Šta je novo?

Sat-Trakt Internet Provider

Ovi novi kanali sto spominjete... U koji paket spadaju? Posto ja nemam, imam osnovni paket digitalnu, hbo, xxx. Ali ove nove nemam.

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Nakon nepunih 24 časa mogu da kažem da sam zadovoljan uslugom.

20/1,5 daje ovakve rezultate...

7120971627.png

Ruter solidno šalje Wi-Fi signal, može da se poboljša uz malo truda...

s-l1600.jpg

Poručio sam antene i kablove sa Alija, po uputstvu Denimksa mogu lako da reše domet signala.

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?304476-Cisco-EPC3925&p=3712173&viewfull=1#post3712173

Osnovni paket. Ista je cena. Treba ponovo da skeniraš tv/stb

Trazi mi PIN kad hocu da pretrazim kanale. Imam Echolite HDC 3100 risiver.

edit: Uspeo sam na fast scan da dobijem kanale. Kvalitet dosta los ovih novih RTS kanala.

Poslednja izmena:
Nisam baš siguran da smeš da otvaraš i modifikuješ uređaj koji si dobio na korišćenje...Moj savet ti je da umesto što radiš ovo jednostavno dokupiš od njih jedan wifi ruter i rešiš stvar za najmanje moguće para. Ili kupiš wifi repeater..Ili pronaći idealnu poziciju za ruter gde bi signal možda bio ipak zadovoljavajući..
Ja sam tako rešio što sam kupio od sat-trakta za 1000 din korišćen tplink wl-740n i povezao ga na cisco jednim lan kablom tako da u drugom delu kuće imam stabilan wifi ali i dodatnih lan portova za druge uređaje..Sve mi odlično funkcioniše!
Rešenje je i da ih jednostavno zamoliš da ti zamene Cisco za Thomson ruter koji ima 2 odvojive antene pa eventualno zameniš za dve veće tj one od 8 db..Thomson je isto 300mbit wifi (2.4/5ghz) i gigabit lan
Ovako kako si smislio mislim da nije pametno rešenje s obzirom da uređaj samo dobijaš na korišćenje pa može posle da bude problem kad primete šta si uradio sa uređajem...

Na tu temu, ja nisam nikad od njih imao zahtev da se vrati stara oprema. Evo vec 10-ak godina ako ne i 12 godina su mi u kuci.

Samo Cisco 3925 imaju na stanju, pitao sam. Nema nikakvih izmena na uređaju, odvrneš 4 šrafa i skineš poklopac, otkačiš integrisane antene i nakačiš spoljnje, kablove provučeš kroz otvore na kućištu, ništa se ne modifikuje. Lako se vraća u originalno stanje ukoliko je potrebno.

Zanima me da li je ovo ok? Modem je cisco epc3208 usao sam na Ip adresu http://192.168.100.1 i izbacilo mi je ovoUntitled1.jpg Da li su signali i sve ok?

I sada sam na tp link wirles ruteru updatovao firmware jer je bio star... Pa me zanima za cisco modem da li je sve ok...

Inace internet kabal ide u modem pa ide u ruter pa iz rutera u komp...

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    230.8 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Jel ima neko informacije da li ce biti nekog ubrzanja? Nesto davno je bilo nekog pomaka.

Ima neko iz Kertvarosa da su ga priljucili na optiku u poslednjih par meseci?
Alkatan cevi stoje ukopane vec 3 meseca ali se nista ne desava koliko sam ja video u prolazu. Cak ni korisnike u zgradama nisam cuo da priljucuju...
E sad da li cekaju prolece ili je negde zapelo?

Ja sam bas pitao da li ce biti ubrzanja i ne veruju da ce biti uskoro... Inace imam tri max paket onaj najveci i jos ubrzam net za 20/1 znaci sada imam 5mbps UL brzinu i ja sav srecan reko mogu sad da strimujem na miru. Pokusao sam sva podesavanja u OBS ali dzabe kad upload nekad padne na 0.5mbps... I odradim ja pingplotter i posaljem tiket wargaming-u i oni meni posalju da je problem tj imam paket lost od modema do mog ISP. Ja kontaktiram sat trakt i pokazem im sve, ping ploter i jos par slika itd i oni kazu da garantuju brzinu u njihovoj mrezi, ali da se vidi neki problem. Ja im kazem nije brzina problem vec konstantnost jer jednostavno upload padne sa 5 na 0.5mbps... E sad rekli su da ce odraditi neke testove i pokusati naci neko resenje pacemo videti...

Zato kazem brzina nije toliko vazna ako ce stalno padati... i da stave 200/100 brzinu nista ne znaci ako ce da padne na 20/10 svakih 30sec. Zar je moguce da u 21 veku u SRB nema provajder sa dobrim uploadom?

Poslednja izmena:
Od danas popodne u Apatinu BBC Earth ne može da se gleda, zaključan je iako je CI modul utaknut u TV, da li je i u drugim mestima tako?

Najveci problem da svako malo moram da restartujem modem..

BBC Earth je bio free od juče ga nema tj. zaključan i kod mene

Malopre sam javio korisničkoj podršci za BBC Earth, proveriće šta je u pitanju.

