Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Da li ima nekih novosti za 11.11. narudzbine? Cekam 5-6 paketića, od koji je jedna mikroskop, produzio sam kod svih zastitu, ali nista se ne dešava, kao da su stale u vremenu i prostoru, a nove narudzbine stižu redovno.
Kod mene isti slučaj, kod mene se čeka preko 20 pošiljki, uglavnom sitnica, pola je u Kini a pola od 4og decembra u Srbiji ali do mene ne dolazi, kod još u vreme drugara identičan problem. U Pošti mi kažu, sredice se to u januaru valjda jer nove pošiljke rade redovno a stare, zaostale kad i kako stignu i zato iste čekaju, svakako ne treba praviti dramu i otvarati Dispute jer smo sami sebi krivi sto smo živi i zivotarimo ovde kako moramo.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ljustilice imate u kineskim,u metalac prodavnicama,mozda su i kvalitetnije,na pijaci...
Sto se tice Beelinka neko je pitao...verovatno je softver jos nije ispeglan...ali bice.
Ima li neko preporuku za osvetljenje kuhinje,imam led diode,ali nisam zadovoljan,trazim nesto malo bolje.
Ja sam svojevremeno u Lidlu pokupovao i cekao da mi neonke u kuhinji pocrkaju. Dve zamenio i prezadovoljan, sad cekam trecu neonku da rikne i nju da zamenim. Bile su nekih 600 din valjda 60cm duzine.

Ovo mi deluje kao dobra stvar za voznju. Nisam ovo vidjao do sad niti znam kako funkcionise ali pretpostavljam.
Koji po redu bi trebalo uzeti sa tog linka? Gledam samo da mi dimenzije odgovaraju ili ima jos nesto?

Nisam linkovao baš te koje sam kupio. Ne znam sada koji tačno sam uzeo, bilo davno.
Ali sve je to slično. Pretražuješ kao "clip on sunglass", pa onda izuči ponudu.

Kači se malom štipaljkicom na gotovo bilo koje naočare. I radi jako dobro.

Kada realno pogledamo , nije ni cudo sto je dostava iz Kine u kolapsu.

Neverovatno je kakve i koje kolicine "gluposti" se narucuju i jos neverovatnije po kojim cenama oni sve to salju.

Da ne ispadne kako nekoga prozivam i sam imam takve primere :p

I isključivu krivicu za to snose oni, kinezi, niko ih nije terao da nude milione i milione proizvoda koji koštaju ispod 2-3$, možda su mislili da to niko neće naručivati!

To se kupuje u Ikei.

Naravno, ako ti je zgodno da odeš u Ikeu, ja još nikad nisam bio u istoj jer nemam auto a nemam ni vremena da izgubim minimum pola dana + troškovi autobusa ako je moguće uopšte doći do Ikeje autobusom, ako nije, još gore, taxi... to bi bila čista ludost. Koštalo bi 250 puta više nego istu stvar naručiti sa alija.

Neko je pominjao neke jeftine telefone sa AliExpressa, da lo beše bi Meizu C9. Da li bi on bio dobar izbor ili nešto slično, hteo bih majci da kupim telefon a nikad do sad nije koristila smartphone, tako da bi ovo bio neki za "učenje", poruke, pozivi, viber, wa i to bi bilo to?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ja htedoh da ti preporucim Xiaomi Redmi Go za $60, kad ono C9 kosta $51 i bolji je. Verovatno za taj novac neces naci bolje.

Meni su stizali neki telefoni iz Kine sto su mi slali sa Gearbest i Doogee na review i situacija je sledeca u mom slucaju.

Ulefone Mix 4g - $100 pocetak 2018. godine, nisu ni ocarinili, nisu ni pdv naplatili
LeTV LeEco Le S3 x626 - $100 prolece 2018. godine, naplatili su carinu i pdv na tacnu cenu
Doogee S40 - $70 sredina 2019. godine, naplatili su carinu i pdv na tacnu cenu
Xiaomi Redmi GO - $60 sredina 2019. godine, naplatili su carinu i pdv na tacnu cenu

Tako da, taj C9 je ispod 50e koliki je ovde limit za carinu. Otvorice ga, videti da ne podlaze carinjenju i naplatice neuspesno carinjenje od 100rsd do 300rsd i mozda pdv. Kazem mozda, jer se meni desilo da mi otvore paket koji ne podleze carinjenju i ne naplate pdv i ako bi trebalo da naplate.

^^
i naplatice mu opet bar 1000din (a moze i da se zali za 500:d), sve to da bi ustedeo 900din bez garancije i cekace dva meseca.

Ne isplati se.

Poslednja izmena:
Može li preporuka za kopiju PS4 kontrolera DualShock 4?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

da li koristite "toki-voki" i sta mislite o ovima koji se mogu naci na aliju? konkretno mislim da ove baufeng, vidim da su popularni. ali vidim da ima vise slicnih modela, pa ne znam koji bih uzeo..

ima li nesto vise na srpskom internetu o upotrebi ovakvih uredjaja ili radio stanica uopste?

da li prolaze nase carine bez problema?

RSD 4,653.69 20%OFF | 2PCS/Lot BaoFeng UV-82 Walkie Talkie 136-174MHz & 400-520MHz Two Way Radio UV82 FM Transceiver Ham Radio
https://a.aliexpress.com/B1LNnLMk

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Preporuka za neki baby monitor, sa boljom kamerom (da slika bude jasna i u uslovima slabijeg osvjetljenja) ?

Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk

da li koristite "toki-voki" i sta mislite o ovima koji se mogu naci na aliju? konkretno mislim da ove baufeng, vidim da su popularni. ali vidim da ima vise slicnih modela, pa ne znam koji bih uzeo..

ima li nesto vise na srpskom internetu o upotrebi ovakvih uredjaja ili radio stanica uopste?

RSD 4,653.69 20%OFF | 2PCS/Lot BaoFeng UV-82 Walkie Talkie 136-174MHz & 400-520MHz Two Way Radio UV82 FM Transceiver Ham Radio

Komplikovana priča. Kao što vidiš iz linka koji je dao Poolmarker, samo određeni su legalni za korišćenje bez dodatnih dozvola (konkretni koje si linkovao nisu), ali pitanje je da li će neko kontrolisati specifikacije u kineskom paketu sa Aliexpress-a.
Ako hoćeš da budeš siguran, traži odmah na Aliju PMR445 radio stanice.

A pogledaj šta ima kod nas na KP. Ja sam kupovao za razne klinačke rođendane taj neki najjeftiniji Baofeng od 1500din za par, što je čak jeftinije nego da identičan uzmeš preko Ali-ja.
Iako sam ih kupovao kao dečiju igračku, zapravo rade jako dobro.

Poslednja izmena:
Samo da dodam da imam set baofeng 888 a znam jos dvoje ljudi koji su nabavljali dosta ozbilnije baofengove i skuplje i nisu imali nikakvih problema.

Godinama koristim Baofeng 777 i 888 modele za posao, ono što je bitno jeftini su, ne trebaju dozvole jer imaju neke predefinisane frekvencije. Trajnost zavisi od onoga ko ih koristi, mogu dugo da traju ako se čuvaju. Rade i bez antena, koja obično prva strada kod nemarnog korišćenja.

citao sam na tom sajtu ovih dana... problem je samo antena koja se skida.. ali ako prolazi carinu, onda mi nije bitno. koliko ima vati, to je pitanje... moze li se sa takvim uredjajima slusati jos po nesto osim same komunikacije izmedju dva kupljena uredjaja?

Ako misliš na PMR446, antena nije problem što se skida, dok koristiš samo tu što si dobio uz uređaj.
Možeš da slušaš iste takve uređaje.

Što se snage tiče, i ja vidim da ih ima deklarisanih kao PMR446, ali ima ih deklarisanih i sa 3W.
Možda da se raspitaš ovde: http://www.yu1srs.org.rs/ imaju i forum.
Mislim, neće oni predložiti ništa nelegalno, ali možda znaju kako takve porudžbine prolaze carinu. Da li neko uopšte obraća pažnju na to.

Poslednja izmena:
Danas sam se ulogovao i dobio neki kupon od $4 na kupovine preko $20. Tako da probajte i vi.

Jel može predlog za neku Bluteoth bubicu za vožnju, ali da ja odlicno čujem, kao i mene kad je buka i galama okolo [emoji848]

Apropo radio uredjaja, proci ce carinu bez problema. Dalje je na vama kako cete ih koristiti.
Kao sto je gore navedeno, jedina legalna varijanta su PMR 446 uredjaji.
Kanali koji su unapred programirani na Baofengovima i slicnim uredjajima, nisu dozvoljeni za slobodnu upotrebu

Poslednja izmena:
Ja ga imam i to je jedina stvar koju mogu da kazem da je Ikea i da ne valja. Previse su mu visoko nosaci ostrice i udaraju u vocku povrcku.

Ima ih po radnjama kakvih 600 dinara to do 300 kinti maksimum dati pare.
Videh danas u metrou.
1345289deae713d11e005a6486cd7c2e.jpg

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Da li si se raspitao kakva stakla mogu da budu dioptrijska i sunčana, i u koje ramove mogu?!?

Većina sunčanih naočara koje nisu predviđene da u njih idu dioptrijska stakla, njihova originalna sunčana stakla su veoma zakrivljena. Prate, da kažem, oblik lica, da zaklanjaju i sa strane. A onda dalje, dioprijska stakla se ne mogu napraviti u tim oblicima.
I ja sam tražio najbolju opciju za sunčana dioptrijska stakla, i ispalo je da je izbor ramova u koje se mogu staviti dioptrijska stakla, veoma ograničen. Na kraju sam odustao od toga. :(
Danas sam kupio Superdry Clubmaster i uzeo sam G15 zelena stakla u mojoj dioptriji sa svim mogućim zaštitama i polarizacijom. Trebalo bi da budu gotove za 7-8 dana. Gledao sam i Invuu naočare što je @optical preporučio i zaista su kvalitetne samo što ja nisam našao nijedan model koji mi se svideo kako mi stoji.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

€ 22,28 | 2pcs/lot BAOFENG BF-888S Walkie talkie UHF Two way radio baofeng 888s UHF 400-470MHz 16CH Portable Transceiver with Earpiece
https://a.aliexpress.com/5j6nhX4M

Ja lično uzeo dva puta ove, nikakvih problema sa carinom/prijemom. Domet extra, čuje se i do 5km iako piše manje.

Koristimo uglavnom za inostranstvo (letovanja, planinarenja) kada ide više automobila pa za komunikaciju u toku vožnje.

^Ja slične (nisu Ambilight) kupio kod Kineza u prodavnici pre 2 godine (700din.). Samo se zalepe na poleđini TV-a i uključe u struju.
Još uvek rade odlično.

Poslato sa VOG-L29 uz pomoć Tapatoka

E da, ajd da iskoristim pa da pitam za sebe. Koristi li neko od vas onaj gimbl za telefon koji omogucava stabilnije snimanje u pokretu?

Iznenadjujuce skupe stvari, pa me interesuje ima li neka pristojna alternativa na aliju za manje novca?

Takodje i neki provereni mic to phone Bluetooth bubica za amatersko snimanje klipova, ali koliko toliko da na sirim kadrovima ne gubim na zvuku. Hvala.

P. S. Svakako ako postoje posebno teme za ovakve stvari, izvinjavam se i ocekujem link, ali bih pazario ovako nesto preko alija jer mi se ne zuri a i nisam neki profesionalac da bih odmah uzimao takvu opremu. Dovoljno ce mi biti iskustvo nekog od vas, ili bar preporuka ako je neko čuo za nešto takvo da koriste ljudi u njihovoj okolini. Hvala još jednom.

Vrh Dno