Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Black Mirror: Bandersnatch
Sve u svemu, pustam danas-sutra ovu interaktivnu verziju na netflixu preko kompa, pa cu da probam da prodjem kroz sve moguce verzije i zavrsetke... pa javljam utiske.

Evo nakon nekoliko sati pogledao sam (ali ne i odgledao sve) interaktivnu verziju preko netflixa sa misem u ruci. Ovo je tesko oceniti s obzirom da u zavisnosti od izbora koji pravite moze biti totalno razicito moje gledanje od necijeg. U svako slucaju VEOMA zanimljivo iskustvo, mogu reci cak i genijalno i u neku ruku revolucionarno za tv. Mislim da ovo ni nema smisla gledati linearno kao film vec jedino preko netflixa u interaktivnoj verziji. Neke putanje i scene u kojima mozete zavrsiti su cak i veoma urnebesne:D. Probajte doci do njih. Ovde cak ne vredi ni opcija stavljanja u spojler posto i onima koji su pogledali film opet mogu biti spojler scene do kojih sam ja dosao a do kojih neko nije i obrnuto. Bilo bi zanimljivo bar u spojleru komentarisati sa onima koji su gledai interaktivnu verziju kakve su izbore oni pravili. Ja sam dosao do nekoliko verzija kraja, ali napravicu jos koji krug gledanja sa razlicitim izborima.

zakljucak je:
You're not in control...

mada ako si istrajan u nekim svojim odabirma , koliko te god vracao nazad, mozda...:)
001a.jpg
001b.jpg

Ne znam sto napljuvaste Bird box ovoliko.. nisam gledao Quiet place, ali BB mi je nesto bas fino legao. Sta vise i kraj mi se svideo.. sve u svemu mnooogo bolje od This is how it ends.

Aquaman zabavan film sa super efektima. Preporucujem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Може препорука за неки тужан филм, да се добро исплачем, хвала.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

^ оба сам одгледао, добри су. Хвала у сваком случају

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Уби се лик јурећи метак и на крају ништа.
Углавном, од мене је на IMDB добио оцену седи 1.

Ko ovo procita i ne zna nista i filmu, ocekivace da gleda nekog samoubicu ili egomanijaka koji misli da je neunistiv, kako cini junacka dela tokom celog filma i na kraju ne pogine nego prezivi, mozda jedini...

Sta mislis sta se dobije u ovoj temi za odavanje sadrzaja filma?!

Nije nista otkrio.
Inace dobar serial killer film, sa malo filozofije i kritikom drustva iako ne volim manijaka von Triera.

Black Mirror: Bandersnatch (2018)

Evo nakon nekoliko sati pogledao sam (ali ne i odgledao sve) interaktivnu verziju preko netflixa sa misem u ruci.
Ovo je tesko oceniti s obzirom da u zavisnosti od izbora koji pravite moze biti totalno razicito moje gledanje od necijeg.
U svakom slucaju veoma zanimljivo iskustvo, mogu reci cak i genijalno i u neku ruku revolucionarno za tv. Secam se kao klinac da su bile popularne neke knjige koje su imale istu foru da biras nastavke, pa da predjes na neku stranicu knjige u zavisnosti sta si odabrao. Sto se tice ovog filma mislim da ovo ni nema smisla gledati linearno kao film vec jedino preko netflixa u interaktivnoj verziji. Neke putanje i scene u kojima mozete zavrsiti su cak i veoma urnebesne:D Probajte doci do njih. Ovde cak ne vredi ni opcija stavljanja u spoiler posto i onima koji su pogledali film opet mogu biti spoiler scene do kojih sam ja dosao a do kojih neko nije i obrnuto. Bilo bi zanimljivo bar u spojlerima komentarisati sa onima koji su gledali interaktivnu verziju kakve su izbore oni pravili. Ja sam dosao do nekoliko verzija kraja, ali napravicu jos koji krug gledanja sa razlicitim izborima.

zakljucak je:

You're not in control...

mada ako si istrajan u nekim svojim odabirma , koliko te god vracao nazad, mozda...:)

Bird box *mjau**mjau**mjau* život nisam gledao gluplji i besmisleni film u svojoj karijeri gledanja filmova. Ako je i netflix iza ovog bas je dno. Tiho mesto je šuplje ali ovo je no comment.

Ja želim da mislim da ovim solidnim glumicama / glumcima ne daju da čitaju ceo scenario da se ne deprimiraju...

Ja bih kao tuzan film recimo preporucio klasik, It's a wonderful life. Velikim delom tuzan, ali snazan i lep, sa jednom od najjacih poruka u istoriji filma. Svako bi ga trebao odgledati.

Meni na pamet pada 25th hour. Jedini film koji sam dva puta za redom gledao u bioskopu.
Davno beše i nisam ga skoro gledao, ne znam da li bi mi i sad tako držao pažnju.
U svakom slučaju, po meni, jedan od boljih.

Sent from my landline using Tapatalk

Poslednja izmena:
Searching (2018)
Solidan i zanimljiv, ali ne verujem da ću gledati naredne filmove snimljene na isti fazon (a biće ih po svoj prilici).

@santara
Ako ga kojim slučajem nisi gledao Life is Beautiful 1997 je izbor bez greške. Hachi: A Dog's Tale 2009 isto solidan. Ukucaj u google "best sad movies", naći ćeš desetine i stotine predloga, tužnih filmova i tužnih pesama ima za svačiji ukus.

Ja nisam mogao da gledam Life is Beautiful.
Konc logor, komicar, deca, ma nikako mi se povezivanja svega toga ne uklapa u mentalni sklop i nisam zeleo da gledam a znam da je dobar film i mislim da ga nikad necu ni gledati, ne moram sve u zivotu da vidim...

Зашто филм који се зове La Vita E Bella преводите на енглески језик?
Ако се већ држите оригиналног назива за америчке / енглеске филмове, зашто се онда не држите и за језике другог говорног подручја?

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Meni licno je lakse da zapamtim engleski naziv. Pre neki dan neko je postavljao nazive nekih argentinskih filmova, kada sam ih potrazio shvatio sam da sam ih gledao.

Dva dana nakon toga pricao sam sa drugom i hteo sam da mu predlozim te filmove (jer me je neko podsetio na forumu i odlicni su) ali nisam mogao da mu kazem kako se zovu jer su bili napisani na argentinskom i to sigurno ne mogu da upamtim :)

Sad cu ih bas potraziti pa da mogu proslediti.

Oldeuboi (original title)
Bulgaria (Bulgarian title) Старо момче
Нема потребе да користимо енглеске називе, нпр. "Петпарачке приче" је много атрактивнији назив од "Палп фикшн".

Mali off.

Gde skidate titlove?

Na titlovi.com nisu azurni kao pre.

BS Player je instaliran samo da bi povukao titlove, posle toga ga gasim i pustam normalno u VLC.

A royal affair- mlaka drama. jedna od slabijih Mikkelsen-ovih uloga.
5/10

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Нема потребе да користимо енглеске називе, нпр. "Петпарачке приче" је много атрактивнији назив од "Палп фикшн".
Za razliku od Petparačkih priča mnogi filmovi nemaju prevod imena na srpski, mnogi imaju ali je nezgrapan, a takodje i mnogi filmovi imaju po nekoliko različitih prevoda imena filma.
-----------------------

Uporavo naletio na twitteru na čuvenu scenu za bilijarom, nisam ga gledao odavno, ide na listu za januar.
Men in Hope 2011
https://m.imdb.com/title/tt2051941/

Poslednja izmena:
Nije nista otkrio.
Inace dobar serial killer film, sa malo filozofije i kritikom drustva iako ne volim manijaka von Triera.
Ja sam otkrio jos manje, rekao da u filmu postoji scena gde ima mrtvih, pa sam dobio 10 dana [emoji23].

Odgledao sam "Bird box", "Skyscraper". Ne znam sta da napisem osim da je ovo u najboljem slucaju za ubijanje vremena kada ga neko ima na pretek. Oba filma su za recimo tinejdzere jer su prepini klisea, rupa u scenariu, povrsnih dijaloga jer i nisu pravljeni kao ozbiljni filmovi vec kao filmovi koji treba da donesu zaradu.

Od mene 4.5 za oba. U pravu su oni koji kazu da je bird box u neku ruku kopija "A quiet place"

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno