Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Kad kucas adb devices jel ti vidi telefon?

Kad kucas adb devices jel ti vidi telefon?
Gde tačno kad kucam? Izvini, nisam baš vešt sa tim... Posebno sam skidao i adb drajver i onda mi izbaci Android Phone u device manageru, kada je fon upaljen. Kada je ugašen i prikačen za komp, prikačuje ga samo u usb hub. U fastbootu mu se gubi svaki trag. Čak kad je upaljen, odem na podešavanja unutar miui unlock flash i na check drivers, izbacuje da je instaliran.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zar u mi unlock folderu ne dobijes drivere. Upalis adb, pribodes telefon i onda kucas adb devices ako ti sipise neka slova i brojeve prepoznaje ga

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Udji u folder gde ti je adb, otvori command prompt tamo, ukucaj adb devices.

Ako izlazi da je našao to je to, ako nije, nisi ih dobro sredio.

Jel ti uključen usb debugging?

Veceras sam primetio da su mi instalirane neke aplikacije koje nisam ja instalirao, niti sam ih imao. Tipa amazon, netflix, NewsPoint, PhonePe, Prime Video. Kako je moguce da su se same instalirale? Jedino neoubicajno sto sam danas radio na telefonu je promena region na Indijski, i vratio brzo.
Ne znam da li su se bas veceras instalirale, ali veceras sam primetio to.

Kad si promenio region na Indiju, tada su se instalirale.

@Male jesi li disable-ova driver signature enforcement?

Poslednja izmena:
Jedino sto mi ide na zivce kod RN5 je ovaj dzek za micro usb. Ludacki hvata kabl, jedva ga izvucem posle, sve mislim sva cu creva da mu povadim. Neko bi rekao kvalitetno hvata, mada ne mislim da je bas nekog kvaliteta. Na stranu sto sam vec milimetarski ostetio onu plastiku oko ulaza cupajuci kabal kao besan. Ubedljivo najbolji dzek do sada koji sam imao na nekom telefonu bio je na bb passportu. Samo se lagano ubaci i oseti kako klikne pod prstima.

I na r5+ je tako retardirano. Imam osecaj da ce brzo ici na zamenu porta. Meni se usb c na 5x jako svidjao, jednostavno, nikakav otpor, a oprt drzi super

Uzeo bih neko staklo na aliju, koliko vidim od sutra im krece neki sale. Jel imate nekih preporuka za neko kvalitetno za prostojne pare

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

I na r5+ je tako retardirano. Imam osecaj da ce brzo ici na zamenu porta. Meni se usb c na 5x jako svidjao, jednostavno, nikakav otpor, a oprt drzi super

Upravo to. Na maminom mi4c je to mnogo bolje plus sto se radi o usb c. Cak i na r4x je bolji nego ovde, mada ni tamo nije sjajan.
Prvo sam mislio da je do kabla, medjutim i sa drugim kablom isto, mozda cak i gore. Nadam se da ce se vremenom malo "razraditi", ako ga do tad ne budem iscupao sa sve maticnom iz telefona. Srecom pa mu je baterija odlicna, pa je nekad punim svaki drugi dan. Doduse ja sam navikao da kad god sam u mogucnosti dopunim malo telefon. Bolje i za bateriju, a i ja imsm skoro uvek dopunjen telefon. Mada mislim da cu od te prakse odustati ako mislim da mi malo potraje ovaj konektor.
Uzeo bih neko staklo na aliju, koliko vidim od sutra im krece neki sale. Jel imate nekih preporuka za neko kvalitetno za prostojne pare

Imas samo par postova iznad neko je okacio link za staklo i rece da je zadovoljan. Ja sam licno narucio hidrogel pa cekam da stigne, da probam i to. Meni iskreno dosadila vise ova lutrija sa staklima. Koje naleze dobro, koje ide do ivice, koje se ne odlepljuje, koje ima lepak po celoj povrsini, koje nema one tackice po sebi...
Vidim ovak hidrogel lepo prijanja i prakticno je neprimetan. Jedino cega se pribojavam je (pored toga da ga lose zalepim) da ce prsti da "zapinju" tj. da nece da klize lepo.

Jedino sto mi ide na zivce kod RN5 je ovaj dzek za micro usb. Ludacki hvata kabl, jedva ga izvucem posle, sve mislim sva cu creva da mu povadim. Neko bi rekao kvalitetno hvata, mada ne mislim da je bas nekog kvaliteta. Na stranu sto sam vec milimetarski ostetio onu plastiku oko ulaza cupajuci kabal kao besan. Ubedljivo najbolji dzek do sada koji sam imao na nekom telefonu bio je na bb passportu. Samo se lagano ubaci i oseti kako klikne pod prstima.

Ima USB kabl na magnet na aliexpress-u tako da ne mora stalno da se vadi USB.

FLOVEME (L-Type) 1M Magnetic USB Cable For iPhone Charge Micro USB Type-C For Samsung Galaxy S9 Plus Note 9 USB-C Charger Cable
http://s.aliexpress.com/vEjEBNFR?fromSns=Copy to Clipboard

To je vise do usb kabla koji dolazi uz telefon, i ja sam primetio da se bas tesko ubacuje i vadi, ali sam ga odmah zamenio sa nekim huawei kablom koji sam imao i situacija je mnogo bolja.

Upravo to. Na maminom mi4c je to mnogo bolje plus sto se radi o usb c. Cak i na r4x je bolji nego ovde, mada ni tamo nije sjajan.
Prvo sam mislio da je do kabla, medjutim i sa drugim kablom isto, mozda cak i gore. Nadam se da ce se vremenom malo "razraditi", ako ga do tad ne budem iscupao sa sve maticnom iz telefona. Srecom pa mu je baterija odlicna, pa je nekad punim svaki drugi dan. Doduse ja sam navikao da kad god sam u mogucnosti dopunim malo telefon. Bolje i za bateriju, a i ja imsm skoro uvek dopunjen telefon. Mada mislim da cu od te prakse odustati ako mislim da mi malo potraje ovaj konektor.Imas samo par postova iznad neko je okacio link za staklo i rece da je zadovoljan. Ja sam licno narucio hidrogel pa cekam da stigne, da probam i to. Meni iskreno dosadila vise ova lutrija sa staklima. Koje naleze dobro, koje ide do ivice, koje se ne odlepljuje, koje ima lepak po celoj povrsini, koje nema one tackice po sebi...
Vidim ovak hidrogel lepo prijanja i prakticno je neprimetan. Jedino cega se pribojavam je (pored toga da ga lose zalepim) da ce prsti da "zapinju" tj. da nece da klize lepo.

Nije dostupan taj, pratim temu redovno ali ne videh neki koji uliva poverenje

Ista je situacija i sa slušalicama. Meni je to ok, ponekad me iznervira kad u žurbi moram da skinem punjač ali ne mislim da će to uticati na životni vek ili nešto drugo.

Izgleda da će sledeća MIUI 10 beta imati uključen cam2api tako da uskoro neće ni otključavanje bootloadera biti potrebno.

Znaci moci ce samo da se instalira normalno apk za gcam i to je to?

Ko hoće 3d hydration film ima sad na akciji na aliju 3.46e 2kom

CHYI 3D Curved Film For Xiaomi Redmi Note 5 pro Screen Protector Explosion-proof Hydration Film With Tools Not Tempered Glass
http://s.aliexpress.com/vmqINjyA?fromSns=Copy to Clipboard

Imaš source za to ili nagađaš?
Po nekim grupama na telegramu se provlače te informacije, nije još 100% sigurno. Svakako nije iznenađenje pošto već mi8, mix2s i poco dolaze sa aktiviranim cam2api.
Znaci moci ce samo da se instalira normalno apk za gcam i to je to?

Da.

Vrh, znaci bice i na stable verzijama

Ja narucio vec onaj dok za punjenje. Sad ako narucim i ovo dok ce morati u fioku. Aj da vidim kad stigne dok kako ce da bude, ako ne onda cu i ja morati jedan magnet. Javi kad stigne kako zavrsava posao...

Ja narucio vec onaj dok za punjenje. Sad ako narucim i ovo dok ce morati u fioku. Aj da vidim kad stigne dok kako ce da bude, ako ne onda cu i ja morati jedan magnet. Javi kad stigne kako zavrsava posao...

Važi. Testiraću ga 15-ak dana jer mi je jedan običan USB od 2m brzo crkao, a sad će i drugi. Zaletim se i dam ocenu posle par dana od kupovine.

Off-topic je ali nikako ne mogu da pronađem adekvatnu temu, izvinjavam se. Trebaju mi slušalice za telefon, po mogućstvu bluetooth, mogu i klasične, neka budžet varijanta na Aliexpressu ili kod nas svejedno, pa ako neko može savet da mi da.

E hvala ti, sad ću da iščitam temu.

Testirao sam malo Pixel Expirience (9.0) i mogu reći da sam zadovoljan.

Baterija nije na nivou miui-a. Slabija je nekih 10-15%, ali je sistem mnogo fluidniji.
Nije ni jednom štucnuo. Baš je lepo ispeglan.

Gcam mi iz nekog razloga ne radi. Dodao sam kod u build prop, ali ne vredi. Instalira se aplikacija, pristupim podešavanjima u gcam i izbaci iz aplikacije. Možda će i to ubrzo rešiti, jer vidim da nisam jedini koji ima problem.

Kamera se koristi iz Mi A2 i slike su sasvim dobre. Bolje od stock kamere.

Automatsko osvetljenje radi mnogo dobro na 9.0. Ne spušta skoro nikad agresivno osvetljenje. Uvek se lepo vidi. Možda je i to uzrok onog 10-15% kraćeg trajanja baterije.

Što se tiče "učenja", koje aplikacije se često koriste i time smanji potrošnja baterije, apsolutno nisam primetio nikakvu razliku u odnosu na 8.1 Oreo.

Zašto kod mene magisk moduli ne rade? Jel to zbog brisanja recovery-ja nakon restarta ili nešto drugo? Nije mi radio Camera2API preko magiska, danas neće ni YouTube Vance (nebitno instalirala sam apk). Jedino unified hosts adblock radi. Preko lucky patcher-a sam izbrisala neke sistemske aplikacije i bilo je muke oko instaliranja lucky-a, isključim play zaštitu, instaliram, skenira bezbednost, sve ok, aplikacije nema nigde...instaliram ponovo, pojavi se aplikacija, traži da je ažauriram i ponovo se izbriše, instaliram ponovo, ažauriram je i sad stoji instalirana. Deinstaliram neke sys aplikacije, zaglavi na mi logo, prisilno restartujem fon i on normalno radi. Tako je bilo i sa flešovanjem recovery-ja, pokrenuo se tek posle prisilno restarta. Kao da se nešto zaglupeo.

Nazad
Vrh Dno