Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Jel se produzilo vreme za povrat novca od refunda ? Proslo skoro 20 dana nema ni traga od povrata novca, a kartica mi istice za 10-tak dana ?
Sta dalje raditi...?
Šta se dešava ako kartica istekne, a refund nije stigao?
Ili ako npr. otvaramo dispute, a kartica sa kojeg je kupljen taj proizvod je istekla, ili je jednostavno ugašena, da li novac može da se primi na drugu karticu koja je vezana za račun u drugoj banci?

Šta se dešava ako kartica istekne, a refund nije stigao?
Ili ako npr. otvaramo dispute, a kartica sa kojeg je kupljen taj proizvod je istekla, ili je jednostavno ugašena, da li novac može da se primi na drugu karticu koja je vezana za račun u drugoj banci?
Kontaktirao sam Telenor banku i rekli su mi da je samo bitno da tekući račun bude aktivan i novac će stići, iako je kartica istekla.

Takodje prošle godine stigao refund a kartica u međuvremenu istekla, Banka Intesa

Sent from my MI MIX 3

Nema veze ako je kartica istekla, novac se vraća na račun a broj računa ostaje nepromenjen.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

A ako zatvorimo račun? Pretpostavljam da je potrebno sačekati da sve porudžbine stignu pre tako nečega, za slučaj da je potrebno primiti eventualni refund.

Naravno da ne može da ti legne novac ako ugasiš račun, ne mogu da ti uplate na nepostojeći račun, sigurno ti neće poslati Yanwen-om, common sense.

Ne moze, te pare će onda da budu nerasporedjene na računu banke.

U svakom slučaju kako je već rečeno novac se ne vraća na karticu već na račun sakoga je plaćeno.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pre nekoliko dana sam otvorio dispute za item koji putuje preko 70 dana, seller je pred kraj produzio protection ali kako item posle 70 dana i dalje ima status Guangzhou ja sam otvorio dispute jer je ocigledno da nikad nece napustiti taj magacin/aerodrom. (isti status se vrti vec par puta)

Ja sam predlozio full refund, on je odbio i predlozio 0$ refund. Aliexpress se malopre umesao i ponudio solution <- slika.

Sta mi je ciniti sad? Jel mogu negde da kliknem da pristajem da Ali proposal da sacekam par dana? Trenutno samo vidim accept dugme kod sellers proposed 0$, a to ne bih da prihvatim.

Ови купони/попусти за 11.11 важе само на тај дан или може и раније?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Kolika bi bila carina na nesto sto kosta 200 do 300eura? Kad bi se islo regulare. Znam da moz da ne bude nista ako se padne paket,kod nekog carinima sto ga zena obradovala proslu noc pa je happy.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

@ faca

Uvek i za svaki kupon pise od kada do kada vazi
i na sta bi trebao da moze da se primeni * ( * pojedine narandzaste nije moguce iskoristiti )

@ dekishaa

Postoji tema Carina na posiljke - ima preko 1500 strana

Ako si sa podrucja BG carine , mozes da posaljes mejl sa dokazima o placanju .
Ako je cena realna , prihvataju je i na tu sumu racunaju carinu+pdv.

@ faca

Uvek i za svaki kupon pise od kada do kada vazi
i na sta bi trebao da moze da se primeni * ( * pojedine narandzaste nije moguce iskoristiti )

@ dekishaa

Postoji tema Carina na posiljke - ima preko 1500 strana

Ako si sa podrucja BG carine , mozes da posaljes mejl sa dokazima o placanju .
Ako je cena realna , prihvataju je i na tu sumu racunaju carinu+pdv.
Iz jagodine sam.. Ali zivim u sloveniji pa gledam dal bolje tamo ili ovde da mi stigne. Nisam se raspitao za slo oko carine nista,ako ima nekog da i to zna neka napise. Konkretno ja sam u novoj gorici.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

@dekishaa

https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogodki_prebivalci/nakup_prek_spleta_iz_tretjih_drzav/

https://www.fu.gov.si/carina/podrocja/postni_promet/

Plačila uvoznih dajatev (carine) so lahko oproščene:

pošiljke blaga zanemarljive vrednosti, ki se pošiljajo neposredne iz tretje države prejemniku v EU, do skupne vrednosti 150 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, parfume in toaletne vode ter tobak in tobačne izdelke;
blago v pošiljkah nekomercialne narave, ki jih iz tretje države pošiljajo fizične osebe drugim fizičnim osebam na carinskem območju EU do vrednosti 45 evrov. Pri tem veljajo za alkohol, cigarete in določene druge izdelke količinske omejitve.

Ob uvozu se obračuna in plača tudi davek na dodano vrednost, razen, če gre za pošiljko blaga zanemarljive vrednosti, ki je oproščena plačila carine in ne presega vrednosti 22 evrov.

Mozda ti je jeftinije da nabavis sa amazona ili ebaya.

Pokušavam da pošaljem poruku prodavcu i konstantno dobijam ovo:
NOTE: The message has not been sent. Please be aware that you are required to comply with local laws & policies.

Edit: Hmmm, u poruci je bila reč paypal i email adresa! adresu sam izbacio a paypal sročio kao pay palemail i sad nema ovog upozorenja!!!

Poslednja izmena:
A jesi li pokusao da koristis onaj novi chat koji treba da zameni messages?

A jesi li pokusao da koristis onaj novi chat koji treba da zameni messages?

pa stari ni ne može da se koristi, možeš da upišeš poruku ali nema opcije da je pošalješ nema "Send" ne šalje na enter... tako da mora da se koristi novi čet...
Elem, napisah gore edit, izgleda da je ili "paypal" ili email adresa "osetljiva" reč.

Sad sam proverio, kad otvoriš stari messenger možeš da upišeš poruku ali ispod nje umesto "Send" dugmića stoji dugme "Use Messages to continue chatting" tako ti obriše lepo napisano i prebaci te na glupi čet hteo ne-hteo..

Poslednja izmena:
Jedno vreme mogla su oba da se koriste, sad vidim da su ukinuli mogucnost.

Da li bi neko bio ljubazan da mi pojasni select coupone - kako naci nesto na sta se oni mogu iskoristiti?
Kliknem na see details posalje me na neku genericku stranicu ili na uputstvo za koriscenje, gde sve pise osim kako naci prodavnicu koja prima te kupone?
Ili oni nicemu ne sluze pametnom?
selec coupon.jpgselec coupon2.jpg

Jesi li ti pogledao od kad do kad su validni ti kuponi?
Mozes sve da koristis od 11.11 do kraja dana.

@ joojant200

Ukljuci filter

filter.jpg

pa pokusaj u filtriranim ponudama da nadjes

Select Coupon
Save US $2.00 off every US $15.00 spent

hvala sasa022

Inace da se pohvalim, bio sam kod doktora uradio oftamoloski pregled i poslao kinezima recept, da mi posalju naocare sa staklima, dosta je komplikovan recept, stiglo juce, i stavim ja naocare i gledam monitor a on malo trapezasto izgleda sa desne strane :)

Gde ti je palo napamet da radiš dioptrijske naočare preko Aliexpressa [emoji53] Srećom da su toliko loše odradili pa primećuješ da nije dobro, gore bi bilo da ne primećuješ da ne valjaju pa to nosiš i još gore upropastiš oči.

hvala sasa022

Inace da se pohvalim, bio sam kod doktora uradio oftamoloski pregled i poslao kinezima recept, da mi posalju naocare sa staklima, dosta je komplikovan recept, stiglo juce, i stavim ja naocare i gledam monitor a on malo trapezasto izgleda sa desne strane :)
Zennioptical sledeći put

Ja sam porucio okvir, ali stakla ipak radim ovde.

Meni i dalje neće da prihvati plaćanje na AE sa WebMoney. Kako vama ide ovih dana sa plaćanjem na AliExpressu putem servisa WebMoney? Meni neće da prihvati i dobijam poruku da prodavac odbija plaćanje putem tog servisa iz zemlje koju sam naveo prilikom registracije. I tako već zadnjih ... pa mesec dana. Menjao sam i browsere i sa različitih računara i preko apk na mobilnom, ali bez uspeha. Kontaktirao sam podršku AE, ali oni nonšalantno kažu izaberi drugi način plaćanja. Pitao sam u drugoj temi, ali ni tamo niko ne zna. U stvari rekli mi da probam preko PP. Ali koliko znam AliExpress ne prihvata PayPal.

Nazad
Vrh Dno