Šta je novo?

Banka Intesa

Kad Intesa zameni i 20% svojih za pametne (i pocnu da rade), ostale banke mogu da se spakuju slobodno.

Za pregrevanje i gledanje - pa Tln bankomati su jos gori :) U Francuskoj leti od 11-15 ne moze da se koristi bankomat maltene nikada.

Ako mene pitaš, Intesa može odmah da se pakuje kada ja kao potencijalni klijent čekam 4 (četiri) sata da otvorim račun, da bih na kraju dobio informaciju da ne podržavaju sve valute??? Od osoblja koje je ok sam tek posle (naravno) saznao da može da se zakaže termin. Inače ovo iskustvo sam imao sa Intesa poslovnicom na raskršću Kralja Milana i Kneza Miloša koja je 24x7 krcata jer često prolazim tuda pešaka. Ostao sam u Unicredit banci i apsolutno nemam nameru da je menjam, jer su efikasniji i poslovniji 10x puta od Intese (makar u mom slučaju).

Unicredit ima u NS-u u centru kod katedrale bankomat koji je stalno na suncu, više puta sam podizao novac u sred leta po najvećoj vrućini (14h-16h) i bankomat je možda radio ~5% sporije nego inače.

Koliko obično treba vremena da se refund sa PP vidi na visa internet računu u intezi?

Nekoliko dana.
Ako je storniranje, onda moze i brze, ali tu ne vidis refund, nego samo nestane i rezervacija.

U pitanju je delimični povrat, znam da se kod inteze to ne vidi kao nova "transakcija" nego treba gledati pod datumom kad je urađeno knjiženje tog plaćanja ali pošto je u pitanju iznos od oko 350$ nestrpljiv sam da ga vidim na računu.
Refundirano je 31 augusta, predpostavljam da će biti za oko 5 dana, ~ 5-6 septembar!

Ne mogu da editujem stari post.
Uglavnom evo vidi se refund na računu, kao "VISA priliv (PAYPAL *blabla)" ipak kao posebna stavka. Datum valute: 03.09.2019, Datum obrade: 31.08.2019

Da, da, uvek je posebna stavka ako je stara proknjizena.

Ocekujte pismo (hard copy) od Intese. Jos nisam procitao detaljno. Ovo su mogli na mail da puste.

Edit:

Neke stvari vaze od 08. septembra, a neke od 09. novembra:

- Inspire ce biti samo uz dinarski i sva potrosnja u zemlji i ino bice obracunata u dinarima (u ino po prodajnom kursu banke za devize). EUR pod/racun ce biti odvojen kao poseban devizni.
- EUR net (bolji kurs eura) vazice samo kroz app/ebank, ali ne i na salteru
- ukidaju “euro više”
- ukidaju hit kurs
- odrzavanje racuna ce da naplacuju bez obzira da li je bilo promena u toku meseca, ali iz raspolozivih sredstava... a izgleda da mogu da idu i u minus
- kartice uz devizne ce zaduzivati racun u valuti u kojoj je isti... valjda usd u usd... eur u eur.
- broj racuna u app ce biti prikazan u full formatu 160-xxx-xx
- pojasnili su da potrosnja u dinarima kod pojedinih trgovaca u zemlji (avio kompanije...) dolazi na obracun u eur po Visa kursu

I nesto sto mi se ne svidja:
- kartice vezane uz devizni za potrosnju u eur skidaju eur... ALI za potrosnju u drugim valutama ide dupla konverzija - npr. transakcija u USD ide u RSD po prodajnom kursu banke, a onda iz RSD po kupovnom kursu banke za devize u valuti u kojoj je racun! Kapiram da je ovo do sada islo po Visa kursu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Je li neko tužio banku za nkosk kakva je tu situacija?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da li je taj dopis najava skore promene platforme?

- kartice vezane uz devizni za potrosnju u eur skidaju eur... ALI za potrosnju u drugim valutama ide dupla konverzija - npr. transakcija u USD ide u RSD po prodajnom kursu banke, a onda iz RSD po kupovnom kursu banke za devize u valuti u kojoj je racun! Kapiram da je ovo do sada islo po Visa kursu

Ne znam po kom kursu je išlo, ali mi je u zemljama za razvijenim platnim sistemom uvek bilo povoljnije da plaćam kreditnom karticom i kasnije pokrijem u EUR, nego da u lokalnoj menjačnici menjam EUR u lokalni novac.

Nego, koji kurs će da ide ako lokalna valuta nije izlistana na kursnoj listi NBS?

Da, kao zbog promene platforme. 4 lista papira... i koverta... a sve je moglo na mail/sms.

Nije mi jasno to oko konverzija, jer kasnije kaze da ide po Visa kursu.

I šta je sada ta promena platforme donela...ništa konkretno...šta je sa IPS...šta je sa plaćanjem računa skeniranjem QR code-a...trte mrte...ništa pametno

Koja je najbolja za primanje plate?Koja ne naplacuje odrzavanje ukoliko racun nije aktivan?
Koja ima najbolje kredite?A koja ima najbolje auto kredite?
Jel societe i dalje nudi 100 000 za nove klijente bez kamate?

Inace sam kod OTP banke od 2008,uzimao dva kredita,i to su me lepo odrali,svake godine obnavljam dozvoljeni minus...nikad nisam ostao duzan.
Elem,ove godine mi nije dozvoljen minus zbog jedne plate koju sam primio 5 000 jer nisam radio iako se gleda zadnji mesec a ne zadnja tri kao ranije.
I uz to sam dvaput nosio papire i po drugi put mi je receno da se javim u septembru,tj po treci put da trazim papire od firme...
Prave me na majmuna a ja potrazivanjem istih papira od firme po treci put isto radim coveku u firmi koji je uvek bio korektan prema meni.
S druge strane e-banking im je katastrofa a i sama android aplikacija nista bolja,po resetovanju telefona morate ici u banku po kod,veoma primitivno.

Koja je najbolja za primanje plate?Koja ne naplacuje odrzavanje ukoliko racun nije aktivan?
Koja ima najbolje kredite?A koja ima najbolje auto kredite?
Jel societe i dalje nudi 100 000 za nove klijente bez kamate?

Inace sam kod OTP banke od 2008,uzimao dva kredita,i to su me lepo odrali,svake godine obnavljam dozvoljeni minus...nikad nisam ostao duzan.
Elem,ove godine mi nije dozvoljen minus zbog jedne plate koju sam primio 5 000 jer nisam radio iako se gleda zadnji mesec a ne zadnja tri kao ranije.
I uz to sam dvaput nosio papire i po drugi put mi je receno da se javim u septembru,tj po treci put da trazim papire od firme...
Prave me na majmuna a ja potrazivanjem istih papira od firme po treci put isto radim coveku u firmi koji je uvek bio korektan prema meni.
S druge strane e-banking im je katastrofa a i sama android aplikacija nista bolja,po resetovanju telefona morate ici u banku po kod,veoma primitivno.

Mts banka ako ti trebaju osnovni proizvodi(sve sem kreditnih kartica), drugo pitanje je kontradiktorno, jer se svuda priliv plate na racun vodi kao aktivnost. :)
ako nema aktivnosti u mts banci ne naplacuju odrzavanje, mislim da je tako i u komercijalnoj...
najbolje kes kredite mts banka jer nema procenta za obradu kredita, i kamate su ok.
auto kredite zavisi koja marka itd, ako je za polovnjake do 5-6-7k evra, opet je najbolje uzeti kes kredit kod mts. :)
mislim da i dalje societe nudi 100k rsd kredit.

Kod SG kredita naplatice ti zivotno osiguranje oko 1000 din i 260 din izvestaj KB i 50 din menica i ako uzimas dozv minus je na godinu dana i tu uzimaji 260+50+zivotno osiguranje oko 1000+naknada oko1% visine minusa..pa tako svake godine...
Moj brat ga nije uzeo [emoji3] previse je. Imaju odlicnu Masteratu kreditnu za kupovinu bez kamate na 24 rate u gigatronu tehnomaniji home centru ...raj za tehniku,[emoji16]

U kombank ti je sad minus na 36 meseci .

Pogledaj ponude intese,kombank,sg i ostalih pa vidi sta ti odgovara

SG ti je sad deo OTP-a, tako da ono, traži drugo rešenje :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ocekujte pismo (hard copy) od Intese. Jos nisam procitao detaljno. Ovo su mogli na mail da puste.

Mislim da nisi najbolje razumeo (v. tačku 4.1).

Inostrane transakcije banka dobije obračunate u evrima (a konverziju iz originalne valute transakcije u evre vrši kartičarska organizacija po svojoj kursnoj liste) i zadužuje račun u evrima. Ako na tom računu nemaš evre, nego dolare, onda će konverzija ići EUR->RSD->USD.

Ok,ovaj mts deluje ok ali mi je postpaid telefon izasao na nos tako da ne bih ni njih.
Sto se tice kredita za auto,mozda bih uzeo renault nov tj daciu ili neki polovnjak,takodje od njih,ali to trenutno nije vazno,jer jos se razvija situacija.

Edit:

Neke stvari vaze od 08. septembra, a neke od 09. novembra:

- Inspire ce biti samo uz dinarski i sva potrosnja u zemlji i ino bice obracunata u dinarima (u ino po prodajnom kursu banke za devize). EUR pod/racun ce biti odvojen kao poseban devizni.
- EUR net (bolji kurs eura) vazice samo kroz app/ebank, ali ne i na salteru
- ukidaju “euro više”
- ukidaju hit kurs
- odrzavanje racuna ce da naplacuju bez obzira da li je bilo promena u toku meseca, ali iz raspolozivih sredstava... a izgleda da mogu da idu i u minus
- kartice uz devizne ce zaduzivati racun u valuti u kojoj je isti... valjda usd u usd... eur u eur.
- broj racuna u app ce biti prikazan u full formatu 160-xxx-xx
- pojasnili su da potrosnja u dinarima kod pojedinih trgovaca u zemlji (avio kompanije...) dolazi na obracun u eur po Visa kursu

Za koje račune/kartice ovo važi?

Osnovni/hit/magnifica

Meni stigao mail sa izmenama.

Na osnovu ovih pisama ocekujem od 09. novembra

Ok,ovaj mts deluje ok ali mi je postpaid telefon izasao na nos tako da ne bih ni njih.
Sto se tice kredita za auto,mozda bih uzeo renault nov tj daciu ili neki polovnjak,takodje od njih,ali to trenutno nije vazno,jer jos se razvija situacija.
Ovo nema veze za mts bankom.
Niko te nije terao da uzimaš telefon.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

MTS nikad vise,za godinu dana mi istice ugovor za box i odoh u SBB.

Pitam pomalo unapred, ali jel zna neko lak nacin da se uradi wire transfer dolara u inostrasntvo (SAD), na platformu tipa Interactive Brokers? Neki prijatelji su pokusavali i svaki put su iz Intese trazili "opravdanje", pa cak i specifikaciju kojih i koliko akcija ce biti kupljeno za taj novac. Nakon toga bi se procedura oduzila na vise nedelja. U Raiffeisen je to, navodno, mnogo jednostavnije, ali ne otvara mi se racun samo zbog toga...

Dobih pismo od inteze danas, o ovim izmenama...
- Naplata održavanja računa bez obzira na aktivnost tj. neaktivnost računa a ja imam jedan din račun još od studentskih dana koji se ne koristi barem 10 godina i za koji sam ih više puta tražio da ga obrišu, nisu znali kako, ako sad kažu da treba da plaćam održavanje i za njega dobiće lepu predstavu u expozituri.
- Menjaće brojeve računa, dali to znači da ću morati da tražim novu internet visa karticu?

@WebWolf
Za svako swift placanje prema ino treba “razlog” i prateca dokumentacija - faktura, ugovor... uz nalog dostavis im dokumentaciju i to je to. Ne moze da traje nedeljama, vec se zna terminski plan.

Eventualno mozes da probas preko Telenor banke - sve zavrsavas online... preko eBank das nalog i prikacis dokument. Samo zbog dolara... mozes da ih kupis kod njih preko eBank (trenutno kurs 109.29) ili da uplatis u jedinoj ekspozituri u Airport City.

@Sirius9
Pa naravno da nece morati da se menja kartica, oni ce to automatski da srede

@PJ
Na osnovu pisma, jer ce od tada da vaze neke izmene... a i u izmena tarifa vise nije bilo fusnote “kada se steknu tehnicki islovi”...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno