Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce je svakako. Ma najgore mi je sto kinez nece da odgovara na poruke. Posaljem mu 5 poruka on na jednu odgovori posle 3 dana.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока

U čemu je razlika "Uručenje - Na isporuci" i "Uručenje - Nadoslanje" ?
Po ovome je poštar dolazio i ostavio cedulju? Nema cedulje? I zadnji status "Otprema" ? Gde?!

Otišao do pošte, kad tamo 4 paketa za preuzimanje! Srećom što imam kodove za praćenje i video sam ovo iznad. Mora čovek da bude bezobrazan, teraju te, ne može drugačije. Podneo sam predstavku za poštara.

@vlad1982

Verovatno nema pojma kako je paketic poslat , jer ne salju ih licno nego to rade dobavljaci kojima oni prosledjuju porudzbine....

@ Ivan I.

Procitaj PP

U čemu je razlika "Uručenje - Na isporuci" i "Uručenje - Nadoslanje" ?
Po ovome je poštar dolazio i ostavio cedulju? Nema cedulje? I zadnji status "Otprema" ? Gde?!

Pa jesi saznao šta znači ovo nadoslanje? Meni kad ostavi cedulju piše "ostavljen izveštaj". Inače sam i ja imao jednu "situaciju" letos. Zove me žena iz pošte i pita što ne dolazim, stoji im paket 3 nedelje (nema praćenje, holandska pošta sa nkon-a). A kad sam otišao u poštu, poštar bio na godišnjem a onaj što ga menja mi nije ostavio izveštaj. A najzanimljivije što mi se dva puta desilo kad su mi ostavili izveštaj da ih zoem i pitam da li mogu da zadrže paket dan-dva duže od 5 dana pošto ne mogu doći i oba puta su rekli da ne mogu:)

@vlad1982
Vidim da te savetuju da sačekaš pa će se pojaviti... ali pošto kažeš da za 4 dana možeš da pokreneš dispute kad si ti to naručio nisam skontao?

@Jeremy

Ako se par dana posle pojavljivanja statusa : shipping notice received from seller( AliExpress ) tj. Waiting for pick up ne pojavi novi status ,to znaci da dobavljac nije poslao paket i posle 10 dana imas pravo da pokrenes spor ( Dispute ).

Da postojii dobra volja , posto na svakom paketicu bude i broj telefona postar bi umesto ispisivanja "izvestaja o prispecu posiljke" mogao da prosledi SMS da primalac svrati u postu i pokupi posiljku.

@Jeremy
Da postojii dobra volja , posto na svakom paketicu bude i broj telefona postar bi umesto ispisivanja "izvestaja o prispecu posiljke" mogao da prosledi SMS da primalac svrati u postu i pokupi posiljku.

I tako bar 20 puta dnevno dok ti torba od 20 kila visi oko vrata :p

Narucio sam par dodataka za protoboard, platio prevoz preko Hong Kong poste I dobio tracking broj RT....HK. Pratio sam broj i video da se danima prakticno nista ne desava, pa sam pretpostavio da ga Kinezi jos uvek nisu ni poslali, jer to ume malo da potraje (Hong Kong, Singapur, svedska ili holandska posta i sl.), zavisno od prodavca. Kad juce, postar donosi posiljku, vidim moje ime, adresa, sve se slaze, ali tracking broj mi nepoznat UG....CN, preko kineske poste I to kao China Post Ordinary Small Packet Plus, znaci broj koji se ne prati i gde je prevoz besplatan tj.0.7 evra u odnosu na oko 3 evra prevoza preko Hong Konga. Nisam hteo odmah da otvaram dispute vec sam se odlucio da prvo posaljem mail Kinezu i trazim povracaj para, ali se ne javlja. Nisam stipsa za 2-3 evra, ali cu namerno da ih ganjam, jer me jedan od njih davio kao zmija zabu da mu uplatim 3 dolara za dodatne troskove prevoza koji se nigde prilikom narucivanja nisu ni spominjali (narucio, platio robu i prevoz i to je to, kad ono medjutim). Za otvaranje disputa imam jos nekih 12 dana, pa cu sacekati, da vidim sta ce biti.

@dedamrsoje

Pa za sta postoje smart telefoni ? Dovoljno je da upise broj telefona i prosledi vec ispisanu poruku.....
Ali ne - lakse je da se pisu "izvestaji o prispecu" i urucenje pokusava par puta.

Jeremy je napisao(la):
@vlad1982
Vidim da te savetuju da sačekaš pa će se pojaviti... ali pošto kažeš da za 4 dana možeš da pokreneš dispute kad si ti to naručio nisam skontao?

Ma narucio sam jos pre 2 nedelje pa je teglio sa slanjem pa kad je konacno poslao paket je otisao za Rusiju (ili mi je vrlo verovatno da fake number) pa je sad pre neki dan ponovo poslao al mi dso onaj interni broj Svedske poste nije pravi tracking code. Tako da cu vrlo verovatno pokrenuti dispute cim budem mogao.Samo mi recite kako da eskaliram spor posto ce ga sto posto odbiti jer je navodno poslao posiljku?

I tako bar 20 puta dnevno dok ti torba od 20 kila visi oko vrata :p
Ne, nego kada se vrati u poštu posle obilaska rejona. Sedne lepo i unese brojeve telefona sa svih neuručenih paketa sa već memorisanom porukom, Send to all - gotovo. To je dobra volja, ko je dobar i voljan da učini.

Poslednja izmena:
@dedamrsoje To je druga tema, u kojoj poštari imaju moju apsolutnu podršku.

@dedamrsoje

Stvarno "mrsis" :p;)

Poenta price je da ako postoji volja , postoje i jednostavnija resenja i mogucnost da se sve obavi i malo van procedure....

Pa jesi saznao šta znači ovo nadoslanje? Meni kad ostavi cedulju piše "ostavljen izveštaj". Inače sam i ja imao jednu "situaciju" letos. Zove me žena iz pošte i pita što ne dolazim, stoji im paket 3 nedelje (nema praćenje, holandska pošta sa nkon-a). A kad sam otišao u poštu, poštar bio na godišnjem a onaj što ga menja mi nije ostavio izveštaj. A najzanimljivije što mi se dva puta desilo kad su mi ostavili izveštaj da ih zoem i pitam da li mogu da zadrže paket dan-dva duže od 5 dana pošto ne mogu doći i oba puta su rekli da ne mogu:)

Nisam saznao, oni u pošti gledaju bledo kada im pokažem preko telefona njihovu stranicu sa ukucanim kodom za praćenje. Inače je isti problem verovatno kao i kod tebe, drugi poštar iz veće pošte na Banovom Brdu, nije ostavio cedlju, sreća kad sam otišao imao sam taj + još tri paketa. Podneo sam predstavku kod kontrolora, jer mi ovo nije prvi put. Ićiču da prverim šta je kontrolor uradio. Verovatno su mi ovako i vraćena dva paketa za Kinu, koja nisam dobio, sumnjam da baš dva USB kabla gearbest nije poslao (ko za baksuz nisu bili za mene), a dobijam pakete od 50-70e. Sa mojim poštarom (manja pošta u Super Veru, Žarkovo) nemam problem, ima moj broj, zovne me, sačeka ili se vidimo u toku dan kasnije, častim ga uvek jer mi izađe u susret.

To me pitaš, zbog?

Iz 11147 su poslali u 11030 , jel to greska
il je greska sto je prvo stiglo u 11147

Prvo stiže u 11030, greška je što poštar iz 11030 ne ostavlja obaveštenje o preuzimanju dospele pošiljke, to mi se dešava nekoliko puta, kako bih znao da isti dan mogu da preuzmem u 11030, odnosno sutradan mogu preuzeti u svojoj 11032.

Po onom screenshotu prvo je stiglo u 11147
Postari jako cesto i ne nose posiljke za koje na trakingu upisu da su probali da uruce

Poslednja izmena:
Kakve veze ima 11147 i ja? Nikakve. Na adresi sajtova kojih kupujem stajala je dugo vremena 11032, dok mi nije došlo par koverata sa precrtanim markerom 11032 i ispod napisan 11030. Od tada sam prepravio u adresi na 11030, mislio sam da je neko iz pošte to prepravio? Ali ispada samo zapetljancija.

Odeš na sajt pošte i ukucaš svoju adresu i dobiješ odgovarajući PAK (poštanski adresni kod) a tu ćeš videti i koja je pošta zadužena za taj PAK

Sent from my MI 5s using Tapatalk

E drustvo moja posiljka nikad nije stigla...Ameri su mi vratili novce ali ipak me to nervira.Imam sad jos 2 u tranzitu za zadnju su uplatili last mile uslugu tako da verujem da vise necu imati problema.Kako god ova predzadnja isto stigla u Srbiju,kao departed sa aerodruma 18tog I opet crna rupa UM524333995US .izgleda da ce ameri opet da plate sto nasi izgube ili zature posiljku

Možda će još jednom da plate ali će posle da kažu "Srbija, pa to je divlji zapad, ništa više tamo ne šaljemo." i ćao zdravo.
Ova je možda na carinjenju čim je nema od 18-tog a možda je i dobila noge ili što kažeš "zaturili" je carinici mađusobno :D
Sledeći put doplati za internacionalni tracking broj...

Pozdrav svima. Samo cu kratko. Da li je neko ko je koristio direct link sweden post raspolozen na private da mi posalje tracking code da vidim statuse. Kada u nasoj posti dobija status Prijem(Roger)

Pozdrav svima. Samo cu kratko. Da li je neko ko je koristio direct link sweden post raspolozen na private da mi posalje tracking code da vidim statuse. Kada u nasoj posti dobija status Prijem(Roger)

Untitled.png
Na to si mislio?
Naravno ako ne podpadaš pod reon Beogradske carine onda ti je ovo priti mač beskorisno...

Poslednja izmena:
E druze na ovom sajtu americkom nemas ti da birkas jedan je international shipment .Ali cini mi se da su se ameri vec opametili cim su za zadnju uplatili last mile uslugu.U pitanju je garderoba za dete od 2 godine I prilicno je veliki paket da bi je neko marnuo lako.Sajt je cookies kid's I fenomenalne su stvari za decu

Ne peipadam ja licno ali sam na Beograd narucio u pitanju je rgb mehanicka tastatura pa sad ocekujem sisanje za porez eventualno carinu. Sacekacu pra dana da vidim hoce li se pomaknuti status ili da otvaram dispute. Posle.kolko dana si dobio na srpskoj posti status prijem

Uh, ne bi znao da ti kažem, nije mi prvi paket tako da više i ne gledam šta se dešava prvih 15 dana :D naročito za švedsku, holandsku poštu isl. spori su do bola.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno