Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Apsolutno je smešno očekivati da se roba spremi u brzom roku, meni se bar 5x desilo da je vreme obrade 7 dana.
Probajte direktno sa TaoBao/Alibaba pa vidite kako je teško dobaviti robu iz prve ruke.

Pre par dana sam pitao da li je neko imao (sa eBay-a) ovakav TN, ID15242900131007CN, četrnaest cifara?
TRACKINGMORE ga prihvata i prepoznaje, evo šta mi je izbacio:
2018-03-11 6:56:58 Enroute to Next Operation Center,Shenzhen
2018-03-10 21:56:28 Processing shipment,Shenzhen
2018-03-10 21:07:39 Picked up Package from Origin,Shenzhen

@vlad1982

Do 7 dana je OK.
Ja takodje ne zelim da cekam duze,osim ako ne postoji neki opravdan razlog za kasnjenje ( praznik , vremenske neprilike )
Posle 6-7 dana , radnim danom saljem poruku i ako ne dobijem odgovor u roku 24h saljem zahtev za prekid narudzbine.
U tom slucaju ili odmah odgovore i u veoma kratkom roku salju ili se porudzbina otkazuje.

@road_runner

Ovo mi lici na China Post Ordinary Small Packet Plus ali uz posredovanje neke male lokalne kurirske sluzbe

Trebalo bi da pise koja je posta u pitanju.

k1.jpg

Ma dobio sam njihove standardne odgovore poslacemo ubnajkracem roku ne brinite hvala pubo bla bla truc truc. A sto je najgore to je oficijelna prodavnica motospeed-a narucio sam mehanicku tastaturu i nikad da posalju jos lepo pitam ima li na stanju ili nema oni se prave blesavi

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Update u vezi moje pošiljke (USPS, LZ...US), možda bude nekom korisno:

15.02.2018 US-90503 Prijem
16.02.2018 US-USLAXA Otprema
21.02.2018 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
21.02.2018 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
09.03.2018 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema

Update od 9. marta je tek kada je carina završila s paketom i kad je poslat u moju lokalnu poštu, tokom tih 15-ak dana nikakvih update-a nije bilo (npr. uopšte nema vreme kada je paket stigao u NS), ni na USPS-ovoj stranici, a ni na našoj lokalnoj (naravno domaći broj RR...RS tek sad vidim kad je stigla pošiljka).

Poslednja izmena:
Nista cudno, vec duze od godinu dana nema update na NS i niskoj carini, ima na svakoj drugoj strani ove teme ta informacija ;)

Nista cudno, vec duze od godinu dana nema update na NS i niskoj carini, ima na svakoj drugoj strani ove teme ta informacija ;)

U principu ni ne mora da bude, ali uvek me iznova oduševi kad paket s drugog kraja sveta stigne za 4-5 dana i onda bude 3-4 nedelje na par kilometara od tebe i čekaš kao bolid bez ikakavog obaveštenjea. Pre neki dan čitam da u Rusiji ako je ispod 1000€ uopšte se ne naplaćauje ni carina ni porez, kad je Rusija postala naučna fantastika onda nema dalje. :)

U principu ni ne mora da bude, ali uvek me iznova oduševi kad paket s drugog kraja sveta stigne za 4-5 dana i onda bude 3-4 nedelje na par kilometara od tebe i čekaš kao bolid bez ikakavog obaveštenjea. Pre neki dan čitam da u Rusiji ako je ispod 1000€ uopšte se ne naplaćauje ni carina ni porez, kad je Rusija postala naučna fantastika onda nema dalje. :)

Nisam znao da su Rusi toliko podigli limit za ne carinjenje. Mislim da je 800 USD u USA.

U svakom slučaju mi je drago što ne blokiraju online uvoz, mada je malo takvih zemalja.

@ road_runner

China Post Ordinary Small Packet Plus - UG xxxx CN - imaju pracenje do prvog tranzitnog centra.Ostaje ti da cekas ,vreme isporuke je 20-70 dana.
winit.jpg

@vlad1982

Standardna prica u velikoj vecini slucajeva.
Mada ima i prodavaca koji se trude da rese sve probleme i nedoumice.

Nisam znao da su Rusi toliko podigli limit za ne carinjenje. Mislim da je 800 USD u USA.

U svakom slučaju mi je drago što ne blokiraju online uvoz, mada je malo takvih zemalja.

Naravno, mada i tamo gde je niži opet ima nekih pogodnosti, npr. koliko sam čuo u J. Koreji dobiješ neku vrstu jedinstvenog ličnog broja koji se ne menja, tako da kad god imaš pošiljku uvek znaš koji ti je broj i šta se dešava s njom, ovde upadne u crnu rupu i gledaj u pasulj kad će da ispadne iz nje. :d

U JK ti treba dozvola za uvoz preko 100$!

Pre par dana sam pitao da li je neko imao (sa eBay-a) ovakav TN, ID15242900131007CN, četrnaest cifara?
TRACKINGMORE ga prihvata i prepoznaje, evo šta mi je izbacio:
2018-03-11 6:56:58 Enroute to Next Operation Center,Shenzhen
2018-03-10 21:56:28 Processing shipment,Shenzhen
2018-03-10 21:07:39 Picked up Package from Origin,Shenzhen

I ja nesto slicno LP00091769******. Posle videh da je u pitanju SunYou Economic Air Mail. Nemam iskustva sa njima, ali sam pronasao njihov sajt za pracenje, pa gledam tamo. U pitanju je i mali paket tako da na sajtu nase poste ni ovako ne bi nista moglo da se proveri.

Hello people. Mozete li mi reci kakva su vasa iskustva s ems china paketima? Imam paket koji su kinacno poslaki tj poslace preko china ems-a. Konkretno ako samo neko ima info o brzini dostave ? Hvala svima unapred.

Brzi su, to je brza pošta kao DHL ali ne znam preko koga ide i koliko se plaća špedicija itd...

Ide na Post Ekspres, brzo je kao DHL (nekad i brže), ali se ne plaća špedicija jer je to državna pošta, tj ide klasika carina i pdv.

Mada je malo glupo kad ti paket projuri za 2-3 dana, pa se zabije 2 ned na carini.

Ja sam hteo da porucujem ovim putem, raspitao sam se i saznao sam da imaju svoju carinsku sluzbu i prolazi za 2-3 dana max.

EMS ide obicnom postom, samo je brza. Ako radi izmedju i Kine i nas, tj.
Carini se ubrzano, ne ceka obicne posiljke.

Jaoooo znači poludeću. Konačno sam dobio tn i počeo je da daje informacije ali ko za inat mi se neda. Pise da posiljka ide u Rusiju ne u Srbiju sto posto mi je dao fake tn. Sad moram da cekam jos 9,10 dana da otvorim dispute,posto prokletinje nece da odgovore na poruke.

Meni je jednom pošiljka iz USA otišla za rusiju. Kad sam pitao tipa da li mi je dao pravi tn i on potvrdio da jeste ali je on mislio da je srbija sibir [emoji41]. U pitanju je bila zimska perjana jakna pa je možda i to bio razlog [emoji39]

Srećom braća rusi su ukapirali i nisu vratili za USA već je pošilja došla u srbiju. USPS

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Jedno vreme smo tako porucivali stvari koje nisu hteli za Srbiju da salju - Rusija ili Hrvatska.
Onda je to preslo granice, pa su poceli da vracaju :D

Da li neko zna sta znaci kada nema promene na Otpremljeno vec 7 dana? Nisam nigde na temi videla da je nekom stajalo tako vise od 3 dana, inace treba da krene za NS. NS carinski referat sam zvala i dobila vrlo neljubazan odgovor da oni nista ne mogu da vide bez nekog referentnog broja o kom posta nista ne zna, oni su mi dali broj Izmenicne poste na koji se naravno niko ne javlja ceo dan.

08.03.2018 08:35:27 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
08.03.2018 09:21:15 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu

Mnogo stvari sam narucio na belgrade croatia ali mi je zadnji paket iz lepe njihove poslat u brazil i dobio sam ga preko madjarske posle par meseci [emoji41] i od tada jok više [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ne znam vise ni sam otpremljena je posiljka za Moskvu pitao sam i Ruse kazu ako je adresa moja u Srbiji na paketu a dodje kod njih oni je prosledjuju u Srbiju. Sad cekam da prodje 10 dana da otvorim dispute. Video sam da cak i ako je potvrdjena posiljka da je stigla moze da se otvori dispute za pogresnu adresu. Izem ti i motospeed radnju moracu da narucim od drugog prodavca gledao sam i na geerbestu al mi ni oni nisu bas pouzdani.

Kako si pitao Ruse, nasao kontakt Poste? Zanima me ovako.

Ali, GB i ostale kineske "prodavnice" nisu tu da bi bile pouzdane, vec da ljudima izbiju ideju o garancijama :) Jer ko bi normalan kupio iPhone, OnePlus, Galaxy S, Note... za slicnu cenu kao u obicnoj radnji?
Ima nekih sitnica koje su OK, recimo bas elekronika (elek. komponente), koje kod nas kostaju 5-20x skuplje! Ali oni ne racunaju na te kupce, to je usputno... gleda se masovna prodaja, uglavnom mobilni telefoni i propratna oprema, garderoba..

Pitas za kontakt sa rusima. Pa nasao sam oficijelni sajt njihove poste i na sajtu imas chat sa operaterom. I ond sam lepo usao na chat odabrao opciju kojs mi treba i nspisao problem oni odgoovorili i tako smo razmenili jos par poruka i to je sva mudrost kao kod nnas bilo koji chat na webu. E sad da li znaju engleski ili ne to proveravao nisam jer sam ja na ruskom sve pisao. Ali kontam da bi verovatno i na engleskom moglo. Ja ruski znam pa mi nije bio neki problem da se sporazumem. Meni ne treba ta elektronika treba mi tastatura rgb mehanicka i nasao sam je na aliexpressu i na gearbestu i ko za inat narucim od vucibatina jer je to oficijelna radnja motospeed-a ali ipak su propalice. Pitao sam u dve druge radnje na aliju i ljudi odgoovorili pa skoro odmah u 1. a za dan dva u drugoj.

Poslednja izmena:
Nemaš brige, to su Rusi sigurno prosledili kod nas, pojaviće se za par dana na našem trackingu. Nije im to prvi put da dobijaju naše pakete.
Dakle, samo mirno ;)

Uredno naručeno na 12000 Požarevac, tako i poslato ali zalutalo za Šabac. Šta će biti sa ovim?

Capture.png

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno