Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Da li je ovo realno moguce?
93f58d6d74912a47e4d8d8c4dacd28d0.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mora da je prava ponuda, telefon od 180-200e za 60$.

Ako sam dobro shvatio počinje takmičenje dizajnera za MIUi 10 teme, takmičenje će trajati do 8 novembra a počeće da odobravaju teme već od 8 oktobra što je dobra vest. Tako da još malo ćemo moći da promenimo default temu kompletno umesto parcijalno.

Ima jedna stvar koja je pocela da me nervira a nisam siguran kako da iskljucim to. Kada prolazim ulicama a wifi i 4g mi ukljucen zakaci mi se na neke otvorene wifi mreze. Moze li da se iskljuci da se ne konektuje sam na slobodne wifi mreze? Ok neko ce reci iskljuci wifi kad izadjes iz kuce, ali navikao sam da ga ne gasim iz odredjenih razloga. Ako se ne varam na LG-ju sam imao da to iskljucim.

Mom telefonu se nešto dešava. Kamera je stvarno loša, kad mislim loša mislim na bagove. Problem su video snimci, na fhd je sve u kockicama i loš je kvalitet, na 4k je dobar kvalitet ali je mračno. Gcam mi pravi loše hdr fotke al ajde, to je aplikacija koja nije namenjena ovom telefonu. Upoređujući slike na redmi 3s i rn5, totalno su identične. Danas primećujem da po 10-i put samo izađe iz neke aplikacije i vrati je na početnu stranicu. Mislila sam da je do fb ali nije. Pre minut mi samo izađe iz tapatalk i vrati ga na početak. Ne znam dal da vratim na fabrička podešavanja. Ubi me ovo iznova postavljanje svega, posebno notifikacija.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni se na tesli desavalo to da se home dugme samo od sebe aktiviralo, posle poceo i back taster, pa mu se oduzela leva strana ekrana. Na kraju ga odneo u servis gde su mu zamenili bateriju i ekran.

Za ekipu koja je stavljala Masik, da li je dovoljno samo mountati twrp kao i za Gcam i flashati Masik?
I ako hoću nazad na stock samo flasham zadnji miui 10 image kroz adb?

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Za ekipu koja je stavljala Masik, da li je dovoljno samo mountati twrp kao i za Gcam i flashati Masik?
I ako hoću nazad na stock samo flasham zadnji miui 10 image kroz adb?

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk
Evo kako ja radim twrp i magisk instalaciju:
Boot-uješ twrp kroz fastboot
Instaliraš twrp img
Flešuješ no verity fajl
Flešuješ magisk

Za vraćanje na stock ti treba mi flash i skines zip rom sa sajta.
Mom telefonu se nešto dešava. Kamera je stvarno loša, kad mislim loša mislim na bagove. Problem su video snimci, na fhd je sve u kockicama i loš je kvalitet, na 4k je dobar kvalitet ali je mračno. Gcam mi pravi loše hdr fotke al ajde, to je aplikacija koja nije namenjena ovom telefonu. Upoređujući slike na redmi 3s i rn5, totalno su identične. Danas primećujem da po 10-i put samo izađe iz neke aplikacije i vrati je na početnu stranicu. Mislila sam da je do fb ali nije. Pre minut mi samo izađe iz tapatalk i vrati ga na početak. Ne znam dal da vratim na fabrička podešavanja. Ubi me ovo iznova postavljanje svega, posebno notifikacija.

Nemam tih problema na stock MIUI 10 Stable. Bagovala je kamera i izbacivala greške kada sam uključio HAL3, instalirao gcam i celu tu proceduru. Sada na stock nema problema. Moguće da je do toga, da se nešto ne slaže najbolje sa MIUI 10 Stable.
Ima jedna stvar koja je pocela da me nervira a nisam siguran kako da iskljucim to. Kada prolazim ulicama a wifi i 4g mi ukljucen zakaci mi se na neke otvorene wifi mreze. Moze li da se iskljuci da se ne konektuje sam na slobodne wifi mreze? Ok neko ce reci iskljuci wifi kad izadjes iz kuce, ali navikao sam da ga ne gasim iz odredjenih razloga. Ako se ne varam na LG-ju sam imao da to iskljucim.
I ja baš kao ti nikada ne gasim ni wi-fi ni 4g. Međutim, nemam tih problema da se nakači na otvoren wifi. Čak mi ni ne izbacuje obaveštenja kad ima u blizini otvoren wifi. Na kojem si romu? Ja sam na MIUI 10 Stable. Jedino što sam isključio to je wifi asistent ali koliko sam video iz opisa opcije, on nema veze sa tim povezivanjem na otvorene mreže. Ništa ne gubiš da probaš to da isključiš, ali opet kažem mislim da nije to rešenje.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Isto i kod mene; wifi i data su uvek uključeni. Konektije se na samo na wifi mreže koje se nalaze u listi sačuvanih (na koje se već povezivao uz moju dozvolu). Tako bi trebalo svaki telefon da funkcioniše...

Evo i ja da potvrdim da je baterija na miui 10 losija nego na 9 iako u prvi mah mije delovalo tako.
Smlatio me neki virus, juce sam ceo dan proveo u krevetu i akao fon. Vrlo sam se neprijatno znenadio kad sam video da je telefon posle 8h od skidanja sa punjaca i od toga 7h sota (znaci kombinacija gde bi sot trebao da bude najveci) telefon bio prazan. Na miui 9 je redovno islo na 10+ sota na 24h usage. A pri ovakvom "neispustanju" iz ruke sigurno je mogao i 15h sota, nije bilo sanse isprazniti ga za dan (makar na wifi). Ovo sad je dosta slabije...evo gledam i sad, pre 20-ak minutam sam ga skinuo sa punjaca, i od tad malo listam tt i skinuo skoro 7%. To se nije desavalo ranije.

Na MIUI 10 sam, global. Povezuje mi se na neke wifi mreze na koje se ne secam da sam se ja nekad povezivao, ali ne iskace mi to da su dostupne free wifi mreze. Videcu sledeci put kad mi se poveze da obrisem tu mrezu i da vidim da li ce spedeci put da se poveze sam.

Imaš kod wifi u additional settings opciju "manage saved networks" pa pogledaj da ti ne stoje tu.

Znam da je trebalo ranije da bi se "zadržao" twrp, da ne vrati fabrički. Sad po difoltu to flešujem posle twrp. [emoji3]

^
Za Masik ti treba twrp, root je nebitan i svakako se poništava kad odradiš clean flash.

Ne treba ti ako flesujes magisk, zato što rade istu stvar.

Da li se otključavanjem bootloadera brišu svi podaci sa telefona?

Evo stavio Masik X1.2, sve radi, bilo je malo napeto jer se nije odmah bootao...
Prvo što sam primjetio je da Google Photos piše da imam Pixel i da imam neograničeno u original kvaliteti [emoji16].
Koji su najbolji dodaci za Magisk za RN5?

Samo kamera patch, samo toga se drži nemoj gomilu da stavljaš, može haos da nastane.

Tu sam ja, samo slabo nesto postujem ovih nekoliko nedelja unazad. Nema nam @Kidence na forumu tako da sam se smorio bez njega.. kontaktirao sam ga i na pm na bench forum i na tt chat, ali ne javlja se..

Kazu da je batalio forum. Bas je bzvz, bez njega je kvalitet diskusije ovde opao drasticno. Decko je dr za xiaomi.

Isto mi se dešavalo pa isključujem Wifi. Da nije do ovog asistenta, možda treba da se isključi?
34e25e0396d662057c86a07e344058aa.jpg

Ukoliko se ovo isključi, telefon će ostati na wifi mreži čak iako recimo nema interneta preko te wifi mreže.

Nazad
Vrh Dno