Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Ja drzim osvetljenje na 20 % sasvim dovoljno. Inace jos uvek nisam instalirao pie 9...Nzm ni da li cu instalirati, jer je vise kritika nego pohvala. Uzgred, i mene zeza senzor, cesto mi se u toku razgovora ukljuci lampa itd...

Ja nisam imao nikakve zamerke sa Pie sem sto je tih tvojih 20% osvetljenje na O ,60% na Pie ali ne utiče na bateriju.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da li ima svrhe uzimati neki brzi punjac sa Ali express-a radi brzeg punjenja telefona?

Koliko je dobar ovaj punjac koji dolazi u standardnom paketu sa telefonom?

Da li ima svrhe uzimati neki brzi punjac sa Ali express-a radi brzeg punjenja telefona?

Od prilike 1:40h napuni telefon ovaj koji ide uz njega punjač.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

2A je izlazna snaga. Meni je punio , konstantno, 1,8A tako da izracunas koliko ce da traje punjenje. Mislim da je neko probao i da dobijes oko 2,4A ali ne znam kako baterija to toleriše.

Jel može da se vrati sa Android 9 na 8 i koja je procedura?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Stigao danas telefon, nov. Pritisnem kratko power (tipa 2sec) samo zavibrira i nista. Pritisnem power 3-4 sec. Upali se kao normalno. Javi update od 270mb. Skinem ga i restartujem. Odem da jedem, proverim, telefon ugasen. Opet 3-4 sec, pojavi se bela pozadina, ispise android one i ugasi se. Probao vise puta, uvek isto. Samo se pojavi taj natpis i ugasi. Baterija je puna. Probam da ga spojim na punjac, samo se pali ta slika i gasi uz vibraciju sve u krug.
Divota...

Sad se nekako upalio i stoji android one u beskonacnosti i ponovo se ugasio.

Poslednja izmena:
Stigao danas telefon, nov. Pritisnem kratko power (tipa 2sec) samo zavibrira i nista. Pritisnem power 3-4 sec. Upali se kao normalno. Javi update od 270mb. Skinem ga i restartujem. Odem da jedem, proverim, telefon ugasen. Opet 3-4 sec, pojavi se bela pozadina, ispise android one i ugasi se. Probao vise puta, uvek isto. Samo se pojavi taj natpis i ugasi. Baterija je puna. Probam da ga spojim na punjac, samo se pali ta slika i gasi uz vibraciju sve u krug.
Divota...

Probaj uraditi factory reset iz recovery-a. Power + volume up dok ne dobijes izvrnutog androida i no comand. Pospe toga ,jako brzo pritisni volume down pa volume up i izace recovery.

Jel može da se vrati sa Android 9 na 8 i koja je procedura?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mislim da ne može,cini mi se da sam negde citao da je moglo u beta verzijama Pie-a

Sta se mlatis, tek ti je stigao a problem, vrati ga nazad

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Nece u recovery, samo mogu u fast boot.

Rekao sam ti kako. Ne znam samo jel Power pkus volume down ili volume up. Ako tako neće,onda je nešto ozbiljnije

Power plus volume up je recovery mod, volume down i power je fastboot. Prefleshaj telefon sa miflash sa zadnjim pie buildom sa oficijelne stranice, uradis clean flash i vozi. Nisi jedini s tim problemom, bilo je jos slucajeva sa bootloop nakon ota updatea. Eto imas dvije opcije, wipe to factory iz recoverya ili clean flash sa miflash.
Kada udjes u recovery, mislim da moras stisnuti i volume up i down plus mozda i power na kratko da ti otvori menu unutar recoverya kako bi mogao odabrati factory reset...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Ljudi, nece da udje u recovery. Gledao sam na YT. Covek drzi Vol UP + Pwr i iz drugog puta ode u recovery. Drzim ja tu kombinaciju, ali se samo pali pa gasi, pa pali pa gasi i sve u krug. U fastboot ide normalno.
Znaci samo fastboot mogu.
E sad. Da li moze taj flash da se uradi bez da sam u dev opcijama stavio usb debuging (a nisam stavio)?
Moze li neki tutorial ili link.

Ljudi, nece da udje u recovery. Gledao sam na YT. Covek drzi Vol UP + Pwr i iz drugog puta ode u recovery. Drzim ja tu kombinaciju, ali se samo pali pa gasi, pa pali pa gasi i sve u krug. U fastboot ide normalno.
Znaci samo fastboot mogu.
E sad. Da li moze taj flash da se uradi bez da sam u dev opcijama stavio usb debuging (a nisam stavio)?
Moze li neki tutorial ili link.

Adb and fastboot minimal tool pa ga ubodi i vidi jel ga vidi. Fastboot devices i ako dobijes neki broj,ok je i udri

Kada je u fastboot-u spojen na PC u device manager-u se pojavi pod imenom: LeMobile Android device>Android Bootloader interface.

Ovo dobijem iz cli-a:

C:\adb>Fastboot devices
46cc72f fastboot

Dajte neki tutorial sta dalje

Poslednja izmena:
@hektor2 Pa čoveče šta se cimaš. Nov telefon, a ne radi. Vraćaj to odmah onome od koga si uzeo i traži drugi ili pare. Još da ispadne da si ti nešto s*eb'o.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ma ja reko ako je samo nesto lagano, al izgleda da moram da vracam. Vec sam mu rekao i vracam mu u utorak. Bas sam se razocarao. Izgleda da gomila njih ima problem na a2.
Sad nema sanse da uzmem nov A2. Opet isto njesra da se desi posle update-a.

Ma ja reko ako je samo nesto lagano, al izgleda da moram da vracam. Vec sam mu rekao i vracam mu u utorak. Bas sam se razocarao. Izgleda da gomila njih ima problem na a2.
Sad nema sanse da uzmem nov A2. Opet isto njesra da se desi posle update-a.

Odustajes ili da pisem sta da radis?

To sam vec negde video. Kazi mi samo sta sa onim slot a i slot b ? Da li to vazi u ovom slucaju ?

Sve ce to odratiti fajlovi koje ces otpakovati iz zipa,ne treba da brines o slotovima.

To sam vec negde video. Kazi mi samo sta sa onim slot a i slot b ? Da li to vazi u ovom slucaju ?

Samo potrpaj gde sta treba i ne brini. Ako nesto nije u redu,nece ni krenuti proces instalacije i tako ces znati da nisi nešto dobro uradio.

Aj ako nisi počeo,uradi ovo. .kucaj fastboot format data pa sledeca komanda fastboot format cache pa ga probaj upaliti.

Ako sam dobro razumeo. Iz Rom fajla otpakujem folder images (i stavim ga na recimo c:\) i u taj images folder prekopiram ceo adb (sve fajlove) i onda startujem flash ?
Sto flash-uje i u A i u B jedno isto :) ?

PS.

Vracam ja ovo. Ne ide. Ovo sam dobio:

C:\images>fastboot flash bluetooth_a bluetooth.img
target didn't report max-download-size
sending 'bluetooth_a' (556 KB)...
FAILED (command write failed (No error))
finished. total time: -0.000s

Fala lepo ali meni toliko dragi šaomi, vise me ne vidi u zivotu.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo. Iz Rom fajla otpakujem folder images (i stavim ga na recimo c:\) i u taj images folder prekopiram ceo adb (sve fajlove) i onda startujem flash ?
Sto flash-uje i u A i u B jedno isto :) ?

PS.

Vracam ja ovo. Ne ide. Ovo sam dobio:

C:\images>fastboot flash bluetooth_a bluetooth.img
target didn't report max-download-size
sending 'bluetooth_a' (556 KB)...
finished. total time: -0.000s

Fala lepo ali meni toliko dragi šaomi, vise me ne vidi u zivotu.

Onda batali, retko kad ide kao podmazano. Vraćaj telefon i gotovo. Razočaranje je , izgleda, nepovratno.

Hvala u svakom slucaju.

PS sad vidim da si napisao i post iznad. Ajd da probam i to i bataljujem.

C:\adb>fastboot format data

Poslednja izmena:
Само реци да ли си телефон узео у провереној радњи, или код неког од препродаваца на КП?

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno