Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

A da neko pise Rockstaru, mozda u nekom update-u/patchu omoguce odbacivanje oruzja.
Ili još logičnije, prodaju oružja.

Meni nedostaje to što ne mogu da upišem naziv na mom markeru. Bilo bi lepo da.mogu da upisujem nazive i imam neku listu.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

A da neko pise Rockstaru, mozda u nekom update-u/patchu omoguce odbacivanje oruzja.

Verujem da i oni znaju i shvataju taj problem, ali da to, verovatno, nije lako rešiti. Meni je, zasigurno, jedna od najboljih stvari koju su naknadno ubacili u igru to što sad iz onog priručnog logora možeš u fast travel. Na primer, sećam se kako sam pre lovio BIGHORN RAM-a (treba lešina za neko ulepšavanje kampa, a ja sam ljudski hrčak... :) ) tamo skroz zapadno od Strawberry-ja gde je i onaj traper, pa ga ulovim, a onda kaskanje do Strawberry-ja, pa na kočiju za fast travel do Rhodes-a, a onda kaskanje do Shady bell-a...
Sad ulovim tog ovna, priručna vatrica za tren oka, pa fast travel direktno u kamp... Milina kad ti zatreba zbog nekih sitnica na koje se nepotrebno gubi vreme. Jeste da mi ne smeta kaskanje, uglavnom to i radim, ali kad mi se dese ovakve banalnosti da treba nešto brzo preneti do kampa, onda je ta funkcija kao suvo zlato.

P.S. Tek u trećem prolazu sam slučajno nabasao na 3 zlatne poluge u pećini sa statuama (najzaguljenija stvar u RDR2 za koju mi je trebao YouTube), a to ne bih provalio da mi se konj nije negde izgubio na liticama tamo kod Window Rock i Granite Pass kad sam pomislio da sam slučajno našao jedan od onih "grafita" u stenama...

Poslednja izmena:
^^
Taj volcanic pištolj može da se dobije i od nekih random npca, mislim da sam ga video kod jednog od Lemoyne ridersa.

Kako vam sad radi igra imate li nekih lagova ili izbacivanja? Ja igram na laptopu sa i5 9300h I gtx 1660ti, I u početku je radilo bez problema i sad u 3 capteru na 33% I 24 sata igranja javlja mi se povremeni lag sa vremena na vreme.

Od početka igram na directx12 pa sam promenio na vulkan i malo eksperimentisao sa podešavanjima i problem se privremeno rešio ali evo opet se vratio. Igra kupljena preko epic stora.

Ja sam takodje uzeo preko epica (nisam ukraina varijantu, al mislim da to i nema veze) i nijedan problem nisam imao za nekih 20-ak sati igranja.

^
Meni je odlično radilo prva dva čaptera i deo trećeg bez laga I pucanja, mislim da je počelo da me zeza kad sam krenuo onu misiju sa Romeom i Julijom

Da, ja sam jos uvek na capteru 2. Videcu kad prodjem, za sada sve sljaka bez problema, vulkan mi je bio podesen od pocetka to nisam dirao.

Ono sto sam ja primetio je da ne mogu alt tab sa rdr2 odmah pukne igra ili ako pauziram pa prebacim na avr-u na kablovsku pa posle vratim opet pukne igra. Mozda je do drivera ali mi ne pada na pamet da ih menjam dokle god radi ovako fino. Prezivecu bez alt tabovanja...a znam kako to ide ako stavim poslednje drivere ima nesto da pocne da me zafrkava u igri. Sujeverje je cudo [emoji23][emoji882]

Samo bih dodao da sam sistemski disk menjao 10-ak dana pre nego sto sam uzeo igru, tako da igram na svezoj instalaciji "gole" win10 1903 sa pogasenim svim M$ interapcijama tipa apdejta, defendera, maintenance-a, nepotrebnim task schedule-ima i tako dalje...sto automatski doprinosi stabilnosti u odnosu na nekoga ko ima vec kamaru servisa u pozadini.

Moj HDD je tesko djubriste svega i svacega gde se nalazi RDR2 i ostavio sam mu da diše nekih 240 gb, kako sam vremenom punio taj prostor i kako sam pao ispos 150gb free prostora primeti se poneki trzaj tu i tamo.

Jel imao neko ovakav bug[emoji1]
8c90562e184c0becc1f8333315692afd.jpg

Ne, to nije bug. Popio si tonic nevidljivosti. It's a feature, not a bug

Izgleda da je i konj popio napitak za nevidljivost[emoji3]

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Stigoh do početka 3. poglavlja. Kamp sam nabudžio lepo, sem kozmetike. Oružja i konja takođe.

Nerviraju me slabe torbice, trinketi i sl. Njih nemam.

Razmišljam da li je vreme da napravim jednu poveću pauzu i posvetim se lovu i izazovima. Šta se desi kad ubijem legendarnu zverku a ne lutujem neki deo od nje zbog nedostatka prostora? Izgleda mi fale jedni rogovi za trinket.

Imam oko 1700 dolara trenutno. Kakvi me sve izdaci čekaju? Koliko ću morati kroz main story da dobijam bounty i plaćam ih? 300$ u "Jagodiću" me zabolela. Da li je to samo uvertira?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Razmišljam da li je vreme da napravim jednu poveću pauzu i posvetim se lovu i izazovima. Šta se desi kad ubijem legendarnu zverku a ne lutujem neki deo od nje zbog nedostatka prostora? Izgleda mi fale jedni rogovi za trinket.

Meni je Legendary Moose upao u vodu (jezerce). 45 minuta sam pokušavao da ga izvučem i izguram ali nisam uspeo. Mrzelo me da pokušavam ponovo pa sam potražio odgovor na Google-u. :D

Ostaješ samo bez krzna, ako ti ono znači moraćeš da ponoviš lov.

https://support.rockstargames.com/a...gendary-Animal-Pelts-in-Red-Dead-Redemption-2

While you will not be able to sell the pelt for in-game cash when it is lost or unable to be skinned from the animal, the defeat of Legendary Animals is recorded by the Trapper and any materials from Legendary Animals needed to craft in-game items or resources will be available at the Trapper.

Što se tiče bounty-a to je najskuplji, sem ako ne želiš da se iživljavaš nad stanovnicima nekog grada. :D

Inače, u online modu stigoh jedva do 10-11 golda. Kao što rekoh treba mi 15 da aktiviram jedan od tri ponuđena načina za dalju igru i razvoj lika.

Mod je gotovo isti kao i story tako da ne brinete, imaćete da igrate još minimum 100 sati rešavajući razne zadatke nakon završene priče. :p

Da li neko može da mi kaže kako da vidim na socialclub.rockstargames.com koliko sati sam igrao? Ne mogu da vidim ni za story ni za online mod.

I zašto mi za stori stoji samo Jon (epilog) gde mi piše da sam tu završio sa 89%, a Artura nema nigde (a to me naravno više interesuje)?

Poslednja izmena:
Stigoh do početka 3. poglavlja. Kamp sam nabudžio lepo, sem kozmetike. Oružja i konja takođe.
Nerviraju me slabe torbice, trinketi i sl. Njih nemam.

Ja u drugom prelazu PRVO lovim živuljke za LEGEND OF THE EAST satchel (torbica). Kad/ako je napraviš shvatićeš zašto.

Čim ubiješ legendarnu zverku i odereš joj kožu, automatski se skuplja i deo za trinkete (rogovi, zubi...). Meni, lično, nije šteta ako izgubim kožu, jer mi se ne sviđaju stvari koje možeš da napraviš od tih koža, ali trinket je druga stvar. Jedan od najvrednijih je onaj od LEGENDARY BUCK-a, jelena kojeg ubijaš skroz na zapadu, "levo od Jagodića", jer ima mogućnost da poboljša kvalitet kože koju dereš (na primer, ubiješ zmiju sa dve zvezdice, a kad je staviš u satchel ona je PERFECT pelt). Takođe je dobar RAVEN CLAW trinket koji za 20% smanjuje degradaciju oružja (dobija se kad nađeš sve one "slike u stenama" koje je zadao onaj geolog kod "Jagodića" kada se uzme njegov kompas.

Imam oko 1700 dolara trenutno. Kakvi me sve izdaci čekaju? Koliko ću morati kroz main story da dobijam bounty i plaćam ih? 300$ u "Jagodiću" me zabolela. Da li je to samo uvertira?

Ako si pokupovao sve za kamp, osim nekog BOUNTY-ja (ako baš puno zakakiš) i konja nema šta da se plaća preterano. Imam tri mape sa blagom, znam par mesta na kojima se nalaze zlatne poluge, tako da posle pronalaska toga lagano se šetkam sa 4-5.000 dolara i nemam na šta da potrošim u 2. čapteru. A ni posle.

Meni je Legendary Moose upao u vodu (jezerce). 45 minuta sam pokušavao da ga izvučem i izguram ali nisam uspeo. Mrzelo me da pokušavam ponovo pa sam potražio odgovor na Google-u. :D

Da li neko može da mi kaže kako da vidim na socialclub.rockstargames.com koliko sati sam igrao? Ne mogu da vidim ni za story ni za online mod.

Meni se to sa losom desilo u prvom prelazu i toliko sam se iznervirao (jedno 3 sata sam pokušavao da ga izvučem iz prokletog jezera) da sam morao da pokrenem sejv koji sam sačuvao nekoliko sati ranije, a kad sam ga nahvatao razočarao sam se šta se dobija od njegove kože i roga, te sam se još više iznervirao što ga nisam ostavio da trune u vodi. :)

A koliko si igrao možeš da vidiš u RS Launcher-u. Odeš na SETTINGS i klikneš na RDR 2 i pokazaće ti se. Ja ne smem ni da napišem koliko sam vremena utrošio u igru...

Ja u drugom prelazu PRVO lovim živuljke za LEGEND OF THE EAST satchel (torbica). Kad/ako je napraviš shvatićeš zašto.

Koliko vidim samo su mi kože potrebne za razne torbice ili postoji još nešto bitno? Ako su samo kože, eto večeras meni lova :).

Takođe je dobar RAVEN CLAW trinket koji za 20% smanjuje degradaciju oružja (dobija se kad nađeš sve one "slike u stenama" koje je zadao onaj geolog kod "Jagodića" kada se uzme njegov kompas.

U ovom trentku mi nije nešto previše bitno, pogledaću taj kvest oko stena da li daje neka razumljiva uputstva, ako ne, sačekać sa njime.

A koliko si igrao možeš da vidiš u RS Launcher-u. Odeš na SETTINGS i klikneš na RDR 2 i pokazaće ti se. Ja ne smem ni da napišem koliko sam vremena utrošio u igru...

Ja na Stadiji igram i uredno mi na Social Club stoji 0minutes.

Juče se nalovio Legendary zverki, videću danas da ipak radim običan lov a moraću i malo da veslam, health mi je samo 5.

Igram na PS4 Pro, tamo nema tih podataka. Možda i bolje. :)

Inače, online mod je teška navlakuša i samo čekam da počnete. Ima da utrošite još 100+ sati sigurno na njega. :D

Posle dvogodisnje gaming pauze, uzeh opet rx480 i krenuh u akciju i prvo sto mi zapade za oko je RDR2. Ali vidim na nema ljeka narodnoj verziji. Oki, nema nema, nego posto sam totalno ispao iz fazona, gdje je najjeftinije da kupim ovo?

Za 2 dana si propustio kupon od 10 usd na epicu. Mene je preko Ukraine sa kuponom izasao malo manje ispod 20 usd.

Koliko vidim samo su mi kože potrebne za razne torbice ili postoji još nešto bitno? Ako su samo kože, eto večeras meni lova :).

Samo imaš kože, ali je problem nabaviti sve potrebne. Za svaki satchel je potreban PERFECT DEER PELT, ali te zverke iskaču gde god da odeš. Ali ima onih zaguljenijih tipa jazavca (badger) ili Iguane koje moraju da budu PERFECT. Juče sam išao na ostrvce preko puta kampa trećeg chaptera (ne znam da li si došao do toga, ali nije spoiler) gde ima Iguana i za sat vremena tumaranja po tom ostrvcetu sam naleteo na 20 iguana i sve do jedne sa maksimalno 2 zvezdice (a trebaju mi one sa tri). Onda krenem da ih tamanim nadajući se da će moj LEGENDARY BUCK trinket da jednu od tih "dvezvezdičnih iguana" pretvori u perfect pelt, ali ni posle 15 ucmekanih ništa. Pritom sam nalovio tri "good" muskrata koji su u satchel ušli kao perfect bez problema, ali proklete iguane ništa. A onda krenem da ulovim pantera (najzaguljenija živuljka za lov) napravim sejv pred šumom u kojoj se nalazi (južno od Rhodes) i onda (savet) idem sa konjem lagano kroz šumu. Konj oseti zverku pre mene i ne može da me napadne dok sam na konju. Istina, konj se uplaši i zbaci me, ali se tada panter izmakne i da mi dovoljno vremena da uključim DEAD EYE i rascopam mu glavudžu. Ako ideš peške nema šanse da ga uloviš. Pa se zeznem i pogodim ga u telo i time igubim PERFECT, pa onda učitavanje, pa ponovo i tako sve dok ne nabacim PERFECT PANTHER PELT (sedlo sa kožom pantera je najbolje u igri), a treba ti jedno tri takva...
Pa se vratim na Iguane i posle 3-4 ubijene sa 2 zvezdice kad sam naleteo na onu sa tri hteo sam da poljubim monitor...:D:D
Šalim se, meni je lov strašno zanimljiv. Pecanje i ne baš. Evo, juče sam izgubio LEGENDARY RAM kožu jer sam se slomatao sa neke planinčuge i nisam se ni najmanje potresao, jer kod onog trapera tek 3-4 stvari su mi lepe i zanimljive, a dve sam već napravio. Bar meni je lov STRAŠNO zanimljiv u ovoj igri.

U ovom trentku mi nije nešto previše bitno, pogledaću taj kvest oko stena da li daje neka razumljiva uputstva, ako ne, sačekać sa njime.

Taj kvest zahteva zagledanje u svaki prokleti ćošak igre. Hvala je Bogu (YouTube) te ima dovoljno zaludnih da to i snime, pa treba jedno sat-dva da se to obavi i time dobijaš mogućnost da mnogo ređe čistiš oružje koje, bar ja, veoma često držim "na gotovs" (da me ne iznenade zasede ili zverke koje paradiraju pred nosem). Ali kad sam prvi put (uz pomoć YouTube) obavljao to bio sam oduševljen kompleksnošću mape i detalja kojih ima toliko da posle ove igre i Witcher 3 mi deluje bezveze.

Ja na Stadiji igram i uredno mi na Social Club stoji 0minutes.
Juče se nalovio Legendary zverki, videću danas da ipak radim običan lov a moraću i malo da veslam, health mi je samo 5.

Igram na PS4 Pro, tamo nema tih podataka. Možda i bolje. :)
Inače, online mod je teška navlakuša i samo čekam da počnete. Ima da utrošite još 100+ sati sigurno na njega. :D

Ja ne smem ni da kažem. Istina, jedno 50-ak sati sam je držao "u pozadini" sa ALT+TAB dok sam gledao neke serije ili sport, ali sam, računajući i to, spucao 435 sati. Čoveče, skoro 20 dana neprestanog igranja!! I kad pomislim da sam poludeo što tako gubim vreme shvatim da sam uživao u tome više nego kad me devojka gnjavi svojim problemima ili izađemo pa sretnemo njene drugarice. Uf, koliko puta u sred njihovih priča razmišljam šta bi uradio Artur Morgan na mom mestu?? :D:D
Sva sreća pa ne moram da je tražim kao Lenija. :D:D

Pa tebi mapa vise ne treba, znas ono tipa a skrenem kod stena bliznakinja desno i tu mi bizonu i slicno...

33 eura kad napravim nalog na epic kao da sam iz ukrajine. Ako je to to na sta mislis?

Sent from my H8266 using Tapatalk

Poslednja izmena:
From January 1 (11:00 AM EST) to January 7 (11:00 AM EST), the following games will be on sale:

To sa Ukrajinom vise ne radi, ja sam tako kupio igru za nepunih 2k.

Ja kad napravim nalog na tom epic i stavim da sam iz Ukrajine, stoji cijena 899 necega, sto je 33eura. Sto je opet duplo jeftinije nego kad stavim neku drugu zemlju. Mada, pitanje je da li bi mi dozvolio da platim ako bih pokusao da izvrsim kupovinu.

Poslednja izmena:
Mozes da kupujes tako bez problema.

Vec je bilo objasnjenje ali ajd opet:

- skines neki free VPN i namestis Ukrajinu (recimo Avast)
- namestis da si iz Ukrajine u svom browseru, u Chrome-u ti pise dole negde koja je zemlja
- napravis account na epicu i stavis Ukrajinu
- normalno platis sve preko epic sajta i to je to

Radio sam to par puta za drugare pre par dana tako da radi 100%.

Ja kad napravim nalog na tom epic i stavim da sam iz Ukrajine, stoji cijena 899 necega, sto je 33eura. Sto je opet duplo jeftinije nego kad stavim neku drugu zemlju. Mada, pitanje je da li bi mi dozvolio da platim ako bih pokusao da izvrsim kupovinu.
To je to, a uputstvo po koleginom postu.

P.S. nemoj da te zbuni sistem verifikacije. Skine ti neku random cifru do vrednosti jednog dolara u dinarima i stornira, posle te pita koja je to cifra bila. Videces koja je cifra u poruci od banke.

Poslednja izmena:
Au sto je uzasno zvuk rasporedjen na surround opciji. Uopste nije 5.1 nego 4.0 nema zvuka preko centralnog nego samo kad su dijalozi i to ne uvek (sama igra bira kada da a kada ne, ne mogu da zakljucim kako) i cutscene uvek preko centralnog dijalog. Jako cudno zvuci bas neprirodno. Kad je u prvom licu onda je na centralnom dijalog ali iz treceg lica bas se cudno dijalozi cuju sa razlicitih zvucnika. Nisam na ovo nailazio ni na jednoj igri do sada. Ok je da se cuje ko je u sobi levo sa levog zvucnika ali ne kao da je upao u bunar od 15 metara.

Tako i treba da bude!
Dijalog uvek ide iz centralnog i to mono!

Pa zavisi i od dizajnera zvuka kako panuje, a i od tvojih zvucnika tj. kako skretnica salje i koji je frekfencijski opseg niskih.
Recimo, trebalo bi da ako imas dijalog sa likom koji je blizu tebe da siba sa centralnog, sav ostali zvuk od sagovornika koji su dalje se odbija i cujes ga panovanog sa leve desne strane ili odpozadi.
Drugo taj tvoj 5.1 sistem sigurno ima sabwufer, zato niske frefencije dolaze iz spikera jer skretnica po opsegu ne salje sve niske na sub, vec na spikere, jer nisu dovoljno niski!

Nazad
Vrh Dno