Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

^Koji model tih naočara je u pitanju? Vidim po oglasima da ima više modela...

Послато са SM-G970F уз помоћ Тапатока

[emoji3]
6ac4705135c03cc2c50fa0cecce4b5c1.jpg

Meni otvara sve ok sa sva 3 linka.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Radi ovaj poslednji link ok..ne izgledaju loše na slikama...

Kuća je 10x10m, prizemlje i sprat. Ruter je na spratu. Imam signal u celoj kući, ali je u prizemlju (normalno) slabiji.
Šta preporučujete, da dole stavim još jedan ruter, ili je dovoljan neki extender?
I koji (iz iskustva)?

@ radashin

Sa WiFi-jem apsolutno nema pravila.Taj isti ruter u nekoj drugoj kuci ne bi mogao da pokrije ni pola povrsine....

Koji ruter sada imas ?
Da li rutere mozes da spojis LAN kablom ?

Ako imas brzu konekciju i potrebne su ti brzine preko 20Mbps razmisljaj o dual band ruteru 2,4 i 5GHz.

Ma neki TP Link, mislim 740.
Imam net 100/10 Supernova.
Ruter je na spratu, evo situacije u prizemlju:
26de121ec6d0ea072eab645b3783da76.jpg

A ove brzine dobijam tu u prizemlju:
0012a71ed81ec68f6fa361292cad89d0.jpg

Poslednja izmena:
@radashin

Ovo je ekstra rezultat za 2,4GHz i vezu izmedju telefona i rutera koje deli ploca/zid...

Na 2,4GHz moze da se ostvari protok do 50M ako nema prepreka , za 100M treba 5GHz ( bez prepreka izmedju uredjaja ) i zicna veza izmedju rutera u prizemlju i na spratu.

O modelima rutera se raspravlja ovde - https://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?46-mrežne-opreme

Da li neko ima preporuku za bežičnu slušalicu za telefon (za razgovore u toku vožnje)?

Bila ja na popustu na joybuy neka honor za $5, pogledaj je li još na popustu. Mislim da bi trebala biti ok kvaliteta.

Jel postoje neki univerzalni kuponi da se primene na svaki artiakal? Ako nema gde moze da se prati za odredjene proizvode?

AliExpress kupon se može upotri*mjau**mjau**mjau**mjau*ti (upotrebiti) na svaki artikal.

@ Rusi

Na racunaru detalje oko kupona imas pod My Orders > My Couopns i u Korpi
i u okviru aplikacije na mobilnom telefonu gde mozes i da skupljas novcice i kupujes kupone

Crvene AE kupone dele kada su velike rasprodaje i vaze za sve
proizvode koji su obuhvaceni rasprodajom.

Narandzaste seller kupone skupljas ili kupujes za novcice i vaze samo kod
odredjenog trgovca i za odredjene proizvode
( "kupujes" npr. one 3-1$ , 9-3$ , skupljas npr. 15-1 , 30-2... )

AE Select kuponi vaze za kupovinu kod jednog ili vise trgovaca
koji nude odredjene proizvode. - npr. ako kupis proizvode za ukupno
preko 15$ stedis 2$ tj. imas umanjenje 2$ ili 65-6 , itd....

kuponi.jpg

Takodje bitno je pratiti cene ( npr. Ali Radar ) i videti da li je nesto stvarno na popustu ili je oznacen lazni popust.

Mene su z za ovaj kupon za prvu kupovinu, ja se registrovao 31. I vidim već sutradan istekao.
Izgleda da važe od prvog do prvog narednog meseca.

Bila ja na popustu na joybuy neka honor za $5, pogledaj je li još na popustu. Mislim da bi trebala biti ok kvaliteta.

Hvala na savetu, ali bih ipak uzeo nešto provereno dobro.
Da li je neko uzimao slušalicu za razgovor, a da je zadovoljan kvalitetom?

Da li je neko uzimao slušalicu za razgovor, a da je zadovoljan kvalitetom?
€ 9,06 | 100%Xiaomi Bluetooth Youth Edition earphone Headset Bluetooth 4.1 Xiaomi Mi LYEJ02LM Earphone Build-in Mic Handfree
https://s.click.aliexpress.com/e/cqwqgCvS
Koristim 6 meseci.

@Cvoruga
Hvala na preporuci.
Da li možeš da napišeš mali opis ovog uređaja?
Kakav je zvuk, mikrofon, koliko traje baterija, koliko dugo se puni, udobnost...

Poslednja izmena:
Puni se 2 sata, radni dan mi traje do 17h, 35-50 poziva, izdrži ceo dan.
Apsolutno je za preporuku sluška.

Ne znam tačnu prodavnicu sa Alija iz koje sam naručio, ali je dugo putovala ka meni.

Koje rance za laptop 15.6" gledati? Tigernu?

Hvala puno.

€ 9,06 | 100%Xiaomi Bluetooth Youth Edition earphone Headset Bluetooth 4.1 Xiaomi Mi LYEJ02LM Earphone Build-in Mic Handfree
https://s.click.aliexpress.com/e/cqwqgCvS
Koristim 6 meseci.
Meni je ovakva crkla posle 10ak dana, jednostavno nije htela da se puni.Kupio sam na KP za isto nekih 10ak eur, decko je prihvatio reklamaciju, ali nisam hteo da mu vracam, znam da ne moze nista uraditi s njom, a redovno uzimam od njega stvarcice i bez greske je.

I smetalo mi je sto nema da se zakaci za uvo, stalno imas osecaj da ce da ti ispadne.

I koliko se secam u to vreme je bila varijanta da ti iscitava b r oj koji te poziva, ali na kinsekom i to se nije moglo promeniti.

Na kraju sam izabrao Plantronics, kao nekog proverenog proizvodjaca slucalica i kupio ovu:

https://www.bcgroup-online.com/slus...tronics-explorer-55-bluetooth-slusalica-36438

Jeste skuplja, al *mjau**mjau**mjau*, poucen iskustvom ima garancija i imao sam isti problem kao sa predhodnom, prestala da se puni, reklamirao, dobio novu, koja radi perfektno vec jedno godinu dana, baterija bruka po 11-12h. Ne koristim je cesto, uglavnom za voznju bajsom, zato mi i bitno da nemam osecaj da ce ispasti, ponekad u voznji, a i za slusanje muzike i sl., bukvalno zaboravis kad si punio bateriju.

Moja preporuka, vredi 30eur sa garancijom, bolje nego 10eur macka u dzaku.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno