Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ona maska za spavanje je baš dobra for, uzimam onu plavu, namrštenog lika :d
Kineski luk sam probao, nažalost ne radi. :p

Evo jos jedna ponuda za kablove

2 x 1m micro USB cabl = 1,07$
www.aliexpress.com/item/32992761826.html
Kome treba vise komada , postoji i kupon 3-1$ pa 6 kablova moze da kupi za 2,21$

@ Altru

Uzmi kod nas za oko 100 dinara "najobicniji" audio kablic kao npr.
www.gembird.rs/artikal/cca-404--1-2m-gembird-3-5mm-stereo-plug-to-3-5mm-stereo-plug-audio-kabl-1-2m
www.elementa.rs/proizvod/3485/audio-kabel

@radashin

Ako ti telefon podrzava neki od nacina za deljenje slike uzmi neki HDMI WiFi adapter.
Ja povremeno koristim Anycast M4 plus ( oko 10$ )

@Sirius9

Pogledajte prilog 272990
:-devil-: :-devil-:

Gde da nađem taj kupon za 3-1?

Potrebni spijunski mikrofoni sa alija, ne bas premali da su nego cisto za snimanje kao neki privezak ,olovka ili tako besto.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Neka preporuka za Wifi Adapter ?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

I mene zanima za ove trake.
Ako neko ima preporuku neka ostavi link.
Ja sam samo trake uzimao sa direktnim usb napajanjem bez adaptera. To sa muzikom nisam probao, deluje interesantno.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Uglvnom postoji gomila raznih modela za vecinu kategorija proizvoda - navedite sto preciznije sta vam treba od opcija....

@ Idemobre

Postoji gomila prikaza na YouTube-u , suzi izbor na neke modele

@ Vladimir2101

Evo npr. iz gomile najjeftinijih WiFi adaptera za 2,4GHz opseg za oko 1,5-2$
( za brzine do oko 30Mbps kroz 1 zid )

wlan24.jpg

Pogledaću još neke modele. Mene dele 3 zida od rutera. Ali hvala svakako :)

@ Vladimir2101

Koji ruter imas i kakav je signal kada meris sa telefona ?

Veza u oba smera mora biti stabilna da bi sve funkcionisalo dovoljno brzo i bez zastoja.

Imam običan onaj od MTS-a,paket je 50/5. Veza preko telefona je 10/2. Signal je 3 crtice.

Veza preko telefona je 10/2. Signal je 3 crtice.

Sa adapterima koji imaju eksternu ili integrisanu antenu malo vecih dimenzija verovatno ( u tvojim uslovima ) mozes da provuces do oko 20/3.

Uglvnom postoji gomila raznih modela za vecinu kategorija proizvoda - navedite sto preciznije sta vam treba od opcija....

@ Idemobre

Postoji gomila prikaza na YouTube-u , suzi izbor na neke modele

@ Vladimir2101

Evo npr. iz gomile najjeftinijih WiFi adaptera za 2,4GHz opseg za oko 1,5-2$
( za brzine do oko 30Mbps kroz 1 zid )

Pogledajte prilog 273041

Ja imam ovakav, i treba da mi uvedu optiku 100mbs, na aliju piše da podržava do 150mbs, a da li podržava 5ghz standard?

Jel' moze preporuka za bluetooth receiver, treba mi za pustanje muzike sa telefona u autu..?
Ne bih neki najjeftiniji, ali ne bih dao preko 10€...

Ja imam ovakav, i treba da mi uvedu optiku 100mbs, na aliju piše da podržava do 150mbs, a da li podržava 5ghz standard?

Ne. Sa takvim budi srećan ako izvućeš realnih 50mbps.

Ako hoćeš 5ghz eksterni wifi adapter, kod nas mislim da je oko 2500-3000 dinara najjeftiniji. Aliexpress ne znam, ali cenim da za 10 dolara se može svašta naći...

Poslednja izmena:
Ovi mali wifi adapteri iz kine ako su rt5370 i mt7601u greju se nevidjeno i crkavaju. Rtl8188eu mi traje dosta dugo ali je domet ocaj, mnogo slabiji u odnosu na ove navedene. Svaki rt5370 koji sam narucio iz kine je crkao a mt7601 pocne da prekida kada se ugreje ali moze da se koristi opet kad se ohladi

Brzinu konekcije izmedju uredjaja delis na 2 i to je maksimalni protok
Iako teorijski brzina konekcije ide do 150M , realno i telefoni i ovi USB WiFi adapteri na 2,4GHz
u vecini slucajeva izvlace protoke do oko 50Mbps ako izmedju uredjaja nema prepreka

5GHz omogucava vece brzine , ali i tu postoji niz faktora koji uticu na krajnju brzinu.

Evo primera veze telefona i Eltex NTU rutera ( Orion optika )
Testovi pri konekciji na 5 i na 2,4GHz - telefon sam drzao na metar od rutera , 166/28 - izasao sam iz sobe u hodnik i okrenuo ledja ruteru .
Cipset na telefonu omogucava brzinu konekcije izmedju uredjaja do 433Mbps na 5GHz
Paketi 300/30 i 200/20M .

24i5.jpg

Primer jednog jeftinog dual adaptera sa AE ( cena oko 5$ )
Uskoro jedan dolazi na testiranje...

wl.jpg

Ovi mali wifi adapteri iz kine ako su rt5370 i mt7601u greju se nevidjeno i crkavaju. Rtl8188eu mi traje dosta dugo ali je domet ocaj, mnogo slabiji u odnosu na ove navedene. Svaki rt5370 koji sam narucio iz kine je crkao a mt7601 pocne da prekida kada se ugreje ali moze da se koristi opet kad se ohladi

Ne znam gde nalazis podatke o cipovima, koji od ovih uzeti?
https://www.ebay.com/itm/USB-600Mbp...sAAOSw5eRdI~ZW&LH_BIN=1&LH_ItemCondition=1000
https://www.aliexpress.com/item/329...chweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_53
https://www.aliexpress.com/item/329...chweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_53

Na ovom pise da je AC, ali dole u opisu da je samo n, sta je istina?

Poslednja izmena:
Ili pise u opisu koji je chip ili u komentarima postave ljudi. Da se razumemo dobri su to cipovi i 5370 i mt7601 samo ih kinezi nabiju na male pcb pa to crkava brzo. Ima asus usb n-14 5370 pa radi ko zmaj. Ovaj sa ebay ti je Chip: Realtek 8811CU i prvi aliexpress link ti je isti chip. Samo proveri na netu specifikacije tog chipa i znaces sve ne moras citati sta kinezi pisu.

Brzinu konekcije izmedju uredjaja delis na 2 i to je maksimalni protok
Iako teorijski brzina konekcije ide do 150M , realno i telefoni i ovi USB WiFi adapteri na 2,4GHz
u vecini slucajeva izvlace protoke do oko 50Mbps ako izmedju uredjaja nema prepreka

5GHz omogucava vece brzine , ali i tu postoji niz faktora koji uticu na krajnju brzinu.

Evo primera veze telefona i Eltex NTU rutera ( Orion optika )
Testovi pri konekciji na 5 i na 2,4GHz - telefon sam drzao na metar od rutera , 166/28 - izasao sam iz sobe u hodnik i okrenuo ledja ruteru .
Cipset na telefonu omogucava brzinu konekcije izmedju uredjaja do 433Mbps na 5GHz
Paketi 300/30 i 200/20M .

Pogledajte prilog 273130

Primer jednog jeftinog dual adaptera sa AE ( cena oko 5$ )
Uskoro jedan dolazi na testiranje...

Pogledajte prilog 273131
Ja sam imao baš taj, crkao posle desetak dana.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ja ovaj navedeni što radi na 2.4 imam bar 5 godina i radi ok, zašto su ovi na 5ghz kvarljivi?

Ako nesto znaci,onaj kinez kod mene radi preko mesec dana,primetno je grejanje ali radi bez problema.

Preporuka za neke naocare i slusalice za telefon?

@ vodka_commando

Sve je to elektronika koja se stanca na veliko i nema pravila kada ce da otkaze.
Kinezi u vecini slucajeva stede gde god mogu , pa su i ti najjeftiniji adapteri spakovani u minijaturna
kucista bez hladjenja.

@ ironmanbg

Uzmi model sa eksternom antenom - ima ih za oko 5$
npr. www.aliexpress.com/item/33052118197.html

Na 5GHz mogu da izvuku punu brzinu tj. oko 200/200M

5ac.jpg

aucu.jpg

Za naočare preporučujem brend MERRYS, a što se tiče slušalica ja sam prezadovoljan sa Xiaomi Hybrid Pro HD.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno