Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Znam sve to u vezi Nova launchera nego mi nije potrebno.Hvala svima na savetima.

Sent from my T1 7.0 using Tapatalk

Ja imam teslu instaliranu pored nova launchera ali i pored svih dozvola odobrenih..jednostavno ne radi.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
Što to? Kod mene radi bez problema.
4ac4beb417ac3e5c9780f351f4e38f2b.jpg

Sent from Mi A2 using Tapatalk

Ja sam stavio nova prime, ali nema ni jedne oznake na samoj ikonici, samo notifikacija gore i popup. Bas cosavo deluje :)
I jos jedno pitanje. Moze li nekako, malo lakse da se podesi (samo ne tasker :D) da kad u toku razgovora odmaknem telefon od glave, da se odmah aktivira spikerfon, odnosno, kad priblizim da se ugasi. To je opet bilo na Lumiji u samim settingsima :)

instalirao havoc rom ovaj zadnji 06022019 ali mi ne radi kamera..
da li neko zna u cemu je problem?

instalirao havoc rom ovaj zadnji 06022019 ali mi ne radi kamera..
da li neko zna u cemu je problem?
Imaš u mojim ranijim postovima..kako da ti proradi kamera objašnjeno.

Meni radi Gcam na poslednjem Havocu

Gcam radi..nego miui cammera zeza pa mora da se odradi po upustvu.

I miui mi radi...

Proradila je tek kad sam deinstalirao azuriranja ali neka stara verzija
88ac5789a12cac92ecb88e92fa276a72.jpg
881e3f435c5a213257a06d7c6b2e5861.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk

I jos jedno pitanje. Moze li nekako, malo lakse da se podesi (samo ne tasker :D) da kad u toku razgovora odmaknem telefon od glave, da se odmah aktivira spikerfon, odnosno, kad priblizim da se ugasi. To je opet bilo na Lumiji u samim settingsima :)

Kako radi proximity sensor verovatno bi ti spikerfon gruvao u uvo. :D

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Mene zanima kada vec pricate a neko vas zove a imate dve kartice u telefonu sta vam se desava ? Obavestava li vas da imate poziv ili tom sto vas poziva izbacuje da je zauzeto ?

Mene obaveštava da imam drugi poziv, ali da bi to moglo mora na obe kartice da bude aktiviran call waiting i plus na telefonu da bude aktiviran smart divert. Onda se dešava sledeće: ako te neko zove na isti broj preko koga već razgovaraš onda call waiting obavlja posao i vidiš novi dolazi poziv. Ako te neko zove na drugu karticu od one preko koje razgovaraš automatski si zauzet. Tu smart - divert obavlja posao i preusmerava poziv na drugi broj, odnosno na onaj preko koga razgovaraš i ti opet vidiš dolazni poziv i možeš da ga prihvatiš ako želiš. Moraš samo da vodiš računa da sa preusmeravanje plaća ukoliko nemaš besplatne minute, kao da zoveš sam sebe sa jednog broja na drugi. Zna da bude nezgodno jer nekad ne znaš na koj broj te neko zove, jer kad je aktiviran smart - divert a taj broj je zauzet ili nedostupan odmah ide preusmerenje na drugi broj i sve izgleda kao da te ta osoba poziva na taj drugi broj a ustvari ti sve vreme ide preusmerenje. I još jedna stvar, kad se aktivira smart-divert pojavi se ikona u notification bar koja ne može da se skloni pa zna da nervira, ali se skloni nakon prvog restarta telefona.

Poslednja izmena:
Hvala na objasnjenju, kod mene je situacija jako cudna naime ja ne cujem nikakvo obavestenje da me zove neko kada pricam sa nekim ali mi isto tako ljudi kazu zvao sam te a nisi se javio a ja nisam imao propusten poziv... Gde se tacno aktivira call waiting ne mogu da nadjem u podesavanjima kao i taj smart divert ?

Phone - settings - calling accounts

Brale to kod mene nema, pretpostavljam da je to za neki poseban rom, ja sam na fabrickoj verziji nisam nista dirao sem abdejta na android 9.

Moras imati tako nešto u kad udjes u phone aplikaciju. Mozda additional settings.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Smart divert sam nasao i to ima, ali to ne bih dirao zanima me call waiting a to nema. Ima samo na dnu receive incoming calls a ispod pise uses more battery life.. i ima samo opcija da se ukljuci ili ne, ali call waiting ni na mapi.

Edit : nasao sam, moralo je da se udje u podesavanja kartice.. i bilo je iskljuceno za karticu u slotu 1 a ukljuceno za onu u slotu 2 po defaultu..

Poslednja izmena:
Ja sam prezadovoljan sa Havok romom.

Hvala na odgovoru, mozes li mi reci da li postoji mogucnost OTA update na Havok romu? Ili mora preko twrpa da se manuelno flesuju rom i gapps? Koliko ja vidim, tu mogucnost ima samo Pixel experience.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Imas OTA na havocu i radi bez ikakvih problema, download i automatska instalacija i reboot. Uradio do sad bar 3 builda tako...

Gapps fleshash samo kad prvi put instaliras rom, ja uvijek koristim nano paket. Poslije toga ne moras nikad da ih fleshash, same se updejtuju preko play store dalje. Tako da samo uradis ota i kraj price :)

Kako skinuti ove ljubicaste tackice sa G-cam, da li postoje neki parametri za skidanje?
17d4a6204b3d17532550e39909ce2138.jpg

Koja je razlika izmedju f2fs i ext4 fajl sistema..tj dobija li se nešto konvertovanjem?

Nazad
Vrh Dno