Šta je novo?

Banka Intesa

Hit račun ima rsd i eur partiju. Uz njega (pored debitne Visa Inspire) ti sleduje jedna kreditna kartica bez troškova mesečne članarine, i najčešće je to Mastercard. Kreditnu možeš dobiti samo ako primaš platu na taj račun - ove kartice se ne dobijaju uz devizni polog. Visina plate utiče na visinu kreditnog limita.
Devizni račun možeš dobiti besplatno, kao i Visa Electron karticu uz njega. To nema veze sa HIT računom, jedan ne uslovljava drugi.

E sad, ovo je možda sve teorija, koja važi za nas obične smrtnike, ali ne nužno i za alfu :D

Jel mora da se prima plata u Intesi da bi se koristile sve pogodnosti hit računa? Znam da ako se uzme samo mc ne mora. I koliko se dobija kartica uz hit? 4?
Racuna 2 devizni i dinarski?
Plus može da se uzme visa besplatna uz odvojeni devizni?

Hit račun ima rsd i eur partiju. Uz njega (pored debitne Visa Inspire) ti sleduje jedna kreditna kartica bez troškova mesečne članarine, i najčešće je to Mastercard. Kreditnu možeš dobiti samo ako primaš platu na taj račun - ove kartice se ne dobijaju uz devizni polog. Visina plate utiče na visinu kreditnog limita.
Devizni račun možeš dobiti besplatno, kao i Visa Electron karticu uz njega. To nema veze sa HIT računom, jedan ne uslovljava drugi.

E sad, ovo je možda sve teorija, koja važi za nas obične smrtnike, ali ne nužno i za alfu :D
Moze Hit da se uzme uz depozit, da bi se dobila MC uz njega (visina limita je jednaka visini depozita), ali to bas nema smisla trenutno (novac stoji zarobjen, bez ikakve kamate).

Za platu nisam skroz siguran iskreno :) Sigurno ne mora da se prima kada se dobije kartica (moze da se prenese u drugu banku), ali moguce da i dalje mora da se primi koja plata na racun, da bi se imao prosek - i na osnovu toga se dobije limit po kartici.

A samo mc (200rsd odrzavanje) moze bez depozita?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Kako misliš da dobiješ kreditnu karticu bez ikakvog sredstva obezbeđenja? Mora ili plata, ili devizni polog u visini 100% dodeljenog kreditnog limita.
Bez jedne od te dve stvari, šta bi te nateralo da platiš dug kad dospe?

Kako misliš da dobiješ kreditnu karticu bez ikakvog sredstva obezbeđenja? Mora ili plata, ili devizni polog u visini 100% dodeljenog kreditnog limita.
Bez jedne od te dve stvari, šta bi te nateralo da platiš dug kad dospe?
Uvek popunjavas menicu za kreditnu. Menica je majka veruj mi.

Tapatalk from Poco loco

Meni svojevremeno nisu dali kreditnu u Hit racunu zbog ugovora na odredjeno.Kazu moze taj paket,al bez svih usluga,cijena ista:)Ma da,ja sam tu zbog vas.Dovidjente.

da da, moze mc standard(odlozeno na 30 dana) u komercijalnoj ako si na odredjeno :)
i cekovi.... :)

Intesi se sistem polako ali sigurno raspada :) Danas sam podizao karticu, službenica uspela iz 4-5 pokušaja da odradi uručenje. Kaže da ovih dana jako sporo taj deo sistema radi.

Sent from my Mi 9 SE

Kako da odštampam uplatnicu za račun koji sam platio preko aplikacije?

Potrebno je za SUP, za pasoš (tehnički još nije plaćeno, uradio bih to u ponedeljak).

Ako nema kad kliknes na to placanje (iz liste), ne znam...
Ali 90% SUPova zahteva original/pecatiranu uplatnicu i te online varijante samo vracaju. Proveir kako je kod tebe.

Da, verovatno će zahtevati overenu potvrdu iz Banke.

Mogu li ja ikako sa internet karticom da vidim detalje tog računa, lepo taksativno poslednje uplate i isplate? Ono na sajtu je krš i ne prikazuje sve niti lepo, izvod da čekam mesec dana je neprihvatljivo, a aplikaciju nemaju tj ne mogu da je koristim ako nemam tekući. Neverovatno. Treba neki refund da mi legne i ja ladno ne mogu ili ne umem da vidim i proverim da li je leglo.

I nije mi jasno koja je uopšte poenta internet kartice kada visa classic debit ima sve isto i još dodatne mogućnosti i besplatna je?! Da li da se prešaltam skroz na nju? Svakako za obe trebam da čekam u redu u banci da bih uplatio eure..

Po defaultu internet kartica ima jednu prednost - njen racun je odvojen od obicnog deviznog tekuceg (avista) racuna.
Za Visa Classic Debit (ex Visa Electron( to nije slucaj, jedan jedini je (po defaultu) racun. Ali mogu dva devizna da se otvore i ista stvar, samo malo vise papira :)

Ja mislim da kartica nema prometa (ni VE/VCD nema), nego se ide na promet po racunu kartice. Dakle, Moji proizvodi, Racuni, biras racun kartice i trebalo bi da izbaci transakcije po kartici. Kao i stanje.

Nesto me to podseti... zna li ko kako da mi GlobalBlue ne vraca h***** dinare na MC karticu???

Kako da odštampam uplatnicu za račun koji sam platio preko aplikacije?

Potrebno je za SUP, za pasoš (tehnički još nije plaćeno, uradio bih to u ponedeljak).

Već si dobio odgovor, ali da potvrdim, ne gubi vreme, sve policijske stanice i dalje zahtevaju pečat banke na uplatnici. Jednostavnije je da uplatu odradiš u banci.
Ostali su poslednje ministarstvo gde bez pečata nema ništa. Sva druga ministarstva sa kojima sam u kontaktu kao pravno lice, negde traže pečat, negde ne, ali za MUP sam počeo da udaram i gde ne treba.

Po defaultu internet kartica ima jednu prednost - njen racun je odvojen od obicnog deviznog tekuceg (avista) racuna.
Za Visa Classic Debit (ex Visa Electron( to nije slucaj, jedan jedini je (po defaultu) racun. Ali mogu dva devizna da se otvore i ista stvar, samo malo vise papira :)

Ja mislim da kartica nema prometa (ni VE/VCD nema), nego se ide na promet po racunu kartice. Dakle, Moji proizvodi, Racuni, biras racun kartice i trebalo bi da izbaci transakcije po kartici. Kao i stanje.

Nesto me to podseti... zna li ko kako da mi GlobalBlue ne vraca h***** dinare na MC karticu???
Global blue je počeo da vraća na default valutu odabrane kartice. Za MC to je RSD, pisao ja o tome.
Pošalji na Visa Electron Intesin, stiže EUR, provereno (RSD nema kako).

Ma cak i u FAQu pise da se vraca u EUR, i radnici kazu "samo EUR na karticu"....
Ali hvala za predlog, probacu na Visu za sada. Moram na MC naci nacin da bude EUR, necu uvek imati VE :(

pravi način da se ugasi većina besplatnih visa internet kartica [emoji28]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Pre neki dan dobijem poruku da dođem i podignem novu karticu.

Da li primaš platu preko Intese? Ili ih koristiš samo za online, pošto vidim da pominješ da si uplaćivao novac.
Da samo za online.
I kad mi je rekla da postojeće kartice neće raditi ako ponovo ot orim račun,već da čekam nove,rekoh zbogom.

Ali šta to uopšte meni znači u praksi, koja je razlika? :) To sa računima.. ne znam ja šta je kako vezano, koliko računa itd. Već 10-15 godina koristim tu internet karticu, uplaćujem eure i kupujem preko neta (valjda jedina stvar koja se i može tom karticom). Sad razmišljam zašto ne bih koristio isključivo sveže napravljenu classic debit, ako su kurs i provizije isti, nema održavanja i besplatna je izrada. Koja je uopšte poenta postojanja internet kartice? To mi nije jasno.

A za transakcije, jel refund s aliexpresa treba da se vidi kao uplata (isto kao i kad ja uplatim) ili drugačije? Pošto se još uvek ništa ne pojavljuje.

Zavisi. Ako je proknjizeno placanje, kao Refund uplats. Ako se samo stornira, ne vidis nista, ni samu transakciju placanja.

Prednost dvs racuna je sto nevezan za karticu drzi novac, a glavni samo kada ti treba. Pa je mizerna sansa da ti neko ukrade bitnu sumu.

Počeli su polako da menjaju bankomate. U mojoj ekspozituri su od tri komada jedan zamenili novim, ima iste mogućnosti kao onaj kod Telenor banke: NFC senzor, ima i onaj barkod čitač, haubu za ubacivanje novčanica, ugravirana uputstva kako se stavljaju evri itd. Sad, fora je što ništa od toga još uvek ne radi, softver je i dalje onaj krš stari. Ali biće valjda.

Joj nadam se da ih menjaju posto su im ocajni bankomati. U Trgovackoj imaju bankomat koji je vecito na suncu i nista se ne vidi, touch jedva reaguje, a cini mi se kad je veca temperatura kao da se pregreje pa trotluje, muka me uhvati. Kliknem i cekam minut dva da odradi svoj deo pa onda sledecu operaciju opet cekam.

Tapatalk from Poco loco

Kad Intesa zameni i 20% svojih za pametne (i pocnu da rade), ostale banke mogu da se spakuju slobodno.

Za pregrevanje i gledanje - pa Tln bankomati su jos gori :) U Francuskoj leti od 11-15 ne moze da se koristi bankomat maltene nikada.

To je kartica za izvlacenje novca. Nju nece uzeti nijedan ozbiljan biznismen (Platinum nudi sve isto, samo su pokrica veca na Infinite, ali i za First class letove beskorisno).
Uzece je dzudze kojima drzava placa :)

Komedija je sto su tako skupe kartice u US/UK takve da ne samo da imaju points/cashback, nego za tu sumu moze da se dobije preko 5000$ u vidu pogodnosti za letove, hotele, TSA Freq. Traveler fee...

Pozdrav,je l' imao jos neko problem sa kreiranjem naloga za intesu?

Koje god korisnicko stavim ne valja,kako to resiti?

Поздрав свим члановима. Која је најјефтинија картица са најповољнијим одржавањем ? Потребна ми је картица где би неко могао да ми уплати новац, динарски, девизни већ имам, дакле само уплате из Србије.
Хвала.

Vrh Dno