Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l stigao paket nekom preko Asendie iz USA u skorije vreme?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Stigla su mi 3 paketa od Asendie, isli su preko Swiss Post-a. Prvi sam podigao 21.12, a preostala 2 juce. Cekam jos 2, s tim sto je jedan navodno krenuo iz Minhena ka Srbiji 18.12 I nikako da stigne, a drugi jos nije ni krenuo iz Amerike

Poslednja izmena:
Kod mene je status da je 07.12 stigao na aerodrom kod nas. Mozda je zavrsio na carinskom pregledu, ko ce ga znati. UY.... CH pracenje, ocigledno se ne skenira,pa nemam informaciju da li je na pregledu, mogu samo da se nadam da nije negde izgubljen.

Kod mene je status da je 07.12 stigao na aerodrom kod nas. Mozda je zavrsio na carinskom pregledu, ko ce ga znati. UY.... CH pracenje, ocigledno se ne skenira,pa nemam informaciju da li je na pregledu, mogu samo da se nadam da nije negde izgubljen.

I ja sam imao jedan takav UY...CH I zavrsio je na carini. Pristigao u Srbiju 08.11, a ja sam ga dobio 19.11. Tada nije bilo strajka Poste, pa je islo malo redovnije. Tvoj je stigao u toku strajka I ko zna gde je sada. Jedan moj paket koji je isao preko Singapura 4PX OMpro pristigao 04.12 (u toku strajka) I jos uvek ga nisam dobio.

Poslednja izmena:
Ne znam da li ovaj status može da bude problem ili je u pitanju redovna procedura. Nisam do sada imao ovaj status kada su pošiljke u pitanju.
9be117e591997aba0abdeb873ce7f3f0.jpg

Na carini je, redovan status.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Narucivao sam vec par puta stvari iz Velike Britanije (royal mail ) i do sada kada krene iz Londona uvek je detektovala nasa posta sutradan je isla na izmenicnu, carina i stizala meni.
Medjutim ovaj put poslali su 17og za Srbiju i posta i dalje ne detektuje nista.Na trackingu nasem samo imaju registrovano da je 16og predata posiljka u postu u UK tamo kod njih u royal mail.
Da li je ovo uobicajeno da posta nema nikakvu detekciju iako su primili paket, samo nema trackinga ''naseg'' dok ne stigne na pregled?
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Ajde što je bio štrajk, nego što sve liči na to da se o nečemu o Pošti ćuti, jer je očigledno da GPC ne radi ni na 50% kapaciteta od pre štrajka.

Sve ide kilavo, pošiljke iz Kine u lokalnu poštu u mom kraju uopšte ne stižu, registrovana pošiljka stoji više od 20 dana u GPC-u, iako ne ide na carinu.
Deluje kao da je jedan veći broj radnika ili pod suspenzijom ili na bolovanju.

Radnici GPC su bili protiv ovakvog dila ,kad im je prvi put ponudjen ...

Danas mi je stigao status da je Singapurac koji je narucen pre 9 dana usao u Srbiju.
Sto je odlicno ako se pogledaju oni datumi prethodnih nedelja.

Prethodni status je bio pre 5 dana, despached to overseas.
E sad da vidimo da li ce nasta Posta i Carina da ispostuju ovu brzinu u sta sumnjam :)
Ima vise da putuje iz Beograda za Nis odnosno do moje kuce nego sto je putovao od prodavca pa sve do Srbije.

Ajde što je bio štrajk, nego što sve liči na to da se o nečemu o Pošti ćuti, jer je očigledno da GPC ne radi ni na 50% kapaciteta od pre štrajka.

Sve ide kilavo, pošiljke iz Kine u lokalnu poštu u mom kraju uopšte ne stižu, registrovana pošiljka stoji više od 20 dana u GPC-u, iako ne ide na carinu.
Ne bih rekao da je to, meni dva paketa ekspresno prosla i jedan danas dosao a sutra mi stize i drugi.

Treba neko vreme da se rascisti par "miliona i milijardi" posiljaka pristiglih u GPC dok su strajkovali

I ja sam popio onaj pogresan status, arrived at destination (RS), a sledeci status Svajcarska. Bas se oteglo, valjda ce ovih dana. Jos sam ja bio besan na nasu postu, a nije do njih.

Osecam da ce sada standardan Purchase Protection da ode sa 60 na 90 dana...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Planiram da otvorim dispute preko Paypal-a za proizvod koji je vracen. Jel treba nesto da napisem specijalno osim da je posta vratila proizvod? Neki savet ?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ako plaćaš preko Paypal-a zaštita je odavno produžena na 180 dana

edit: a vi pričate konkretno o Aliju...
Da pricam konkretno o AE, ranije je taj Purchase Protection bio cini mi se 45 dana, paketi su poceli da kasne, bilo vise dispute-a, barem su ovde to ljudi pisali, ali verujem da je vazilo i za ostatak sveta...i Purchase Protection su podigli na 60 dana.

Sad slicna situacija i verujem da ce njihova reakcija biti novo produzenje...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Novi status pošiljke. Vidim da je pošiljka završila u Nišu na carini. Ne znam samo da li će mi je poslati ili postoji neki razlog zašto je zadržana.

19a73edc1fa5f4dc978058c214a05de2.jpg
90c88d009c2a6cc38cea5b00a4f9f6b2.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav,
da li zna neko sta se desava u ovom slucaju?
Imam 2 paketa, sa istim datumima pustanja sa carine i otpreme iz Glavne poste.

Prilozi

• posiljka.PNG
    posiljka.PNG
    25.6 KB · Pregleda: 111
Novi status pošiljke. Vidim da je pošiljka završila u Nišu na carini. Ne znam samo da li će mi je poslati ili postoji neki razlog zašto je zadržana.

19a73edc1fa5f4dc978058c214a05de2.jpg
90c88d009c2a6cc38cea5b00a4f9f6b2.jpg
Ne gledaj AE. Uvek unosi zabunu. Prati na pošti i 17track. Paket je verovatno na carini i naravno da ćeš ga dobiti. To na AE je genericka poruka. Jedino da pišeš carini na mail za dokaze o plaćanju, ako je neka skuplja stvar u pitanju, naravno ako na poštinom sajtu stoji da je za carinu.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Pozdrav,
da li zna neko sta se desava u ovom slucaju?
Imam 2 paketa, sa istim datumima pustanja sa carine i otpreme iz Glavne poste.
Meni isto stoji. Uglavnom sve što je stiglo ranije tipa 10-ti decembar, to nose tek sad. Gomila pošiljki ima. Znaci bez obzira što je prošlo skoro, čeka se da se one prve pridosle pošiljke dostave.

Gledao sam preko postal.ninja site-a.

Nemas potrebe da gledas PostalNinja ili 17. track kad ti posiljka udje u Srb.

Status pošiljke broj:
RF781688153SG
Datum Mesto Status Primalac
26.12.2019 14:58:04 40200 GPC NIŠ Otprema
26.12.2019 10:05:17 68200 CARINA GPC NIŠ Otprema
25.12.2019 10:39:53 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
25.12.2019 10:00:10 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

Tvoja posiljka je u GPC Nis, ocekuj je sutra ili u subotu kod tebe.

Koliko im više treba da ocarine paket, em čekam dva meseca od Kine do ovde em sad kod njih stoji nedelju dana..
fa319039c8c0a8778c4116c7a3fc778b.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno