Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

sa kojom apk snimate 4k video na mi a2? nijedan gcam port a probao sam ih dosta ne snima 4k... i eis kad bi radio bilo bi full...snap camera hdr mi ostavlja ogroman sum/zrnevlje na video tako da sam je otpisao...ps. na oreo je radilo sve ok. što se tiče 4k snimanja

Probaj open camera?

Док не испеглају то са снимањем на гугл камери и са предњом камером, недирам сток РОМ.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Druze na Snap Camera nisi nesto dobro podesio sigurno. Slika na 4K je fantasticna, posebno na dnevnom svijetlu. Snimam kamaru videa na telefonu i nemam nikakav problem sa šumom. 4K na google cam nije ni blizu te kvalitete, posebno jer ne radi eis. Ja koristim Pixel experience rom, jos samo dodatno sredio zvuk i bitrate videa.
U snap camera moras upaliti on screen settingse iz menia "other" , smanjiti sharpnes i saturaciju, slika bude prirodna, stabilna i bez ikakvog suma, posebno kad manuelno spustis ISO...
e4b93faf029380c03e8883b2b4ce9157.jpg
95cf38de03136f6b16c1052e292380bc.jpg

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Druze na Snap Camera nisi nesto dobro podesio sigurno. Slika na 4K je fantasticna, posebno na dnevnom svijetlu. Snimam kamaru videa na telefonu i nemam nikakav problem sa šumom. 4K na google cam nije ni blizu te kvalitete, posebno jer ne radi eis. Ja koristim Pixel experience rom, jos samo dodatno sredio zvuk i bitrate videa.
U snap camera moras upaliti on screen settingse iz menia "other" , smanjiti sharpnes i saturaciju, slika bude prirodna, stabilna i bez ikakvog suma, posebno kad manuelno spustis ISO...
e4b93faf029380c03e8883b2b4ce9157.jpg
95cf38de03136f6b16c1052e292380bc.jpg

koju verziju snapcama koristis? kod mene je instalirana 8.9.0. kontam to za iso, ali po defaultu bi trebalo bez menjanja isoa da bude OK? bukvalno, podesim da snima 4k, ok nema zrnevlja, podesim hal1, nema i dalje, posle šta god podešavao bude zrnevlja, dal bitrejt ili bilo šta....btw prethodni rom mi je bio pixelexperience...isti "problem"

Prilozi

• Screenshot_20181231-133356.jpg
    Screenshot_20181231-133356.jpg
    525.5 KB · Pregleda: 133
  • Skrinsot-000003.jpg
    Skrinsot-000003.jpg
    362.7 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Verzija 8.8, smanji sharpnes na -3 kao sto je na mojoj slici gore. Na zalost ovo je jedina aplikacija koja ima 4K+EIS a da pri tome imas camera2 api upaljen.

na -3 je OK, bice da je do toga....hvala :))) biće snimanja večeras.... :D

Na koju Snap Camera aplikaciju mislite, jel na Snap Camera HDR, koja kosta 219 din na Google Play-u?

Narucio sam tri maskice za ovaj telefon. Carbon Defender, Sherd TPU i Nillkin Nature e sada sta god bude imalo na stanju stici ce pa cemo da probamo i ako odgovara uzimam za sebe jednu koja stiti kameru i javljam ovde.

Da prijavim i ja jedan bug kada zovem nekoga, ekran nakon izbora kartice sa kojom se zove se zacrni i ostane tako ne vidi se nista jedno vreme pa dodje sebe, a po nekad se vidi odmah, znaci nema pravila.

za snimanje videa nije loša ni ultracorder aplikacija 4k sa elektronskom stabilizacijom...

izvinjavam se, nema edit opcije:
bolja je svakako snap cam hdr.....
pitanje za @mr.nice.ba
kada deštikliram opciju use opengles 2.0 u snap cam...video je bez ikakvog šuma....guglajuci videh da opengles služi za gpu rendering, ?

Poslednja izmena:
Nije savršen blur ali moram priznati da je odličan.
bf1fa9d55ad4c05dd26a8495e094af5d.jpg
514e397b89a5a121c4ca59ce673ac31c.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Moram da kažem da sam se istrčao sa kritikama na račun kamere. Uspeo sam da napravim neke stvarno sjajne fotke čak i u uslovima slabog osvetljenja. Ali me čudi da mi se nekad desi da fotke budu mutne čak i po sunčanom danu i to sve do jedne. A sledeći put budu ekstra. Koristim preinstaliranu app. U čemu bi mogao biti problem?

Moguće da ti je zaprljano staklo kamere.Uvek kad slikam,prvo prebrišem kameru pa tek onda okinem sliku.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima li neki laksi nacin za root-ovanje. Ja sve sto sam nasao je tutorial od cele strane, sa 20ak koraka. Ranije je to islo mnogo lakse :)

Ja sam kamerom prezadovoljan.

Možda je do HDR-a u kombinaciji sa nemirnom rukom. :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ima li neki laksi nacin za root-ovanje. Ja sve sto sam nasao je tutorial od cele strane, sa 20ak koraka. Ranije je to islo mnogo lakse :)
Imaš. Daš pare nekome i ne cimaš se. Šta ti se više isplati [emoji16]

Kolege forumasi, kako radi MI A2 na piti da li uraditi update, koji su benefiti?
Sve najbolje u Novoj godini.

Ne znam sto mi poruke i pozivi nisu dark? Stavio sam taman wallpaper i tamnu temu
Edit: Nasao sam sad, pre toga sat vremena nisam mogao da nadjem opciju

Poslednja izmena:
U ranijim postovima mnogi su se žalili na proximity senzor. Moram da kažem da nisam primetio taj problem na svom A2. Ili je Pie to ispravio (odmah sam ga instalirao), ili sam ja imao sreće da mi zapadne dobar primerak.

Takođe mi se sviđa kako radi auto podešavanje osvetljenja ekrana (neki su se i na to žalili).

Nije sređeno, ja sam malo pre u toku razgovora imao problem

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Onda je od primerka do orimerka, ja nisam imao nikad problem sa senzorom, dok mi je na A1 bio prisutan taj problem

1. Da li postoji mogucnost da se resetuje data usage na 0, posto je nisam nasao ?
2. Da li postoji mogucnost da se resi problem kod snimanja video snimaka i autofokusa ? Naime autofokus je cesto nestabilan i svaki cas ispada iz fokusa i vraca se veoma brzo ali je primetno i iritira jako, sigurno ste primetili problem.. ?
3. Na koliko procenata drzite klizac za osvetljenje ako vam nije podeseno na automatski nego ste vi sami izabrali ?

Ја имам проблем са губљењем мреже (Мтс постпејд), већ ми се најмање четири пута изгубила мрежа, извадим и вратим картицу и проради. Телефон имам 20 дана. Мењана је и картица, и исто.
Данас сам био до сервиса, кажу да је картица малчице мања, тања. Залепи су ми мало селотејп преко картице да је подебљају. Да ли је још неко имао сличних проблема?

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Ja nemam nikakvih problema sa MI A2.
Prosto mi je neverovatno koliko dobro radi ovaj telefon.

Nazad
Vrh Dno