Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ovo je pokazatelj kako je upeglan MIUI...
Sjajno, prosto sjajno.

c1aee0b91e62e112d738b68fd86c7eb5.jpg

Mozes da pojasnis sta to znaci?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ђиле која је ово тема?
Да миуи је прешао далек пут.... чак и на лошијем хардверу ради добро. Сада свима препоручујем шаоми телефоне.

Купујмо домаће!

Mozes da pojasnis sta to znaci?

Ova zelena linija znači 60fps, ako ode iznad, znači da nije glatko i da secka UI.

Ђиле која је ово тема?
Да миуи је прешао далек пут.... чак и на лошијем хардверу ради добро. Сада свима препоручујем шаоми телефоне.

Купујмо домаће!

Share theme: Sunset
Here's a theme I thought you might like: Sunset! Link: http://zhuti.xiaomi.com/detail/25271d09-13bb-4d78-888d-a200d25e23c4

Samo ikone promenim.

Poslednja izmena:
Developer options - Gpu rendering profile.

A2, ali mi generalno fon radi fluidnije nego RN dok sam koristio.
04f4a2dae824566ec220a4846e8a5c42.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Menjao sam poslednjih dana romove skoro pa svakodnevno i na kraju se uvek vratim na MIUI 9 stable. Baterija ni na jednom custom romu ipak nije na tom nivou. I ako već postoji port stock kamere na custom rom opet nije to to. Za sada sam na stock stable + gcam i planiram da se hladim od eksperimentisanja i menjanja romova i kernela jer jednostavno nema neke poente a i nedostaje mi dosta stvari sa miui kojih nema na klot androidu.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Bas skace...odmah sam ugasio kad sam skontao...ali cini mi se da ovaj novi apdejt vise secka kod animacija...videcemo kako ce biti kasnije... :D

Otkljucah i ja bootloader pre neki dan i odmah pretresem xda i 4pda. Probao nekoliko custom romova (Pixel Experience 9.0, AOSiP 8.1, AEX 8.1, Masik, MIUI Pro) i nekako nijedan ne nije fluidan kao Global Stable 9.6.3.0.

Ovi MIUI custom romovi imaju dobrih, korisnih opcija, ali mi MIUI 10 nikako nije fluidan kao 9. Na stranu to sto mi quick settings i notitification panel izgleda kao neka losa iOS tema. Na RN4 kad je tek stigao MIUI 10, svideo mi se i odmah sam presao, ali na RN5 nije to to. Bez obzira sto mi ni vizuelno nije tako dobar kao pre, prosto sam UI nije tako fluidan, animacije, otvaranje/zatvaranje aplikacija, itd.

Sa druge strane, Pixel Experience je pravo osvezenje, dosta dobro utegnut, cist UI ALI opet, nema te fluidnosti. Cak i kod otvaranja osnovnih aplikacija poput dialer-a ili poruka. Takodje mi fale neke opcije poput quick settings prekidaca za automatsko osvetljenje, swipe down za notifikacije, FSG.. ali zato ima nekih Android P korisnih opcija i generalno UI jako lepo izgleda. Pretrazih malo temu na XDA i vidim da se jos par ljudi pozalilo da je poslednji update zeznuo samu fluidnost i animacije. Mozda ce kroz par update-a to srediti. Naravno, kome ne smetaju ovi nedostaci. Meni je apsurdno da na danasnjim 6" telefonima nema swipe down za notifikacije. Znam da se to moze lako resiti drugim launcherom ili aplikacijom ali ne volim ja to. Takodje, na Android P Google keyboard izgleda UZASNO. Masna, boldovana slova na tastaturi a ostatak UI minimalisticki i sitan.. ocaj, ko god da je ono uradio nema veze s vezom. To su neke sitnice koje kod mene prave razliku i "odvuku" me na drugi ROM.

Tako da, kao sto par njih rece vec, MIUI je stvarno dosta napredovao i presao put od UI-a koji smo menjali cim upalimo telefon, do UI-a koji stoji rame uz rame sa AOSP/LOS custom romovima. Ta neka osnovna fluidnost pri kretanju kroz UI, otvaranje aplikacija, recents... cak i sa FSG radi super. Da ne pricam o nekim sitnim opcijama, "precicama" koje vam vremenom postanu deo navike i onda ne mozete bez njih.

E sad, par mozda korisnih stvari vezano za modove, root, itd:

1. TWRP: nakon otkljucanog bootloadera, telefon se ubaci u fastboot mod, poveze na racunar i kroz PowerShell boot-uje TWRP (ja sam koristio 3.2.3-0). Kada bootuje TWRP, sa racunara prebacite TWRP i instalirate kao IMG, a onda flesujete no-verity.

2. ROOT: Iz TWRP-a flesujete Magisk (ja sam koristio 16.7 verziju)

3. 4K i Manuelna podesavanja u stock MIUI kameri: Potreban root, naravno. Skinete neki root browser (ili npr ES File Explorer) i otvorite fajl /system/etc/device_features/whyred.xml. U njemu izmenite sledece dve linije iz FALSE u TRUE, i zatim restartujete telefon.

<bool name="support_camera_4k_quality">true</bool>
<bool name="support_camera_manual_function">true</bool>

4. GCAM: Na MIUI mi se odlicno pokazala Arnova's v8.2: GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.2.apk. Odlicno radi sa bukvalno svim podesavanjima od low do super high, 100%, sa i bez 6P.. bukvalno sve kombinacije, pa sami birajte sta vam najvise odgovara.

Pre instalacije neophodno je omoguciti camera2api: Skinete build.prop editor i dodate liniju: "persist.camera.HAL3.enabled=1", save&exit i restartujete telefon.

Na Android Pie tj Pixel Experience bolje se pokazala novija verzija: GCam-5.1.018-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.3b1.apk

5. Par zanimljivih modova:
Masik icon pack zip (flesuje se iz TWRP)
Automatic tasks za 9.6.3.0. (flesuje se iz TWRP)
Ukloniti My Groups i My Profile iz Contacts aplikacije (flesuje se iz TWRP, za 9.6.3.0 takodje)
Grid size u stock launcheru (skinete ovaj fajl, uklonite .zip ekstenziju i fajl premestite na system / media / theme / default / i podesite mu permissions 6-4-4 (RW,R, R ako se ne varam). Sada u okviru podesavanja home screen imate opciju za razlicite grid size.
Status bar kao na iOS (flesuje se iz TWRP)

Ima li sanse nabaciti na stock bez rootanja adbloker xiaomi browseru?

Menjao sam poslednjih dana romove skoro pa svakodnevno i na kraju se uvek vratim na MIUI 9 stable. Baterija ni na jednom custom romu ipak nije na tom nivou. I ako već postoji port stock kamere na custom rom opet nije to to. Za sada sam na stock stable + gcam i planiram da se hladim od eksperimentisanja i menjanja romova i kernela jer jednostavno nema neke poente a i nedostaje mi dosta stvari sa miui kojih nema na klot androidu.

+1
Kod mene gcam uvek ima iste bagove. Koju god verziju da skinem. Koristim je za dobre pejzaže, u suprotnom koristim stock. Prednja kamera mi je užasna na svakoj kameri, previše bleda i deformiše lice.

Bacila je svemir zeku.

+1
Kod mene gcam uvek ima iste bagove. Koju god verziju da skinem. Koristim je za dobre pejzaže, u suprotnom koristim stock. Prednja kamera mi je užasna na svakoj kameri, previše bleda i deformiše lice.

Bacila je svemir zeku.
Prednja kamera je ozbiljno dobra uz hdr+, definitvno bolja od nekih zadnjih samo treba namestiti peč u kojoj je sređeno da prednja radi i u uslovima slabijeg svetla. Još uvek je u beta fazi pa ima bagova ali kad se namesti lepo u principu nema problema. Što se tiče deformisanja lica, nisam primetio, ali iskreno i nisam neko ko je merodavan za selfije, meni je svaka prednja kamera čudna po tom pitanju [emoji23]

GCam radi super i na prednjoj sa HDR+ i Super High podesavanjima. Ova GCam uz ovaj patch (flesovati u TWRP, ne kroz Magisk). Ako vec imate instaliranu GCam, onda pre flesovanja patcha idite na clear data za gcam.

Kod mene onda nije bas tako sjajno...
335962e93285f0e39d6372fee99f2b98.jpg
5b3abde8f70020207bc1df2931f34155.jpg
a62b8831d29f89b2721bc0bb499e02ad.jpg

[emoji23][emoji23] Možda nije do kamere nego do mog lica. Ma ni ja ne volim da se slikam za instagram i ostale gluposti, eventualno mi služi kao ogledalo. Trebalo bi da je srede. Probala sam više varijanti i kod mene svaka ima identične probleme. Pratim neku grupu na telegramu i smorilo me više isprobavanje različitih apk.

Bacila je svemir zeku.

Već sam probao i tako je kako kazes, ali kada se ide back i ostala cuda, samo ripi do gore. Ali svakako zadovoljan sam radom telefona i pored toga.

Kako se gasi ono obavestenje emitovanje operatera? Stao mi nesto mozak[emoji854]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Izašao poco launcher ali popunjen rani pristup, ima da se skine na apk mirror. Al leti kao zmaj. Fali mu samo neki dark mode. Mogu i paketi ikonica sa play prodavnice da se ubace.

Bacila je svemir zeku.

Ima li sanse nabaciti na stock bez rootanja adbloker xiaomi browseru?

Ako neces da rootujes telefon, mozes da koristis adguard aplikaciju(nema je na playstoreu, izbrisao je gugl, kvari im biznis, skini je sa adguard sajta), pravi lokalni vpn, pa uklanja reklame ne samo u browseru vec i iz svih aplikacija(trosi oko 3-5%baterije, sto je nista za zivot bez reklama, mada na adguard blogu kazu da reklame jedu bateriju vise no njihova aplikacija), moras je samo zastititi od miuia da je ne gasi xD, ja sam pre dve godine za pc i android platio dozivotu licencu 5$ ne znam da li je i dalje toliko povoljno kada se kupuje iz Srbije, inace ima probna verzija koja traje nedelju-dve

Poslednja izmena:
Izašao poco launcher ali popunjen rani pristup, ima da se skine na apk mirror. Al leti kao zmaj. Fali mu samo neki dark mode. Mogu i paketi ikonica sa play prodavnice da se ubace.

Bacila je svemir zeku.
Али онај натпис у драверу са именом лаунчера је нешто најкинескије икад....
Али ради као авиончић...

Купујмо домаће!

Da li neko prodaje kvalitetniju masku za ovaj telefon, da pruži dobru zaštitu ekranu pri padu..?

PM.

@dominik76 Podesavanja/Jos/Hitni prenosi i tu ima raznorazna podesavanja emitovanja operatera.

Vrh Dno