Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Najgore sto je oem zakljucan. Ne mozes mu nista sad. Probao sam global, kineski, ruski, sve zive verzije i nista.

Jesi gledao na mi forumu da li ima neko rešenje? Ne možeš uopšte da ga pokreneš?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kako da proverim koja je verzija, na kutiji pise nesto na onim kineskim hijeroglifima pa sam predpostavio da je ta? Je l mozes da mi objasnis sta znaci kada je bootloader otkljucan, da li utice na performanse, je l cu moci da instaliram updateove i je l moze da zezne nesto? U mtsu je sestra a oni nemaju 4g bez postpaida tako da za to nema brige :)
EDIT: U about phone pise da je MIUI 9.5 stable, znaci trebalo bi da radi ok :D

Poslednja izmena:
Ako je mts trebalo bi u vecini slucajeva da radi okej...neka proba da ide system update, pa da proba da apdejtuje, trebalo bi da joj izadje 9.6 verzija softvera, ako sve apdejtuje kako treba, onda ne bi trebalo da bude problema...na ostala pitanja bolje neko drugi da ti da odgovor.. :)

.
bab074482dcec382b6332ef56c3765db.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne razumem indijski može prevod?

Kačenje takvih komentara (iako se zna zašto kasni update, ne zbog toga što piše) se stavlja u njihov nivo, a znamo kakav je njihov nivo.

Ovo za bateriju i igre je u mom slučaju tačno. Takođe se greje dok se duže koristi kamera. Nije to bio slučaj na miui 9 100% jer sam baš to testirala. Navigaciju neću bzv jer će se verovatno pregrejati.

To je samo kod tebe. Meni je isto 9 i 10.

Ja sam na Masiku, a ja sam i pre nego što će ovde stići ota flesovao čim su okacili na 4pda.

Ocigledno sa razlogom nije redovno pusten update.

Ne kontam cemu tolika zurba, kao da 9tka ne radi sve kako valja. Kada bude sve provereno pustice OTA i kraj price.

Ovo sto je nekom update prosao "zezajuci" updater aplikaciju je cist bag i propust sa njihove strane. 10tka nije jos bila spremna za release za ovaj model. Nekome ce naravno da radi savrseno nekome ne isto kao i bilo koje drugo parce softvera sve zavisi kako se koristi i koje druge aplikacije su na telefonu.

Ako je neko dovoljno trapav kao ja i uspeo da osteti Sim tray, evo zamene. Identican je kao original, samo je (barem meni, na plavom) boja malo bledja, ali se ne primecuje kad se stavi.

SIM Card Tray Socket Slot Holder Adapters For Xiaomi Redmi Note 5 / Note 5 Pro Sim Cards Adapters Phone Replacement Spare Parts
https://s.click.aliexpress.com/e/cGaMtf4k

A jeste im sim slot malo labav kad se izvadi, svaki put kad ga drzim imam osecaj da ce da se raspadne u ruci.

Ja sam ubacio karticu kad sam uzeo telefon i to je to, vise je ne vadim dok ne kupim drugi.

I ja tako, a kad nije htelo da udje kako treba, pritisnuo malo vise(na proslom fonu bio metalan) i Sim tray se iskrivio i napukao na jednom delu. Uspeo sam da ga ispravim i radio je normalno, ali me nerviralo i narucio sam rezervni.

Ti si kupio nov telefon, ali ti je prodavac otključao butloader i ubacio global/EU rom (najverovatnije). Ne opterećuj se. Jer da ti je prodata varijanata sa fabričkim sistemom, mogao bi da se slikaš :D
Otključavanje kod Xiaomija ide isključivo zvaničnim putem, ne utiče na garanciju niti na performansee. To ti je samo zvanična dozvola da na telefon ubaciš sistem namenjen drugom geo području.
Kineski romovi su katastrofa sa naše tačke gledišta, osim jezika imaju brdo njihovih preinstaliranih aplikacija i ne rade google servisi.

Prezadovoljan sam telefonom u svakom pogledu poredeći sa ga S7 i Mi5s koje sam imao pre njega, na stocku sam, 10 picim ali me muci kako da ga nateram da ne sabira sva vremena u potrošnji baterije od kako je došao kod mene.
8f83fcfdc31f34086d07ae8fad37c87f.jpg
5efc45512efac10d72317fbf0c67d0c4.jpg

RN 5

Nerast napuni ga do kraja

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Stigla desetka.
Prvo sto sam primetio je gore da su rotirali jacinu signala operatera i jacinu signala WiFi. Na devetki mi je pisali MTS 4G a sada ne pise. Ajd da vidim i ostale novine.

Auhhh kako dobro radi 10-ka,kao da je drugi telefon, sve je brže, fluidnije, lepše... Vrlo sam zadovoljan na prvu loptu, svaka čast Šaomi[emoji41].

Послато са Redmi Note 5

Stiglo, 5 min traje instalacija, sve u fulu.
Nego, ima li nagoveštaja da ćemo skorije dobiti neki MIUI update sa Androidom 9?

Na kojem ste regionu?

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Instalirah i ja Ota, odlično se sve čini na prvu loptu. Jesu sredili Bug sa prikazivanjem potrošnje baterije ?

Nazad
Vrh Dno