Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Hvala svima na savetima za tablet. Nije mi hitno da to kupim bas odmah tako da mogu cekati da naleti nesto nesto na KP. Definitivno odustajem od Alija kad je tablet u pitanju.

Nisu, te sve patike su jeftine kopije, samo su slike original patika, a dobices neke koje lice na te.

A te patike koje se prodaju ovde se i nabavljaju ovde na bubanj potoku i u pancevu za 3000din nabavlju ih domaci kinezi preprodaju nasima i onda nasi dalje preprodaju uz pricu "ispale iz kamiona i sl." sve sto nasi ljudi vole da cuju.

Nigde nisam rekao da je original.

Kazem da profili na instagramu koji prodaju "original" patike za 10k dinara, verovatno prodaju ove sa alija.

Imam i ovaj air max 1 i air force 1 i ni jedne kopije koje se kod nas uzivo prodaju, ne mogu da im pridju, ni po izgledu ni po kvalitetu. Uzeo sam namerno air max 90(jer nema air max 1) i air max 1 kopije ovde i ogromna je razlika u odnosu na ovo sa alija.

Zato pretpostavljam da na instagramu ove sa alija prodaju kao original, jer im se sigurno ne isplati da pravi original prodaju za te pare.

Ne pricam o onim profilima sto se frljaju sa klasama, nego bas o onim sto navodno prodaju original patike iz inostranstva.

Nego, jel neko uzimao sijalice kojima moze da se podesava intenzitet i ako jeste sa kojim ste imali dobra iskustva? Video sam neke Xiomi, da li je to to ili ima jos nesto malo jeftinije, a da je isto dobro?

Poslednja izmena:
Za te pare uzmeš Asics na sniženju u Trefu i imaš vrhunske patike za isti novac, umesto što se zezaš sa kopijama.

Neka preporuka za punjač AAA i AA Ni-Mh baterija? Treba mi za 2 baterije odjednom, mada može i za 4, neki koji malo brže puni.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Neka preporuka za punjač AAA i AA Ni-Mh baterija? Treba mi za 2 baterije odjednom, mada može i za 4, neki koji malo brže puni.

litokalla lii 500 moze i sa 1amper da puni

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pogledaću ih, deluju mi skroz ok, uzeću jedan od ta dva.

Gledam micro sd kartice za raspberry pi za home assistant, i preporučuju najbrže moguće kartice, a2 standard, pa baš ne nalazim na aliju. Nalazim samo SanDisk extreme, 64gb košta oko 12 dolara. Ima li nešto povoljnije a da radi posao?

Poručio sam i mixza, pa ću javiti kakve su one.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

@daxyco

Ponovljeno je x puta - kod svih tih nazovi brendova sa AE nema pravila.
Ako dobijes dobru seriju Mixza - CeaMere brzina upisa je do oko 30MB/s citanje do 90MB/s
Kartice te kategorije 64GB mozes kupiti i kod nas za oko 900 din.

Brend modeli UHS-II U3 sa brzinom upisa do oko 150MB/s i citanja do 300MB/s su znatno skuplje.

Za to i pitam, koje su to da sigurno valjaju? Pošto ne bih da naletim na neku bezveze, a ako valja, da dam pare pa da budem siguran.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Drugar je uzeo ovu: https://bit.ly/2KlfkEr od 128gb i brzina je oko 90 read i 60 write. Ja sam uzeo neku kingston u1 obicnu isto od 128gb, doduse ja je koristim kao storage u macbooku, ali odlicno radi posao i cini mi se da isto ima read oko 90, a nesto manji write.

Poslednja izmena:
Ja imam 3 te Mixza kartice, dve od 64gb koje koristimo žena i ja u telefonima i jednu od 32gb koju sam stavio u auto kameru. Za sada rade lepo već više od godinu dana.

Hvala momci, porucio sam ovo:

http://www.tigernu.net/product/tigernu-backpack-t-b3213g-15-gray/

U lokalnoj radnji za 4400, ima i za ~4000 ukljucujuci dostavu, ali ovih 4400 ce ici na kredit verovatno, a i mogu da pogledam pre nego sto kupim.

Hteo sam Mark Ryden kopiju Bobby ranca sa Alija, ali videh danas uzivo Bobby ranac i ono na slikama korisnika sa Alija nema blage veze sa onim sto sam danas video, a kopije kostaju isto kao i ovaj Tigernu.

Bas takav sam trazio, minimalisticki.
Malo je reci da je ranac vrh, pogotovo za tih ~37e koliko kosta. Prostoran, lep, kvalitet izrade odlcan. S obzirom da ima zasebnu pregradu za laptop, i sa laptopom unutra ostaje mnogo prostora za druge stvari. Plus moze da se kupi lokalno, bez cekanja.

