Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Stock MiUI launcher? Mazohizam :D

Ja sam trenutno na Evie, smorio me Lawnchair, mada je Lawnchair definitivno kompletniji. Najvise mi je odgovarao ZenUI, mada odavno ga nema na PS za ovaj, prethodni fon i tablet koje imam, a kad skinem .apk crashuje kao lud..

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ja sam obožavao ZenUI na LG G3 Ali su prestali da ga update-uju pa sam posle njega prešao na arrow beše (sadašnji Microsoft launcher) a otkad sam na Xiaomi-ju sasvim mi je ok ovaj stock jer gurnem u foldere kao i na Microsoft-u što sam pa mi ne smeta.

Edit: Odličan mi je Microsoft samo mi fali onaj Blur za wallpaper što je imao ZenUI to ni na jednom nisam našao a to sam obožavao.

Poslednja izmena:
Mislis na blur kad se udje u App Drawer?

Ima i na Lawnchair i na Evie.

320aceaec59bd4f972016b194f9d21aa.jpg

Ne, ne. Bio je Blur za home screen wallpaper. Imao sam gomile prelepih slika koje su neupotrebljive jer ne vidim ništa šta piše na ikonicama a sa tim blurom su mi bile upotrebljive.

Edit: Evo sad sam stavio neku verziju 3 na s3 neo ovo samo na LG-u je bilo malo drugačije ali je isti princip.

0061e5f1560ccdfeacd1630f1ffecd32.jpg
805b275355214437ed365d25dc340b7f.jpg
021393818e6616b2a4697d339118a4e5.jpg

Poslednja izmena:
Pa što da se ne koristi ako već može? Ako može SD625 logično je da će SD636 to jhoš lakše i bolje.
Zato se i pitam zašto kod mene neće. Ne znam gde može da bude kvaka.
Nije poenta da li 636 podrzava 4k ili ne. Xiaomi zvanicno nije omogucio 4k na ovom telefonu i to je to. Nadamo se da ce sa miui 10 to omoguciti, mada meni iskreno nije od znacaja. Sve ostalo sa opencam i drugim je karabudzenje i potpuno bezveze ocekivati da radi kao da je fabricki omoguceno. Ko ne moze da zivi bez 4k onda neka trazi neki drugi model, ovaj zvanicno nema 4k i to je to. Bar do daljnjeg...

Da, 4k ima mnogo vise detalja, i cak ako se gleda kasnije na 1080p monitoru, sve izgleda cistije i sa mnogo vise detalja, e sad...mislim da je i ovaj 1080p skroz dovoljan, mozda bi bilo dobro da ubace 1080p 60fps...to bi nekim ljudima mozda vise znacilo :)

Апсолутно, број фрејмова је главна ствар 1080 је доста за телефоне али фрејма никад доста....

Купујмо домаће!

Meni sve lepo radi, ne mućkam ništa sa custom romovima i flashovanjima, nemam nikakve primedbe. 4K video je totalno nepotrebna stvar, retko ko ima 4K televizor gde bi to mogao da gleda, a i da ima, ljudsko oko ne može da napravi razliku između HDR i 4K. Po meni, snimanje u 4K je više marketinški trik nego nešto što može da se praktično koristi.

Imam ja 4K TV i razlika je velika, ipak je to 4x vise piksela. Cak i 1080p sadzraj je malo lepsi i cistiji zbog upscalera.

Nije poenta da li 636 podrzava 4k ili ne. Xiaomi zvanicno nije omogucio 4k na ovom telefonu i to je to. Nadamo se da ce sa miui 10 to omoguciti, mada meni iskreno nije od znacaja. Sve ostalo sa opencam i drugim je karabudzenje i potpuno bezveze ocekivati da radi kao da je fabricki omoguceno. Ko ne moze da zivi bez 4k onda neka trazi neki drugi model, ovaj zvanicno nema 4k i to je to. Bar do daljnjeg...

Redmi Note 5 podrzava 4K. Jedini razlog sto ne radi u default kamera aplikaciji je do softvera te aplikacije. Instaliras Open Camera i radi sve bez problema, bez ikakvih tweakova, jednostavno imas da odaberes 4K rezoluciju. Trebalo bi MIUI 10 da omogcu 4K i u default kamera app ako se ne varam.

Poslednja izmena:
4K jeste razlika, ali veća je razlika 60fps, mnogo glađi snimci i lakši za gledanje nego 30fps. Ne znam šta se Xiaomi pravi pametan sa tim frejmovima, svi podržavaju 60fps u flagship klasi, oni ne i dalje.

Stiglo mi zaštitno staklo sa Alija. Danas sam ga podigao u pošti ali za malo da ostanem bez njega. Naime zovu me danas iz pošte da pitaju hoću li doći po paket ili će ga sutra poslati nazad u Kinu. Ali izvinite gospođo, ja niti sam video poštara niti sam dobio izveštaj u sandučetu. Ko zna kad je to stiglo. Oni tako zovnu dan ranije pa ako te ne dobiju ili se ne javiš šalju sutradan nazad. Super...

Da ne dužim priču, u pitanju je ovo staklo: http://s.aliexpress.com/a63q6FNJ?fromSns=

Utisci: Lako se postavlja jer se momentalno lepi za ekran. Uz staklo stize vlažna krpica i suva koja je ustvari fina tkanina kao one za brisanje naočara i mala pipeta sa uljem da se popune ivice nakon lepljenja. Staklo nema nikakve anomalije, presijavanja, dugine boje, tačkice ispod i slično. Prst tako lepo klizi po ekranu da mi je čudno... [emoji16]

Evo i slika:

184f1d66423e49be1fc89e29862634d2.jpg
69fa2e29cea6df6e30534a66699a0ed2.jpg
04855378b9703f7d6716e0febef74f35.jpg
0714342a166c4cdd5b08504dc27dcdd7.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
MIUI 10 će podržavati 60fps. Gugl kamera uz instaliran peč za bolju stabilizaciju i 4k i snimanje u h256 pravi bruka snimke. Takođe je u 1080p 60fps dosta bolji na gcam nego na stock.

Stiglo mi zaštitno staklo sa Alija. Danas sam ga podigao u pošti ali za malo da ostanem bez njega. Naime zovu me danas iz pošte da pitaju hoću li doći po paket ili će ga sutra poslati nazad u Kinu. Ali izvinite gospođo, ja niti sam video poštara niti sam dobio izveštaj u sandučetu. Ko zna kad je to stiglo. Oni tako zovnu dan ranije pa ako te ne dobiju ili se ne javiš šalju sutradan nazad. Super...

Da ne dužim priču, u pitanju je ovo staklo: http://s.aliexpress.com/a63q6FNJ?fromSns=

Utisci: Lako se postavlja jer se momentalno lepi za ekran. Uz staklo stize vlažna krpica i suva koja je ustvari fina tkanina kao one za brisanje naočara i mala pipeta sa uljem da se popune ivice nakon lepljenja. Staklo nema nikakve anomalije, presijavanja, dugine boje, tačkice ispod i slično. Prst tako lepo klizi po ekranu da mi je čudno... [emoji16]

Evo i slika:

Upravo narucih to, za koliko ti je stiglo?

Pa ne znam za koliko mi je tačno stiglo jer su me zvali bukvalno poslednji dan pre nego sto su hteli da ga vrate nazad. Garant čuči 5 dana u pošti ako ne i duže...Naručio sam ga 02.08. Računaj oko 15-20 dana...

Poslednja izmena:
Mislim da moraš da imaš instaliranu app na telefonu.

Апсолутно, број фрејмова је главна ствар 1080 је доста за телефоне али фрејма никад доста....

Купујмо домаће!

Jeste dosta za telefone ali znaci na 4k tv ili monitoru. Plus cupanje frejmova od 8 mpx. Razlika u odnosu na 1080p je drasticna.
Nekome znaci , nekome ne. Meni znaci.

@ubabic - ovo staklo odlično izgleda, jesi naručio obično ili neku onu anti-bluray varijantu? Izgleda mi da je isto staklo za obe opcije - For Redmi Note 5 Pro - For Redmi Note 5, šta si ti odabrao?

Meni svaki video koji je sniman u 60fps deluje neprirodno i čudno, u pitanju je stvar navike. Baš su zbog toga odložili uvođenje 60fps u filmovima, ljudi se žale da im film ne izgleda kao "film" već kao kućni video, gubi se onaj movie feeling... Nisam siguran koji je framerate u filmovima, valjda 24 ili 25...

@Zoza Uzeo sam obično staklo. Ne sviđa mi se ono Blu Ray. Ne znam kako se ponaša na suncu...

Izabrao sam za Redmi Note 5.

Hvala, i ja ću obično, odoh da naručim :)

Meni svaki video koji je sniman u 60fps deluje neprirodno i čudno, u pitanju je stvar navike. Baš su zbog toga odložili uvođenje 60fps u filmovima, ljudi se žale da im film ne izgleda kao "film" već kao kućni video, gubi se onaj movie feeling... Nisam siguran koji je framerate u filmovima, valjda 24 ili 25...

24fps
Filmske kamere snimaju tako a tv kamere u vise fps, nisam siguran koliko.
To se toliko vidi i meni jako loše izgleda. Možda je do navike a možda ima tu još nečega :)

Da li jos neko ima problema sa kvalitetom video poziva preko Whatsappa i Skype-a? Jedino Hangouts za sada ima ok kvalitet, ne razumem zasto, ali mi nije adekvatna zamena za sve situacije. Alcatel Idol X star 5 godina ima bolje snimke tokom razgovora u tim aplikacijama.

@Zoza Uzeo sam obično staklo. Ne sviđa mi se ono Blu Ray. Ne znam kako se ponaša na suncu...

Izabrao sam za Redmi Note 5.

Jel ima crne bezele ili je celo providno? Nisam mogao da vidim jer si ga vec nalepio...

Jel ima crne bezele ili je celo providno? Nisam mogao da vidim jer si ga vec nalepio...

Providno je, vidi se lepo na linku sa Alija.

@Djilkosh_Ns

E super, hvala ti. Ekstra.

Ume da mi zabada mobilni u kameri, recimo kada slikam i ocu da vidim slike kad prodjem par slika dodjem do samo crnih. Ili kada slikam pa resim slikam panoramu zabode. Mozda je do mnogo slika ali ne bi smelo da od toga zabada? Nocne slike mogu biti dosta lose. Eventualno ako ukljucim blic plus nocno slikanje. Bez blica je slika svaki piksel vidis.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Od jučer vlasnik crvene 5-ice 4/64.
Kolko to uživo dobro izgleda, mrak. Ne može se dobiti pravi osjećaj preko YouTubea, ni blizu.
Za sada zadovoljan, makar nisam stigao još dosta mrdati po njemu. Geste su super, brzo se navikne na njih.

Evo i slika:

Iskreno da ti kažem sa staklom i maskom si naružio tako lep telefon,sada liči na neki Alcatel Pop3 ili šta već...

Iskreno da ti kažem sa staklom i maskom si naružio tako lep telefon,sada liči na neki Alcatel Pop3 ili šta već...
Svako ima drugačiji ukus. Što je meni lepo ne mora tebi da bude. Nisam od onih što drže telefon na stolu gde god da se pojave. Bitnija mi je zaštita nego lepota pogotovo zbog posla kojim se bavim. Što se mene tiče ljudi ne moraju ni da znaju koji telefon imam...

Nazad
Vrh Dno