Ima neko iz Kertvarosa da su ga priljucili na optiku u poslednjih par meseci?
Alkatan cevi stoje ukopane vec 3 meseca ali se nista ne desava koliko sam ja video u prolazu. Cak ni korisnike u zgradama nisam cuo da priljucuju...
E sad da li cekaju prolece ili je negde zapelo?

ja sam u teslinom, mene su jos u septembru prikljucili

Ja sam bas pitao da li ce biti ubrzanja i ne veruju da ce biti uskoro... Inace imam tri max paket onaj najveci i jos ubrzam net za 20/1 znaci sada imam 5mbps UL brzinu i ja sav srecan reko mogu sad da strimujem na miru. Pokusao sam sva podesavanja u OBS ali dzabe kad upload nekad padne na 0.5mbps... I odradim ja pingplotter i posaljem tiket wargaming-u i oni meni posalju da je problem tj imam paket lost od modema do mog ISP. Ja kontaktiram sat trakt i pokazem im sve, ping ploter i jos par slika itd i oni kazu da garantuju brzinu u njihovoj mrezi, ali da se vidi neki problem. Ja im kazem nije brzina problem vec konstantnost jer jednostavno upload padne sa 5 na 0.5mbps... E sad rekli su da ce odraditi neke testove i pokusati naci neko resenje pacemo videti...

Zato kazem brzina nije toliko vazna ako ce stalno padati... i da stave 200/100 brzinu nista ne znaci ako ce da padne na 20/10 svakih 30sec. Zar je moguce da u 21 veku u SRB nema provajder sa dobrim uploadom?

Ako dobro vidim ti nemaš epc3925 nego onaj stariji epc3208g sa jednim lan portom???? Neverovatno mi je da su ti za trio max paket dali taj 3208 model+tplink da se patiš sa njima. Verovatno tvoji problemi potiču od tplinka jer on je samo 100 mbit a ti koristiš 100 mbit (80+20 ubrzanje) i taj mali tplink je odlepio od tolikog opterećenja pa zato ping li variranje brzine luduju!!! Traži da ti daju epc3925 sa 4 gigabit lan porta i 300mbit wifi i moraćeš da nadogradiš dodatni ruter da bude gigabit!!! Sa njim neće biti muke oko strimovanja i pinga. Ja sam na trio premium paketu i sve radi savršeno dobro. Ja sam dokupio isti taj tp link za drugi deo kuće zbog wifi i dok je brzina interneta daleko ispod 100 mbit radiće relativno dobro..Posle ću morati menjati za neki gigabit ruter ili eventualno ripiter! Svakako bi bilo poželjno da bude gigabit da ne bi ometao stabilnost interneta..
Check Fresh Thyme Ad and Giant Eagle Ad.

Poslednja izmena od urednika:
Napisao sam, Cisco 3925. Javiću, treba dočekati pošiljku iz Kine... :)

Ako dobro vidim ti nemaš epc3925 nego onaj stariji epc3208g sa jednim lan portom???? Neverovatno mi je da su ti za trio max paket dali taj 3208 model+tplink da se patiš sa njima. Verovatno tvoji problemi potiču od tplinka jer on je samo 100 mbit a ti koristiš 100 mbit (80+20 ubrzanje) i taj mali tplink je odlepio od tolikog opterećenja pa zato ping li variranje brzine luduju!!! Traži da ti daju epc3925 sa 4 gigabit lan porta i 300mbit wifi i moraćeš da nadogradiš dodatni ruter da bude gigabit!!! Sa njim neće biti muke oko strimovanja i pinga. Ja sam na trio premium paketu i sve radi savršeno dobro. Ja sam dokupio isti taj tp link za drugi deo kuće zbog wifi i dok je brzina interneta daleko ispod 100 mbit radiće relativno dobro..Posle ću morati menjati za neki gigabit ruter ili eventualno ripiter! Svakako bi bilo poželjno da bude gigabit da ne bi ometao stabilnost interneta..

Hvala za info... Pisao sam im, cekam odgovor!

Nema na čemu, signal je mnogo jači sa antenama od 6 dBi (ako stvarno imaju toliko), pitam se vredi li poručiti antene od još više decibela, ima raznih, pitanje je kakvog su kvaliteta...

Sat-Trakt D.O.O. iPhone X :d

Prevara..

Prilozi

• Screenshot_20180508-093313[1].png
    Screenshot_20180508-093313[1].png
    180.3 KB · Pregleda: 154
SBB reklamira neka suluda ubrzanja, HBO 12 meseci itd.
Pitam se da li će i Sat Trakt nešto da odreaguje....

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

SBB reklamira neka suluda ubrzanja, HBO 12 meseci itd.
Pitam se da li će i Sat Trakt nešto da odreaguje....

Odreagovali su..
HBO i Cinemax 6 meseci i 1000 din manja pretplata prve godine.
Brzine interneta izgleda da ostaju iste.

Sad čitam i ne verujem... SBB daje 200 min telefoniranja u Srbiji + 1 zona evrope u smešnoj ceni pretplate....
Zaista je SBB miljama ispred....

+ imaju Sportklub za razliku od ovih klošara

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Nazad
Vrh Dno