Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li postoji android aplikacija za dual sim telefone koja od prilike radi sledeće. U domaćoj mreži koristi karticu jednog (domaćeg) operatera kao predefinisanu, a u roamingu kao predefinisanu karticu drugog (EU) operatera? Pri tome da bi se EU operater koristio u drugoj EU zemlji mora da bude uključen data roaming, ali da nekako isključi Srbiju tj da se tada aktivira domaća kartica. Valjda sam dobro objasnio.

Šta će ti aplikacija za to? Ja to uradim sam sa par klikova.

Aplikacija je konfornija jer ne brineš o roamingu. Da li bi objasnio kako to odradiš? Nikad nisam koristio dual sim telefone, a očekujem da mi stigne uskoro jedan.

Ne znam kako je na drugim telefonima ,na Huawei je dobro organizovano, druga kartica je neaktivna dok je ti ručno ne aktiviraš i namestiš da je ona default za mobile data. Tu u podešavanjima se uključi i data roaming I to je to.
uploadfromtaptalk1540295220579.jpg

Jel moze nekako da se podesi da se upali Deezer aplikacija kad se priključe slušalice (Bluetooth i preko džeka)?

Pretpostavljam da bi to mogao Tasker, ali ne znam kako to da odradim. Ako ima prostijeg rešenja još bolje :)

Ja to imam na poweramp-u, u podešavanjima. Kontam da je deezer suviše prost za napredna podešavanja. Tasker sigurno, e sad za ostalo... Ne znam.

Vrlo jednostavno preko Taskera, mogu ja da ti objasnim ako hoćeš?

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Jadno je koliko malo podesavanja ima Deezer, ukljucujuci nedostatak te opcije. A ne daj boze da se ukljuci "Flow", svaki put me saceka neka stupidarija tipa Jala brat, Nikolija i slican otpad - iako u plejlistama nemam apsolutno nista slicno; cak uopste nista domace.

To i mene ekstremno nervira. Sto ne moze da se blokira i blacklist-uje to smece.

Aplikacija je konfornija jer ne brineš o roamingu. Da li bi objasnio kako to odradiš? Nikad nisam koristio dual sim telefone, a očekujem da mi stigne uskoro jedan.
I na Samsungu je jednostavno, samo povučeš s vrha ekrana i prebaciš na drugu karticu ili da te pita koju ćeš (za pozive).

a6f14ea640bf621a44606474ecadac0c.jpg

Ako možeš puno bi mi značilo :)

P.S. Često mi se dešava da Deezer ispadne iz RAM-a dok se koristi. Jel jos neko ima takvo iskustvo ili je nešto do mene?
Ideš na +, izabereš state, pa hardware, pa headset plugged. Ostaviš sve kako je na sledećem koraku, samo ideš na back.
Onda ideš na new task, nazovi ga kako hoćeš.
+, pa onda app, pa launch app. Tu izabereš deezer, ostaviš sve kako jeste, ideš na back.
To je sve. ;)

Jadno je koliko malo podesavanja ima Deezer, ukljucujuci nedostatak te opcije. A ne daj boze da se ukljuci "Flow", svaki put me saceka neka stupidarija tipa Jala brat, Nikolija i slican otpad - iako u plejlistama nemam apsolutno nista slicno; cak uopste nista domace.
Isti problem. Zbog toga ide loša ocena na gp. Do pre godinu ipo nije bilo tog problema. Pojavi se po neka naša rok pesma ali nikad gluposti. Verovatno da je tih gluposti na dizeru bilo malo.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Batalite ga, na ebayu ima Spotify premium naloga, 1 godina 6 USD. Svaka dva meseca se obnavlja (doduše, koristim ga tek nedelju dana). Ima i family nalog na 3 godine za 60 USD.
Probao sam i Tidal i Google Music, ni prineti nisu Spotifyu, barem ne kada je reč o algoritmu novih i sličnih sugestija.

Zato ja koristim duže vreme modifikovan Spotify da ga tako nazovem.. Nemam problema nikakvih a radi odlično već duže vreme..

Такође, мада имам и Дизер преко Теленора...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Batalite ga, na ebayu ima Spotify premium naloga, 1 godina 6 USD. Svaka dva meseca se obnavlja (doduše, koristim ga tek nedelju dana). Ima i family nalog na 3 godine za 60 USD.
Probao sam i Tidal i Google Music, ni prineti nisu Spotifyu, barem ne kada je reč o algoritmu novih i sličnih sugestija.
To bi bilo ovo, otprilike? Ne znam jel smem ovde postaviti a ne bi da smaram na pm

https://www.ebay.com/itm/Spotify-Pr...ur-OWN-Account-Instant-Delivery-/183470709290

^ Imas daleko jeftinije od ovoga, da ne placas dzabe ovima sto kazu lifetime.

Pa to sto oni kazu lifetime je u stvari da ce ti dati nov nalog dzabe, kad ti ovaj banuju/disable-uju. Ali to ce da radi sve dok oni imaju ebay store, pa imas kome da se zalis. Da, ta cena je za godinu dana.

^ Imas daleko jeftinije od ovoga, da ne placas dzabe ovima sto kazu lifetime.
Da, ali je bitna razlika da ovi kažu lifetime, a drugi godina dana.
Možda i najbitnije da sa ovim likovima možeš da koristiš svoj nalog.
E sad, nisam googlao da vidim žale li se ljudi da im banuju naloge kada ih ovako kupe.

Da, ali je bitna razlika da ovi kažu lifetime, a drugi godina dana.
Možda i najbitnije da sa ovim likovima možeš da koristiš svoj nalog.
E sad, nisam googlao da vidim žale li se ljudi da im banuju naloge kada ih ovako kupe.

Da, ali lifetime i godinu dana u ovom slucaju dodje na isto, jer retko koji ebay nalog/store pozivi prodajuci samo virtuelne iteme ove vrste. Znam vrlo dobro iz licnog iskustva. Dzabe sto je on tebi dao lifetime garanciju, ako mu ebay zatvori store. To za svoj nalog je jednostavno ubacivanje u family plan. Koliko sam video, od skoro su poceli da salju nekima ono za gps koordinate, ali ne znam kako ce biti u buducnosti.

Meni radi dobro blacklist. Od 100 pesama pojavi se 1-2 koje ne slusam, kada izbrisem vise se ne pojavljuje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nemam pojma zaista, ja sam x puta brisao ove nase sto zavijaju u autotune i opet se pojave, tako da vise i ne koristim flow. Lepo bi bilo da jednostavno ima blacklista, ubacis izvodjace i ne cujes ih vise nikada.

edit2: sad sam pogledao malo bolje. "Inspired by" flow nema to dugme, tu mi i iskacu ove nase gluposti od pesama.

Poslednja izmena:
Da, ali lifetime i godinu dana u ovom slucaju dodje na isto, jer retko koji ebay nalog/store pozivi prodajuci samo virtuelne iteme ove vrste. Znam vrlo dobro iz licnog iskustva. Dzabe sto je on tebi dao lifetime garanciju, ako mu ebay zatvori store. To za svoj nalog je jednostavno ubacivanje u family plan. Koliko sam video, od skoro su poceli da salju nekima ono za gps koordinate, ali ne znam kako ce biti u buducnosti.

Nemam pojma zaista, ja sam x puta brisao ove nase sto zavijaju u autotune i opet se pojave, tako da vise i ne koristim flow. Lepo bi bilo da jednostavno ima blacklista, ubacis izvodjace i ne cujes ih vise nikada.

edit2: sad sam pogledao malo bolje. "Inspired by" flow nema to dugme, tu mi i iskacu ove nase gluposti od pesama.
A dobiješ li povrat novca, na ime neizvršene usluge?

Iskreno, nisam se upustao u to, jer su cifre mizerne i ne vrede potrosenog vremena. Ali hipoteticki govorim o situaciji: ti kupis lifetime spotify nalog od prodavca, njemu ebay zatvori nalog nakon 5-6 meseci od prodaje. Ti nemas veze sa tim, jer tebi spotify radi, ali prestane nakon godinu i dva meseca. Ti tehnicki treba da trazis (i dobijes) refund na osnovu neizvrsene usluge, ali od koga ebay da je naplati? Naravno, ako mu je ebay nalog aktivan, nikakav problem, ali ako je davno ugasen, to je samo dobra volja ebay-a da pokrije tvoj gubitak.

Mislim da je pre njihova obaveza, jer su se sami složili da puste u prodaju to što si ti kupio. Mada, razumem šta govoriš.

Ideš na +, izabereš state, pa hardware, pa headset plugged. Ostaviš sve kako je na sledećem koraku, samo ideš na back.
Onda ideš na new task, nazovi ga kako hoćeš.
+, pa onda app, pa launch app. Tu izabereš deezer, ostaviš sve kako jeste, ideš na back.
To je sve. ;)

Nešto neće. Slušalice su bežične BT, jel moze i to da se podesi?

Vrh Dno