Sve u svemu, sa ovih 5-10m koliko sam stigo da ga pregledam, prezadovoljan sam.

Tigernu su super rancevi. Dobio sam jedan na poslu i bas je kvalitetan. Imam takodje i original bobby biz i ocekivao sam vise za 110e koliko kosta.
Tigernu koji imam je dosta kvalitetniji od njega.

I ja videh Bobby ranac relativno skoro, original, za taj novac mogu reci nista posebno.

Bas cu ga sutra uporediti sa ovim Tigernu.

Stigla mi dva komada kabla Huawei Honor 2 u 1 usb micro type c pa ako oce neko jedan nek se javi na pm, na poklon.
IMG_0483.JPG

@sasa022

imas li neki predlog za 3.5 to 3.5mm audio kabl? nesto koliko toliko pristojnije, trebace mi za google chromecast audio uz koji daju kabl od bukvalno 10 santimetara...bar metar kabla da imam da mogu da pomerim spravu levo desno ako bude trebalo...

@sasa022

imas li neki predlog za 3.5 to 3.5mm audio kabl? nesto koliko toliko pristojnije, trebace mi za google chromecast audio uz koji daju kabl od bukvalno 10 santimetara...bar metar kabla da imam da mogu da pomerim spravu levo desno ako bude trebalo...
Ako misliš na produžni ja koristim ovaj već skoro godinu dana i vrlo sam zadovoljan.

RSD 210.93 20%OFF | Ugreen Jack 3.5 mm Audio Extension Cable for Huawei P20 lite Stereo 3.5mm Jack Aux Cable for Headphones Xiaomi Redmi 5 plus PC
https://s.click.aliexpress.com/e/cGUGNHuG

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Šta mi je najpovoljnija varijanta da prikačim na običan TV (nije smart) da bih mogao da sliku (video) sa telefona gledam na njemu?
Neki dongle, ili?

Šta da kupim na aliexpresu?
Bilo šta, da bude interesantno, ne mora da bude svrsishodno, možda neka igračka, za odrasle, ne, ne u tom smislu, neka mozgalica!

@tristac021

ne baš produžni, mislio sam na standardni 3.5 na 3.5 audio...a i za ovo konkretno na linku je poštarina 3 dolara tako da i zbog toga otpada :)

@radashin

zašto prosto kad može komplikovano...kupi neki android box, poveži na tv i puštaj šta god hoćeš, zašto bi bilo šta puštao sa telefona?

Hmmm, nooo, meni ovo uopšte nije interesantno, pored toga direktor mi uđe u kancelariju 250 puta dnevno, taj stres nemože ništa da ublaži :(

@tristac021

ne baš produžni, mislio sam na standardni 3.5 na 3.5 audio...a i za ovo konkretno na linku je poštarina 3 dolara tako da i zbog toga otpada :)

@radashin

zašto prosto kad može komplikovano...kupi neki android box, poveži na tv i puštaj šta god hoćeš, zašto bi bilo šta puštao sa telefona?
Onda recimo baseus.

RSD 207.75 36%OFF | Baseus 3.5mm Jack Audio Cable Jack 3.5 mm Male to Male Audio Aux Cable For Samsung S10 Car Headphone Speaker Wire Line Aux Cord
https://s.click.aliexpress.com/e/bod5djY8

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@tristac021

@radashin

Pogledaj ovaj Ankerov i kupuj dok ima.Tih kablova nema stalno,ja nišanim od 2,4m ali nigde da nadjem.Ovaj od 1,2m imam od ranije,skoro su se opet pojavili i ja uzmem još jedan.Odličan kvalatet,kada sam uporedio sa Ugreen kablom kao nebo i zemlja.Ako ti se ne dopadne iz bilo kog razloga ja ću ga kupiti od tebe.
https://www.aliexpress.com/item/32695649744.html

Evo jos jedna ponuda za kablove

2 x 1m micro USB cabl = 1,07$
www.aliexpress.com/item/32992761826.html
Kome treba vise komada , postoji i kupon 3-1$ pa 6 kablova moze da kupi za 2,21$

@ Altru

Uzmi kod nas za oko 100 dinara "najobicniji" audio kablic kao npr.
www.gembird.rs/artikal/cca-404--1-2m-gembird-3-5mm-stereo-plug-to-3-5mm-stereo-plug-audio-kabl-1-2m
www.elementa.rs/proizvod/3485/audio-kabel

@radashin

Ako ti telefon podrzava neki od nacina za deljenje slike uzmi neki HDMI WiFi adapter.
Ja povremeno koristim Anycast M4 plus ( oko 10$ )

@Sirius9

bl.jpg
:-devil-: :-devil-:

Vrh Dno