Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda sam pomesao sa ovogodisnjim modelima, ali pogledaj onaj link sto sam okacio, pomoci ce ti, ali iskreno neces pogresiti ako ga uzmes stvarno je dobar TV, ja kada se setim pre 2ipo god toliko platio moj i jos je 49 inca...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stigao je i meni LG 50UM7450. Dobih neki popust od -2000 din za Black Friday, pa sam zbog toga i 5ogodišnje garancije ipak rešio da uzmem od naših, a ne preko KP, kako inače pazarim.

Elem, prvi utisci su za sad vrlo dobri.

WebOS 4.5 je dosta bolji u odnosu na par godina stariji Samsung (48H6400), koji imam kod keve. Bez frke sam ga povezao preko Bluetooth-a sa JBL zvučnikom dok ne nađem neki drugi izvor zvuka. Takođe, imam neki matori IKOM-ov D3 uređaj (ili kako se već to zove) i softver ga je vrlo lagano prepoznao, te sad mogu da kontrolišem i njega i TV preko jednog daljinskog odnosno preko Magic Remote-a. Takođe je veliki plus što TV ima night mode, user defined prečice za aplikacije, softver je responzivan...

Slika je isto zadovoljavajuća. Crna je dovoljno crna, boje dobre, backlight bleed minimalan (samo u donjem desnom uglu je prisutan/primetan). Napominjem da ovo (naročito bleed) zavisi od primerka do primerka, moj konkretan je, da kucnem u drvo, ispao ok.

Jedino što mi za sad smeta u ovih par sati koliko ga čačkam je postolje - baš je klimavo, ježi me sama činjenica da u TV treba da ubodem USB ili prebrišem prašinu.

E sad šta me interesuje oko ostvarivanja ove 5ogodišnje garancije. Uz dosta muke sam se registrovao na LG-jev sajt i registrovao TV - jel to to? Pošto ne vidim da su išta proveravali oko slikanog računa itd.

Zdravo ovako planiram za neku nedelju da pazarim novi televizor,4k u plan mi je opet da idem na samsung ali kako sam guglao modele od 2018 pa navamo ne podrzavaju DTS e sad pitanje je dali ako tv priolucim preko kompjitera ili preko mi boxa bi imao dts zvuk ? Preko hdmi kabla ?znam deka preko usb necu da imam zvuk ali preko hdmi dali ce imati ? Vidio sam i nekih lg tv koj pdrzavaju DTS ali gledam da ih izbjegavam posto imaji IPS panel sto ne dolazi u obzir kad se radi u TV

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Partybreaker@ Sto se produzene garancije tice kad im sve to posaljes na email ti stigne informacija sa lg sajta da ste uspesno registrovali uredjaj sa produzenom garancijom i onda je to to.Ja sam drugaru registrovao lg tv prosle godine i takva je blla procedura.

Evo sta su njemu poslali na email

Poštovani klijenti,

Zahvaljujemo na registraciji za program 5 GODINA BEZ BRIGE!

Ako ste kupili 2018 LG ULTRA HD 4K LED TV * u periodu između 1. novembar 2018. i 15. januar 2019, steći ćete pravo na "5 Godina Bez Brige" u skladu sa primenjivim Odredbama i uslovima, kao što je ukratko opisano ovde:

1) Tokom prve dve godine od kupovine Proizvoda, imaćete punu uslugu u okviru garancije, uključujući besplatnu popravku, besplatnu uslugu na lokaciji, po potrebi, i besplatnu zamenu uređaja u slučaju da ga nije ekonomično popravljati.

2) U trećoj, četvrtoj i petoj godini, LG Electronics pruža dodatnu brigu o ("LG 5 Godina Bez Brige") kupcu, koja uključuje besplatnu popravku i besplatnu zamenu uređaja u slučaju da ga nije ekonomično popravljati (nije uključena besplatna usluga na lokaciji).

3) Program "5 Godina Bez Brige" važi 5 godina od datuma kupovine Proizvoda, i biće produžen za onoliko koliko je trajala popravka proizvoda, ako je neophodno servisiranje.

4) Sve popravke proizvoda u okviru 5-godišnje brige o kupcu biće evidentirane u garantnom listu koji izdaje LGEMK.

5) Ako je u periodu dok traje program "5 Godina Bez Brige" neophodna zamena proizvoda (čak i nekoliko puta), imaćete pravo na zakonsku garanciju, jer se ona odnosi na novi proizvod u vreme zamene, ili na garantne uslove u okviru Uslova promotivnog programa "5 Godina Bez Brige", prema datumu prvobitne kupovine. Biće izabrana garancija koja je bolja za klijenta.

Da biste učestvovali u ovom promotivnom programu, imajte na umu da morate sačuvati ovaj e-mail i dokumenta pomoću kojih dokazujete kupovinu, kao što su priznanica ili račun i pravilno popunjeni garantni list koji izdaje LG Electronics Magyar Kft.

Proizvodi za koje važe ovi Uslovi promocije:

49SK8500PLA, 49SK8100PLA, 49SK7900PLA, 55SK7900PLA, 55SK9500PLA, 55SK8100PLA, 55SK8500PLA, 65SK7900PLA, 65SK8100PLA, 65SK8500PLA, 65SK9500PLA, 75SK8100PLA, 65UK6470PLC, 65UK6400PLF, 55UK6470PLC, 55UK6400PLF, 50UK6470PLC, 49UK6470PLC, 49UK6400PLF, 49UK6200PLA, 43UK6500MLA, 43UK6470PLC, 43UK6400PLF, 43UK6300MLB, 43UK6200PLA, 43UK6950PLB,43UK6750PLD, 49UK7550MLA, 49UK6300MLB, 50UK6500MLA, 50UK6300MLB, 50UK6950PLB, 50UK6750PLD, 55UK6100PLB, 55UK6750PLD, 55UK6300MLB, 55UK6500MLA, 55UK6950PLB, 55UK7550MLA, 55UK6200PLA,60UK6200PLA, 65UK6100PLB, 65UK6750PLD, 65UK6950PLB, 65UK7550MLA, 65UK6300MLB, 70UK6950PLA, 75UK6500PLA, 75UK6200PLA,86UK6500PLA

Hvala što ste izabrali LG!

Datum: 01.11.2018.

To je bilo prosle godine.On je inace kupio model 50UK6500MLA .

Black Friday dilema, LG 55SM8200 (580 EUR) ili Samsung UE55RU7105 (600 EUR), da se zameni stari Samsung UE46F6505? Ima povoljno i LG 55UM7450PLA, ali bih ipak uzeo neki od ona dva nešto skuplja i lepša modela. Svaki info dobrodošao, potpuno sam van današnjih trendova. Imam i Mi Box ako bude trebalo, TV će da služi za Netflix, Youtube, KODI, i IPTV. Jedini uslov (želja) je da slika bude barem u rangu starog sa kojim sam prezadovoljan.

Black Friday dilema, LG 55SM8200 (580 EUR) ili Samsung UE55RU7105 (600 EUR), da se zameni stari Samsung UE46F6505? Ima povoljno i LG 55UM7450PLA, ali bih ipak uzeo neki od ona dva nešto skuplja i lepša modela. Svaki info dobrodošao, potpuno sam van današnjih trendova. Imam i Mi Box ako bude trebalo, TV će da služi za Netflix, Youtube, KODI, i IPTV. Jedini uslov (želja) je da slika bude barem u rangu starog sa kojim sam prezadovoljan.

Gde ima LG sm po ceni od 580 eur???

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja sam registrovao uredjaj i nisam dobio mejl. Vec pise u polju gde je garancija, 24 meseca i jos nesto kao u zavisnosti od trenutne akcije blabla. Poslao sam upit na mejl pa cu videti jel to to.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Gde ima LG sm po ceni od 580 eur???

U Norveškoj gledam, zato nisam ni kačio linkove, ne znače vam puno.
Zanimaju me razlike u kvalitetu slike pre svega između LG Nanocell i ovog Samsunga sa nepoznatim panelom. Nemam gde da ih vidim i isprobam.

Da kod nas ima da se kupi 55SM8200 za te pare, ne bih čekao ni časa. Kod nas je 300 eura skuplji.

Kakva je kuupovina Sony KD55XF9005BAEP za 99k na black friday popustu kod nas? Da li je bolji ili lošiji u odnosu na Samsung QE55Q70R koji je i skuplji?

Ljudi, pomoć. Treba mi 55" TV. LG ili Samsung. Osim dijagonale, sledeća najbitnija stavka cena. Šta ima od akcija za black friday. Šta ima od FHD a šta od UHD televizora povoljno.

Kakva je kuupovina Sony KD55XF9005BAEP za 99k na black friday popustu kod nas? Da li je bolji ili lošiji u odnosu na Samsung QE55Q70R koji je i skuplji?

Gde to ima da se kupi Sony za te pare?

Edit: Našao - T*. Znajući njih, verovatno je u pitanju izloženi model.

Poslednja izmena:
Ja sam registrovao uredjaj i nisam dobio mejl. Vec pise u polju gde je garancija, 24 meseca i jos nesto kao u zavisnosti od trenutne akcije blabla. Poslao sam upit na mejl pa cu videti jel to to.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ista stvar. Javi ako nešto saznaš.

I kako si zadovoljan svojim LG-jem?

Pozdrav svima,
Treba mi TV za dnevnu sobu, koji bi se gledao sa oko 2,8 m udaljenosti i to bi bilo otprilike direktno ispred TV-a, a obično u tim prilikama bude upaljeno i neko svetlo, dok prirodna svetlost, koje ima tokom dana, popodne ne toliko, dolazi sa strane i iza TV-a. Ne bih išao preko 50 incha, znači 49, 50... Mislio sam LG neki, možda Nanocell tipa 8200, ili UM7 seriju (7600 npr), zbog smarta i magic remote, ali uživo kad sam video ispade mi da Sony (49XG8096) ima bolju sliku, oštriju i puniju boju, dok mi na LG deluju ispranije... Namena porodična, filmovi, serije i crtaći, i možda puštanje preko kompa tih istih stvari... Trenutno imam SBB Trio gold paket (optika izvedena u zgradi i preko nje ide net) možda predjem na EON paket u narednom periodu, ako je to uopšte bitno, jer Sony, pojedini bar imaju i android... u perspektivi možda uzmem i konzolu neku za godinu, dve...
Budžet do 800 evra... ne bih na Madjare već na rate pa moraju lokalne prodavnice..
Ima neko taj Sony ili sličan, ili nanocell pa da kaže šta?
p.s. Ne smetaju mi ni Philips, ni Hisense, niti Panasonic...
Hvala unapred!

Pozdrav , treba mi pomoc oko izbora TV-a, potreban mi je tv za malu sobu , a ne bih da dam previse novca , najvise ce se koristiti youtube,netflix i IPTV. e sad ima tu kod mene 3-4 tv na akcijama za 350€ , pa me interesuje koji od njih je najbolji izbor:
hisense h55be7000
medion x15560
Thomson 55UD6326
Tcl 55db600
to je otprilike to , budzet je oko 350€ .
Trenutno koristim LG 55lf652v , sa njim sam skroz zadovoljan, ako je neki od ovih navedenih bolji od Lg-a , onda ce Lg u malu sobu..]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

uvek je dilema, da li manja dijagonala, a kvalitetnija slika ili veća dijagonala, a malo lošija slika.
na 2.8 m 49 bi bila donja granica prihvatljivosti. Dodatni problem je i to što se za 4k rezolucije savetuje manja razdaljina od FHD. No kako 4K još nije zastupljen dovoljno, možemo se držati preporuka za FHD.

a uvek bi mogao biti još malo veći, kakav god TV da kupimo :)

The Samsung Q70/Q70R QLED is slightly better than the Sony X900F. The Q70R has a slightly better dark room performance, thanks to the higher contrast ratio and better black uniformity. The Q70R is also better for gaming as it's packed with gaming goodies, like a lower input lag. The Sony X900F can get brighter in SDR and has slightly better reflection handling, which is great if you watch TV shows in a bright room with many lights. Also, motion is somewhat crisper on the Sony X900F thanks to the faster response time, which is great for watching fast-action sports.

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled

Vijam devetu seriju, da li neko ima LG 9010, može da se uzme za 1300e od Mađarosa, a vidim da je kod nas oko 210.000... Možda bi uzeo i neki nano cell serije 8, ali mi je neophodan 2.1 hdmi zbog strima loseless zvuka sa tv-a do risivera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno