ак секунди. Модем није изгубио везу али није било интернета.

19,36 још један прекид од пар секунди.

19.40 био још један пар секунди.

19,45 још један...

Mislim da bi trebalo da kontaktiras podrsku.. Kod mene nije bilo prekida a ni kod drugara koji zivi na ledenoj steni.

Јесам, као испратиће... за инат није било после прекида.

Koji bi ste mi paket preporucili, Smart duo 2 ili smart duo 3? Pretpostavljam ovaj drugi ali trenutno sam u sbb -u sa brzinom od 150mbs i ništa nije posebno pogotovu što je paket skoro 4000 din(trio gold) a vidim po komentarima da exe internet dosta bolji a iskreno i kanali za ovaj novac u sbb-u su uzas

Ja bi ako ti je sve jedno koju brzinu interneta imaš između ovih - gledao da li ti treba tv unazad (na jednom TVu kroz njihov iptv uređaj) i na još 3 telefona / tableta (sve ovo radi u isto vreme i na bilo kom internetu).

Slika na klasičnoj kablovskoj je baš dobra. Jedna od najbojih HD slika kod kablovskih operatera. Ovo je verovatno zato što optika ima praktično neograničen kapacitet, pa ne moraju da štede na MUXevima.

Ne ograničava optika ili coax broj muxeva, nego frekventni opseg...

Imate vh1 clasic i superstar TV HD kanal ? Kada pretrazim pojave se ja ih ubacim u omiljene i sutradan mi pola kanala fale u omiljenim . Napravim novu listu a ova dva kanala ih nema među svim kanalima . Koristim onaj njihov skymaster .

Sent from my Huawei Nova 5t using Tapatalk

Tu su. Frekvencije 658 i 674.

Još kad bih mogao nekako da pretrazim samo te dve frekvencije a da mi se ne razdesi sve ovo .

Kod LGa se ide na manual tuning, pa se upiše frekvencija. Verovatno je slično i kod drugih televizora.

Još kad bih mogao nekako da pretrazim samo te dve frekvencije a da mi se ne razdesi sve ovo .

Update channel list?

Можеш и да пребациш листу на усб флешку па на компу средиш листу и вратиш на тв.

Ne ograničava optika ili coax broj muxeva, nego frekventni opseg...

Coax signal se dobija u tvojoj kući i on sadrži samo televiziju, tako da Exe za razliku od klasičnih kablovskih operatera ne mora da ostavlja bilo kakvo mesto u coax kablu za internet. Internet ide direktno na optičko vlakno potpuno nezavisno od televizije.

Teško da si u pravu.

Rf signal, u šta spada i DVBC signal (to je isto rf signal samo drugačije modulisan - kao Qam) kroz optički kabl ide na posebnoj talasnoj dužini (tzv. overlay). Generalno imaš tri talasne dužine (data, povratni i overlay).

Bez obzira što ide kroz optički kabl, i dalje je to rf signal koji poštuje CCIR standard, odnosno frekventni opseg od 5 do 862 MHz. Dakle, ista pravila važe kao i kada rf ide kroz coax.

Ako je širina kanala 8 MHz, doći ćeš do zaključka da tvoja konstatacija o "praktično neograničenom broju mux-eva" zato što je EXE na optici pada u vodu... Jeste da nema DOCSIS Qam-ova u mreži, ali daleko je to od "neograničenog broja muxeva"...

Jedan mux = 1 dvbc Qam nosioc = 50 Mbit/s po jednom mux-u...

;)

Poslednja izmena od urednika:
Jedno pitanje onda, jel svi kanali idu kroz optiku istovremeno? Zasto onda koci uvece, reklo bi se da vise ljudi gleda iste kanale, ali to onda nema smisla ako svi idu kao broadcast.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

У ком смислу кочи увече? Нет, тв?

Nazad
Vrh Dno