Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Zaboravio sam otključavanje licem... Na regionu Srbija...

Послато са Redmi Note 5

Izgubi se naziv operatera, samo na zaklucanom ekranu? Cini mi se da wifi 5ghz radi mnogo bolje. Nije lose sve u svemu.

Updateovao se normalno na 9.6 verziju, i super radi tako da mi je laknulo... Hvala vam na odgovorima :)

Да ли су иконице мање на 10-ци или се мени чини?? Може ли то негде да се увећа?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Да ли су иконице мање на 10-ци или се мени чини?? Може ли то негде да се увећа?

Settings >> Additional settings >> Accessibility >> Display size

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

@veljadj
Nistam te razumeo, sada radi face unlock i kada je izabrana Srbija kao zemlja ? Nemora vise Indija ? Ako je tako super odmah menjam ekstra me nerviraju razni Indijski praznici u kalendaru nikako nisam skontao kako da ih uklonim, a da ostanu nasi :D

Ja nemam face unlock,a region mi je od početka Srbija...

Stiglo, 5 min traje instalacija, sve u fulu.
Nego, ima li nagoveštaja da ćemo skorije dobiti neki MIUI update sa Androidom 9?
To će možda doći sa miui 11, ali možda. Generalno low end i mid range dobijaju jedan update, ali 3 miui update-a što je meni mnogo bitnije nego Android verzija.

Ja nemam face unlock,a region mi je od početka Srbija...

Moja greška[emoji849], ostao mi region Rusija ko zna od kada...

Послато са Redmi Note 5

Sad tamne teme nisu kompatibilne... ,)

Da li je pteporucljivo odraditi neki factory reset pre ovog updatea? Nemam root ni twrp..hocu da bude sto cistije, da krenem od 0..

Onda odradi posle update reset, pre update nema smisla.

Koja je razlika ako stavim npr region Russia a ne Srbija osim u aplikacijama koje se instaliraju? Ocu da imam face unlock samo [emoji1]

To će možda doći sa miui 11, ali možda. Generalno low end i mid range dobijaju jedan update, ali 3 miui update-a što je meni mnogo bitnije nego Android verzija.

Ovo pitam jer Android 8.1 ne prepoznaje PS2 kontrolere kada se nakače na adapter, dok 7.0 vidi sve bez problema pa se nadam da će devetka nekim čudom biti u mogućnosti da prepozna.

Nerast napuni ga do kraja

Hvala veliko, nisam ga punio nikad do kraja jer i ovako drži kao blesav, S7 sam posle godinu dana korišćenja punio 2x,nekad i 3x a ovaj 1x i ostane ihaaaj, prezadovoljan sam telefonom, ne znam kako je bilo na Miui 9 jer je meni došao sa Miui 10 već [emoji16]

RN 5

App vault je iskljucen,ali ponovo se na zakljucanom ekranu pojavljuje precica za lampu i kameru.
Jel ovo bug neki ili sta?

To su prečice koje ne spadaju pod app vault.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

To su prečice koje ne spadaju pod app vault.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

To je zadnji put pomoglo da se ne vidi na pocetnom ekranu,zato pitam.
Kako to ukloniti?

Na Miui 9 sam disable-ovao Google, tj onu pretragu kada se prevuce prstom od dole i nije se nista pojavljivalo. Ne koristim to, ali sam stalno slucajno ukljucivao prilikom prevlacenja od dole, dok sada na 10-ci izadje ovako belo, Google je i dalje na disable. Postoji li mogucnost da se ovo iskljuci, tj., da bude kao na Miui 9?
http://cloud.tapatalk.com/s/5ba374edc195c/Screenrec search.mp4

Poslednja izmena:
Da li je pteporucljivo odraditi neki factory reset pre ovog updatea? Nemam root ni twrp..hocu da bude sto cistije, da krenem od 0..

Ako ti je otključan BL onda fastboot metod i biće kao iz fabrike.

Neko je pitao da li je ispravljen bug u prikazu SOT-a, na masiku je ispravljeno. Trebalo bi i na globalu.
fac2b457819e06d9dd4c3ffe5bc0dbea.jpg
025cdb962917400a2c422a63b3211db5.jpg

Dal me neka aplikacija zeza ili se još nekom ovo desava da izbacuje. Malo, malo pa iskoči.
f9b257a1c4c687265f2fe0a726340bfb.jpg

Da li ukidate aplikacijama dozvolu "start in background"? I da li ova dozvola ikako može da utiče na brzinu otvaranja i prebacivanja između aplikacija? Ja koliko razumem ova dozva poput autostarta utiče samo na push notifikacije, ne na držanje aplikacije u memoriji i njeno pokretanje, zar ne?

Na Miui 9 sam disable-ovao Google, tj onu pretragu kada se prevuce prstom od dole i nije se nista pojavljivalo. Ne koristim to, ali sam stalno slucajno ukljucivao prilikom prevlacenja od dole, dok sada na 10-ci izadje ovako belo, Google je i dalje na disable. Postoji li mogucnost da se ovo iskljuci, tj., da bude kao na Miui 9?
http://cloud.tapatalk.com/s/5ba374edc195c/Screenrec search.mp4

Proslo je vreme za izmenu, pa citiram sam sebe...

Evo, sada se umesto praznog belog polja, gde je nekada bio Google search, otvara Mi browser....:zgran:
Sve bolje od boljeg, ima zalbi i na Miui forumu...:lupko:

Nije valjda da koristis default launcher? :D

Lawnchair i Evie su zakon.

Odradio sam update na MiUI 10 i resetovao fon, prerano je za utiske, ali je swapovanje izmedju poslednje dve aplikacije odlicna stvar. Sto se rada tice, i 9 i 10 rade odlicno, za sad ne mogu da primetim neke razlike.

Poslednja izmena:
Ma koristim, uvek sam koristio stock, i ovaj mi je ok, samo me ovaj swipe-up nervira...:)

Dobar ovaj MIUI 10. Radi ko sat...Sve je nekako brže, bez i najmanjeg seckanja. FSG radi sada stvarno odlično, otisak prsta otključava istog momenta, telefon se ne greje mnogo mada je i toplije danas. Kozmetički mi sve deluje nekako bolje. Sviđaju mi se promene. Videćemo za bateriju rano je proceniti. Prebacivanje između aplikacija je dobra stvar...

Ne znam da li su u kameri i ranije bile opcije Tilt Shift i Straighten?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno