Šta je novo?

Mobi Banka (ex Telenor Banka)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam kako,stigla mi sms poruka da mi je stigla kartica,odem u banku oni mi nadjose jednu karticu i kazu da sacekam da mi nadju i drugu,pitam kakvu drugu kaze sluzbenica da sada po novom zakonu idu dve kartice,ja sacekah i nadjose i drugu kad pogledam ono mastercard.
Vidim da je dosta slicna sa telenorovom master karticom.
Sto se tice manje provizije u telenoru da li to vazi i kada se uzme u obzir da se sada naplacuje odrzavanje racuna(u telenoru),mislim da li je opet tako jeftinije nego preko societea?

A, ne :) Jeftinije je ako ne racunas odrzavanje.

• Like
Reagovanja: M J
Znaci jeftinija mi je opcija da predjem na societe (za kupovinu sa aliexpressa) a u telenoru da predjem na osnovni paket (da bih mogao da kupujem i podizem eure sa bankomata i da bih placao dopunu za mobilni)?

Da.
Pod uslovom da bi kod Societe-a ionako ostao, i placao racun! Ako je pitanje da li da uzmes SoGe ili TB, kao jedini racun (i MC uz taj racun), onda je TB bolja.

Na zalost moram da ostanem kod societea zbog plate ovi iz firme (direktor) imaju sa njima neki dil i nema nikakve sanse da mi prebace platu u bilo koju drugu banku :)
Posto vidim da znas oko banaka da li bi mogao da mi objasnis sledece?
Vođenje platnog računa - paket Klasik - 295 RSD mesečno (taj paket koristim)
Vođenje platnog računa - paket Praktik - 395 RSD mesečno - 197,5 RSD mesečno uz minimalni mesečni promet od 20.000 RSD*
* Minimalni mesečni promet debitnom karticom za kupovinu robe i usluga u zemlji.Usluga važi zaključno sa 31.03.2020. godine.
Ako bih se sa klasika prebacio na praktik da li to znaci da moram preko kartice da kupujem/potrosim u vrednosti od 20.000 RSD ili moze i ako imam uplatu od 20.000 RSD (koju ionako podizem sa racuna) pa da mi odrzavanje racuna bude 197.5 RSD?

Samo potrosnja preko kartice.

Ok,da li bi onda bilo dobro da predjem u societeu na taj skuplji paket (100dinara skuplje) posto bih u telenoru presao na osnovni paket (tu nebih placao 150 din odrzavanje racuna).
Onda u societeu u tom 100 din skupljem paketu dobijam i devizni racun,da li je to sta bolje ili da ostanem na svom racunu (onda nemam devizni) i da kupujem u dinarima na aliexpressu?

To vec ne znam precizno, ali ako trosis 20.000 preko kartice, bice jeftinije :)

Ako ne zelite da placate starter u toku ovog meseca zatrazite prelazak na klasik/osnovni racun (menu > katalog proizvoda > tekuci racuni > osnovni). Promena ce da bude aktivna od 01.10.

Mastercard ce biti iskljucena krajem meseca i ako vec nemate dobicete Dina karticu. mCash i Dinu mozete da koristite na bankomatu.

Troskovi na osnovnom racunu (skuplje od 01.10.) https://www.telenorbanka.rs/sr/o-nama/telenor-banka/tarifnik

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa pocni :D Idea/Maxi... tamo gde nekako nikad nems sitno ;)

Zanima me npr ova situacija. Ako prebacim usd valutu na MC karticu, i ako npr. potrosim sve dinare sa racuna, kada krene mesecna naplata odrzavanja, da li mogu da mi skidaju sa USD particije onda za to odrzavanje ili moram da imam dinarsku valutu za to odrzavanje?

Jel vam stigao račun na klik za telenor? Promenio sam mrežu, pa nisam siguran da li šalju poslednji račun, jer se sećam da je stizao početkom meseca.

Stigao mi je danas tek, mada ne secam se da sam proveravao juce.

Dobro si me podsetio da platim to :D

Jel vam stigao račun na klik za telenor? Promenio sam mrežu, pa nisam siguran da li šalju poslednji račun, jer se sećam da je stizao početkom meseca.

Matorom je zadnji stigao u papirnom obliku pri prelasku na prepaid. Meni su takođe rekli da stiže u papirnom izdanju pošto sam promenio mrežu.

Hvala obojici, moram ih zvati da ih pitam, jer mi je malopre stigao račun, ali mi je čudno jer je iznos manji nego što sam očekivao, pa da ne bude da je to deo ili da platim pa da kažu greška.

Stiglo obavestenje:

Mobilna i internet aplikacija, kao i pojedine usluge Banke bice nedostupne od 7.9.2019. godine od 22:00 do 8.9.2019. do 12:00, zbog unapredjenja sistema. U ovom periodu, mozete da koristite svoje platne kartice za transakcije placanja, kao i podizanja i uplate novca na bankomatima u dinarima. Vise informacija na: http://tln.rs/obavestenje

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Jel kad se prebaci sa starter na osnovni racun mora da se podnese zahtev za Dinu ili to salju automatski?

Gase Mastercard, i šalju Dinu automatski.

Moze li da se odabere gde da posalju Dinu, preuzeo bih je u poslovnici umesto na adresi?

Čudno je da dinu niste dobili do sad, meni je baš davno stigla.
Od 1.9. sam prešao na osnovni paket, u aplikaciji ubacio pin za dinu i koristim je umesto MC koji je ugsšen.

Ja sam odustao od gasenja i presao na osnovni paket.
- Zahtev podneo ~15.8.
- 2.9 me obavestili o uspesnom prelasku i da ce da ugase Mastercard
- 3.9 obavestenje da ce mi poslati DINA karticu
Do danas nisam dobio karticu. Eto zasto oni ne mogu biti jedina banka nikome. Covek bi se nadao da ce reagovati u avgustu i poslati tu DINA karticu, ali nisu oni jos dosegli taj nivo ;)

Zamisli da si ugasio račun 25og, pre nego si prešao na osnovni a oni izradili i poslali karticu.
Nemojmo biti neozbiljni u kritikama.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Ja sam odustao od gasenja i presao na osnovni paket.
- Zahtev podneo ~15.8.
- 2.9 me obavestili o uspesnom prelasku i da ce da ugase Mastercard
- 3.9 obavestenje da ce mi poslati DINA karticu
Do danas nisam dobio karticu. Eto zasto oni ne mogu biti jedina banka nikome. Covek bi se nadao da ce reagovati u avgustu i poslati tu DINA karticu, ali nisu oni jos dosegli taj nivo ;)

Rok izrade/isporuke kartica je dve nedelje. Dinu bi dobio kada ti dodje period za zamenu kartice, mislim da su neke banke tako radile. Meni je u Intesi stiglo tek nesto skoro, jos je nisam ni pokupio.

Koristis mCash dok stigne kartica...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zamisli da si ugasio račun 25og, pre nego si prešao na osnovni a oni izradili i poslali karticu.
Nemojmo biti neozbiljni u kritikama.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Pa sta,je li besplatna ili nije?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno