Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Au Miksa, pa nisi od juče ovde.

Nemoj da padas na te fore, radi te lik opasno. Prvi put refund i to naravno full i gotovo. Sve će reći da će uraditi za pare.
Ma znam... Nego rekoh aj ako mogu da učinim čoveku da otvorim neki bezbolni dispute ništa me ne košta , a l' otvaram sad dispute pa nek se zeza šta da mu radim. Hvala svima

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jedno pitanje za iskusnije kupce sa alija. Porucio sam slusalice. Stigle su mi juce, medjutim ne rade. Otvorio sam dispute. Prodavac ne odgovara. Kao da ne postoji. Sta mi je ciniti?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Dispute konacno resava Ali - ako kupac ne odgovori automatski ce biti resen u tvoju korist.

Mislio si ako prodavac ne odgovori [emoji16]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

E napišem kupac, pa dodam lepo prodavac, pa skratim rečenicu i nekako ipak ostane kupac :D

Hvala na odgovoru. Koliko vremenski treba da se ceka da prodavac odgovori na dispute? I posle koliko vremena se aliexpres mesa u stvar? Koliko sam shvatio moje je da cekam

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Najčešće u roku od par dana, ali imao sam raznih slučajeva, par puta je trajalo i 10 dana. Možda postoje neke okolnosti koje utiču na taj rok a da ih nisam bio svestan.
U svakom slučaju predlažem ti da jednom dnevno proveriš stanje disputea i po potrebi daš neki Accept ili Reject.

Evo da odgovorim i sam na svoje pitanje od pre koju nedelju i info kome bude znacilo.
Xiaomi Mi Band 4 sa alija 24 USD, narucen 15.10. stigao 07.11. u Novi Sad. Placeni troskovi postaru (porez + posta): 360 din.

Drug koji je naručio preko mene platio 441 rsd.

Мени је пре два дана стигао Mi band 4, нисам ништа платио. За ниједану од 4 наруквице (1,2,3,4) које сам наручио нисам ништа платио. На пакету је писао пун узноси око 30 еура.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Imam problem. Naručio sam dva Xeon procesora. Stigao mi je samo jedan, a uredno sam platio oba naravno. Šta mi je činiti? Poslao sam jutros poruku, išao sam na ono Contact Seller i za sada ništa, mada vidim i za prezhodne stvari što sam pitao šta se dešava sa tim, sve stoji unread. Čitaju li oni to? Da otvaram dispute možda?

Otvoriš dispute, navedeš tamo da si already poslao poruku prodavcu.
Slikaj otpakovan paket i onu belu "dostavnicu" na njemu i to dodaj kao dokaz.

Ja mislim da to rade namerno (kada ima više identičnih artikala) i da su većina kvarni, gledaju gde god mogu da te zavrnu pa gde prođe prođe. Isto i davanje lažnih tracking brojeva.
Zato ja poručujem jedan po jedan pa nek se cimaju da šalju, kad vidim da je poslato onda poručim sledeći. Bar da se poštarina plaća samo jedna a ne ovako nebulozno za svaki artikal po jedna iako sve staje u jednu kesicu...

Ja ne znam šta je bilo teško da se pošalje dva procesora. Ali uradiću tako kako si rekao SuperStarr. Koliki iznos da stavim za dispute?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Uradio sam tako kako ste mi rekli. Hvala na savetima! Javljam šta se desilo.

Još uvek se nije javio, videćemo šta će biti.

Pitanje šta znači kad pojedini prodavci stave "extra different price", imaš opciju.To kao da kupuješ predmet.. Sta se dobija sa tim?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Proveri tezinu koja pise na koverti i tezinu procesora ako se slaze znaci nije nestao u putu .

Pozivao sam se ja svojevremeno na težinu, jer to je vrlo pouzdan podatak, ali su me oduvali na disputeu jer sam stavio (po njima) neodgovarajući razlog.
A što se disputea tiče, @gulftown: možeš da tražiš koliko hoćeš, teško da ćeš dobiti više od pola iznosa jer ti pola robe nedostaje. Kod kineza nema "naknade za duševni bol".

Kinezi već uveliko spavaju. Ne očekuj poruku prije ujutru.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poruku sam im jutros i poslao i bez odg.

Često se dešava, da kada nemaju dokaza za odbranu, puste da prođe svo raspoloživo vreme dok se AliExpress podrška ne umeša i arbitrira.
Ja samo mislim da si trebao da tražiš iznos koliko je bio za taj drugi Xeon plus eventualno poštarinu, ako je veća za 2 artikla nego za 1.
Čisto zbog utiska koji bi (ćeš) ostavio(ti) na toga ko će da se umeša i presudi. (da mu bude sve jasno i brzo donese odliku a ne sada da se udubljuje zašto tražiš pun iznos...)

Pun iznos će teško i da dobije, glupo ste ga savetovali.

Potpuno se slažem... Ali zato nije problem da edituje zahtev iz disputea i stavi novu realnu vrednost uz neko kratko objašnjenje. I dobro je uvek napomenuti da je pokušao da kontaktira prodavca, ali bez uspeha.
Ako ne može edit sa mobilnog, sigurno može sa desktopa. Pun iznos zaista deluje malo neozbiljno.

Izmenjen iznos na cenu jednog procesora. :wave:

Tako treba.

Sad još samo treba da dokazes da drugi nisi ti maznuo, a to neće biti jednostavno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno