Say, that's a nice bike... 

Baš su duže ture od 115 km. 

Kad si već postavio slike bicikla, mislim da ti je korman preširok za duge ture. Inače, meni je rekord dugo bio 80 km, pa onda prvi sledeći oko 120. Savetovao bih ti pre svega da se ne opterećuješ previše. Ne ideš u Mongoliju. Govoriš lokalni jezik, imaš mape na telefonu, a usput mali milion svakakvih prodavnica i pekara, za piće i klopu. Ono što smatram obaveznim za svaku vožnju (i kraću) jesu naočare, rukavice, rezervna unutrašnja (bar jedna), osnovni alat (imbusi i montirači za gume), pumpa, poželjno flekice, za svaki slučaj. Svetla, jer uvek može da te zadesi mrak. Jako važno kad ideš po brdovito-planinskom predelu gde sunce zađe mnogo ranije. Za ture preko ~30 km preporučujem i biciklističke gače. Ja nosim još neki ključ (od Ponike 

), izolir trake i još par sitnica, ali svako uvek doda nešto svoje što mu odgovara ili ga umiruje.
Naravno, kod sebe uvek imam neku hranu, poželjno masnu. Gibanica, pica (pravim svoje) ili sendviči sa majonezom, kačkavaljem i salamom. Uz to, za urbane ture 1,5 litar flašu vode na biciklu, 0,5 u rancu (dosipavam kad god je moguće) i sad imam još taj jedan nosač. Ili da ponesem još vode (tebi neće zatrebati) ili kad kupim usput neki sok za uz ručak, pa mi ostane. Uvek ponesem i nešto slatko (čokoladno), jer se definitivno troši mnogo snage, a lično sam iskusio šta se desi kad ne jedeš na vreme/dovoljno. Potpuni raspad sistema.
Ja lično ne koristim nikakve energetske napitkse ili grickalice, pa ih i ne preporučujem.
Imaj u vidu i da u brdsko-planinskim predelima bude osetno hladnije čak u sred leta, pa može da ti bude hladno. Npr, meni je na ~0 metara bilo i 30 stepeni, a onda dođem na 500 i bude 18. Na 1000 još hladnije. Ja nisam do sada imao potrebu da se nekako posebno štitim od hladnoće, jer je to uglavnom sve bilo u po bela dana, ali nije prijatno. Posebno za prste na rukama. Sećam se i povratka iz Trsta, oko 23 sata, na dobroj nizbrdici (od praktično 25 km) kad se hladnoća dobro osetila. Dakle, verovatno ništa za paniku, ali da te ne iznenadi. Htedoh još nešto da pomenem, ali sad zaboravih.
Što se tiče ovog plastičnog nosača (stvarno je očajan) kupio sam ga u Dekatlonu (320 din), pa ti nije od pomoći. Inače, "obični" nosači obično mogu da prime te flaše od litar i po, a uvek možeš da poneseš sa sobom u radnju i neku praznu flašu da probaš.