Šta je novo?

Sat-Trakt Internet Provider

Koristio sam sve od nabrojanog, pre dosta godina IPTV na dva televizora jer je kablovska tada bila samo analogna. Dve godine je radio kako treba pa je počeo da koči i zeza. Potom sam prešao na Sat Trakt kablovsku i koristio nju nekih 2-3 godine uz jedan CI+ modul za DTV paket. Slažem se da je upotreba CI+ modula i daljinskog od TV-a mnogo komfornija (stvar navike) od onog što se dobija uz STB. Ako bih ostao na Telekomovom paketu pretpostavljam da bi uspeli da pošalju 20 mbit i da bi to bio neki maksimum.

Uvek kada dođe ovo vreme za obnovu ugovora čovek mora da razmišlja o tome i na kraju šta god izabrao posle mesec-dva se pojavi neka bolja ponuda od svih koje je malo ranije imao u opticaju... :D Mislim da ću na kraju uzeti Tri Štediša+ paket jer bih koristio DTV na dva televizora, to je dodatnih 300 dinara, ako bih uzeo Trio Premium to bi bilo još 300, mobilnu pretplatu ću plaćati više nego do sada jer nije u Box-u, malo po malo i eto crvene više na ukupnu sumu. U suštini ja bih bez televizije i mogao, meni nije prioritet ali bi drugi ukućani da je gledaju. Vip i Telenor me ne interesuju, zadovoljan sam 4G mrežom u Apatinu, 300 minuta mi je sasvim dovoljno na mesečnom nivou a svi paketi u tom cenovnom rangu kod njih su skuplji.

Pitao sam operaterku Sat Trakta šta se dešava posle dve godine kad mi istekne ugovor, da li mogu kao kod Telekoma da obnovim ugovor i smatram se novim korisnikom zbog popusta na pretplatu, kaže da jedino mogu očekivati povećanje brzine interneta ili neke nove TV pakete. To im je bez veze. Umesto da nagrade vernost korisnika teraju ga od sebe, na šta bi ličilo da stari korisnik prekida uslugu pa nastavlja posle par dana ako bi to urodilo plodom (ukoliko je uopšte izvodljivo, možda se naljute posle prekida ugovora :d) za neku bolju ponudu. :)

Poslednja izmena:
Vredi bar pokusaja. Obavezno javi sta si odabrao i sta su ti nudili.
Koje jos opcije za internet imate u Apatinu?

Javiću, imam vremena do kraja februara da se odlučim, Telekom mi svakako neće dozvoliti da se rastanemo pre 01.03. :)

Nema mnogo izbora u Apatinu, sem Telekoma i ADSL-a tu je Sat Trakt i to je sve što se tiče "žice", može da se uzme ADSL od nekog drugog provajdera ali se to svodi na manje više istu ponudu.

Raspitaj se za detalje oko optike u Temerinu pa napiši kako napreduju, nadam se da će uskoro početi sa radovima i u ostalim gradovima gde pružaju usluge.

Bio sam danas u Sat Traktu i Telekomu. Prvo sam bio u ST, rekoše mi da mogu sa njima potpisati ugovor pre isteka ugovora sa Telekomom a da će oni rešavati prebacivanje fiksnog broja koji želim da zadržim. Kad sam otišao u Telekom rekoše mi da moram doći po isteku ugovora da odjavim njihove usluge Box paketa uz zadržavanje mobilnog broja. 01.03. ističe ugovor, da li da idem baš tog dana da to rešavam ili moram da sačekam sutrašnji dan? To sam zaboravio da pitam, ako odem sutradan i uđem u novi mesec koji je van ugovorne obaveze naplatiće mi uslugu samo za taj jedan dan u martu mesecu ili ceo mesec?

Bio sam danas u Sat Traktu i Telekomu. Prvo sam bio u ST, rekoše mi da mogu sa njima potpisati ugovor pre isteka ugovora sa Telekomom a da će oni rešavati prebacivanje fiksnog broja koji želim da zadržim. Kad sam otišao u Telekom rekoše mi da moram doći po isteku ugovora da odjavim njihove usluge Box paketa uz zadržavanje mobilnog broja. 01.03. ističe ugovor, da li da idem baš tog dana da to rešavam ili moram da sačekam sutrašnji dan? To sam zaboravio da pitam, ako odem sutradan i uđem u novi mesec koji je van ugovorne obaveze naplatiće mi uslugu samo za taj jedan dan u martu mesecu ili ceo mesec?

