Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

moram da ga vratim u a2 "mod" [emoji14]
nisam flešovo miui dakle samo custom romove za 6x
dakle:
Da vratite ponovo sve na android one odnosno A2 fabrički, radite sve isto, samo što za ROM koji flešate koristite originalni stock sa en.miui.com za A2. Flešate prvi put iz EDL, pa onda još jednom iz fastboot kako bi povratiti fastboot kako treba. Nakon prvog fleša nemate logo za fastboot, samo black screen. Da to sve legne na svoje mjesto, još jedan fleš is miflash ali iz fastboot.
1. udjem u emergency mode tj edl?
DALJE???? može malo opširnije prilično mi je hitno a da ne zeznem sa ko zna cijim uputstvom na netu.
aha. kontam otprilike; sva tri puta flešnem iz miflasha, ali prvi u edl modu, drugi put volume down i power pa crni ekran ali sam kao u fastbootu, pa treci put iz zvanicnog fastboota miflashom.

Poslednja izmena od urednika:
Screenshot_20190222-152410.png

Apdejt za februar popravlja problem sa jačinom na slušalicama. Umalo ogluveh :d Probao sam da brišem chrome keš. I dalje briše sporo ali se barem nije šlogirao prilikom toga

@ivanza kada ti je stigao update? ja jos nisam dobio ni update za januar...

Proveri ručno. Evo, ja sad proverio i pojavi se ažuriranje.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ja sam ažurirao, takodje ručno išao da proverim.

Ха! Сад бучне, а причало се да су тихе.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Upravo odradih update ima li neko problem kao da su boje isprane malo crna mi nije vise bas crna nesto bzv...hvalaaaa

Jedno pitanje. Vezano je za A2 lite, ali koliko vidim taj community na ovom forumu je mrtav, pa aj da pitam ovde. Ionako je generalno pitanje. Otkljucao sam bootloader, flesovao sam TWRP preko fastboota i command prompta. Ali posle reseta nisam usao u njega, i nisam usao uopste u njega od tada, uopste. Sada kada pokusam na Volume Up+Power dugme, dobijem onog zelenog robota sa nekom greskom, sad sam zaboravio, nesto kao no command. Elem, ono sto me zanima, jel bezbedno da radim OTA update kada se pojavi ili ne, posto sam citao da ako imas TWRP ne smes tako da radis update, a posto ja ne znam jel sam flesovao TWRP ili ne, jer nisam uspeo da udjem u njega, ne znam sada sta da radim. Inace, sve ovo sam radio da bih rutovao telefon, ali kada sam video koliko je komplikovano, i koji je posao posle da se azurira softver, odustao sam. :( Na starom Nexus 5 je bilo samo flesovanje SuperSU iz recovery-a i kraj price. Ovo.....

Nexus - telefon koji je bilo nemoguce ubiti flesovanjem, lepa vremena :)

Jedno pitanje. Vezano je za A2 lite, ali koliko vidim taj community na ovom forumu je mrtav, pa aj da pitam ovde. Ionako je generalno pitanje. Otkljucao sam bootloader, flesovao sam TWRP preko fastboota i command prompta. Ali posle reseta nisam usao u njega, i nisam usao uopste u njega od tada, uopste. Sada kada pokusam na Volume Up+Power dugme, dobijem onog zelenog robota sa nekom greskom, sad sam zaboravio, nesto kao no command. Elem, ono sto me zanima, jel bezbedno da radim OTA update kada se pojavi ili ne, posto sam citao da ako imas TWRP ne smes tako da radis update, a posto ja ne znam jel sam flesovao TWRP ili ne, jer nisam uspeo da udjem u njega, ne znam sada sta da radim. Inace, sve ovo sam radio da bih rutovao telefon, ali kada sam video koliko je komplikovano, i koji je posao posle da se azurira softver, odustao sam. :( Na starom Nexus 5 je bilo samo flesovanje SuperSU iz recovery-a i kraj price. Ovo.....

Mozda najpametnije da flesujes stock firmware. Ne znam jel Lite ima slotove kao i A2 ali ako ima,bolje prvo stock pa onda glava nece boleti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nece biti dirty nista,zgazice sve . Imaces nov telefon,kao iz kutije[emoji6]

Ne znam da lipostoji peogram kojim mozes to kao miflash ili moras ručno. Ne pratim vise bas toliko detaljno,izlecio sam se[emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni telefon poceo bukvalno da se raspada..
Znaci nista nisam dirao pocelo samo od sebe, ono sto ima da birate kada zovete i saljete poruke ask default, mi se samo od sebe skida i iskljucuje znaci sam kad mu se navrne cas sim 1 stavi da je default cas sim 2, sam pali mobilne podatke i ako su iskljuceni, evo danas mi cak i skroz nestala jedna od kartica gore u statusnom baru..

Пробај враћање на фабричка подешавања.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Igrom slucaja se i dalje družim s ovim telefonom...
nakon bakćenja sa bezbroj kamera apk za video, ipak sam se vratio na stariju verziju snap cam hdr 8.7.6....perfektno radi na havocu i nema nikakav noise....ko bi rekao da je bug u novoj verziji apk kad se podesava...tačno sam snimao jedan dečiji rođendan sa novom verzijom duvanje svecica i ostale radosti, snimak u 4k je u polumraku ispao kao da je sniman vga aparatom od pre 10godina u istim uslovima. bez zezanja...bez blica....a i sa njim opet bi bilo dosta šuma...bug u zadnjoj verziji snapcama. ne znam jel kod vas tako. valjda ce to srediti.

Poslednja izmena:
Podijeli nam link za tu verziju? Je li ko probao 8.8.9?

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Hvala druze, razlika je nebo i zemlja u losim uslovima osvjetljenja.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Bratu pao telefon i sad mu kamera ne moze da uhvati focus na daljinu. Nekih 5-10cm za makro radi ok, ali na daljinu sve mutno. Jel ima neke pomoci u tom slucaju? Ili ako moze neka preporuka za servis u okolini Batajnice/Zemuna u pp. Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Možda malo da ga kucne jače par puta ali ako je neki veći kvar verovatno će morati da se menja modul kamere. Jel samo jedna kamera zeza ili obe?

Zasto bi uopste razmatrao ovaj model pored Mi 8 Lite i RN7?

Ovo nije tema za A2 Lite, vec za A2.

Prehajpovan je Android One program svakako, to sto je Android One ne znaci da softver nema bagova i da je podrska za update brza, opet sve zavisi od proizvodjaca.

Vrh Dno