Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Tolike sam godine clan, a nisam znao da imamo deo o biciklama.
Ima neka preporuka za pristupacne gume, 26? Vecinom asfalt, manjim delom off? Vidim das ima Kende, CSTa...
Vozim Rapid Robb I rocker Ron, koliko se secam, 2.25...
Pre njih sam Big Apple, ali je bajs bio dosta laksi, pa sada nisam nacisto da li su i koliko gume bile faktor lakse voznje...

Pozdrav
Već je više puta bilo diskusije na tu temu. Prelistaj nekoliko desetina stranica unazad...Već bih uradio to ali završavam radni dan :)
Jester bio radan, i to poprilično, btw.

Ako je većinski asfalt, neće ništa falliti slikovima
http://probike.rs/gume/26"?sort=p.price&order=ASC

Bajs mi deluje prilično dobro i očuvano, al' dok ga ne probaš ništa. A za prodavca svaka preporuka , gledao sam kod njega skoro neke Stivense, i svaki bajk mu je u super stanju. Svakako preporuka da odeš i probaš [emoji108]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ghost Square Cross
Odličan bajs, samo malo prejaka cena.

Tolike sam godine clan, a nisam znao da imamo deo o biciklama.
Ima neka preporuka za pristupacne gume, 26? Vecinom asfalt, manjim delom off? Vidim das ima Kende, CSTa...
Vozim Rapid Robb I rocker Ron, koliko se secam, 2.25...
Pre njih sam Big Apple, ali je bajs bio dosta laksi, pa sada nisam nacisto da li su i koliko gume bile faktor lakse voznje...
Naravno da su gume bitne za podvoznost bicikle.
Prešao sam sa Continental Vertical 2.35 na Continental Double fighter II 1.9 i bajs prosto leti,ali mi je sada dosta tvrđa vožnja ali to je kompromis koji plaćaš sa užom gumom.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Šta znači ta famozna podvoznost? Jel su ti bicikli dobri za prolaženje kroz podvožnjake ili šta? :D
edit: preteče me hahah

Ima te li preporuku za gripove, imao sam dosad ove

bicycle bike grips lock mountain bike cycling grip mtb handlebar grips grips to bike bicycle handle bicycle parts
http://s.aliexpress.com/aeuARrai?fromSns=Copy to Clipboard

ali jedan mi se vec pocepao, možda sad gumene

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ako ćeš baš kvalitetne i udobne onda svaka preporuka za SRAM foam ili Ritchey WCS, mada su i PRO foam takođe približno dobri. Gumene do sada nisam kupovao već samo one što su mi dolazili uz bajs pa ih uglavnom menjao. Doduše ove Specialized gumene ne menjam evo godinu dana koliko imam i biciklu i odlični su. Ne tako udobni kao ovi gore ali imaju bolji grip pa su bolji za brz offroad.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da na te sam mislio ali si me sada totalno zbunio cenom jer sam ih ja plaćao oko 1500 din, PRO su mislim nešto ispod 1900 a SRAM su oko 20e na CB pošto ih u radnjama kod nas nema.
Ja sam kupovao ove od baš ovog prodavca i to je to, novi i veoma izdržljivi i udobni, po meni možda najbolji od pomenutih ali definitivno ne možeš da pogrešiš ni sa jednima. https://www.2bike.rs/cikloberza/mal...ovi-volana-22/gripovi-26/sram-lock-on-gripovi

EDIT : Sad sam bacio pogled, PRO sam imao ove :
https://www.bike24.com/p2156945.html
Međutim u pb ih nemaju sada a WCS su mi sumnjivo jeftini ali je izgleda poenta u tome da su ih sada zamenili "superlogic", ova varijanta :
https://us.ritcheylogic.com/us_en/superlogic-grips
Kada sam ja to kupovao wcs je bila najviša klasa a pre neku godinu su ubacili i superlogic...

Poslednja izmena:
Jedno skretanje sa teme:

Mislim da bi Novi Sad morao da nabavi barem dva ona mini čistača, koja bi održavala biciklističke staze u NS i do prigradskih naselja, Veternika, Rumenke... Da ne pominjem da bi staze trebalo možda ponovo presvući asfaltom.

Nije normalno da od deset vožnji pet puta bušim gumu, da svaki put pravim novu mentalnu zabelešku gde je nova zona zatrovana staklom.

Baš sam frustriran. Za jedan grad koji je kao pro-biciklistički, ovo je nedopustivo.

Imaš loše gume

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jedna stavljena pretprošle godine, druga prošle nedelje. Još uvek joj logo nije isprljan. Ta se danas i probušila.

Trenutno mi bajs dobro dođe kao ispomoć dijeti, skinuo sam 7 kilograma za mesec dana pa je moguće da moja težina tome doprinosi, ali svejedno je nedopustivo da niko od gradskih službi ne vodi računa o stanju staza za bicikle.

To je bitka sa vetrenjačama, možeš svako jutro da čistiš, uveče će neka maloletna pijana dalabu da razbije flašu da bi drugima napravio štetu...

Nisam rekao da su gume stare, već da su loše :)
Bez zaštite?

Bajs je džabalesku Capriolo Cobra, iz 2008. Marku guma ću videti sutra kada ga pokupim od komšije koji će da ih ukrpi.

Neću da dajem za gume više od vrednosti bajsa. Ova nova me sa unutrašnjom i montažom koštala 1500 dinara.

Svakako mislim da NS mora da nabavi vozilo za čišćenje staza.

Sve mi je jasno, ali treba i da znas da lose gume se lako buse i tu nema velike pomoci.

Ljudi hitno mi treba strucna pomoc. U potrazi sam za biciklom rekreativno vozim po 20km na dan. Dojadilo mi da uzimam komsijinu svaki dan pa resih da pazarim. Za oko mi zapala Scott voltage XY 4, cena joj je 150e. Da li vredi te pare u utorak treba da idem da je vidim. Molim vas za neki savet. Hvala

Za 150€ ne može da se kupi dobar bicikl, i ako taj bicikl verovatno vredi tih 150€

Moje misljenje da ne vredi, to je model star preko 15 godina, mogu da zamislim u kakvom je stanju.

Stanje je odlicno sto se vidi na slikama. Iscenkao sam cenu 120e. Kupiti ili ne?
aaeb74037810a63d813b18c63555b9da.jpg
c90c822390e7e43b18eaac4afd46febb.jpg
956d841639f1eeff2f108ddc0b4812d0.jpg

Ljudi hitno mi treba strucna pomoc. U potrazi sam za biciklom rekreativno vozim po 20km na dan. Dojadilo mi da uzimam komsijinu svaki dan pa resih da pazarim. Za oko mi zapala Scott voltage XY 4, cena joj je 150e. Da li vredi te pare u utorak treba da idem da je vidim. Molim vas za neki savet. Hvala

Sa fotki ne vredi. 100-ak eura maksimalno i to ako delovi nisu potrošeni.

Video sam sada i taj oglas na KP-u i kada vidim sledeći tip rečenica, ja automatski preskačem oglas. "Bicikla uvezena iz Beca, kao nova vozena par puta, ne fali joj nista. Prodajem je jer je ne koristim. Nova u radnji kosta 330€ ali je prodajem za 150€ jer je hitno, naravno za cenu mozemo i da se dogovorimo." U rangu onog tipa "neispitano i zato takva cena". Jes malo sutra...

Vodi računa i o veličini rama (obično veličinu koja ti treba možeš da odrediš i pomoću sopstvene visine).
Inače, preprodavci sve više valjaju krš bajseve ovih dana. Do 200e bukvalno otpad prodaju i moraš da kopaš i kopaš da bi našao nešto da valja. Imao sam par puta prilike da baš aktivno tražim bajseve u prethodnih par meseci i sa fotki većina izgleda ok, ali uživo kada kreneš da pregledavaš stvari, shvatiš da je većina krš kupljen do 50-70e maksimum i pokušavaju da zarade 2-3x više. Da ne spominjem ulaganje u potrošne delove...

Naravno, nisu svi takvi, ima i ok likova, ali ih je sve manje. Nije strašna situacija kao sa preprodajom mobilnih telefona i likovima koje u tim kombinacijama možeš da sretneš, ali ovim tempom... stiže i tu ekipu.

Sad, preporuke... Gledao sam oglase i nisam našao ništa do 150e da mogu da kažem, uzmi ovo - sigurno je dobro.

Ono što ti mogu reći jeste da gledaš nešto ovog tipa. Ram nije M, prodavac je pogrešio, ali tako nešto sa takvom opremom za te novce.
Ako ulaziš u svet biciklizima i vozio bi, video kako sve to radi i slično, onda je ovo dobra opcija. Jeste "čeličana", ali ako čovek ne laže, Cobra je uvek bila zahvalan bicikl, posebno za ovu cenu za koju se prodaje. Ne ide teško, ima delove koji nisu totalni krš i izdržljiva je.

Na kraju sam pazaro ovaj bajs za 150e
bc295d00b48b54590f4c11a22378e689.jpg
8005663f033dfbe8c0ce7575db979ae4.jpg
1cc952d3a8f7a8fad60fcf3b06b398ef.jpg

Fino deluje,
Jel neko moze da mi preporuci blatobrane za moje čedo :D
Eventualno da lako mogu da stavim/skinem.

Nazad
Vrh Dno