Koliko ja znam možeš tog dana kad ističe ugovor, ali budi spreman i da te malo zavitlavaju jedno nedelju dana u fazonu uzmite ovo, pa ono, pa popusti ovi, oni...Mene su zavitlavali nedelju dana pre nego što sam raskinuo ugovor, ali sam to vreme već potpisao sa sat-traktom i bio tih nedelju dana na dva provajdera u isto vreme dok mi se nisu konačno skinuli s kičme..

Otići ću 10-15 dana pre isteka ugovora sa Telekomom do Sat Trakta i potpisati novi ugovor sa njima, da na vreme započnu proceduru prebacivanja fiksnog broja (koliko sam razumeo njihovu radnicu to je moguće iako mi ugovor sa Telekomom nije istekao, tj. ističe ubrzo). U Telekom ću odmah 01.03. na dan isteka ugovora pa ćemo videti šta će se dešavati. Uglavnom, ako me budu i zadržavali neko vreme naplatiće mi uslugu samo za te dane, ne za ceo mesec?

Otići ću 10-15 dana pre isteka ugovora sa Telekomom do Sat Trakta i potpisati novi ugovor sa njima, da na vreme započnu proceduru prebacivanja fiksnog broja (koliko sam razumeo njihovu radnicu to je moguće iako mi ugovor sa Telekomom nije istekao, tj. ističe ubrzo). U Telekom ću odmah 01.03. na dan isteka ugovora pa ćemo videti šta će se dešavati. Uglavnom, ako me budu i zadržavali neko vreme naplatiće mi uslugu samo za te dane, ne za ceo mesec?

Da, samo za te dane..ne za ceo mesec. Obračunaće taj jedan-dva dana ako ih bude ali po ceni bez promocije/popusta ako si imao onaj popust nego po punoj ceni za taj paket/tarifu..Tako su meni obračunali.

Precedura oko prenosa broja ti je ovaka otkažeš sve uslug u boxu sem telefona mora telefon da ostane aktivan da bi ovi mogli da podnesu zahtev za prenos broja kod njih.

Koristim stari Box 3 - fiksni, net 10/1 i mobilna linija za 2699 dinara.

Broj će u trenutku podnošenja zahteva za prebacivanje biti aktivan ali vezan ugovorom još 10-ak dana, radnica Sat Trakta reče da to nije problem, ako jeste ostaviću broj fiksnog aktivnim i nakon isteka ugovora dok ga ne prebace. Jedino da to ne iskomplikuje stvar oko ST paketa pošto bih da uzmem Trio Štedišu+ (catv+dtv+net+tel). Tj. da li će oni moći da mi ponude dotični paket ako broj fiksnog još uvek nije slobodan da se prebaci kod njih (ne bih da budem bez neta dok traje prebacivanje sa jednog provajdera na drugog). Bitno mi je da mi broj fiksnog ostane isti.

Poslednja izmena:
Kod kablovskih net nije vezan za fiksni ali pošto hoćeeš da preneseš isti broj mora da ostane aktivan da bi podneli zahtev za prenos.A ovi će ti verovatno pustiti sve usluge plus neki njihov privremeni broj dok ne prebace tvoj sadašnji.Inače ako si razdužio svu opremu i podmirio sve račune prema telekomu sam proces je brz odrade sve za 3 do 4 dana.

Poslednja izmena:
Ako će se sve srediti za par dana mogu i bez fiksnog za to vreme dok ga ne prebace, od opreme imam samo da im vratim ruter.

Ako će se sve srediti za par dana mogu i bez fiksnog za to vreme dok ga ne prebace, od opreme imam samo da im vratim ruter.

Radiće ti fiksni sve do tog trenutka dok ne dođu monteri da aktiviraju net,dtv i fon. Do tada sasvim normalno koristiš mts i utrošene minute do trenutka prelaska platićeš mts-u, a posle naravno sat-traktu.

U toku sledeće nedelje idem do Sat Trakta da potpišem ugovor pa ćemo videti kako će se odvijati situacija... :)

Bio da platim racun i raspitah se oko FTTH u Temerinu. Kazu da su na Telepu razvukli gde su planirali (uz visokonaponske vodove je razvuceno), sada nastavljaju u centru. Do kuca razvlacenje optike ne pre 2020. godine po mojoj proceni.

Slabo je to od ponude... pa cetvrtina kanala su madjarski kanali majko mila. :) Ja ponekad odlgedam na madjarskim kanalima film, prebacim na original audio(engleski).

Slabo je to od ponude... pa cetvrtina kanala su madjarski kanali majko mila. :) Ja ponekad odlgedam na madjarskim kanalima film, prebacim na original audio(engleski).

Na mnogim mađarskim kanalima moguće je podesiti original jezik: viasat3, ozone, life, national geographic/wild, discovery, disney, fishing and hunting, davinci learning i mislim da može na dunatv i duna world.Od kodiranih kanala može na mađarskim verzijama hbo i cinemax takođe da se podesi na original jezik, a nije isti program kao na srpsko/hrvatskoj verziji istih programa tako da praktično ko uplati hbo paket dobije 6 hbo i 4 cinemax kanala..

Poslednja izmena:
Da, tu si u pravu. Cinemax daje slicne filmove koliko sam primetio, ali HBO budu drugaciji na rasporedu. Ali opet vrte jedno te isto...

Zdravo! Da li neko može proveriti nešto u vezi sa Moj STCable portalom? Sad ću opisati kratko šta se dešava. Nisam siguran da li je to slučaj samo sa mojim nalogom ili su kod svih isti problemi.

1. Sekcije Zaduženja / Uplate i Lista poziva za telefoniju, ne prikazuju se dobro u Internet Explorer-u, tj. podaci se ne učitavaju u okviru tabela na pomenutim stranicama.
2. Na stranici Podešavanja, ako čekiram opciju Želim dobiti servisne informacije na e-mail, zatim odaberem da se informacije dostavljaju na određeni e-mail i kliknem na Dodaj, ispisuje se poruka da su promene sačuvane, ali ni jedamput mi informacije nisu stigle.
3. U delu Napredne funkcije telefonije, preusmeravanje poziva ne funkcioniše kako treba. Ako u polje Broj telefona unesem broj na koji želim preusmeriti pozive, odaberem vrstu preusmerenja i kliknem na Podesi, ispisuje se poruka "Uneti broj telefona nije validan", iako sam broj uneo u ispravnom formatu (npr. 060xxxxxxx). Takođe, ako kliknem na dugme Poništi, u sistemu se nešto dogodi tako da pri pozivanju broja telefona vezanog za nalog, dobija se poruka o nepostojećem broju. Ovo mogu rešiti jedino preko telefona, pozivanjem korisničkog menija *66 i izborom opcije 5.

Poslednja izmena:
Zdravo! Da li neko može proveriti nešto u vezi sa Moj STCable portalom? Sad ću opisati kratko šta se dešava. Nisam siguran da li je to slučaj samo sa mojim nalogom ili su kod svih isti problemi.

1. Sekcije Zaduženja / Uplate i Lista poziva za telefoniju, ne prikazuju se dobro u Internet Explorer-u, tj. podaci se ne učitavaju u okviru tabela na pomenutim stranicama.
2. Na stranici Podešavanja, ako čekiram opciju Želim dobiti servisne informacije na e-mail, zatim odaberem da se informacije dostavljaju na određeni e-mail i kliknem na Dodaj, ispisuje se poruka da su promene sačuvane, ali ni jedanput mi informacije nisu stigle.
3. U delu Napredne funkcije telefonije, preusmeravanje poziva ne funkcioniše kako treba. Ako u polje Broj telefona unesem broj na koji želim preusmeriti pozive, odaberem vrstu preusmerenja i kliknem na Podesi, ispisuje se poruka "Uneti broj telefona nije validan", iako sam broj uneo u ispravnom formatu (npr. 060xxxxxxx). Takođe, ako kliknem na dugme Poništi, u sistemu se nešto dogodi tako da pri pozivanju broja telefona vezanog za nalog, dobija se poruka o nepostojećem broju. Ovo mogu rešiti jedino preko telefona, pozivanjem korisničkog menija *66 i izborom opcije 5.

1. Kod mene se lepo sve prikazuje u IE ali i u chrome, operi i firefox. Nekad se prikazivala sekcija e-mail ali nema je već duže vreme. Inače moguće da ti ne radi dobro stranica jer nisi odobrio java script u IE? Ideš na ikonicu settings u gornjem desnom uglu, pa na manage add-ons i na listi pogledaj da li je "enable"
2. Moguće da poruke stižu u spam/neželjene pa treba proveriti i u tom sandučetu..
3. Ovo nisam još imao potrebe da koristim pa ne mogu reći da li je ok, ali ima jedno par meseci ne radi dobro tarifiranje, tj. kad se pređe onih 200 besplatnih minuta ne pokazuje iznos koji se plaća preko pretplate. Vidi se lista poziva i trajanje, ali stalno stoji da je zaduženje 0 din pa posle na računu se vidi koliko je to prekoračenje bilo. Inače ako se uključi opcija zabrane poziva ka inostranim mrežama onda ne može da se zovu kratki brojevi npr. stcable call centar 18900, hitna pomoć, policija, 193, 192 itd.

Poslednja izmena:
1. Kod mene se lepo sve prikazuje u IE ali i u chrome, operi i firefox. Nekad se prikazivala sekcija e-mail ali nema je već duže vreme. Inače moguće da ti ne radi dobro stranica jer nisi odobrio java script u IE? Ideš na ikonicu settings u gornjem desnom uglu, pa na manage add-ons i na listi pogledaj da li je "enable"
2. Moguće da poruke stižu u spam/neželjene pa treba proveriti i u tom sandučetu..
3. Ovo nisam još imao potrebe da koristim pa ne mogu reći da li je ok, ali ima jedno par meseci ne radi dobro tarifiranje, tj. kad se pređe onih 200 besplatnih minuta ne pokazuje iznos koji se plaća preko pretplate. Vidi se lista poziva i trajanje, ali stalno stoji da je zaduženje 0 din pa posle na računu se vidi koliko je to prekoračenje bilo. Inače ako se uključi opcija zabrane poziva ka inostranim mrežama onda ne može da se zovu kratki brojevi npr. stcable call centar 18900, hitna pomoć, policija, 193, 192 itd.

Hvala! Pisao sam svakako ST Cable-u, rekli su da ce proveriti sta se desava, videcemo sta ce da urade. Jedino u vezi telefonije, da li mozete samo napraviti test sa preusmerenjem / ponistavanjem kako bih znao da li samo kod mene ne radi kako treba?

U toku sledeće nedelje idem do Sat Trakta da potpišem ugovor pa ćemo videti kako će se odvijati situacija... :)

Kao što sam napisao bio sam sredinom prošlog meseca da potpišem ugovor, tada mi je rečeno da moram čekati istek ugovora sa Telekomom zbog prebacivanja fiksnog broja u ST mrežu na šta se čeka 5-7 dana. Juče sam odjavio Telekomov ADSL i podneo zahtev za Trio Štediša+ paket Sat Trakta. Danas su me priključili na mrežu pa mi je dostupna analogna televizija i otključani digitalni kanali. Internet i ostali digitalni kanali su vezani za paket u kojem je fiksni telefon pa dok se broj ne prebaci u ST mrežu neću imati internet i digitalne kanale.

Kao što sam napisao bio sam sredinom prošlog meseca da potpišem ugovor, tada mi je rečeno da moram čekati istek ugovora sa Telekomom zbog prebacivanja fiksnog broja u ST mrežu na šta se čeka 5-7 dana. Juče sam odjavio Telekomov ADSL i podneo zahtev za Trio Štediša+ paket Sat Trakta. Danas su me priključili na mrežu pa mi je dostupna analogna televizija i otključani digitalni kanali. Internet i ostali digitalni kanali su vezani za paket u kojem je fiksni telefon pa dok se broj ne prebaci u ST mrežu neću imati internet i digitalne kanale.
Dobrodošao! Mislim da si dobro odlučio.25 mbit za cenu 0.8 kod telekoma. Od juče ima još novih kanala u dtv (amc hd, nickelodeon, nick jr, rts paket..)

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

@dejan.fehirov da li su Nickelodeon i Nick JR u HD kvalitetu? Iz banera na sajtu im nije jasno da li su samo AMC i Dicovery ID u HD kvalitetu. Hvala.
STCABLE_novi_kanali_banner_SR.jpg

@dejan.fehirov da li su Nickelodeon i Nick JR u HD kvalitetu? Iz banera na sajtu im nije jasno da li su samo AMC i Dicovery ID u HD kvalitetu. Hvala.
Pogledajte prilog 247299
Lifeholiday je isto u HD kvalitetu a nickelodeon kanali su u SD.Ubacili su i amc u sd kvalitetu sa mađarskim sinhronom(ima i original ton) i još jedan mađarski kanal isaura tv.
rts drama trenutno ide slobodno.svi novi rts kanali su 4:3 [emoji19]

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

@dejan.fehirov hvala na proveri. Iskreno mi nikad neće biti jasno zašto puštaju SD kvalitet kanala koji postoje u HD kvalitetu. Naročito kod dečijih kanala mi to smeta. Mala digresija ali primera radi, Nickelodeon HD na satelitu za Nemačko tržište je mama za SBB-ov Nickelodeon (SD i HD). Nadam se da Sat-Trakt ima barem malo bolji bitrate i da će pustiti Nickelodeon HD kad već postoji na srpskom.

Nazad
Vrh Dno