Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Nisam 100% siguran, ali koliko sam primetio do sad mislim da su popravili auto osvetljenje na MIUI 10. Nisam do sad ni jednom imao potrebe da pojacavam osvetljenje u kuci, a pre je znalo unutra bez razloga da padne na minimum.

Jel ce izaci nekad skroz stabilna gcam za rn5, bez da joj treba 15 fixeva da bi radila ili da posle svake 3 slike kresuje?
Karikiram malo, ali znate na sta mislim.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Možda izadje za koji dan, a možda i za koji mesec, a možda i za godinu. Možeš da ubrzas proces tako što ćeš isprobavati svašta, razne verzije, uz to malo naučiš o programiranju, pa daš neki doprinos zajednici. Možeš i da čekaš na gotovo, ali bez kukanja kad će biti.

Inače meni sve sem prednje kamere u noćnim uslovima radi. Preko dana normalno.

Ne kukam, samo pitam...ciso ono malo caskamo. Pa da mi je kamerna bitna stavka kod fona verovatno bih probavao sve i svasta. Ovako...mogu da zivim i bez gcam. Ali ako vec moze bolje...sto da ne.

Gledao sam neko poredjenja Gcam vs Stock, gcam bukvalno sije, kao da nije isti telefon, tek u lowlight-u za neverovati
Pricekacu da izadje stabilna verzija gcam pa da vidimo i to cudo [emoji3]

Poz,imam RN5 ali nemam Srpski latinicu samo cirilicu ?! Kako da instaliram Srpski latinicu ?

Za GCam sam konačno našao prihvatljivu opciju...

Masik X + 980a + Arnova8G2

Masik X imam u verziji 1.0. Mrzilo me da prelazimo na 1.1 jer svakako nije koristio ovu zvaničnu verziju MIUI10-ke za global.

Napomena: u Portrait modu potrebno prvo napraviti fotografiju zadnjom, a potom prednja kamera radi bez problema.

Imam jedan problem. Mala rodjaka je pokusala da promeni sifru na telefonu, i zakljucala telefon. Pa bi sad treblo da instaliram ponovo ROM preko miflash toola. Treba mi fastboot ROm za redmi note 5 pro, ili za redmi note 5?

Koju šifru je probala da promeni?

Šifru za otključavanje može da resetuje preko gmail-a.

Nemam pojma, verovatno ovu za lockscreen. Bilo je ono da povuces odredjen patern, pa je htela da promene u sifru, i na kraju je zaboravila dva zadnja broja, i zakljucala telefon

Dajte link do tih poredjenja gcam vs stock, nesto nemogu da verujem da moze biti neka bitna razlika.

Nemam pojma, verovatno ovu za lockscreen. Bilo je ono da povuces odredjen patern, pa je htela da promene u sifru, i na kraju je zaboravila dva zadnja broja, i zakljucala telefon
Probaj hard reset. Trebalo bi da pomogne.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Evo i mene u vasem jatu, skupljam utiske lagano,posle Mi5S i S7 sam bas odusevljen, pogotovo sto su ono flagship uredjaji , jos nisam sve postavio, a stim u vezi koji email client da instaliram za Orion telekom [emoji16]

RN 5

Dajte link do tih poredjenja gcam vs stock, nesto nemogu da verujem da moze biti neka bitna razlika.
Nisam gledao na tim linkovima, ali...
Instaliraš GCam i provjeriš uporedno.
Razlika je vidna.
Nije da je Stock užas, ali GCam je vrhunska.

Treba mi rom za redmi note 5 pro ili redmi note 5?
Зашто не урадиш вајп из рекаверија?
Обавезно мораш да знаш е-маил и шифру која је активна на телефону....

Купујмо домаће!

Redmi Note 5 pro. Pazi na verzije miui-a zbog ARB

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Зашто не урадиш вајп из рекаверија?
Обавезно мораш да знаш е-маил и шифру која је активна на телефону....

Купујмо домаће!

Hvala.
Ja znam da moram uvek znati email i sifru. :)
Ja sam 1500km udaljen od te rodjake i njenih roditelja. Oni se ne razumeju u te stvari.
No, nista do uvece. mama je odnela telefon do grada, do nekog servisa. Videt cemo sta se desilo :)

preko racunara?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Nisam najbolje svhatio, instaliram twrp i gcam (b loader mi je otkljucan) ostanem uredno na miui i mogu dobijati apdejtove ali ne i instalirati?

Definitivno nisu popravili pokazivanje SOT na MIUI 10. I dalje pokazuje manje nego treba, sad sam se definitivno uverio u to.

Хард ресет је комбинација тастера. Код овог телефона је то тастер за паљење и тастер за појачавање звука које држиш заједно око 10 сек.
Прогуглај за остало.
Kako da uradim hard reset ako ne mogu da udjem u telefon?

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Definitivno nisu popravili pokazivanje SOT na MIUI 10. I dalje pokazuje manje nego treba, sad sam se definitivno uverio u to.
Siguran? Meni bbs i masik pokazuju isto. Koja sekunda gore dole.

Vrh Dno