Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Naravno. U do not disturb opciji (DND)podesi sta hoćeš.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@coavasic96
Ako imam stariju verziju KangarooX kernela a hoću da flešujem novu da li je potrebno prvo dirty flešovati ROM ponovo?
Je li ovaj popup fixer popravlja ono kad iskoči da je neka aplikacija prestala sa radom?
Postavih tebi pitanje jer znam da koristiš ovaj kernel, hvala unaprijed.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Nije potrebno. Popup fixer je za one koji imaju neki "system error" kada se pokrene uređaj. Svakako to ne remeti ništa, stisneš ok i nastaviš upotrebu. Sa popup fixerom toga nema. Nema nikakve veze sa aplikacijama.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

To sto ti treba je DND, ne Silent. Podesis da pozivi odabranih (Favorites) kontakta prolaze, ostalo se ne cuje.
Screenshot_2019-03-05-16-02-31-009_com.android.settings.png

Meni bi više legla "svi osim ukućana"/ "svi osim rodbine" opcija. Da me dobiju kuriri i slični a da me ne probudi keva koja zove da me pita neku glupost.

Može li neko da mi baci link od tutorijala za otključavanje BL i za flešovanje ROM-a? Napomena da sam totalni duduk za to, nego možda mi dođe da menjam ovaj Miui.

Nije potrebno. Popup fixer je za one koji imaju neki "system error" kada se pokrene uređaj. Svakako to ne remeti ništa, stisneš ok i nastaviš upotrebu. Sa popup fixerom toga nema. Nema nikakve veze sa aplikacijama.

Ako se ne varam sad si vec par dana na kombinaciji Havoc + kangaroox...kako si zadovoljan? Baterija, bagovi?

Evo jedne zanimljive teme sa fb. Može da se primeni na xeu romovima, ne znam za klasične, ranije nije bilo moguće uvesti temu: https://drive.google.com/file/d/1h9pUJzkjzqdQqb1O-G-2tobWbtJV52B4/view?usp=drivesdk

Primenjen mi je samo lock screen, ne znam kako izgleda ostatak teme. Na statusnoj traci mi ne rade teme a na nova lanseru sam. Na lockscreen-u mi konačno stižu normalno notifikacije sa ovom temom.
bde2208efd062d01a7e482d217593593.jpg

Ako se ne varam sad si vec par dana na kombinaciji Havoc + kangaroox...kako si zadovoljan? Baterija, bagovi?

Zadovoljan sam baš za sad, samo što sam na pretposlednjoj verziji havoc-a. Ne znam kako je sa novijom verzijom, nisam testirao.

Havoc rom, pitanje za GPS.

Da li moze nekako da se podesi da mi se GPS automatski iskljuci kada izadjem iz aktivne aplikacije koja koristi GPS? Znaci:

Gps mi je iskljucen, udjem u mape, kazem ok da se upali gps onom promptu, izmapam sta mi treba, i izadjem iz app-a da radim nesto drugo, on ugasi gps, pa kad se vratim u njega onda opet da se upali sam. Ovako udjem u nesto tipa ne znam, da posaljem lokaciju na viberu nekome, i on mi drzi gps upaljen narednih sati iako mi ni ne treba, i mora rucno da toggleujem iz QS panela gore svaki put, jos na Havocu ima neka tri moda, sensors only, battery saving i high performance. Neki magisk ili nesto za to?

To možeš opušteno da namestis preko Tasker, IFTTT, Macro Droid, AutomateIt... Izbor je velik.

Juče uzeo Note 5 global, stigao u vakuum global kutiji, sve ok ali otključan bootloader. Došao sa global MIUI 10.

Jos bolje. :)

To je za druga koji koristi sve stock tako da je njemu svejedno. Meni bi to dobro došlo.

Koliko je plaćen?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Plaćen je 350KM sa dostavom tj. 180€. Nije na prodaju, crne je boje.

Juče uzeo Note 5 global, stigao u vakuum global kutiji, sve ok ali otključan bootloader. Došao sa global MIUI 10.

Proveri IMEI broj sa kutije i u telefonu.
Meni je bio takav kada sam ga kupio, a ustvari unutra kinez (drugaciji imei od kutije).

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Ma nije sigurno global, to je maskirani kinez. Provjeri, nije isti imei na kutiji i u telefonu. Isti slučaj i kod mene, i mene su prevarili!
Gdje si kupio?

Poslednja izmena:
Jel zna neko masku da je malo manje debljine od samog telefona? Nervira me malo ova providna, kačim je uvek kada radim swipe(uglavnom back).

Stigla maska, za ove pare odlična! Nije baš tanka ali odlično leži u ruci, mekana je na dodir.
c80cd1d8b946631b34505e4f8663d8af.jpg

Jel zna neko gde ima (ako uopste ima) da se naruce zadnje maske originalne? Msm na zadnja ledja telefona.

Video i ja to. Nego nzm dal su oridjidji?

Juce sam presao na Havoc poslednju verziju pa evo da iznesem.
Vozim sa kangaroox oc eas kernelom.Bas fluidno radi, nisam naleteo ni na jedan bug.Baterija, vidite u prilogu, mogla bi oko 9h sota sigurno.Fingerprint nesto sporije radi od miui sto je zamerka.Sve u svemu ostalo je dosta fluidno.
Kolega @coavasic96 trenutno vozi MoKee kaze da je odlican, pa cu uskoro i ja tamo emigrirati.
97281d6b443a398366f5af050c26a843.jpg
8bc1a656cb08c12c6364b1873eae5a8b.jpg

b529cd3183273f33f2203c4d1ed03f9d.jpg

Poslednja izmena:
Navići ćeš se na FP. Još ako uključiš trusted face nećeš FP ni koristiti.

Kako da blokiram reklame, bukvalno mi izlaze kad udjem u imenik i bilo koju drugu aplikaciju

Imam neki utisak da je osvetljenje na Havocu slabije nego na MIUI procentualno. Na 50% mi je slabije nego na MIUI sto je bilo na isto toliko.

I kod mene na mi max 2 je tako. Na miui drzim na pola / malo vise od pola, a na custom rom-u vrlo blizu kraja za slicno osvetljenje.

Da, definitivno je tako. Navici cu se vec.

Kako da blokiram reklame, bukvalno mi izlaze kad udjem u imenik i bilo koju drugu aplikaciju

Imaš u podešavanju svake od tih aplikacija da isključiš preporuke. A za ostale stvari blokada... ili adaway ukoliko imaš root.

Bacila je svemir zeku

Vrh Dno