Ako je ista cena Instant placanja i obicnog (ne hitnog), ne bi smelo da postoji opcija Hitno, jer je u svemu gora po korisnika (vise se naplati, a nije Instant).
Stavka Hitno u sustini ne bi smela da postoji sada u aplikacijama. Do 300.000 da ide Instant, a preko 300.000 je ionako preko RTCG.
Nešto si ti tu pogrešno razumeo.Heh, sada sam zvao mts banku i kažu da se ništa ne menja i da je to instant ustvari opcija hitno, koja se naplaćuje 50 dinara.
Stvarno mi nije jasno čemu onda cela pompa i najava kada je sve ostalo isto, jer ja sam shvatio da instant znači - odmah, a ne da treba da odaberem opciju hitno koja se još i uz to naplaćuje 50 dinara!
Ali ništa se drugo nije ni moglo očekivati od njih...!
A inače sada pogledah i kod mts banke još uvek stoji opcija "hitno"!
Nešto si ti tu pogrešno razumeo.
Danas sam opušteno preko mts banke poslao bez ikakve provizije.
Postoji slajder pored koga piše hitno na prvom koraku, zatim na drugom koraku imaš red 'provizija', gde lepo piše 0 dinara.
Uzmi slobodno probaj i sam, pre nego što kreneš da širiš dezinformacije.
Takođe u njihovom cenovniku na sajtu bi trebalo da stoji da nema provizije.
Хитно је за>300.00015.8.2. Пренос на рачуне код друге банке у земљи Без накнаде
15.8.2.1. Пренос на рачуне код друге банке у земљи реализовани у ИПС систему – инстант плаћање Без накнаде
Nema smisla da vise postoji Hitno kod MB onda.
Plaćanja preko QR kodova najkasnije kreću 1.4.2019.
Sent from my STF-L09 using Tapatalk
Valjda je bilo logično da sva plaćanja sada budu instant po defaultu, a kliring da ostane kao legacy backup varijanta.
А како вратити или сторнирати уплату на погрешан рачун или на прави рачун кад се неко предомисли или погријеши суму?Има ли неко објашњење од НБС?
Oni su uvrk preko.RTGS, Hitno bi samo naplatilo vise, a isti efekat bi bio.Хитно је за>300.000
Zanimljiv servis koji trenutno kod mene ne radi.
Probao iz Komercijalne na Telenor, evo 25 min i dalje je u obradi.
Probao iz mts banke da prebacim u Komercijalnu dodje do lozinke tj koda koji se ukuca prilikom plaćanja i javi grešku.
Mislim da je upravo to TB to želela da postigne sa mCash-om, ali...Plaćanje preko QR će krenuti onog trenutka kada banke ponude mobilne aplikacije. Trgovcima bar neće biti problem da generišu QR kod. Verujem da će uskoro neko da izbaci i najjednostavniju app u kojoj u profil upišeš svoje podatke, kao primalac. Startujes app, upišeš iznos i ona generiše QR koji platilac skenira i pare su na tvom računu.
Dobra fora je što će i platilac moći da generiše QR kod, a primalac da skenira i preuzme novac.
Mislim da je upravo to TB to želela da postigne sa mCash-om, ali...
Predvidjen je scenario za povraćaj novca (prezentovan je u NBS na radionicama), no ne mogu se setiti trenutno detaljaА како вратити или сторнирати уплату на погрешан рачун или на прави рачун кад се неко предомисли или погријеши суму?Има ли неко објашњење од НБС?
Е па онда је за мање од 300.000Oni su uvrk preko.RTGS, Hitno bi samo naplatilo vise, a isti efekat bi bio.
Mnt, nisam siguran da je IP jeftiniji od Kriling ili RTGS. Stoji samo da je od kartica jeftiniji.
Pogresna slanja mogu da se reklamiraju u banci.
Pa naravno da ne radi u Torontu samo unutar Srbije![]()
+1Е па онда је за мање од 300.000Какве су ове онлајн банке не бих остварио поврат новца ни за 6 мјесеци.
RF je prva, ali bas prva, uvela da nema naplate za e-placanja za sva fizicka lica, preko 10 godina otprilike. Nemaju ni sada proviziju. AIK nema isto za e-placanja.Većina banaka ne naplaćuje provizije za plaćanja unutar banke, kada su i platilac i primalac u istoj banci. Za eksterna plaćanja mobilnim telefonom ili preko onlajn bankarstva, neke od banaka kao što su Sosijete ženeral i Direktna banka uopšte ne naplaćuju naknadu, dok ostale naplaćuju ili fiksne iznose ili u procentu od iznosa transakcije. Najčešći iznos fiksnih naknada je 30 dinara po transakciji (Adiko, Rajfajzen, Unikredit), dok recimo Komercijalna banka nudi 25 besplatnih transakcija dok svaka sledeća košta 15 dinara. Banke koje naplaćuju naknadu u procentualnom iznosu od vrednosti transakcije imaju minimalni iznos naknade, a većina i maksimalni. Recimo Poštanska štedionica naplaćuje 0,25 odsto vrednosti transakcije, a minimalan iznos naknade je 10 dinara za transakcije do 4.000 dinara. AIK banka naplaćuje 0,8 odsto i minimalno 80 dinara, dok recimo Kredi Agrikol ima proviziju od 0,7 odsto a koja je ograničena minimumom od 35 dinara i maksimumom od 4.000 dinara.
U Srbiji sam. Sve 3 banke su u ovom sistemu, i nije htelo sinoć. Tek je jutros prošlo. Probaću opet večeras.
Sad ovo instant placanje da li radi ako prenesem sa TB na Raiffeisen banku? Ili ce to moci tek od 31.12. Kada i Raiffeisen zvanicno uvede? Jasno mi je da ne moze da se instant placanje izvrsi u Raiffeisen banci, ali da li mogu da primaju uplate?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari