Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Imam jedan problem. Mala rodjaka je pokusala da promeni sifru na telefonu, i zakljucala telefon. Pa bi sad treblo da instaliram ponovo ROM preko miflash toola. Treba mi fastboot ROm za redmi note 5 pro, ili za redmi note 5?
Probaj ovo da skineš na komp:
http://www.xiaomitool.com
Sam će ti izbaciti dostupne romove. Samo treba da uključiš USB debugging pa ne znam dal ćeš uspeti.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Siguran? Meni bbs i masik pokazuju isto. Koja sekunda gore dole.

Siguran 100%. Pokazuju razlicito ovih par dana otkad iman desetku, i danas uzmem da testiram, skinuo sa punjaca i nesto sam cackao oko 10 minuta i igrao neku igru sat ipo, posle usao da pogledam i lepo pise da je igra koriscena sat ipo a SOT pokazuje 1h i 29minuta, sto nije moguce, a gsam mi pokazivao oko 1h i 40 minita sto je otprilike tacno koliko bi trebalo.
Mislim da su bar pokazivanje potrosnje aplikacija ispravili, mada testiracu to jos malo.

Mene mrzelo da cekam nasao sam na XDA ima i incremental update, ko nece da brise sve podatke. Odradio popodne preko updatera, za sad sve ok radi.

Ja uhvatio Miui 10 ono vece kad je bio dostupan i instalirao,a gospodji jos ne stize. Bice,verovatno ce kad ostalima stigne desetka,nama koji smo vec instalirali stici neka zakrpa. Uostalom,kao da 9 nesto fali,i ona sljaka super...

Koliko sam voleo ovaj efekat kada sam imao dslr :D
75def6c39448971804e91298114c6078.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Na novoj verziji Poco Launcher-u ispravljanjen bag sa sitnim ikonicama za ovaj model.

Kakvi su za sada utisci sa miui 10 stable? Najviše me zanimaju performanse, fsg, animacije. Da li ima seckanja, itd?

Stigla i crvena futrola. Dosta je debela, tako da je zaštita odlična.
Par slika u spoiler-u.

98e99d1255e9795c65055d64580780d4.jpg
5476edff32779154425216bb23cea473.jpg
4e4668c0de226c083e5e55777fc1c59a.jpg

Poslednja izmena:
Kakvi su za sada utisci sa miui 10 stable? Najviše me zanimaju performanse, fsg, animacije. Da li ima seckanja, itd?

Miui 10 radi super, i meni mnogo lepse izgleda sve ovo. Recent aps mi se ne svidja puno ali naviknes se. FSG rade super bez seckanja, ok nekad ce da zasecka ali nista strasno, uglavnom radi super i bolje nego na miui 9. Bateriia mi traje dosta bolje na miui 10. Za sad nisam primetio nikakve bagove.

Dajte link do tih poredjenja gcam vs stock, nesto nemogu da verujem da moze biti neka bitna razlika.
Ako ima dovoljno svetla razlika najčešće nije neka, a ako ima malo svetla (i slika se sa auto podešavanjima) razlika zna da bude drastična.
Klikom na slike otvaraju se u originalu.

Meni se greje fon na miui 10.0.1.0 baš dosta. Non stop je na 37 stepeni ako se ne koristi. Ceo gornji deo je topao. Razmišljam da se vratim na 9-ku.

Ako ima dovoljno svetla razlika najčešće nije neka, a ako ima malo svetla (i slika se sa auto podešavanjima) razlika zna da bude drastična.
Klikom na slike otvaraju se u originalu.

Da li ova druga izgleda kako si i ti video ili je malo svetlija od realnog?

Kakve su vama temperature? Meni ovo pokazuje CPU-z prilikom light usage-a.
f8b09bf227ff59b4501680e839279aff.jpg

Meni se greje fon na miui 10.0.1.0 baš dosta. Non stop je na 37 stepeni ako se ne koristi. Ceo gornji deo je topao. Razmišljam da se vratim na 9-ku.

Znači ipak ne lažu ovi indij(a)nci sa MIUI foruma. Pročitao sa još par postova gde se žale na isti problem...

U fazonu procesor i u stanju mirovanja ne spušta frekvenciju do minimalne nego drži takt non stop na 1000 i nešto MHz. Što bi se reklo "zakucao"... [emoji375]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Onda se to desava kako kome. Nema pravila izgleda...

Znači ipak ne lažu ovi indij(a)nci sa MIUI foruma. Pročitao sa još par postova gde se žale na isti problem...

U fazonu procesor i u stanju mirovanja ne spušta frekvenciju do minimalne nego drži takt non stop na 1000 i nešto MHz. Što bi se reklo "zakucao"... [emoji375]

Nije zakucao nego su Qualcomm ili Xiaomi rešili da minimalna frekvencija bude 1133mhz za veća i 633 MHz za manja.

Ne verujem da je to doslo sa miui 10, da je tako doslo bi svima. Ja nemam tih problema, telefon se ne greje pri normalnom koriscenju. Te temperature koje je okacio tristac021 su sasvim normalne. Ako se greje znaci da neka aplikacija radi u pozadini.

Jedna stvar koju sam skontao...u developer settings sam imao iskljucenu miui optimization, procitao sam negde da to treba da se iskljuci i to sam i uradio cim sam kupio fon...proslo je 2 meseca od tada i gestures mi je uvek seckao malo...sad slucajno probao da upalim to, probam kako radi i vidim da radi mnogo bolje...tako da ostavljam to ukljuceno.. :D

Stiglo mi je staklo koje narucih sa Alija 21. avgusta.
Za 1.77 dolara je okej, posto sam to prvo narucio, kasnije narucih jos 2 bez crnih okvira da se nadje, na kp su ovakva 700din...
Osecaj je pod rukom je okej, odziv odlican kao i bez njega.
lepo klizi pod rukom, jedino mi se ne svidja sto ekran bude ovako 'glupo' siv, zbog crnih okvira.
Cini mi se da malo ubije kvalitet prikaza na prvo koriscenje.
Ali boze moj, za 180 dinara [emoji3]
83f975f88c19af84fd3bd4d4ceaacee5.jpg
4b6dbe1317c684c61d1863448a15e7d4.jpg

Vrh Dno