Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ja sam porucio i okvir i stakla, dioptrija -1 i -1.5, anti-reflex stakla sa UV zastitom, anti-scratch, dustproof, fingerproof, anti-fog. Kostala su me 80$, nosio sam kod opticara da mi ih ispravi, izmerio je, tacna dioptrija i receno mi je da su bezbedne. Ja sam izuzetno zadovoljan, isto sam bio skeptican ali odlicno je, ne boli me glava niti mi sta smeta.

Poslednja izmena:
WebMoney? šta je to?
Kartica prolazi uvek, thou.
To ti je pandan PP-u samo ruski, njime sve mozes da placas u Rusiji, a i ponesto van recimo na AE.
@milirad
Ja sam ali prosle godine placao preko WM i bilo je sve ok.
Sad nemam nista na WM racunu pa ne mogu ni da probam placanje sad.

Ako oni nonšalantno kažu izaberi drugi način plaćanja, onda je to to. Ne žele da ti dozvole plaćanje preko WM. To su Kinezi i oni ti nikad neće reći direktno niti zašto je to tako.
Meni je GB pre par godina odjednom počeo da odbija plaćanje preko kartice, a govorili su da je to zbog moje banke, i usput kažu da probam preko PP. U banci mi rekli da je to do njih. I otvorio sam nalog na PP i sve je onda bilo ok.
Kinezi sami biraju način na koji možeš da im platiš i iz koje zemlje.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Ех да, и мени је радило прошле године. Штета ако су укинули, али нигде неког објашњење или упозорења. Било ми је згодно јер сам кешбек преусмеравао на WebMoney и онда са тим, када се накупи плаћао неку сићу до 10$. Сада ћу опет са WM морати да пребацим на PP и онда можда због тих трансакција опет изгубим који долар и не могу да купујем на АЕ, него само на ebay и сл. :(

Nemam WM nalog , ali evo za probu vidim da AE nudi opciju placanja preko WM

WM.jpg

U poslednja 2 meseca imao sam 17 razlicitih porudzbina. Od toga su mi stigle 2, ostale 15 sve dispute i vracene pare. Ne znam sta se ovo dogadja.....ali sigurno u narednom periodu necu nista porucivati sa Alija. :(

Isti slučaj...sa manje porudžbina. Od avgusta sam dobio dve a četiri su se završile sa dispute. I sad ne znam da li da ponovo nešto pokušam da poručim.

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

U poslednja 2 meseca imao sam 17 razlicitih porudzbina. Od toga su mi stigle 2, ostale 15 sve dispute i vracene pare. Ne znam sta se ovo dogadja.....ali sigurno u narednom periodu necu nista porucivati sa Alija. :(
Svasta, nijednom mi se nista nije vratilo, sve mi stize u roku od 7- 10 dana, evo i sad cekam dva paketa, jedan je juce krenuo ka Srbiji nakon 3 dana Kine i tu je u subotu/nedelju, drugi danas dobio TN i za 2-3 dana i on napusta Kinu.
Ja ne znam jel mi svi porucujemo sa istog AE ili vi imate neki fake AE, haha, stvarno.
Delujemi nerealno(ne kazem da lazes) ta prica iz mog dugogodisnjeg iskustva.

I ja od juna meseca na ovamo imam više porudžbina koje nisu stigle od onih koje jesu. A to što nekom stigne paket u roku od 7-10 dana mi zvuči kao naučna fantastika. Retki paketi koji stignu putuju najmanje 45 dana.

Svasta, nijednom mi se nista nije vratilo, sve mi stize u roku od 7- 10 dana, evo i sad cekam dva paketa, jedan je juce krenuo ka Srbiji nakon 3 dana Kine i tu je u subotu/nedelju, drugi danas dobio TN i za 2-3 dana i on napusta Kinu.
Ja ne znam jel mi svi porucujemo sa istog AE ili vi imate neki fake AE, haha, stvarno.
Delujemi nerealno(ne kazem da lazes) ta prica iz mog dugogodisnjeg iskustva.

Ne znam sto bi lagao, porucujem sa Alija vec 4 godina sigurno, stiglo mi je preko 100 paketa. U poslednjih nekoliko meseci ( 2,3 ) ne stiže mi gotovo ništa. To su uglavnom neke sitnice, tipa usb kabal, slusalice, usb fleska, sat, tripod itd. Sve se vrti oko 5,6 dolara i to porucujem sa prodavnica na aliju koji imaju 90% pozitivnog feedbacka i preko 3-4000 porudžbina. Nisam menjao adresu, ništa nisam menjao da bi uticalo da mi ne stiže. Tipa od 8 stigne mi 1 a ostale 7 ništa i idu na refund. Stvarno mi nije jasno gde i šta je problem.

Samo da kažem da je u pitanju grad Niš.

Poslednja izmena:
Meni ne stignu ni do Srbije...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Ne znam sto bi lagao, porucujem sa Alija vec 4 godina sigurno, stiglo mi je preko 100 paketa. U poslednjih nekoliko meseci ( 2,3 ) ne stiže mi gotovo ništa. To su uglavnom neke sitnice, tipa usb kabal, slusalice, usb fleska, sat, tripod itd. Sve se vrti oko 5,6 dolara i to porucujem sa prodavnica na aliju koji imaju 90% pozitivnog feedbacka i preko 3-4000 porudžbina. Nisam menjao adresu, ništa nisam menjao da bi uticalo da mi ne stiže. Tipa od 8 stigne mi 1 a ostale 7 ništa i idu na refund. Stvarno mi nije jasno gde i šta je problem.

Samo da kažem da je u pitanju grad Niš.
Pa lepo napisa da ne mislim da lazem.
Ja porucujem od 2010 i nikad problem pitaj boga koliko vec paketa porucenih imam, jedino sto ja ne kupujem nigde ispod 97/8% pozitive na veliki broj porudzbina, uvek placam za AE shipping ne idem nikada neregistrovanu ili preko CN poste.
Dakle ne kazem da lazes nego dijametralna situacija kod tebe(vas) i mene, neko od nas gresi ti vidi ko i zasto.
Biraj bolje radnje, placaj za pouzdaniju postu.
Problem je sto ti kupujes sitnice koje kostaju par $ i cena sigurnije i brze postarine je cesto veca nego cena same sitnice koju kupujes, tu je problem.
Mislim da sam zadnji put via CN isao pre 7-8 godina.
Te neregistrovane posiljke ili cn posta su uzasno spore i nesigurne i desava se:
1)da im treba bas, bas puno da stignu 90+ dana
2)nikada ne stignu

Takodje uvek doplatim za postu, sve stiglo sa varirajucim vremenima od 7 do 40 dana, ali je stiglo...

...A3...

Cekam vec 20ak dana paket...poslednji status je da je kod last mile kurira. Do sada pakati sa tim statusom mi stignu za 3do 5 dana. Poludeo ja pre neki dan i odem do poste. Naravno paketa nema ali saznam da postoji neki kontrolor. Znao sam odmah da nema od toga nista al ajd da probam. Nadjem ti ja tog kontrolora i pita me za broj posiljke. Kazem mu a on ce odmah pa ta posiljka nema pracenje. Sve mi je bilo jasno :)
Onda krece prica kako postari rade bez slobodnog dana, ne idu na godisnji itd.
Rezime price je da ce proveriti :D a ja za dva dana otvaram dispute :)

Meni je danas stigao paket koji je 04.10 dobio status Last Mile i jedan small packet plus tačno na 60 dan od kada je poslat

Poslednja izmena:
Zato sad naručite šta vam treba za sledeće leto. xD

Meni ovih dana stigli merač broja obrtaja, maska za telefon, privezak za ključeve, letos bežične slušalice i još neke sitnice... Dakle, sve sitno, najviše 20 dolara vrednost i uglavnom free shipping bez praćenja, uz uglavnom 3-4 nedelje čekanja, ali stiglo. Kapiram da je do vaše pošte.

Nekad jednostavno moras i nesto neregistrovano naruciti. Trebao mi ekran za mobilni i lepak za ekran, ali niko ne prodaje i jedno i drugo, pa sam kupio posebno, ekran je stigao, a lepak je jos u kini :)

... cena sigurnije i brze postarine je cesto veca nego cena same sitnice koju kupujes, tu je problem.
Mislim da sam zadnji put via CN isao pre 7-8 godina.
Te neregistrovane posiljke ili cn posta su uzasno spore i nesigurne i desava se:
1)da im treba bas, bas puno da stignu 90+ dana
2)nikada ne stignu

@virke

Citaj sta se pise na Pracenje posiljki.

Yanwen prednjaci , mada su sada poceli i SunYou i Cainiao da zestoko lazu i izbacuju lazne statuse.

Ali posiljke u preko 90% slucajeva dodju na kucne adrese posle nekih mesec dana od objave statusa da su stigle u Srbiju.

Ako može mala pomoć, naručio sam neki sat projektor i platio aliexpress standard shipping. Poslato mi je sa Post Nl i uopšte nije stiglo meni u Beograd već nekom" Fabio Barchi" u Bačkoj topoli. Prodavac mi prvo nije odgovarao na poruke, kad sam otvorio dispute onda je rekao da zatvorim dispute i da će poslati za 3 dana. Posle 3 dana ja opet otvaram dispute on se opet javlja moli da zatvorim, ja kažem da ću opet naručiti samo nek mi vrati pare, on mi napise "ok , so let ALI REFUND YOU , QUEUE 35-55 days , bye", posle par dana se javlja i moli me da mi uplati pare na paypalu i naravno ja to odbijam...
Sada mi ovo nudi, ne znam više šta da radim, žao mi i sebe i njega..

I još jedna stvar, ako može preporuka za sat projektor, sa ovog linka sam ja to poručio
https://s.click.aliexpress.com/e/CH1mOQrq
7a926bfcd5b1c6e3d0f5fc4ca3e00ea4.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Da sam ja ti otvorio bih dispute i trazio full refund. Nista pay pall i ostalo. Sto se tice kukanja SVI do jednog kukaju tako da se neobaziri na to. To im je poslovna komunikacija.

Otvori dispute sa pravim razlogom da ti je dao tuđi/lažni broj i traži full refund. Aliexpress će ti vratiti sav novac nazad. Prodavac laže da će povraćaj toliko trajati, Ali da 4 dana da se dogovorite ti i prodavac, ti naravno odbi sve što ti prodavac ponudi, i Aliexpress će četvrti dan presuditi u tvoju korist i vratiti ti novac, a to u zavisnosti u kojoj si banci traje od 3-10 dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Au Miksa, pa nisi od juče ovde.

Nemoj da padas na te fore, radi te lik opasno. Prvi put refund i to naravno full i gotovo. Sve će reći da će uraditi za pare.

Meni nedavno stigao pogrešan kabel, lepo sam napisao šta je problem i stavio sliku. Prodavac se nije oglasio i kad je istekao rok za dogovor dispute nestao, nisam znao šta se dešava ali dva dana nakon toga legle pare. Samo priložite dokaze i AE to rešava.

Miksa, ne biraj opciju da mu vratiš paket (koji ti nije ni stigao), jer može da se dogodi da ti Ali traži tracking kao dokaz. I onda u celoj priči ti da budeš kriv, plus da ostaneš bez para.

Lepo dispute, paket nije stigao, full refund isključivo preko AE i gotovo. Nema glava da te boli. Osim izgubljenog vremena, barem nećeš izgubiti i novac/živce.

Nazad
Vrh Dno